Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Ertem. Köszönöm a választ.
Akkor most mar tudom, hogy miért nem a magán rendelőben tette fel anno, ahol a többieknek.
Be kellett mennem a kórházba, ott pedig a kis műtőbe. Mondta ugyan, hogy azert, hogy ha valami van, akkor rögtön szakszerű beavatkozás legyen, de ezt nem mondta, hogy a nagyon hatra hajló mehszajtol ilyen lehet. Jobb is, mert nagyon beparaztam volna, meg igy is, hogy a kis műtőbe hívott be :)))
Ertem. Nekem nem volt ilyen jellegű problémám eddig, hogy nem védett volna.
Egyébként a hormon kibocsátás az, ami meggátolja a teherbe esést, az meg 5 évig van akar ugy, hogy hatra hajló, akar ugy, hogy nem.
Egyébként sokan nem vetetik le 5 ev elteltével, mert hormon nélkül olyan szerepet tolt be, mint a rendes, hormon nélküli spirál. Megkérdeztem erről a dokimat, azt mondta, hogy igen, igy van.
Szia.
Mit mondott a dokid, miért nem teszi fel?
Nekem is nagyon hatra hajló a mehem, mondta, hogy ilyet meg nem látott, ennyire hatra hajlot, de felrakta a Mirenat.
Szia.
Akinek nem bírja a szervezete, nem fogadja be, annak okozhat gyulladást. A fertőzés a jelző szál miatt inkabb, az kozvetitheti a fertőzéseket a méhben is. Ennek is meg van a veszélye, de nem feltétlenül mindenkinél.
Hívd fel szerintem a környező gyógyszertárakat es kérdezd meg az arat. Kb. 5-6 ezer forint lehet az eltérés gyogyszertarankent.
Szia.
Nekem is fajt a Mirenatol.
Az jo, ha kizárásos alapon kivizsgaltatod. Mindenfélét okozhat a Mirena, fejfájást is.
Sziasztok,
11 hónapja van Mirénám. A darabos erős vérzést megszüntette, állandóan pecsételek. Ezzel együtt tudok élni. De 2 hete folyamatosan fáj a fejem. Semmilyen gyógyszer nem segít. Neurológus szerint a Miréna is lehet az oka. Beszéltem a nőgyogyimmal (Bokor) s kizártnak tartotta. Azt mondta, hogy a Mirénától eddig is fájt volna, 11 hónap után már nem lehet ráfogni.
De azért megkérdezném a ti talasztalatotokat is. Mi a véleményetek?
(Természetesen megkezdődtek a kivizsgálások minden irányban)
Szia.
Sajnos tanácsot en csak azt tudom adni az esetedben, hogy keress fel szerintem egy masik dokit.
Nekem meg fent van a Mirena, első, igy nem tudom, hogy levétel után milyen a normalis görcs.
Mirena elott nekem 20-30 évig nagyon erős vérzésem volt, egy hétig tartott, ebből az első 3 nap es kb az 5. nap volt nagyon erős, ebből 1-2 napig mint a tenyerem, olyan darabokban jott ki. Bocs, hogy ezt igy írom.
Nekem igy tisztult, se vas hiányom, se gyulladasom, se miomam nem volt.
Nem gondolnám, hogy csupán ezert kellene a mehet kivetetni. Ha nekem mondana a doki ilyet, felkeresnek meg 1-2-3 dokit, hogy ok mit mondanak.
Nézz utana, szerintem természetes gyógymód is van, sőt biztos a gyulladásra.
UH-on nézett? Mas vizsgálat? Közben mégegyszer elolvastalak, főképp a megnagyobbodott meh a kerdes tárgya. Szoval elmennek masik dokihoz is.
Remelem mar jobb es jobban vagy. A legjobbakat.
Sziasztok.
Egy kis tanácsot kérnék tőletek. Mirena spirálom volt 1 évig. Tegnap levették, mert 2 hónapja minden hónapban 2 hétig vérezgettem folyamatosan. Egy hete iszonyatosan elkezdtett fájni a hasam nem múlott. És még annyi hogy augusztusban volt egy méhgyulladásom is. Ezért tegnap az orvosom úgy döntött leveszi, azt mondta nem bírja a szervezetem. De a méhem is meg van nagyobbodva. Nagyon erős darabos vérzés miatt rakták fel. Most jelenleg nagyon görcsölök, elkezdtem vérezni is. Felmerűlt az is hogy ha újra vissza tér a darabos vérzésem ki kell venni a méhemet. De most azt nem értem hogy ezzel a megnagyobbodott méhhel miért nem kezd valamit. 43 éves vagyok. Ez az erős görcs szerintetek normális ilyenkor?
Szia.
Örülök neki :)
Igen, sajnos jönnek időnként, de mennek is :)
Szia,
Köszönöm:) Igazad lett, szerencsére mára elmùlt. Jönnek, mennek a görcsök.
Szia.
Ne legyél, ha nem túlzottan erős a gorcsoles.
Az elején előfordul ez sokaknál, nálam legalábbis.
Kitartást.
Szia.
Szia!
Ma első dolgom volt hogy vegyek, el is kezdtem szedni. A dm-eset. Köszönöm. :)
Jaj, lányok!
Három hete van spirálom, eddig minden héten megjött. Ma is. Mire elmúlik, újra megjön és görcsöl is. El vagyok keseredve.:(
Ezt nem tudom, mert ebben mar nincs tapasztalatom, mivel mar egyáltalán nem jon meg.
Meg az sem jo tipp, hogy kezd ki fogyni a hormon es ezert jon meg, mert 2 eve van fent Neked.
De ahány nő, annyiféleképpen reagál a szervezet.
Szia!
Én is így jártam, hogy ahogy elhagytam a fog.tabit, jött helyette a mirena, akkor nagyon megromlott a hajam/bőröm minősége, kb. fél év volt, mire rendeződött, a doki szerint a hormon kiürülése okozta ezt.
Nekem a dm-es hajkapszula bevált, 1000Ft körül van az ára, 60 szem.
Ami még nekem segített, az a 3 havonkénti keratinos hajkezelés (nem ugyanaz, mint a hajegyenesítés!), szinte nem is hullik, nem törik és sokat erősített a hajamon.
Most patikában vettem egy szépségvitamint, Bioheal igazgyöngy vitamin, akciósan 2500Ft volt a 70 szem.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?