Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért nem akarok gyereket? fórum

Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
1033. leviatan (válaszként erre: 1026. - 2e137fbcc7)
2011. jan. 17. 17:43

Ok, ertem en, van hisztisebb es nem hisztisebb gyerek, a hugommal a nem hisztisebbek koze sorolodtunk, de nalunk amugy sem lehetett semmit soha elerni hisztivel, csak annyit, hogy jusztse volt az, amit a gyerek akart, igy a hiszti csirajaban el lett folytva.

"foglalkozas" - eppen nem a tokeletes szot hasznaltam. Annyit ertettem ez alatt, hogy nem az, akinek mindent megadnak, ha hisztizik, mert az is foglalkozas. Es valo igaz, sokminden kozrejatszik a hisztizesben. De nem a kirivo esetekrol beszelek, amikor nyugos a gyerek, mert faradt es ettol maris hisztis, vagy nem arrol, aki beteg, hanem a legaltalanosabb jelensegrol, amikor igen is a szulo tehet rola, hogy a gyerek hisztis.

Az utolso szo... hm, rank is nagyon igaz volt, a mai napig egymas kozott a hugommal, mindig beszol valamelyikonk a masiknak, csakhogy az utolso szo az ove legyen, ellenben evvel anyamnak egyszer szoltam vissza... tobbet soha, nyilvan nem azert, mert szepen kert :).

1032. leviatan (válaszként erre: 1028. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 17. 17:38

Ha laktal belsoudvaros hazban, akkor tudod, hogy a normal beszedet is mindenhol lehet hallani es ordibalasnak hangzik. Mondjuk en nem laktam ilyen hazban, de az egyik baratnomek igen, es surun jartam oda...

Ha joguk van ott jatszani, akkor esetleg pl. a kutyamat is vihetem oda? Nekem is jogom van odavinni, nem? Ha masnak van, aki ott lakik es teszem azt en is ott lakom, akkor senki nem szolhatna egy szot sem, ha a kutya ott vegzi a dolgat, ha a gyerek jatszhat a belso udvaron... nem? Igy lenne jogos :)), ami ugye igy mar nem tetszene senkinek, foleg nem a kisgyerekeseknek.

Uhum, nem horkolok :)) (azaz tudod ugy van, az nem horkol, aki elobb alszik el :P).

Amugy, ha emberi hangerovel hallgatsz zenet, azt nem halljak a szomszedban, panelben sem, de emberirol van szo :), igy nem is zavarhatsz senkit vele. Furni-faragni szerencsere nalunk nem kell avval sem, massal meg nem igazan :)

1031. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1026. - 2e137fbcc7)
2011. jan. 17. 16:25
Egyetértek:)
1030. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1023. - Leviatan)
2011. jan. 17. 16:24

Rám odafigyeltek és bizony olyan hisztis gyerek voltam, hogy csak na.

Szóval ez a tézis nem feltétlenül állja meg a helyét szerintem:)

2011. jan. 17. 16:21
belső
1028. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1021. - Leviatan)
2011. jan. 17. 16:21

Szépen válaszoltál:)

Nos, az ottlakóknak joguk van a belésúő udvaron lenni és játszani, de ismétlem, lehetőleg ne úgy, hogy zavarják a többi ott lakót. Ez a szülő dolga, hogy fegyelmezze a gyereket.

Megmagyaráztam, hogy valószínű miért az udvaron vannak a gyerekek és nem játszótéren, mindamellett nem helyeslem a gyerekek szülők felügyelete nélküli játékát. Persze bizonyos korhatár alatt.

Ezzel sem vitatkozom, egyetértek, csupán rávilágítok arra, vajon miért ott játszanak a gyerekek. Nem egyetértek vele.

Persze, azért nem zavarsz senkit, mert biztos nem horkolsz:))Na jóm, ez csak vicc volt, de azért sokan több műszakban dolgoznak, éjszakásak, nyilván mindig lehet éppen zavarni valakit...

1027. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1017. - 4aeed0a8dd)
2011. jan. 17. 16:16

Oh, ha majd nagy leszek, rájövök:))

Ez kicsit vicces:)

Majd beszámolok, ha a fiam kicsit nagyobb lesz.

Inkább családi házba költözz, de oda, ahol gyerek sincs a közelben:)

Panelben rengetegen élnek, gyerekek is. Ez zajjal jár.

1026. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 1023. - Leviatan)
2011. jan. 17. 15:26

Muttimak is mindig mondogatták a megátalkodottabb gyerekekkel megáldott szülők, hogy "neked könnyű, a te gyerekeid alapból nem hisztisek". Most akkor hogy is van ez? Van aki alapból hisztisebb fajta, és van aki nem?

Nem értek egyet egyébként azzal, hogy mindig mindenben a szülő a felelős. Prímán példázza ezt egy azon szülőpár és nevelési elv mentén nevelkedett testvérek esete, akik igencsak különfélék lesznek. Szóval nagyon sokat jelent a nevelés, de legalább annyit a gyerek habitusa.

Én alapvetően szófogadó kölök voltam -talán túlságosan is- ami aztán a kiskamasz korban átcsapott pimaszkodásba. Úgy feleseltem, hogy "öröm" volt nézni.:)). Hányszor hangzott el szegény szülőktől a mondaz: mindig a tied az utolsó szó???? Erre a legnagyobb természetességgel vágtam rá, hogy Igen! :)

1025. leviatan (válaszként erre: 1012. - Evawitch)
2011. jan. 17. 14:08

:)) nem neveles kerdese szerintem az agrasszivitas. Mondanam, hogy kolbaszhiany :PPP (de csak viccbol). Amugy komolybol: nekem is elobb eljart a szam szidas teren, de amiota mashol elek, ahol az alaphangulat nem stresszes annyira, nincsenek idegbeteg autosok, valahogy a nyugodtsag ragadosan hat ram.

Es persze a kevesebb stressz miatt, a szulok sem viselkednek a gyerekeikkel idegesen. Bar most, hogy belegondolok nem igen latok szulot, aki vonszolja vasarolni magaval a gyereket...

Na nem is ezt akartam irni :D, hanem, hogy nalunk nem volt gond a nevelessel, szerintem :), soha nem szegultunk ellen anyamnak, o volt a nadraghordo otthon, marmint aki nevelt minket a hugomat es engem. De ennek nincs koze a mai gondolkodasmodomhoz: utalom, ha hisztizik valaki, a gyerek teszi, akkor ki lehet kergetni a vilagbol is, es jah, nem is akarok gyereket, rovid uton felidegesitenek, foleg ha kisebb felek, akik tapiznak, nyalkodnak mindent... ha nincs mas, akkor szeretetbol az ember terdet :S eh...

1024. leviatan (válaszként erre: 1006. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 17. 14:03

Vagy, mert a kutyafuttatot 15'-re teszik onkormanyzatilag... na nem gyalogban szamolva, hanem kocsival, gyalog joval tobb, akar masfel ora is lehet. Akinek nincs kocsija, vagy nem dugna a kutyat kocsiba naponta 4-5*, az a futtatoig mit tesz az ebbel? Dugo a hatsojaba, csomo a farkara?

Bar ami igaz, az igaz, keves magyar kutyatulaj hasznalja az erre a celra legalkalmasabb reklamszatyrot :).

1023. leviatan (válaszként erre: 1000. - Evawitch)
2011. jan. 17. 13:58

Nem, nem... eppen ki lettem oktatva, hogy a gyerek atmegy hisztikorszakon, amelyik nem, az beteg... :OOOOOOOOO es igenis, nem a szulo hibaja... (akkor hogy lehet az, hogy a hugom sem, en sem hisztiztunk ugy, ahogy a mostani gyerekek teszik? :o... biztos mar akkor is matyohimzes voltam, mint most :D)

Errol meg van a velemenyem, mert ugyan nem vagyok "szakember", de vilagosan latszik, hogy az a gyerek hisztizik, akivel nem foglalkoznak. Ugyanis olyan frekvencian teszi mindezt, hogy aki nem suket, az odafigyel a hisztizesre, es hogy elhallgasson dugnak egy csokit a szajaba, vagy egy jatekot a kezebe. Hiszti megoldva...

1022. leviatan (válaszként erre: 995. - 4aeed0a8dd)
2011. jan. 17. 13:55

gyerekfuttatasra :))...

Mondjuk en kutyas vagyok, es pont a nemakarakokgyereket kategoriaba tartozom. Eddig mindig a kutyak karara neveztek ki kutyafuttatot gyereksetalo resznek (mellesleg a kutyafuttatot ott jeloltek ki, ahova kocsival 15 perc volt az ut, gyalog meg... es nem tudom hogy gondoltak, hogy addig mi lesz, ha gyalog viszem az ebet? bedugom a segget?? :P). De mindenki hogy meg lett volna lepodve, ha seta gyanant, meg jatek gyanant a belso udvarban setaltatom a kutyam, mert setalhat ott is, akarcsak a gyerek jatszhat a belso udvarban, nemde?

1021. leviatan (válaszként erre: 990. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 17. 13:53

"Persze, elsősorban játszótér, de miért gondoljátok, hogy egy gyerek csak ordítva tud játszani?"

- nem gondolom, de a belso udvar vizhangzik, es a normal beszed is uvoltesnek hangzik, igy ha a gyerek nem suttog, akkor orditasnak hangzik.

"Egyébként az sokkal kényelmesebb a szülőnek, ha a belső udvarban játszik a gyerek, mert nem kell a felügyelet mellé. A játszótérre pedig gondolom nem engedi ki egyedül."

- sima aszfalton is osszetorheti magat a belso udvaron meg meg lepcsok is vannak, es ettol meg a szulo a felelos, akar ott volt, akar nem.

Minden szulore bizony rafer a seta, ne engedje ki menjen vele!!! tehat nem otthon ulunk es lustan kicsapjuk a gyereket a belso udvarra. Persze nincs kozom hozza, de ez nem valtoztat a velemenyemen.

"De olyan nap és napszak sosincs, amikor éppen nem zavarsz valakit. :)"

nalam van am :D bibibi - amikor alszom :P

2011. jan. 17. 11:46

Egyre több a degenerált, idióta gyerek. Én még tudtam kussban álldogálni a tömött HÉV-en, és csak a lábakat, meg anyám szoknyáját láttam, mégsem hisztiztem, rinyáltam, sőt, anyám sem állt neki felállítani másokat a helyéről, hoyg leültessen. Kibírtam.

Persze, amikor bátyámmal ökörködtünk az udvaron, biztos nem suttogtunk. Néha mondta is fater, hogy már akapunál hallja a röhögésünket. A "játékzaj" nem is zavar. Míg otthon éltem, sosem volt bajom azzal, ha bújócskáztak vagy jókedvűen zsizsegtek. Aztán egy szép napon arra eszméltem, hogy új szomszédság költözött mögénk, jópár gyerekkel, és egymásra találtak a szomszéd kölkökkel. Kerítésen keresztül, pont az ablakom alatt kezdtek el céltalanul üvölteni telitorokból. Nem, nem játszottak, az szórakoztatta őket, hogy 1-23-romra vonyítottak. No, egy szép nyári forró napon, amikor épp az államvizsgára készültem, és már ezzel szórakoztatták magukat napok óta, kiordítottam, hogy Kuss legyen, vagy lemegyek...elhallgattak. Egy időre. A szülőkkel nem lehetett beszélni, mert valami eszméletlen sznob gyökerek voltak.

1019. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 955. - 4db455f480)
2011. jan. 17. 11:12
Én is, a negyediken élek, max. az alsó szomszéd röhögését hallom oylkor-oylkor. De az kifejezetten tetszik, akkorákat nyerít. (mindig összenézünk ilyenkor, hogy vajon mit csinál/néz, ami ilyen mulatságos :))
1018. leviatan (válaszként erre: 992. - 4aeed0a8dd)
2011. jan. 17. 01:05

"örülök én is a szólásszabadságnak, nem egyes magukat etalonnak gondoló anyukák mondják meg mit és hogyan mondhatunk mások porontyaikról"

kar, hogy ezt a mondatot nem en irtam le valahol mashol... :) de megjegyeztem, majd idezlek alkalom adtan :)

1017. 4aeed0a8dd (válaszként erre: 1016. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 16. 22:29
Mert nem tud csöndben lenni, főleg nem felügyelet nélkül. Nem lehet csöndben labdázni, nem lehet csöndben biciklizni bizonyos kerék típussal bizonyos talajon. Azért mert akármennyire tündér, előbb-vagy utóbb úgyis hangos lesz. Ne kérdezd meg többször miért, majd ha nagy leszel, rájössz, hogy azért mert gyerek, és kész. Még egészen el sem várható, hogy észrevegye magát. Teszek rá, hogy Bözske lekvárt akar nyugalomban főzni, ha a kis nyavalyásokat le akarja zavarni, akkor vonszolja le a valagát a megfelelő helyre. Én meg majd ha nem érdekel a gyerekzsivaj, beköltözök egy játszótér mellé nyugodt szívvel.
1016. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1015. - 4aeed0a8dd)
2011. jan. 16. 22:21

Szerintem több a kutya a lakótelepen, mint a gyerek:-S

Ezt senki sem írta, csak azt kérdeztem, hogy miért ne játszhatna csöndben az udvaron a gyerek?

Azt is írtam, hogy persze, hogy játszótér

1015. 4aeed0a8dd (válaszként erre: 1011. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 16. 22:19

Nem hiszem el, hogy ahol olyan őstermelők élnek, hogy szanaszét hagyják a kutyaszart, ott semmi mással nem másznak bele a másik elvárható tűrőképességébe.

És ha van vagy lenne ott egy belső udvar, akkor tök jó lenne, ha ott játszanának, és nem a messzi játszótéren?

1014. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1011. - 51ba54e3b2)
és nem ugyanazok a szomszédaink...
1013. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1012. - Evawitch)
Gondolom nem is akarsz gyereket. Ezzel nincs is semmi gond.
1012. Evawitch (válaszként erre: 1010. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 16. 22:17
Nem, a mi nevelés szerűségünk miatt. Gyagyást csinált belőlünk. :) Ezzel annyi a gond, hogy ahogy idősödök, főleg az utóbbi évben, egyre agresszívebb leszek. Előbb mondom azt, h q@rva anyád, mint hogy szeretlek bárkinek. Még hogy gügyögni egy gyereknek...
1011. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1009. - 4aeed0a8dd)
2011. jan. 16. 22:15

Mi van????

Nem vagyok elfogult, de felénk ordítva játszó gyerekek nincsenek. A játszóterek picit messzebb vannak.

Nem azt írtam, hogy nem találkoztam hangos gyerekekkel, hanem, hogy itt nálunk, ahol lakom nem szoktak ordítva játszani. Mi ebben a furcsa? Ja, nem ott lakom, ahol te...

1010. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1008. - Evawitch)
2011. jan. 16. 22:13

Mindez a húgod viselkedése miatt?

Elhiszem, hogy emiatt nem szereted a gyerekeket:(

1009. 4aeed0a8dd (válaszként erre: 1006. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 16. 22:13
Szerintem te vagy hazudsz az igazad érdekében, vagy tényleg ilyen elfogult vagy. Először is semmi szín alatt nem hiszem el, hogy te soha sehol nem találkoztál hangos gyerekkel, másodszor azt végképp nem hiszem el, hogy olyan környéken, ahol tolerancia nulla egyik szempontból, a másikból tökéletes lenne.
1008. Evawitch (válaszként erre: 1007. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 16. 22:10
Mind a hárman idegbajosak lettünk, ez lett a "jó" nevelés eredménye. Szerintem én vagyok a legdilisebb köztünk. Én minek is szülnék, nem kell több gyagyás a világra...
1007. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1005. - Evawitch)
2011. jan. 16. 22:08
hú, ez azért kemény, hogy így beszélt anyukáddal, hogy hagyta ezt édesanyád:(
1006. 51ba54e3b2 (válaszként erre: 1004. - 4aeed0a8dd)
2011. jan. 16. 22:07
De kutyagumi rengeteg van, mert sok a panelben tartott kutya. Sajnos kevesen használnak zacskót:-S
1005. Evawitch (válaszként erre: 1003. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 16. 22:06

Az én kishúgom egy idegesítő gyerek volt, sz@ar neveléssel. Utcán ordított a saját anyjának, hogy k@rva vagy, mert nem kapott csokit vagy chipset. Minden nap édességet kapott, a saját anyja felett uralkodott. Minden meg lett neki csinálva, amit kért, mert különben gyagyázott. Sok veszekedés volt ebből.

Engem az is zavar, ha megbámulnak vagy rám mutogatnak. A mutogatástól amúgy is agresszív leszek (akárki mutogat felém), még most is, a gondolattól...

1004. 4aeed0a8dd (válaszként erre: 1002. - 51ba54e3b2)
2011. jan. 16. 22:05
Fogadok, hogy kutyakaki sincs a tökéletes pázsiton, mindenki mindig mosolyog, soha senki nem beteg, és borongós idő sincs arra.
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook