Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Nekem ez a 4. évem, illetve új évet írunk, 5.
Én is 2-3 év alatt szintén 15 kg-ot híztam, csak az én dokim azt mondta, hogy az biztos, hogy nem a Mirenatol. Pedig attól. Nem szedtem soha hormonos bogyók előtte. Már megállt a hízás. Mindenféle vizsgálatot végig jártam és kizárásos alapon a Mirena maradt.
Tavaly nyárra sikerült leadnom jó pár kilót, de biztos vagyok benne, hogy azért, mert beállt a hormon. Este 6 óra után nem ettem, látványos volt a fogyás. Minél jobban kerüld a feldolgozott termékeket és a szénhidrátot.
Az első kérdésedben én is nagyon bizom, hogy igen, mert nekem időszerű lesz a levétel. De biztos, hogy ahhoz is idő kell. Egyébként a hormon a vizháztartásom borítja fel a legjobban és mint tudjuk, az emberi test több, mint fele viz. Mást nem tudok sajnos, illetve válaszolni kérdéseidre. De kíváncsian várom a többiek véleményét. Itt eléggé kevesen híztak a Mirenatol.
2017. szeptember eleje óta van MIRENA spirálom. A kezdeti nehézségek után nagyon megszerettem. Nem igazán van mensesem, max. kis pecsételés. A gondom viszon a hízás. Vigyázok magamra, már csak a korom miatt is egyre kevesebbet eszem és minden nap mozgok. Most 43 évesen a 3 év Mirena használat alatt 15 kg-ot híztam. 55-ről 70 kg-ra. Beszéltem a nőgyógyásszal, azt mondta hogy "egyértelműen a spiráltól van, de valamit valamiért". Nem tudom mi tévő legyek túrázás, biciklizés közben az emelkedők igazi kihívást jelentenek, hogy a többiekkel tartsam a tempóm, hajtom magam, a szívem össze-vissza kalimpál, izzadok mint a ló, stb.
1. ha levetetem vissza tudok szerintetek fogyni?
2. ha levetetem, milyen védekezési módszert javasoltok?
3. ha megtartom még 2 évig, akkor szerintetek milyen módszerrel fogyhatok eredményesen?
Ja értem. Köszönöm a felvilágosítást :)))
Akkor ez jó, szerencséd van :)
Igen, UH-n látszik, hogy nincs gond vagy van gond :)
Pms mit jelent? :)
Én is elégedett vagyok vele, már 4 éve, kivéve a hizással nem békéltem meg és az erős, gyors szőr növekedéssel sem.
Szia.
Fejfájás volt az elején nekem is és mellfeszülés is, az nagyon rossz volt. Ha lehajoltam, nagyon fájtak a melleim, azt hittem leszakadnak és fogásra, nyomásra is fájtak. Elmúlt minden nekem.
Akkor ez olyan lutri féle 5 év után :-)
Egyébként, ha tovább marad fent, mint 5 év, akkor sima spirálként is lehet használni. Bár az nem annyira biztonságos, mint a hormontartalmú.
:)))
Ez jó :-)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?