Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Miért nem akarok gyereket? cikk

Miért nem akarok gyereket?


Anyukák, nagymamák, kismamák most biztosan megvetnek. Ez nem egy "jaj de boldog vagyok, hogy terhes vagyok" cikk.

28 évesen még mindig nem érzem úgy, hogy gyereket szeretnék. Sőt, az idő haladtával egyre inkább elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha gyereket vállaljak.

Miért nem akarok gyereket?

Nem tudom, hogy ez normális-e, attól tartok, egyedül vagyok a világban olyan nő, aki nem akar gyereket. Nekem nincs aranyos gyerek. Más nő olvadozik egy gyerek láttán, engem hidegen hagy. Nálam szép baba van, és nem szép.


Ideges leszek, ha a közelembe kerül egy gyerek, egyszerűen tartok tőlük. Más a békáktól, pókoktól, macskáktól tart. Nekem azért rosszabb fóbia jutott. Fóbia... nem tudom, mi igazából.


Ha kérdezik, miért nem akarok, napokig tudnám sorolni az érveket:

- rossz gének (sok daganatos a családban)

- anyagi háttér

- most a lakást újítjuk fel

- most inkább még tanulok


Elnézve a mai fiatalokat is kiábrándulok. Figyelem őket, viselkedésükről külön cikket tudnék írni. Én nem akarom, hogy ilyen gyerekeim legyenek!


Ezer és ezer érvem van, de tudom, csak egy érv a megfelelő magyarázat: én egyszerűen nem vagyok anyatípus. Lehetséges ez? Lehetséges, hogy belém nem kódolták?


Vagy az az oka, hogy nem volt gyerekkorom? Hamar fel kellett nőnöm anyukám halála miatt. Gyerekként nem éreztem magam soha gyereknek, mindig megfelelni akartam mindenkinek. Most pedig úgy érzem, fiatal vagyok még ahhoz, hogy gyereket vállaljak, hogy lekössem magam, hogy lemondjak akármiről is.


Úgy érzem, a mai világban, ha gyerekem van, akkor elvesztem. Fel kell adnom az életemet, amit még nem élveztem. Mindig a gyerek érdekét kell néznem, mindig le kell mondanom valamiről. És ezt nem akarom. Eddigi életem csupa lemondás volt.

Ha gyerekem van, még állásom sem nagyon lehet.


Számtalan interjún voltam már, és megkérdezték, mikor tervezem a babát?

Még egy visszatartó erő.


Közben mindenki érdeklődik, nem jön-e még a baba? Anyósom már-már belebetegszik, hogy nem nagymama még. De én egy ember vagyok, akinek céljai vannak, nem várhatják el tőlem, hogy más kedvéért szüljek, ha nincs itt az idő. Lassan úgy érzem magam, mintha csak egy test lennék, akitől elvárják a társadalmi normát (férjhez menni és gyereket szülni), miközben a lelkem ellenkezik.


És csak ellenkezik...
Írta: Marmar, 2011. január 5. 16:08
Fórumozz a témáról: Miért nem akarok gyereket? fórum (eddig 2113 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook