Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Nagyon sajnálom, hogy nem jutottál el és hogy ennyire ömlik Belőled :-(
Nekem 16 évesen égetett le valamit a nőgyógyász, de már nem emlékszem rá, hogy akkor mi volt az :-( Szerintem az inkább méhszájseb volt, nem méhnyálkahártya...
Írj majd, hogy mit mondott a doki, ha végre eljutsz hozzá... Addig is a legjobbakat Neked! :-)
Sziasztok!
Nem jutottam el dokihoz ugyanis 22.napra tegnap megjött a menzim. Hajnal 4-től fönt vagyok, szétszakad a medencém és ömlik belőlem🥴
Van még pár szem tablettám de nem vagyok hajlandó bevenni. Most minden hónapban tablettázni fogok hogy kicsit kevesebb legyen a vérzés? Tutira nem. Lemegy ez a menzi és megyek a dokihoz, nagyon kíváncsi vagyok mi a következő lépése...a méhnyálkahártya leégetést javasolta múltkor a műtét után, de ahogy olvasgattam a neten volt akinek azután sem lett jobb, ugyanúgy vérzett.
Nincs itt köztünk véletlenül valaki aki átesett már ezen?
Szia.
Értem.
Én 44 éves még nem voltam, mikor össze-vissza jött meg már előzőleg 2 éve, tehát 42 éves korom körül. Volt, hogy hónapokig nem jött meg, aztán pár nap, megint hónapokig semmi, pedig nekem 7 napig tartott előtte és nagyon erős vérzésem volt. Ezért ajánlotta a doki a Mirénát, a változókori tünetek enyhítésére. Aztán úgy enyhítette, hogy felhelyezést követően 11 hónapig ömlött belőlem :))) na akkor nem kellett gondolkodnom, hogy meg van-e vagy nincs meg? :-)
Összefügghet azzal is szerintem, a változó korral is, az étkezéssel is, a stresszhelyzettel is...
Én még egy kicsit kitartanék a helyedben, főleg, ha Miréna előtt rosszabb volt a helyzet Nálad.
Köszönöm szépen!
43 leszek novemberben..lehet már a változó kor köszöntött be? Azért van ez az össze visszaság... nemtudom...hiba megyek vissza azt a választ kapom mérelegejek leveszi és újra megint a borzasztó rengeteg vérzés..vagy majd így ez az össze visszaság.. Választani kell akkor ez a helyzet jobb mint az előtt..
Szia.
Köszönjük a tapasztaltak átadását!
Te hány éves is vagy?
Szerintem biztos, hogy bezavar a stressz, a megfázás is, az oltás is... Sajnálom, amit írsz, fogadd őszinte részvétem! :-(
Sziasztok
Tőlem is egykis helyzet jelentéssel jövök.
Szóval novemberben lesz 2 éves a mirenám.
Eddig úgy alakul, hogy tavaly decemberben volt utaolja. Tehát több mint egy évig véreztem barnáztam. Aztán mindha elvagtak volna egészen április végig. Megint megjött.Nem mondom rendes vérzésnek mert nem volt az éppen hogy csak maszatolt de ez tartott 10 napig.Es most rendesen újra megint megjott ahogy azt kell huszonparnapra.Most sem volt sok épp hogy kicsike.
Nemtudom van e összefüggés azzal hogy igen streszes időszakon vagyok túl vagyis még mindig van.Halál eset történt a családban.En erre gondolok bekavart rendesen.Szoval összeségében jóval kevesebb van mint az előtt.De nálam eddig nem történt meg a nagy csoda,hogy szépen elmaradjon.Szerintem már nem is fog.
Sziasztok!
A Miréna levétel után egy kicsit több, mint egy hónapra elkezdtem vérezni úgy, hogy nekem már nem kellett volna, 7 és fél éve nem véreztem, a méhnyálkahártyám is 4 mm volt a levételkor...
12 napig tartott :)))
Hát kíváncsi vagyok, hogy ez egyszeri és megismételhetetlen dolog volt már így 53 évesen vagy még vissza-vissza fog térni, mert a hormon megint megborult, de hogy mitől, ezt nem tudom és nem is értem :-(
Remélem mindenki jól van! :-)
Szia.
Okés, értem, semmi gond :-)
Nos, akkor jelentkezz Te is, ha eljutottál a dokihoz, hogy mit mondott...
Sajnálom nagyon, hogy nem tudtál megnyugtatni :-( 3 hete csináltam egy diétát, napi 28 dkg rozskenyér napi ötször és mellé - minden nap más - ital 7 és fél deci, napi öt étkezéssel. Asszem ezt havonta fogom csinálni, ezt az 5 napos, valami dr. Steinberger diéta vagy tisztító kúra, már nem is tudom milyen néven fut.
Illetve most pont szabin leszek egy hétig, ez itthon nem fog menni, viszont a mediterrán étkezés igen, nagyon bízom benne, hogy lemegy 5 kg, ami hirtelen feljött :-(
Szerencsére az édesség utáni vágyam mintha egy picit csökkent volna :))) Remélem, hogy jól látom-érzem :-)
Köszönöm, Neked is kitartást és persze, hogy jelentkezek. Bár nem akarom elkiabálni, mintha mától gyengült volna a vérzés, lehet ez tényleg olyan mensi féle akart lenni és el fog múlni? Remélem örökre :))) Nos, meglátom, hogy kell-e foglalnom időpontot a dokimhoz vagy sem...
Szia🙂
Igen, azért írtam azt a 7 és fél évet mert a röpke 11 hónapot amit nem véreztél rögtön leszámoltam😁
Nem jutottam el és ma sem fogok, majd jövő héten pótolom én is.
Nem tudlak megnyugtatni🙈 Mondjuk az is benne van a pakliban hogy anno sosem voltam édesség-sütievő, de ugyanúgy útáltam pl.a tojásos nokedlit most meg bele tudnák fulladni úgy eszem. Mindig változik az ember, én 39 éves leszek hamarosan, lehet hogy mostanra értem be🤣😂 Bár spirál után lettem nagy süti és édességevő és ez bizony nem múlik. Viszont azt észrevettem hogy a spirálos 2 évem alatt tudtam tartani aa súlyomat. Volt olyan ugyanúgy hogy többet ettem kirándulások alatt pl, hazajöttünk egyből álltam a mérlegre és semmi változás. Mióta levették pedig azonnal megérzem és látom is a hasamon persze azt a 3-4kgt, és nem megy le, pedig ugye nekem utána ott volt a laparoszkópos műtét is, 3nap kórház ahol minimálisat ettem mégsem ment le semmi, azóta is úgy nézek ki mint a 4 hónapos kismamák.
Még ez sem zavarna annyira mint az ingerültség😏
Jelentkezzetek doki után mindenképp, addigis kitartást!🙂
Szia.
Nekem 11 hónapig volt nagyon erős vérzésem a Miréna felhelyezést követően, úgy látszik, hogy a Te szervezeted is így-hasonlóképp reagál a hormonra, szóval én csak kitartást tudok még Neked javasolni... Tiszta napjaim csak a barnázós napok voltak a 11 hónap alatt.
Nem szeretnék babát és nekem már nem is lehetne baba 53 évesen, már nincsenek hadra fogható petéim :-) Védekeznem sem kell.
Ezek szerint sokkal tovább van benne hormon, mint ahogy tudni véljük, nem 5 évig, hanem 9 évig :-)
Köszönöm, én is kitartást kívánok Neked! :-)
Szia.
Köszönöm szépen az együttérzésed! :-)
8 és fél év után került le a Miréna, 7 és fél éve nem véreztem...
Nyugtass meg, hogy az ingerültség, édesség zabálás és kilók feljövetele elmúlik vagy legalábbis megáll :-)
Bejutottál ma a dokihoz? :-)
Csak nálam az a gáz, hogy már 53 éves vagyok, nem kellene már rég véreznem, ahogy nem is véreztem... Aztán eszembe jutott, hogy jövő héten nem tudok menni dokihoz, az azt követő hét második felében...
Hát még mindig vérzek :-( Asszem igen, mintha valami görcsöt is éreztem volna, de eléggé tompa volt...
Szia!
Ez nagyon durva...bár azt írja a betegtájékoztató, aki babát szeretne leveteti és visszaáll a ciklusa. Gondolom Te már nem szeretnél,de lehet ezért reagált így a szervezeted.
Mondjuk az is érdekes,hogy hormontartalma elvileg évek óta nem volt a spirálodnak. Vagy mégis?
Nagyon kiváncsi vagyok az orvosod válaszára, bár én áprilisban voltam vissza,amikor már 102napja folyamatosan véreztem és nem tudta megmondani miért. Spirál helyén volt,nyálkahártyám gyakorlatilag nem volt, stb ...
Én is múlt hét szerda óta még mindig vérzek,ma van a 9.napja és már rohadtul unom. Nálam is ilyenkor az ingerültség,a hangulatváltozás és a sírógörcs dominál. Már ott tartok hogy saját magamat is nehezen viselem el. Én 2 hét múlva megyek vissza a dokimhoz, ha nem mond semmi konkrétat,le fogom vetetni,mert nem csinálom tovább ezt a "hullámvasútazást".
Kitartást kívánok!
Sziasztok!
Sok kérdés hát nagyon sajnálom!
Itt leszel élő példa megint hogy anno 11 hónap után mintha elvagták volna és Nálad megfelelően működött 7 és fél év után leveszik és akkor bummm...érdekes. Nagyon kíváncsi vagyok a továbbiakra, főleg hogy erre a doki mit mond, bár hallom előre..."hát vannak ilyen ritka esetek hogy levétel után kicsit megbojdul a szervezet de 1-2 hónap és helyreáll minden"😏
Persze legyen így!
Nálam fordítva van amit írtál, az a furcsa hogy nincs minden nap betét és újra hordhatok tangát amit elég nehéz volt megszokni🤣😂
Én már nem tudom hogy sírjak vagy nevessek tényleg...nálam is levétel után hirtelen feljött 3-4 kiló, évekig tartottam a 68-69et, édességzabáló lettem ami nem voltam...és ahogy írod az ingerültség😒
Második menzim is úgy alakult ahogy az első csak ugye épp kirándulni voltunk tehát muszáj volt tampon betét kombót használnom pont az első 4 napban.
Most vagyok középidős, a peteérést megérzem rendesen, de a régi folyamatos fájdalmak elmúltak. Májusi menzi után kellett volna visszamennem dokihoz de nem igazán jutottam el, még holnap lehet hogy sikerül bejutnom...meglátom.
Hát kitartást kívánok Neked, és jelentkezz mindenképp! Görcsöltél is egyébként? Már múló félben van vagy még mindig vérzel?
Sziasztok!
Akkor most tőlem egy kis helyzetjelentés... Ugye április 25-én lekerült a Miréna 8 és fél év után. 7 és fél éve nem véreztem.
A levételt követő talán másnap volt egy kis pöttyözgetés, de betudtam a turkálásnak - levétel, kenetvétel, vizsgálat fizikálisan, UH -. Viszont egy hete, múlthét szerdán megint elkezdtem vérezni és a mai napig is. Annyira meglepett, ugye azt mondta a doki, hogy nekem már nem kellene, 4 mm vékony volt a méhnyálka hártyám is. Hát egy hete vérzek. Annyira nem voltam felkészülve rá, hogy vennem kellett ismét 7 és fél év után tampont, betétet, olyan bugyit, mert egyébként tangát hordok. A héten várok még, aztán, ha nem múlik el, felkeresem a dokit, hogy nézzen meg UH-n, hogy most mi van.
Szóval nem csak felhelyezést követően tudja megbolondítani a Miréna a szervezetet hormonálisan, hanem levétel után is. Teljesen felborult a hormon háztartásom, rettenetesen ingerült vagyok, vérzek, zabálok, híztam, szóval nem is folytatom... Pedig 5 évig írják a hormont a spirálba, akkor hogy is van most ez? Nem értem :-(
Na majd jelentkezem egy hét múlva, hogy mi a helyzet nálam.
Szia.
Köszönöm szépen, rákerestem, megnéztem, elolvastam. Ugyanaz van benne, mint a Gyuri bácsi cickafarkfüves teakeverékében. Ez még endometriózisra és sok minden másra is jó. Bő vérzés csökkentésére, klimax idejére, stb...
Szia!
Netamin Menstruációs egyensúly kapszula. Így keress rá. Csak gyógynövények kivonata van benne. Én megpróbálom és majd kiderül. (ártani biztos nem fog)
Szia.
Nagyon sajnálom, amit írsz... Én nem vagyok orvos, de szerintem a műtét után még korai volt a Miréna, két hónap sem telt el... Én még vártam volna a dokid helyében vele.
A darabos vérzés miatt ne keseredj el és nagyon sajnálom, hogy fájdalmas volt a felhelyezés :-( Szóval én a felhelyezést követően 11 hónapig véreztem nagyon erősen, tenyérnyi darabok jöttek ki belőlem - spirál előtt is nagyon erős vérzésem volt -, betét-tampon kombót kellett hónapokig használnom, tiszta napom nem volt, csak a barnázós napok, pöttyözősek, na ezt neveztem én akkor tiszta napnak :-(
Nagy WC-zésnél mindig erősebb a vérzés, másnál is.
Valószínűleg magasabb a gyulladás értéked - fehérje, CRP - a vérképen, de nem túlzottan magas, ezért mondta a doki, hogy nincs nagy baj, nem kell megijedned. Ne ijedj meg akkor, viszont ne hagyd kezeletlenül.
Én a helyedben keresnék egy másik nőgyógyász dokit, aki meg is néz UH-n és ha van valami gyulladás, akkor ír rá valamit, amitől rendbe jössz.
Nekem a felhelyezést követően jó párszor alakult ki gyulladás, ciszta, írt fel a doki, amit kellett és minden rendbe jött. Ezek velejárói a hormonnak-spirálnak, ne ess kétségbe, ne keseredj el, csak járj utána és jobb lesz minden. Csakis pozitívan szabad hozzá állni, mindenre van megoldás, úgyhogy csak fel a fejjel! :-)
Szia.
Nagyon helyes! :-)
Tudom, hogy ez nem a reklám helye, de mi az a gyógynövényes cucc? Lehet engem is érdekelne... Ugyanis tegnap óta elkezdtem vérezni és nekem már nem kellene véreznem :))) A dokim azt mondta és hogy védekeznem sem kell, mert már nem eshetek teherbe... Szóval kicsit kérdőn állok-ülök-fekszek most, hogy mi is van...
Szia!
Türelem sajnos kezd elmúlni,de adok még 1 esélyt. Találtam 1gyógynövényes terméket, amit kimondottan felborult hormonháztartásra,ciklus zavarra,össze-vissza vérzésre ajánlanak. Cickafark, pásztortáska stb.gyógynövények kivonatát tartalmazza. (ezeket vérzéscsillapításra használták régen is)
Szia.
Igen, én is úgy értelmeztem, hogy a kérdező barátnőjének... Először kérdezőnek férfit gondoltam, de mivel neki is van Miréna, ezért nő. De még az is megfordult a fejemben, hogy annyira szégyellős még itt, neten is, hogy Neki van szüksége tanácsra, segítségre, csak nem meri írni és inkább a barátnőjére hivatkozik. Mindenesetre bízom benne, hogy elmegy, akinek szüksége van a tanácsra orvoshoz és megnézeti magát, hogy mi a helyzet a Mirénájával, elmozdult-e vagy teljesen más miatt van az erős vérzés, vagy nem is emlékszem rá, hogy milyen panasz...
Köszönöm szépen. Igen, egy hónapja és 5 napja került le a spirálom 8 és fél év után.
Bízom benne, hogy sokaknak adok reményt, legalábbis ebben meg én reménykedem és ha igen, annak nagyon örülök! :-)
Szia.
Gondolj rám, hogy nekem milyen türelem kellett 11 hónapig, teljesen kiszámíthatatlan volt az egész, nem tudtam, hogy meddig kell még kibírnom - vagy mikor vetetem le, mert 6-szor nekiindultam levetetni -, illetve mikor lesz már vége, ha vége lesz. És 11 hónap után, mintha elvágták volna...
Ha esetleg hasonlóképp jársz, lehet évekig nem kell venned betétet, tampont, akkor aztán bőven meg fog térülni az ára.
Ha jól értem, nem is a kérdezőnek van problémája, hanem a barátnőjének. Így még nehezebb bármit is mondani, nem tud semmi konkrétat mi a gond végülis...
Örülök, hogy Te jól vagy, olvastam hogy lekerült a spirálod. Nagyon jó pozitív példa vagy rá, hogy kitartással működhet ez jól is. Szerintem sokaknak adsz reményt 🙂
Szia!
Köszönöm hogy bíztatsz,hogy támogatsz! 😊
Megpróbálom, de nagyon nehéz. Lassan 6 hónapja tart ez a "káosz". Kértem időpontot a dokimhoz, 3 hét múlva megyek hozzá.(sztk-ba járok,nem maszekba,így is 1 vagyonba van már a 6 hónapom,spirál+rengeteg betét)
Szia.
Én 11 hónapig voltam így, ahogy Te, csak én szinte végig véreztem, az úgynevezett tiszta nap a barnázós nap volt.
Én azért adnék még időt neki, türelemmel lennék... A depressziót meg észre sem kell venni, emiatt meg főleg nem szabad, mert hat a lélek a testre is...
Szia.
Van, akinek nagyon erős vérzéssel és nagyon erős hasi görcsökkel lökődik ki, van, akinek pedig úgy, hogy észre sem veszi.
Egyet értek az előttem szólóval, a legjobb, ha elmegy-elmész a dokihoz és megnézeted UH-n, hogy a helyén van-e. Ettől biztosabb diagnózis nincs, itt sem...
Sziasztok!
13 nap vérzés és 4 tiszta nap után megint vérzek tegnap óta. Élénkpiros, nem nagy mennyiség, néha egy-egy kisebb görcsökkel amik nem voltak az elmúlt 5 hónapban. Jövő hónap 10.-én már 6 hónapos lesz a Mirenam, de nem igazán akar a szervezetem beállni.
Lehetséges mellékhatásként említik a depressziót. CSODA???
Eddig több volt a vérzéses napom mint a tiszta, pedig nem ez volt a cél....
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?