50 felett a hosszú haj már nem áll jól egy nőnek sem? (beszélgetés)
Egy hosszabbat olyan sokféleképpen lehet viselni.
Nem csak a copf létezik,,és egy rövidet (szerintem)mindig meg kell "csinálni reggel,,, ha csak nincs olyan hajad mint anyumnak volt,hogy mintha mindig fordrásztól jönne.
Sztem fodrászt kellene váltanod, mert elavult a gondolkodása. Ráadás rád akarja erőltetni a hülyeségét.
Semmi gond nincs a hosszabb hajjal 50 felett. Már nem az kor van amikor 40 felett a nőknek le kellet vágatni a haját és otthonkát húzni magukra, meg egybe részes fürdőruhát.
Szerintem nem az számít, hogy hány éves az illető, hanem az, hogy milyen minőségű és ápolt a haja.
Valóban egy idősödő, - és ez nem az 50-es korosztály, hanem úgy 70 felett - már nem rendelkezik olyan minőségű hajjal, hogy ez hosszúnak viselve is jellemzően szép legyen.
Itt is megmutatkozik, milyen különbözőek vagyunk mi emberek. Sosem néztem még így rájuk, hogy ezen gondolkozzam, csak most amikor elolvastam ezt a hsz-t és szerintem, NEM áll rosszul nekik a hosszú haj.
😉
Sosem értettem ezt kor szerinti illik/nem illik, jobb, minek, nem kellene stb.
Ha szerinted a hosszú jó, akkor ne érdekeljen, hogy ki és mit mond. A fodrászt lazán szereld el, hogy nagy lány vagy, el tudod dönteni, hogy mit akarsz.
Vagy menj másikhoz.
Szerintem, ha jól áll valakinek a hosszú haj 50 felett, akkor hordja úgy.
Nekem, egyébként rövid hajam van, bár gondolkodom, hogy kicsit megnövesztem vállig érőre, de nem bírom ki, amíg nő;)
És megint jövök a nénikémmel, aki 77 éves. Rövid haja szokott lenni, túl rövid. Jó minőségű a haja, bármit lehet belőle csinálni, ráadásul szép a színe is, mert vörös és szépen őszül, így már nem narancssárga a haja, hanem olyan szép halvány vörös.
Rövid hajjal, mindig olyan bácsis, mert túl rövidre vágják neki. Most viszont megnövesztette, a válláig ér, kicsit hullámos. Jól áll neki! Sokkal jobb, mint a rövid haj. Megint lányos lett és nem bácsis.
Nekem az optikusom ilyen, mint a te fodrászod. Kb. 2 évente csináltatok szemüveget, épp most csináltattam és épp most mondta, hogy halálra idegesíti, hogy mindig férfi keretet választok. Mindig oda vezet a női keretekhez, végig próbálom, aztán nézelődök tovább és a férfi szemüvegek között, mindig találok azonnal olyat, amit a magaménak érzek. Nem érdekel, ha halálra idegesítem ezzel. Én hordom. Miért vennék olyat, ami nem tetszik és nem látom úgy, hogy jól áll? Egyébként mindenki szerint, jót választok mindig. Na jó, mindig ugyan olyan keretet választok:DDDD
Tehát, szerintem ne foglalkozz senkivel. Mindig az a fontos, hogy te, hogy érzed magad a frizuráddal és az, hogy szerinted álljon jól!
Tényleg. Egyik rettenetesebb, mint a másik, így hosszú hajjal.
És ráadásul amúgy is milyen öregek már! 🙃
Néhány példa az 50 feletti idős hölgyekre 🙃akiknek rettenetesen áll a hosszú haj:
Dobó Kata, Horgas Eszter Cindy Crawford, Julianne Moor, Monica Bellucci, Jennifer Lopez, Andie McDowell, Sandra Bullock, de hosszú a sor.
Nekem is vékonyszálú a hajam és elmúltam 50.
Eddigi életemben talán ha 3 fodrász volt aki jól kezelte és vágta a hajam.A legutobbinál tavaly jártam.Olyanra vágta a hajam amilyenre kértem.Én megmondanám kerek-perec hogy nem szeretnék rövidet.Probáljon meg olyan fazont vágni illetve ajánljon olyan termékeket amitől dúsabbnak hat.Megoldás lehet még a részleges paróka is.Persze ha neked így jó az a te döntésed és tartsa tiszteletben.
KB 40 éves korom után nekem sem volt hosszú, azaz derékig érő hajam, de rövid sem, a félhosszú, Kleopátra viszont mindig jól állt. Nekem a nagyon hosszú már nem volt komfortos, és véleményem szerint a kibontott lígőlógó hosszú haj egy életkoron túl már senkinek nem előnyös, Ha az idős hölgy kontyban viseli, az más, mondjuk nekem ez sem tetszik, de mindenki döntse el saját maga, hogy milyen frizurát hord.
A címre a válaszon : igaz.
Mondjuk ez igaz. Néha látni olyan rőzsét, az ember csak hüledezik, miért ragaszkodik hozzá.
De ha szép, simán, még idősebben is.
Én azt mondanám a fodrásznak, hogy "Bocsi, de ez magánügy, hogy milyen hosszú frizurát szeretek.
Nem kértem tanácsot csak hajvágást..."
Talán ezt durvának érzed, nem tudom, de fogalmazd át finomabbra, ha gondolod. Helyre kell tenni őt, 'meghúzni a határaidat' - ezzel a ma divatos kifejezéssel mondva.
(Vagy: keress másik fodrászt esetleg.)
Nem értem, hogy kéretlenül miért dumál bele? Amúgy, régóta ő a fodrászod és ezért érzi talán feljogosítva magát, kéretlen tanácsokra?
Tudod, mire lennék kíváncsi? Feltételezem, hogy fiatalabb nálad és hosszú haja van; milyen hajat fog viselni, amikor ő lesz 50+-os, rövid lesz a haja, mert szerinte, nem való a hosszú haj, abban a korban?
Ó ,ezt benéztem.
Egyébként én simán megmondanám ,hogy fárasztó ez a hosszú haj vs.elmúltamnegyvenosztakkormivan téma.
Csak egy "tisztasági" vágást kérek .
Mutasd meg az ujjadon:eddig és ne tovább!!
Emögött az lehet, hogy rövid hajjal gyakrabban "illik" fodrászhoz menni.
Az ő szemszögéből tehát logikus, amit mond, kár lenne azonban ezzel hozakodni elő.
Talán inkább egy laza vállrándítás, ha nagyon sokszor emlegeti, hogy "a hosszú haj öregít"...