Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért nem akarok gyereket? fórum

Miért nem akarok gyereket? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Miért nem akarok gyereket?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2113. Bonti74 (válaszként erre: 2107. - Bunnycu)
2013. szept. 17. 07:59
Azon az áron, hogy teljesen egyedül vagyok, NEM! Én nagyon társasági vagyok, függő. Ezért én most úgy érzem, hogy tök jól el leszek majd egy otthonban. Számomra egyébként se jelentene az kényelmet, hogy a gyerekeimet ugráltatom!
2112. 171925f409 (válaszként erre: 2111. - Bunnycu)
2013. szept. 16. 20:37

Csak akkor szabad szülni mikor már készen állsz rá:)

Nem baj ha 40 évesen szülsz vagy utána.Párom volt felesége is 43 évesen szült és?:)Neki kell,hogy jó legyen:))

Sőt mára már nagyon sok nő szül 40 körül.)

2111. bunnycu
2013. szept. 16. 15:42
lehet, hogy én is későn érő tipus vagyok, és 40 felett már máshogyan fogom gondolni, de most még biztosan nem akarok gyereket, és senki nem tudna rábeszélni, még a férjem sem.
2110. 171925f409 (válaszként erre: 2109. - Durciful)
2013. szept. 14. 21:49
Húh nem semmi:))Párom volt felesége is ennyi idős volt akkor még ez fura volt de mára már nem:)
2109. Durciful
2013. szept. 14. 21:36
Lányok, én 22 év együttélés után, 43 évesen szültem a babámat, aki most 4 hónapos. Mi is folyton tologattuk, a környezetünk meg kicsinált minket, hogy miért nincs gyerek. Aztán eljött a perc, hogy nekünk is lett egy gyönyörű kisfiúnk, Alexander. Őrület, hogy milyen hatással van ránk az első perctől, hogy létezik. Már a pocakban egy drágaság volt, nekem semmilyen terhességi tünetem nem volt, kivéve a pocakot. Együtt élt velem, velünk az első perctől fogva. Egy igazi kis tündérke. Még csak 4 hónapja, hogy megszületett, de már annyi mindent tanultunk tőle, szeretetet, türelmet, bizalmatet, bölcsesség. Minden nap csak újból és újból rácsodálkozunk, hogy lehet egy ilyen csöppség ilyen okos és bölcs a maga módján. Nem sok időnk van. Az első két hónap kemény volt, volt olyan, hogy nekimentem az ajtónak, annyira fáradt voltam. Óriási szeretet van a szívünkben iránta, és ez napról-napra csak nő. Járunk már tornázni, lassan megyünk baba úszásra és várjuk a havat, hogy szánkózzunk, jövőre pedig nagy nyaralást tervezünk. Gyökeresen megváltozott az életünk. Kiteljesedett. Sok munka, felelősség egy kisembert egészséges és boldog felnőtté nevelni, de ő cserébe nagyon sokat ad ám. Ha tehetném, szülnék még, hogy legyen testvére, de az idő már nem engedi. Egészségesnek kell maradnom, hogy őt felnevelhessem. Tudom, ezek talán elcsépelt szavaknak tűnnek, de nincs más eszközöm leírni, micsoda boldogság is ez. Magunkon nevetünk a párommal, mert amikor fent van, sokszor olyan fáradtak vagyunk, hogy várjuk, mikor alszik el. Mikor elalszik, meg lopakodunk a kiságyhoz és lessük, mikor kel már fel, mikor lehet puszilni. A párom sokszor nem tud munkába elindulni, mert nincs ereje itt hagyni őt. Hát ilyen ez a babázás :)
2013. szept. 14. 17:35

Kb én is így érzek párom azt mondta mikor még akart babát ,érzek z életünk 180 fokot forog változni ami idáig volt már nem így lesz.És a jót könnyű megszokni.Egész életében gyerek nélkül élt a volt feleségével minden évben utaztak többször egzotikus helyekre...éltek.


Mi is élünk ahogy élünk tudom,hogy gyerek mellett ez már nem így lesz és ahogy halad az idő egyre jobban elkényelmesedik az ember és nehezebben adja majd fel a függetlenségét,kényelmét.


Ettől független ha a párom szeretne babát én belemennék:)Mert szeretnék főleg,hogy lassan kifutok az időből.

Csak sajnos nekem akkor döntenem kell közte és a gyerek között:(

2107. bunnycu (válaszként erre: 2106. - Bonti74)
2013. szept. 14. 15:51
Te nagyon önfeláldozó vagy, ezek szerint számodra nem fontos, hogy életed végéig kényelemben az otthonodban éljél..
2106. Bonti74 (válaszként erre: 2104. - Bunnycu)
2013. szept. 14. 14:45
Nem fogom elvárni a gyerekeimtől, hogy rólam gondoskodjanak. Sőt... Nekik is meglesz a gondjuk, akkor már remélhetőleg gyerekeik. Én totál jól elleszek egy idősek otthonában. Inkább mint a gyerekeimet terheljem.
2013. szept. 14. 13:47

sokan éreznek ugyanígy (h nem lesznek jó anyák)

te így gondolod

nem kell senkinek megfelelned

ha nem akarsz, hát nem akarsz

2104. bunnycu
2013. szept. 14. 13:42
látom, hogy milyen lemondásokkal jár, és a gyerekek ezeket, ha felnőnek, nem minden esetben honorálják, beteszik a szüleiket egy elfekvőbe, vagy nyugdíjjasházba, és tojnak a szüleikre, megéri? Olyan ritka az az utód, aki szeretettel gondoskodik a szüleiről időskorában, mint a fehér holló..
2103. Bonti74
2013. szept. 14. 13:00
Szerintem ha valakinek nincs gyermeke igazából nem tudhatja miről is mond le... Ezt nem lehet elmondások alapján értékelni, ez majdnem olyan mintha valaki soha nem látott és el akarod neki magyarázni milyenek a színek...:(
2102. bunnycu
2013. szept. 13. 15:50
sziasztok! 36 éves leszek, és egyáltalán nem vágyódom gyermekre. Az életem így is teljes, boldog házastársi kapcsolatban élek a párommal immár 19 éve. Ha rajtam múlik, akkor ez így is fog maradni, de a férjem pedzegeti a témát, gondolom szülői benyomás miatt, de szerintem igazából nem gondolta át, hogy a jól megszokott életritmusa neki is megváltozna.
2101. Bonti74 (válaszként erre: 2099. - Veronika27)
2013. febr. 23. 19:37
Szerencsére ők azért kevesebben vannak! De nekem ez eszembe se jutott, amiket te leírtál, szerintem ez sem mindegy...
2013. febr. 23. 09:37

En nem itelem el sem a cikk irojat, sem azt, aki ezt hatarozottan tudja.


Ha akarni fog , lesz. Ha nem akar, boldog eletet kivanok neki. Szivembol :)

2099. Veronika27 (válaszként erre: 2098. - Bonti74)
2013. febr. 23. 09:23
Ó, hány olyan anya van, akinél ez nem alakul ki?! Egyesek megölik a gyereket, más legalább örökbe adja, vagy otthagyja az inkubátorban, ha lehetősége van rá. De sokan mégis így vagy úgy felnevelik, az persze kérdés, hogy az jó-e a gyereknek...
2098. Bonti74
2013. febr. 22. 15:31

Ezt a minap kaptam, összefoglalja, amit ezzel a témával kapcsolatban gondolok, érzek, így három gyermek után:


A szülés az élet nagy csodája. Aki átélte, tudja: élete alapvetően változott meg abban a pillanatban, amikor gyermeke világra jött. Soha többet nem lesz már az a nő, aki néhány perccel korábban volt. Mert amikor egy gyermek megszületik, vele együtt születik meg az anya is. A szülés idején minden nő agya átalakul. A felszabaduló oxitocin örökre átkódolja az agyat, villámgyors neurológiai változásokat hozva létre. Az újszülött illata, látványa, sírásának hangja kitörölhetetlenül beleég az anya agyába. És beindul az anyai oltalmazó magatartás is. Az agy motoros, látó- és hallókérge turbó üzemmódba kapcsol, állandóan monitorozva a környezetet, lehetséges veszélyforrások után kutatva. A szüléssel végbemenő idegi változások egy életre szólnak, ezért van az, hogy hiába nő fel a gyermekünk, mi életünk végéig féltő szeretetet érzünk iránta.

2097. szenasie
2013. febr. 21. 11:32

Szerintem meg igenis "érés" dolga hogy valaki anya szeretne-e lenni. Persze az "anyává érést" nem szabad összekeverni a "felnőtté éréssel"!!!! Attól hogy felnőtt vagy és felnőttként gondolkozol, nem feltétlenül vágysz otthon lenni napi 24órában és 1-2-3 gyerek szükségét/vágyát lesni, gondozni, adott esetben áldozatot hozni érte. Ez a vágy mindenkinél máskor jön el: van aki egész gyerekkorától folyamatosan vágyik rá, van aki a 20-as éveiben éri ezt el, van aki 30 körül-fölött és van aki valamiért sosem. NEM VAGYUNK EGYFORMÁK ÉS EZT ILLENE TISZTELETBEN TARTANI ÉS NEM EGYMÁST BÁNTANI.

Én imádok édesanya lenni(van két gyönyörű gyermekem, pedig nem keresünk sokat), de van olyan barátnőm aki még nem érzi hogy anya akar lenni és olyan is aki egyáltalán nem akar anya lenni. Mégis ki tudunk jönni és nem bántjuk egymás, azért mert(bár egy koruak vagyunk) másképpen látjuk a világot.


És mellékesen megjegyzem, hogy az, hogy valaki vállal gyereket (mert becsúszott és mert valamiért megtartotta 16-18évesen vagy később) az nem feltétlenül azt jelenti, hogy "anyává érett". Sajnos ismeresek olyan anyát aki még annyira sem törődik a gyerekével hogy megetesse vagy megmosdassa... tiszta ruhát adjon rá... megtartotta mert jött és mert kínos lenne magára hagyni. (és ez nem keverendő össze a hátrányos helyzettel, hiszen anyuka márkás ruhákat hord, tisztán, menő frizurával, rendszeresen ápoltatott körmökkel és tökéletes sminkkel)

na, ez nem érettség, hanem felelőtlenség.


Nem gondolom, hogy lenézendő az aki szeretne gyereket, de nem mer a mai világba vállalni, mert lássuk be: a mai világ olyan amilyen.


nem feltétlenül az a jó anya aki szül... hanem aki szeretettel, gondoskodással fogadja/várja, vágyik utána...(van nagyon gondos 18 éves anya is, nem minden tizenéves gondatlan)

Aki nem vágyik rá az inkább ne is vállaljon szerintem. Viszont nem kéne bántani azokat akik pedig becsülettel, szeretettel, esetenként áldozatokkal (új ruha, utazás stb nélkül) vállalják, hogy szülők lehessenek.

2011. dec. 7. 09:58

Pont így gondoltam én is, kb. 1 évvel ezelőttig (25 leszek pár héten belül), bár szeretem a normális gyerekeket, babysitteltem is egy ikerpárt, de annyi idegesítő gyerek van... Fiatal vagyok, mit akarnak tőlem. Aztán megváltozott minden, és elkezdtem vágyni egy baba után. Nekem nem számított addig se a bulizás, olyan nyugdíjas típus voltam, már az anyagiak se érdekelnek, megoldjuk.

Szerintem ne gyárts kifogásokat, mert ezek felületes dolgok. Miért nem elég az, hogy nem szeretnél gyereket? És akkor mi van? Nem kell mindenkinek "szaporodnia"... ismerek olyan párokat, ahol már idősebbek, nincs gyerek és mégis teljes életet élnek. Egyet kell megbeszélni a pároddal, ő ehhez mit szól. Én mondtam az enyémnek, h lehet nem akarok soha gyereket, de lehet, ez majd változni fog. Csupán azért, mert egy kapcsolatban ketten vagytok, és ez nem egyemberes döntés. Ne raboljuk az idejét senkinek azzal, hogy hitegetjük. Szerintem.

Szerintem ne görcsölj ezen, éld az életed, ahogy szeretnéd, és ki tudja, lehet pár év múlva meggondolod magad, akár egy másik partner mellett.

2095. leviatan (válaszként erre: 2094. - 236fe2f68e)
2011. okt. 20. 21:08

Ne idegeld magad rajta,

• akinek van gyereke, az UFOnak nez minket, mert nem akarunk

• akinek nincs, de akar, az sem erti igazan, es nem sertesbol vagy talan abbol, elmondja az embert mindennek (marmint a not, aki nem akar gyereket), regebben jottek ilyen szovegek: "az a no aki nem akar gyereket, az nem is ember", "csak az nem akar gyereket, aki beteg agyilag" stb.


Kar, hogy a miertet nem erti meg senki!

2011. okt. 13. 14:44

En sem akarok gyermeket, es kb ugyan ezek az erzesek fognak el a gyerekek mellett. Megis au pair vagyok. Mar elotte sem akartam gyereket, de azert gondoltam, megnezem, gyakorlatban sem tetszik-e ez az egesz gyerek dolog...hat nem tetszik, es soha nem is fog.

Nekem egyszeruen nem kell ez az elet.


Nagyon irrital, mikor valaki nem ugy fejezi ki magat, hogy "meg LEHET hogy meggondolod magad" hanem ugy, hogy "maglatod, meggondolod magad"

De megjobban irrital, ha valaki azt allitja, hogy a gyerekvallalas erettsegtol fugg. Ezek szerint akik egyszeruen nem akarnak, legyenek akarhany evesek, eretlen tuskok, mig a 18 eves kiscsaj aki szul, az erett no. Erdekes.

2093. leviatan (válaszként erre: 2092. - Bonti74)
2011. máj. 12. 15:48
Jo neked, en meg nem talalkoztam ilyen ceggel, aki fizette volna az oktatast... kotelezo vedoszemuveget sem adtak... magunk vettuk meg sajat penzen. (szamitogephez valot)
2092. Bonti74 (válaszként erre: 2091. - Leviatan)
2011. máj. 12. 09:33
Nem az elsőt levelezőn végeztem és a cég fizette ahol dolgoztam illetve talán egy vagy két félévet magam. Amikor a cég fizette, akkor ő a tankönyveket is állta.
2091. leviatan (válaszként erre: 2089. - Bonti74)
2011. máj. 12. 01:35
Az elsot is ugy vegezted? en mondjuk az elsot sem tudnam finanszirozni (a pontok meg iskolai eredmenyek ugye mar regen nem nyeroek...)... jah, tudom nyelvvizsgaval egyszerubb... de odaig is el kell jutni kemeny penzekert. Minden errol szol sajnos.
2090. encifinci
2011. máj. 11. 09:09

Ismét az van hogy mndenkinek van igaza:)

Nekem volt részem nélkülézésben is,jól igazn nem éltem,fórumokban nem írok hogy ez nincs az nincs..minek..a helyzet nem változik soha ettől.

Diplomám nincs,lehetőségem sem volt rá soha,bőven 100 alatt keresek és műszakolok,párom szintén.Nevemen lakás nincs és van egy 12 éves kocsim ami inkább roncs:)DE van egy 8 éves fiam és ő az első,itt van az hogy van fontossági sorrend,neki veszek mindent ugymond és benne van az örömöm és ilyenkor lexarom hogy nekem is kéne ez az ..bármi.Inkább bemegyek túlórázni és örülök hogy van gyerekem..bármilyen fura ez valakinek.

Ez nem azt jeleni én vágynék nyaralásra,vásárolgatásra stb....de már nem ez a fontos.

2089. Bonti74 (válaszként erre: 2086. - Kri76)
2011. máj. 11. 08:45

Pedig én ingyen végeztem el az egyetemet. Estin, másoddiplomásként. Igaz ennek már 6 éve...

És az is igaz, hogy a könyveimet magam fizettem.

2088. 6752c58fe3 (válaszként erre: 2086. - Kri76)
2011. máj. 10. 23:09

Van egy pár dolog, amit nem jól változatanak... ha volt GYES mellett tanulás. nem ez döntené romba az államot. Csak nehéz kérdés, mert ugye jobban széthúzhatná a differenciát. Ebbe nem megyek bele jobban, mert nekem van egy fejtegetésem, de lófing azt országos ránézésem. Én konkrétan rühellem azokat a kortársaimat, akik a negyedik szakot nem végiz el, évente vagy kétévente szakot váltanak.


2 ember jobban él ugyanabból a pénzből, mint 3, ezt nem lehet elvitatni. Ha meg gyerek van, akkor más a fontossági sorrend, s az öröm forrása.

2087. kri76 (válaszként erre: 2086. - Kri76)
2011. máj. 10. 23:00
Illetve több maradhat magadra a fizetésedből, ha egyáltalán marad.
2086. kri76
2011. máj. 10. 22:59

Egyébként már GYES ill. GYED mellett nem lehet ingyen tanulni a fősulikon. Én is hajaztam erre, de buktam.

Amúgy Én is megjegyeztem, hogy többet költhet magára az, akinek nincs gyereke, persze, ha van miből. A nincsből sem magadra, sem a gyerekre nem tudsz.

Ja, és a párom nem keres jól, mint inkább szarul. Nem hobbiból dolgozó nő voltam/vagyok. Illetve szeretem a munkám, de azért nem a hobbim.

Van ilyen is és ellenpélda is. Csak azért írtam le, mert azt szerettem volna levezetni, hogy az általánosítás sajnos sokszor támadásnak vehető:(

Pár oldallal előbb én írtam ezt, bár a helyes megfogalmazás, hogy könnyebben tudsz magadnak vásárolni, könnyebben tudsz utazgatni, ha nincs gyerek. Legalábbis a saját példám ezt mutatja.

2085. 6752c58fe3 (válaszként erre: 2084. - Leviatan)
2011. máj. 10. 21:02
Pihent :))) Igaz ;)
2084. leviatan (válaszként erre: 2083. - 6752c58fe3)
2011. máj. 10. 20:32
bakker, dehogy nem tellik... hisz megtudhattok par oldallal elobb, hogy a gyerektelenseg elonye, hogy vasarolgathatsz magadnak kedvedre, meg utazgathatsz... stb :).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook