Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Bízom benne, hogy mielőbb rendeződik akkor a hajhullási problémád. Sok vaspótlás és kevés stressz... :-)
Szívesen, máskor is :-)
Üdv.
Jól olvastad, az Exacyl vérzés csillapító. Igen, én nem tudtam várni továnn,mert ez a hajhullás ez a szülés utána hajlullás 100x-osa. Érezhető volt már a copfomon is,és már mások is észrevettém, h kevesebb a hajam :(
Köszönöm,h válaszoltál
Szia.
Én a Miréna felhelyezését követően 11 hónapig nagyon erősen véreztem, tampon, betét egyszerre kellett. Alig volt egy-egy nap, hogy semmi pecsételés nem volt, de ha nem véreztem, akkor barnás pecsételés volt a folyamatos.
Ahány nő, annyiféleképpen reagál a szervezete rá, ezt csak azért írom, hogy türelem...
Nálam szinte minden mellékhatás jelentkezett, így a hajhullás is.
Mivel tudom, hogy természetes hajhullás a napi 100 szál, ezért nem túlzottan idegeskedtem ez végett. Nekem mindig is hullott nagyon a hajam, nem érintett ez annyira érzékenyen. Igen tudom, hogy nem mindegy egyáltalán, hogy mennyi hajtömegből hullik az a sok.
Az exacylt nem tudom, hogy mi, de ha a vérzés csillapítására van, akkor napi 2000 mg C-vitamin a leghatásosabb, szerintem.
Bocsánat, közben olvastam tovább a leveled, szóval akkor ezt hajhullásra írták fel Neked. És ahogy olvasom, már le is vetetted.
Szóval igen, kérdésre a válasz, volt erős hajhullás nálam is, de visszaállt a normál rend egy ideje.
A legjobbakat Neked, szia.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy okozott-e valakinek hajhullást a Mirena? Febr 24-én helyezték fel. Azóta folyamatos pecsételés,igazából meg sem tudtam különböztetni a ciklust a pecsételéstől. Talán annyiból,h ciklusnál élénkebb, a pecsételés meg bordós. Eddig eközben 3x ellenőrizte a dokim uh-val,minden ok. Kaptam exacylt,igazából az sem segített. De mivel még bőven benne vagyok a 4-6 hóbapban, gondoltam adok időt neki. Igenám,de kb áprilistól fokozatosan egyre egyre durvábban hullott a hajam. Fodrász vagyok, szóval tudom, h ez sajnos nem átlagos hullás (a hajam festetlen)
Doki szerint kizárt,h ettől, ám én úgy döntöttem mégis levetetem,ami ma 5 napja volt. Itt kiderült,h szinte kicsusszanva szedte ki,szóval be sem ágyazódott. Na de ez más téma. Szóval a hajamra Alpecin,vitaminok,vas cink,mindent szedek, mert 34 évem alatt soha soha nem hullott ki így a hajam. Most várakozó álláspontban vagyok :)
Külföldi fórumokon olvastam sok helyen,hogy más is járt így. Itt közületek tapaszt valaki ERŐS hajhullást?
:))) Szívesen.
Ez igaz... :-)
A legjobbakat :-)
Köszönöm, jó ha van rá magyarázat és így akkor van. Azt gondoltam hogy más nem fog válaszolni:)
Mert valahogy meg kell magyarázni hogy megint minden nap fáj valamiért:(
Szia.
Most, hogy igy kérdezed, igen. Éppen ma gondolkoztam ezen, hogy ma is vérezgetek kicsit és az utóbbi időben is akkor volt ilyen, mikor ilyen frontok jöttek, mentek, hideg, meleg, szeles, esős. Még mindig nem tudom, hogy a Mirena 4. évében mitől vérezgetek. Ugy látszik, hogy senki másnál nem fordult elő ilyen, mert még senki nem válaszolt :)))
Szia!
Most olyan kérdésem lenne (persze más is válaszolhat, ha akar:) hogy tapasztaltok időjárás változáskor, frontokra olyan érzékenységet, hogy nem szúró, inkább görcsös vagy tompa alhasi fájdalom, diszkomfortérzet, akár egész nap, napokig is? Émelygős is. Esőre, szélre, stb. Persze most mindig van valami front. De lehet a műtét miatt is, meg a tabletta miatt is, de anélkül is, spirál miatt is, szóval sok minden miatt?
Köszönöm:)
Szia.
Na, örülök, hogy megjött.
Igen, legyél is optimista :) rendben lesz minden, igy állj hozzá.
Nem megyek dokihoz, annyira nem idegesít a dolog, majd év végén, amikor itt az ideje az éves szűrővizsgálatnak.
A legjobbakat... :)
Szia!
Már nem aktuális a kérdésem, megjött és elkezdtem a gyógyszert. Kiváncsi vagyok azt hogy bírom most. (Tavaly már nem volt jó) de hátha most minden szuper lesz. Optimista vagyok.
Szóval már csak offolom itt a Mirenás topicot:)
Sajnálom, hogy nem kaptál választ a kérdésedre:( visszamész a dokihoz?
Szia.
Érem. Az nem sok idő.
Jól mondta a dokid ettől függetlenül, a hormon bekavarhat még így is. Pontosan, nem vagyunk egyformák, ahány nő, annyiféleképpen reagál ugyanarra a hormonkészítményre a szervezete.
Előbb-utóbb biztosan helyre fog állni a rend és lehet még visszaszívod, hogy írtad, hogy furi, hogy semmi folyás, barnázás, csont száraz és már túlzottan tiszta a tisztasági betéted :-)
Ha nem lehetsz állapotos és nincs semmi panasz, szerintem légy türelemmel, idővel biztos megérkezik a mikulás :-)
Nekem csak 5-6 hónapig volt fent.
Terhes biztos nem vagyok, a rengeteg gyógyszer, gyulladás, antibiotikum és hogy nem tudtuk mi is van begyulladva odalenn... miatt nem voltunk együtt.
Egy picit, pár napot én is véreztem miután levették (ugye addigra már épp elmúlt a menzesz) de nem hiszem hogy az számít új ciklusnak... kérdeztem a dokit, azt mondja bekavarhat a spirál ebbe. De nem fejtette ki bővebben, szerintem ő se tudja mert mindenki máshogy reagálhat mindenre...
Nekem nem hiányzik a vérzésem:) úgyis ha megjön, aznap el kell kezdenem szedni szünet nélkül a fog.gátlót, az a cél hogy ne legyen ciklus. Csak furi hogy azóta semmi folyás, barnázás, csont száraz és már túlzottan tiszta a tisztasági betétem:) eddig mindig volt valami.
Szia :-)
Kezdtem megörülni, hogy válaszoltál a kérdésemre :))) Hát azt én is remélem :-)
A spirál levétele előtt jött meg egy héttel? A levétel óta semmi...
Szerintem tutira normális, mivel a több éves hormonnak (nem tudom meddig volt fent Neked a Miréna) időbe telik, mire kiürül a szervezetből teljesen olyannyira, hogy meg is jöjjön. Hallottam már ilyen esetről.
Az orvosok általában ezt mondják, hogy legalább egy hónap, mire megjön. De van olyan ismerősöm, akinek szintén 5-6 évig volt fent, azt mondta a dokija, hogy nyugi, egy hónap után várható, de ahogy levették, azonnal ömlött, nem egy hónap múlva... És egy hónapig eltartott neki. Szerintem én is így fogok járni.
Persze, ha tartasz attól, akkor egy menotesztet azért csinálj, de szerintem normális.
Szia!
Remèlem kapsz választ!
Nekem most az lenne a kérdésem, hogy több mint 1 hónapja vették le a spirálomat, előtte 1 héttel jött meg, de azóta sem, vagyis több mint 40 napja. Azóta se barnázás, semmi. Ez is normális, hogy nem jön meg?
Sziasztok.
Most nekem lenne egy kérdésem :)))
4. éve van fent a Mirénám. 11 hónapig véreztem, majd, mintha elvágták volna. Olyannyira, hogy se barnázás, se semmi, egészen idáig nem volt ciklusom. Bajban lettem volna, ha le szerettem volna vetetni és akkor kellett volna mennem, ha van vérzés :)))
Kb. 2-3 hónapja észlelem, lehet inkább 2 hónapja, hogy picikét vérezgetek. Nem vészes, pisilés után a WC papíron látom, meg néha a tisztasági betéten. Hol barnás - a legtöbbet -, hol piroskás.
Járt már valaki így?
Ha igen, mi lehet az oka?
A 4. évre kezd kifogyni a hormon tartalom? :-)
Előre is köszi a választ :-) Bízom benne legalábbis, hogy lesz :-)
Szia.
Nem vagy egyedül, bár tudom, hogy ez nem nyugtat meg valószínűleg :-)
Én 11 hónapig nagyon erősen véreztem, tampon és betét - rendes betét - egyszerre kellett. Én is ott tartottam, hogy levetetem, aztán úgy látszik, hogy megijedt, 11 hónap után, mintha elvágták volna. Ez alatt az idő alatt szinte nem volt tiszta napom nekem sem.
Nem szedtem, amit írsz. Nekem a dokim is és többen is C-vitamin szedését javasolták, napi 2000 mg-ot szedtem pár hónapig, utána már csak 1000 mg-ot. Ez segített, csökkentette a vérzést és majd el is múlt teljesen.
Lehet, hogy valamilyen gombás, bakteriális fertőzés okozza akkor...
De én nem is találgatok, mert több oka lehet, én utána járnék a helyedben. Lehet gyulladás is, 3 hónap alatt simán lehetnek ilyenek is.
Szia.
Nagyon sok mindentől lehet együttlét utáni vérzés. Hormonális hatás miatt is, valami irritálhatja a méhet, ez miatt is, méhszájseb miatt is, stb...
A vérzés színét is figyeld, hogy barnás, élénk piros, milyen?
Ha biztosan ki szeretnéd deríteni és nem mensi jellegű, akkor véleményem szerint menj el ismét orvoshoz.
A legjobbakat kívánom Neked!
Üdv.
Szia.
Köszönöm és örülök, hogy írtál.
Most már legalább tudod, hogy mi a probléma.
A kórházban még tényleg nem indultak meg a műtétek és egyelőre talán jobb is, ha elkerüljük még a kórházakat, orvosi rendelőket.
Esetleg megpróbálhatnád, hogy elhagyod a hús és tejtermékek fogyasztását, vagy lecsökkented és most pont itt van az ideje, nagyon sok zöldség fogyasztásra lenne jó átállni, meg gyümölcsfogyasztásra, de leginkább a zöldségfogyasztás lenne jó. Csökkenni fog remélhetőleg a mióma mérete, illetve akár el is tűnhet.
A legjobbakat kívánom Neked és vigyázz Magadra!
Szia.
Szia!
Megjöttem Budapestről az orvostól.A vérzést a mióma okozza ami 2 hónap alatti is nőtt. Előfordul,hogy néha megkavarja a szervezetet spirállal együtt és mivel betöltöttem a 44-et nem mindig minden úgy reagál.Most várakozunk és megnézzük lesz-e újab tünet, fájdalom vagy újabb vérzés,de a tanács a méhem eltávolítása csak az a baj,hogy a dokim már onkológián műt, ez meg nőgyógyászathoz tartozik. Nem tudom mi lesz. Egy helyen tud megműteni ahol ezt nem nézik az a Duna Medical Center,de ahogy néztem az árakat, kikerekedett a szemem.
Most várunk mást nem tudunk csinálni mivel a kórházakban amúgy se nagyon indultak meg még a műtétek.
Szia.
Biztosra nem tudom, de el tudom képzelni, hogy lehet ilyen tünete is az elmozdulásnak.
Na holnap már kedd, írj mindenképp majd.
A legjobbakat...
Szia
Köszönöm a jó szavakat és a biztatást. Most vérzésem megszünt,de lent a méhben olyan szúró fájdalom van héha. Olyan mintha lenne ott valami. A barátnőm azt mondja szerinte elmozdult és nyom valamit. Nem tudom lehet-e ez a tünet?
L
Szia.
Mondjuk úgy, hogy kilöki a szervezeted valami miatt.
Az jó, ha csökkent a vérzés is, meg a fájdalom is. Vérzés csillapítására C-vitamint is szedhetsz naponta, akár 2000 mg-ot is, reggel vedd be, mert folyadékban oldódik és főként nappal iszunk, nem éjjel.
Igen, igaz, most nem könnyű időpontot kapni orvosi vizsgálatra, szűrésre... Itt van egy-kettőre a kedd, ne idegeskedj. Majd írj, hogy mit mondott a doki, mi okozta a vérzést és fájdalmat.
A legjobbakat kívánom Neked.
Szia.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?