Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Örülök neki, hogy megszűnt! :-)
Bízom benne, hogy nem lesz vészes!
Majd írj! :-)
Hát ez nem semmi...
Én 11 éves korom óta menstruáltam és a Sógornőm ahogy betöltötte a 40-et, vége lett a vérzésének, mindennek úgy, hogy nem volt ilyen Mirénája, meg semmi ilyesmije sem.
Vannak elég érdekes szélsőségek azért.
Köszönöm a választ.
Csak van egy kis enyhe pirosas valami és nem tudom hová tenni... Elvileg nekem már nem kellene véreznem.
Sziasztok!
A levétel után 5 nappal úgy tűnik, hogy megszűnt a pecsételés végre.
Nagyobb vérzés azóta sem lett szerencsére.
Kíváncsi vagyok mikor fog megjönni és milyen lesz.
Remélem nem lesz vészes.
Az én nagyanyám huszonévesen kezdett menstruálni, és azt hitte meddő.
Bő 60-nal kezdett változni.
Nekem a nyalkahartyammal volt gond, azért lett először leszedve. Aztán egyszer elmozdult, ami erezbol a ritka.
Én meg mindig jó eszköznek tartom.
Nekem silver volt kétszer.
Igen, ugyanúgy volt a ciklusom. Az nem befolyásolja a ciklust, hormon háztartást.
Kitartást Mindenkinek!
Majd írjatok, hogy kinél hogy alakult a dolog.
Szia!
Köszönöm szépen a jó kívánságokat, én is jó egészséget, minden szépet és jót kívánok Neked.
Legfőképpen gondmentes időszakot a jövőben. 🙂
Szia.
Én sem tudom hogy bírtam ki :))) Vagy hatszor mentem el ezalatt az idő alatt a dokimhoz, hogy vegye le és mindig türelemre intett, hogy meglátom, jó lesz ez, legyek még egy kis türelemmel, már nagyon csökken a méhnyálkahártya vastagsága... :))) és lám-lám... Érdemes volt türelmesnek lenni.
Ha már Neked 99,5 %-kal csökkent a Miréna előtti vérzésed, szerintem már ez megérte!
Megértelek, én még 12 éves sem voltam, mikor megjött :-(
Gratulálok a fél évszázados ünnepléshez és utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Neked, mellé pedig minden szépet és jót, főleg nagyon jó egészséget! :-) És hogy minél előbb elmúljon Neked is... :-)
Rendben, időnként akkor jelentkezem én is, illetve ha olvasok és úgy látom, hogy szükséges, akkor válaszolok :-)
Szia!
Elképzelni nem tudom hogy bírtad ki 11 hónapig a folyamatos vérzést, minden tiszteletem a Tiéd a kitartásodért!
Nekem sem az a legfőbb célom, hogy levetessem, de az utóbbi hetekben azt vettem észre magamon, hogy egyre feszültebb vagyok, sírógörcseim voltak.
Ha a vérzésem mennyiségét vesszük, kb.99.5%-al csökkent a spirál előttihez képest.
Nagyon szeretném ha elmaradna, egész életemben 12 éves korom óta nyűgként éltem meg a mensit.
Nemrég ünnepeltük az 50.szülinapom,képtelenség megjósolni meddig lenne vérzésem spirál nélkül.
Igen, jövő hónapban lesz már 5 hónapos a Mirenám. Mindenképp meg fogom írni hogy alakul a történetem.
Tőled pedig szívesen olvasnám hogy alakul a továbbiakban a spirál nélküli élet.
Nekem ugye 8 és fél évig volt fent az első Miréna és 5 év után biztos, hogy nem volt benne hormon, viszont ugyanúgy védett, mint a sima spirál.
Kérdezem azoktól, akiknek sima, rezes - vagy nem tudom hogy nevezik, de a lényeg, hogy nem hormonos spirálja van és itt olvas -, spiráljuk van, hogy vérzés attól még van, mensi havonta, hogy spirál van feltéve? Bocs a hülye kérdésért...
Szia.
Ha jól számolom 4 hónapja van fent.
Én ugyan nem szedtem Norcolutot, csak C vitamint, de 11 hónapig nagyon erősen véreztem, a tiszta napom a barnázós nap volt. De gondolom ezt már itt tőlem biztosan olvastad...
Én látok reményt... :-)
Szia.
Ma olyan picit barnázós volt, illetve a WC papíron halvány piros. Ezt most nem igazán tudom mire, miért? vélni?
Én is így voltam, és inkább kibírom azt a pár napot, de ezt már nem bírtam.
Nekem is volt pár hónap, amikor nem volt fájdalom, de az utolsó 1,5 hónapban visszatért, ráadasul az utolsó időszakban az együttlétek után másnap is volt egy kis vérzés a tiszta napokon is.
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Nekem szerencsére nincs görcs,semmilyen fájdalom, csak ez a bizonytalanság amitől kikészülök.
A dokim úgy javasolta a Norcolut-ot, hogy 10 napig szedjem, ez idő alatt el kell múlnia a vérzésnek. (megtörtént 10 napra) Ha utána újra véreznék megint szedjem 10 napig. De vajon a mostani pirosas valami vérzésnek számíthat?
Sajnálom hogy le kellett vetetned a spirált, de én is ezt fogom tenni ha nem áll be a szervezetem. Nagyon erős vérzésem volt a spirál előtt, de inkább kibírom, 5-7 nap alatt letudtam, minthogy hónapokig vérezzek.
Szia!
Nekem volt így, szinte folyamatosan pecsételtem 6,5 hónapig.
Néha volt 8-10 nap szünet, de most az utolsó napokban már nem is pecsételés volt, hanem inkább gyenge vérzés. Gyakran fájt a hasam, derekam.
Szedtem közben én is antibiotikumot, Norcolutot, de nem lett jobb.
Szerdán levetettem, azt mondta az orvosom is, hogy ne kínlódjak tovább, mert a szervezetem nagyon tiltakozik ellene.
Lehet, hogy azért nem vettek mintát, mert a spirál miatt nagyon vékony volt a nyálkahártya és akkor tuti nincs hiperplázia.
Szerintem azt majd akkor lehet megnézni, ha visszaáll a rend.
Nekem is meg fogja nézni, szerencsére ő a magánrendelésen tud méhtükrözéssel mintát venni ambulánsan és nem kell kórház, altatás, küret. Inkább kifizetem neki ezt és 10 perc alatt normális körülmények között túl esek rajta.
Hormont tuti, hogy nem fogok szedni, a Slinda ki van zárva, ugyanezeket a problémákat okozza, ahogy olvasgattam róla.
Amúgy azóta is pecsételek (szerda este vette le), már annyira elegem van, alig várom, hogy végre legyen egy tiszta napom. Nagyobb vérzés nem lett belőle egyelőre.
Remélem nálad a következő mensi normális lesz, nem lesz ennyire erős.
Majd írj, hogy alakult.
Amúgy a hasfájás, derékfájás a levétel után 15 perccel megszűnt és úgy is maradt szerencsére.
Sziasztok!
Rövid helyzetjelentést tennék....
103 napig tartó vérzés után a Norcolut gyógyszernek köszönhetően 10 tiszta napom volt. De már 7 napja újra van valami amit nem neveznék vérzésnek, de van. Halvány rózsaszínes-pirosas valami, amit csak a wc papíron látok.
Elkeserítő ez a helyzet, de talán van reményt arra hogy beáll a szervezetem...
A 103 napig tartó vérzés jóval gyengébb volt a spirál előtti időszakhoz képest, a mostani pedig még annál is gyengébb.
Esetleg van valaki akinek hasonló volt a spiráljával az első időszaka? Dec.10-én lett felrakva a Mirenám.
Elfelejtettem hogy nálad is felsorolta a doki a további lehetőségeket picike...
Még mindig nem értem hogy mikor márciusban bent feküdtem a kórházban a diagnosztikai laparoszkópos vizsgálat miatt mi a jó fenéért nem vettek mintát nálam sehonnan?
A hiperplázia pl.szóba sem került.
Altattak, 3 lyukon keresztül kukucskáltak hát ha tényleg nem találtak semmit legalább szövetmintát vettek volna a méhből vagy méhnyakból vagy én már nem is tudom.
Május végén megyek a dokihoz, megkérdezem tőle hogy van ez.
Sziasztok!
Picike2 szerintem jól tetted hogy megváltál tőle, igaz az én dokim is azt mondta lehet 1 év amíg beáll, hát ugye ez nálam 2 lett...visszagondolva nem tudom hova vártam a csodát ennyi ideig, túlestem a laparoszkópián is miatta ugye...na de már mindegy. Ennek nyilván valamiért így kellett történni.
7 napig tartott a menzim, első 4 nap rengeteg és görcsök de ugye az 1 napi horrorvérzés után már délben bevettem az első tablettát amit írt a doki.
Kíváncsian várom a következőt.
Viszont a folyamatos fájdalom lent sokat enyhült, nem úgy kelek minden reggel hogy érzem a méhem "dolgozik" görcsölget, azóta éjszaka sem keltem fájdalmakra tehát ezt valóban mind a mirena okozta nekem.
Sok kérdés, tényleg kíváncsian várjuk a tapasztalatokat ezután is. Nem véreztél végül azóta?
És picike2 nálad nincs még menzi?
Nekem csütörtök délben levette, szombat reggel már jött is.
Nekem anno épp a fogyás után lett több a menzi, mindig azt mondta a dokim hogy 1-2kg ingadozást is megérezhet úgy a női szervezet hogy így reagál rá, akkor nálam is ilyen 8-10kg ment le rövid időn belül.
Szilvike, rendben, akkor írni fogok a Miréna utáni élet tapasztalatairól :-)
Tegnap reggel vette le a doki, egyelőre még én is figyelek, kíváncsian várom mi lesz... Remélem semmi olyan, amit nem szeretnék :-)
8,5 év sem volt kevés idő! Sem a 11 hónap mire megszokta a szervezeted!
Újat nem tudsz mondani azt írtad! De igen a mirena utáni tapasztalat is hozza tartozik a mirenas dolgokohoz!Szóval ez egy új felejezet lesz amit várunk nagyon miket tapasztalsz ! :)
Szia :-)
Anno én lendítettem fel ezt a fórumot, de már nincs szükség szerencsére fellendítésre, megy ez magától is :)))
De aranyos vagy, nagyon köszönöm! :-)
Rendben, maradok, de sok újat már nem fogok tudni mondani :-( max. az újaknak átadni a tapasztalataimat :-) Na meg mondjuk aki kicsit kétségbe esik, tudom bíztatni, hogy fel a fejjel :-)
Igen, olvastam és sajnálom! :-(
Én azért jóval tovább bírtam, 8 és fél évig :-) a nagyon kemény 11 hónaptól, még beállt...
Szia
Sok erőt és kitartásra biztattál minket!De igen ide tartozol közénk! Légyszíves maradj velünk szükségünk van a támogatásodra!
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?