Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Gondoltam :).
Valaki fűszernövényt tart az erkélyén, valaki "gyermekláncfüvet". És mindig a friss, zsenge hajtásokat eheted! Zseniális! :D
Csak ismételni tudom magam. Egy ilyen pofátlan, kihívó tekintető és viselkedésű gyerekkel szemben fölösleges a szó. Én meg nem csinálok magamból bazári majmot, hogy könyörgök egy szarosnak.
Megjegyzem, az első lépésem az lett volna, hogy elülök onnan és slussz. A lábcsavarintás inkább a lelkem balzsamozása végett lehetne opció :)
Ez is a szülő hibája. Nem gondolkoznak, nincs bennük jóérzés, nagy ívben sz@rnak a világra.
Sajnos
Sajnos, ez a tipikus szülői viselkedés.
Én mindent megteszek, hogy ne ilyen legyen a fiam.
Egy gyerek érdeklődő, kíváncsi, lehet, hogy nem lát semmit, de akkor is ki akar nézni:))
Értem.
Nem sok, de szerintem ez lenne az első lépés, hogy rászólsz.
Ettol fuggetlenul nem hagyja el a gyerek szajat a bocsanatkeres, es a szulo is fittyet hany a sajat gyereke viselkedesere. Ez az esetek 98%-ban fordul elo a maradek 2%-kal foglalkoznak is a szulok kozlekedes kozben.
Masik halalom, amikor Metron ki akar a gyerek nezni az ablakon... pl. Keleti es Blaha kozott... Mi a turonak? No nem ram tartozik, de ugye felterdel, kozben a kabatomban szepen megtorli a labat. Es meg csak szolni sem lehet, mert a valasz a szulotol annyi, hogy csak ki akart szegeny gyerek nezni... En nem tudom, hogy minden szulo ilyen-e, de 100 esetbol 2 az, aki nem igy viselkedik, vagy nem engedi a gyerekenek ezt a viselkedest. Eleg rossz arany, ugy gondolom.
Igen. De a leszorítást ne úgy értsd, hogy odafeszítem az üléshez :). Hanem határozottan elhárítanám a rúgást.
Ha egy gyerek tudja hogy rosszat csinál, sőt, még mulattatja is, akkor szerinted mennyi értelme van szólni neki, hogy drága kisfiam, lennél szíves magad előtt tartani a lábadat?
Ne is mondd, orulok, hogy nem tomegkozlekedem mar vagy ket eve ;) (itt mondjuk nincs is nagyon tomegkozlekedes, ahol most elek)...
De ismeros ez, nagyon sok evig Pesten nyomtam a napi rutinnal a tomegkozlekedest... Es ez az anyatipus... sajnos beloluk van tobb. Minek szult gyereket, ha ennyira idegesiti? Vagy annyira kozombos szamara, mit tesz a gyerek?
Nyilván, én sem tolerálnám, ha valaki a gyerekemre szólna, pláne ha hozzányúlna.
Az anya szerepe fontos a történetben, nem igazán áll a helyzet magaslatán.
Előbb leszorítod a gyerek lábát, minthogy rászólnál, hogy hagyja abba?
Szinkronnal mennek? Csak azert furcsallom FG-t, hogy megy, mert az amerikai politikai helyzetre epul, es egy csomo poen nem ul, ha nem tudod az eredeti story-t...
No mindegy orulok, hogy tetszenek :)
Nézd, ha ott a komisz kölyök és (a hülye) anyja cseszik rászólni a gyerekére, amikor pontosan látja, hogy a másikat rugdossa, akkor komolyan gondolod, hogy ha szólok neki, majd normálisan fog reagálni? Még ő lett volna megsértődve, hogy a porontyát korlátozom a szabad mozgásában.
A sztori vége is érdekes, ugyanis remek képet fest anyuciról. Amikoris ráordított a gyerekre, és lehordta a sárga földig, amikor az ő gatyáját sározta össze.
Szerinted egy ilyen nőszeméllyel kulturáltan le lehet rendezni az ilyesmit?
Ha nincs ott anyuka, akkor megmondom mit csináltam volna: megfogom a gyerek lábát és leszorítom a helyére. Namost ha ezt szülőanyja jelenlétében teszem meg, asszem a fél szemem hiányozna...
(nagyon fontos a sztoriban az anya jelleme. Eredetileg ez lett volna a fő érdekesség a sztoriban, bár nem hangsúlyoztam ki kellően)
Csak azért kérdezem, mert tegyük fel, nincs ott az anyja és ugyanez a szituáció.
Akkor gondolom csak rászólsz.
Nyilván mivel te vagy a felnőtt, neked kell lekezelni a szituációt normálisan.
Nem ezzel van bajom, én is hiszek a jó időben adott atyai pofon nevelő hatásában.
Hanem ezen jelenség (lábadat rugdosta) agresszióval való kezelése. No persze nem gyakorlatban, csak elméletben.
Gondoltam, hogy nem azért bántanád, hogy neveld, nem is ezt kérdeztem. Hanem azt, hogy szerinted ez lenne-e a megoldás, agresszió egy gyerekkel szemben.
Aki pimasz volt, elismerem.
Gondoltam, hogy nem nevelés gyanánt bántanád.
Mindegy is, számomra ez nem elfogadható.
Nem kell nevelned más gyerekét, hanem rá kell szólni, hogy ne rugdosson, ha már az anyjának nem volt annyi esze. Ez nem pattogás, ha normálisan rászólsz.
Nem azt mondtam, hogy azért csavarnám ki a lábát, hoyg megneveljem. Hanem mert jólesne.
Azért nem szóltam rá, mert pontosan tudta, mit csinál, és még tetszett is neki. Az anyja is látta. Nem gondolom, hogy az én feladatom megnevelni más kölykét. Az anyjában kell hogy legyen annyi jóérzés, hogy rápirít, ne én pattogjak.
Tudom, hogy más korosztályról van szó, a fiam 11 hónapos. Nem tökéletes a környék, ahol lakom, csak nincsenek ordítva játszó gyerekek, de ha lennének sem zavarnának.
Szó sem volt arról, hogy kiemelkedő alak lennék azért, mert van egy fiam. Kiváltságaim sincsenek és miért is kellene engem nagyasszonynak nevezni?
Honnan veszel ilyen hülyeségeket???
Sosem kértem sehol kiváltságokat csak azért, mert gyermekem van. Nem lebabáztam, hanem gyereket szültem. A megfogalmazás még mindig kicsit durva.