Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért nem akarok gyereket? fórum

Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
1963. leviatan (válaszként erre: 1945. - A10e31f3b5)
2011. ápr. 19. 04:26
Meguntam a regit :)
1962. 69490619ae (válaszként erre: 1961. - 6752c58fe3)
2011. ápr. 18. 10:33
A másként sikerülthöz olvasni kell,amire reagál az ember...:D:DHa támadják ,visszatámad...Ha egyetértenek,ő is egyetért...De ez emberi tulajdonság..Ha másként tennék,képmutató lennék..:D
1961. 6752c58fe3 (válaszként erre: 1960. - 69490619ae)
2011. ápr. 18. 10:28
nem, nem vitatkozunk. olvastam, hogy irtad azt is, csak aztan egy kicsit maskent is sikerult hozzaszolas. mind1, az ember ilyen :)
1960. 69490619ae (válaszként erre: 1959. - 6752c58fe3)
2011. ápr. 18. 10:24
Ha olvastad,akkor láttad..Azzal kezdtem,hogy mindenkinek szíve-joga eldönteni,mit akar..:)Most jól érzem,hogy NEM vitatkozunk..Ugye?:)
2011. ápr. 18. 10:22
amugy nem 3, hanem 66 oldal hozzaszolast olvastam el. en nem lattam, hogy a szemet gyereket nem akarok hol hulyeznek az anyakat, sajnalnak az allam gyerekekre forditott adojat, vagy szervezkedtek volna, hogy holnap kivonuljanak a kossuth terre "le a gyerekekkel" transzparensekkel. ugyanakor megis vedik toluk magukat egyesek (mert azert rendesen megoszlik a tabor), es legszivesebben velemeny nyilvanitasi jogot sem adnanak, mert azok a sotet szulni nem akaro nok semmit sem ertenek a vilagbol.
1958. 69490619ae (válaszként erre: 1957. - 6752c58fe3)
2011. ápr. 18. 10:19
Köszi:)
1957. 6752c58fe3 (válaszként erre: 1956. - 69490619ae)
2011. ápr. 18. 10:16
hat, ez eleg gyenge elutese a kis "tevedesednek", de hozzad mertve elfogadom :)
1956. 69490619ae (válaszként erre: 1952. - 6752c58fe3)
2011. ápr. 18. 09:51
Kölkei a kutyának vannak...:)(És én vagyok tudatlan..Furcsa...:S)
1955. 69490619ae (válaszként erre: 1953. - A10e31f3b5)
2011. ápr. 18. 09:49
Hát erről beszéltem..(a 3.oldalon található,hogy indult a hozzászólásom)De látod..Kiforgatják..Nem húzom fel magam,én vagyok a hülye,hogy szültem...komolyan..Milyen baromság ez a mai világban..szülsz,anyaként látod a világot,akkor az társul a tudatlansággal..Én már csak így élem le az életem..:D:D:D
1954. 6752c58fe3 (válaszként erre: 1952. - 6752c58fe3)
2011. ápr. 18. 09:46

nekem adot fizetni

jav. nyugdijat

1953. a10e31f3b5 (válaszként erre: 1951. - 69490619ae)
2011. ápr. 18. 09:45

nem érdemes felhúznod ezen magad.

Amíg társadalomban élünk, addig a mi gyerekeink és majd az unokáink fizetik az adókat - és a gyermektelenek nyugdíjához is hozzájárulnak. Ha már ennyire fontos, hogy ki mit fizet...

Meg a környezetvédelmi kérdéseket is a te gyerekeid és az én gyerekeim meg az unokáink fogják majd megoldani.

Ha azonban valakinek gyerek nélkül teljes az élete, az ne szüljön. Minek?

1952. 6752c58fe3 (válaszként erre: 1951. - 69490619ae)
2011. ápr. 18. 09:45

a hulyeseget, amit osszehodasz rossz indulat helyett betudom a tudatlansagnak. nyugdij evezredek ota? bismarckrol nem hallottal? ahogy szoktak mondani, a google a baratod. kerdezd mar meg, ha osszefuttok. aztan ha bemutatott a feloszto-kirovo rendszernek, akkor arra is rajossz talan, hogy miert nem fognak a te kolkeid nekem adot fizetni.

a tobbihez meg nem fuzok semmit, remelem a gyerekeid tulszarnyalnak tedeg (bar igazan nem nehez a dolguk)

2011. ápr. 18. 09:32
A helyzet az,hogy ha visszaolvastak volna a kedeves "támadó" kritikusok a hozzászólásom elejét is elolvasták volna,akkor leesne miről írtam eddig..De nem érdekes..Szajkózzátok,amit akartok,az ember mondatait a végtelenségig kiforgatjátok...Ha nem vettétek volna észre az emberek egymás válaszaira reagálnak,és csak annak esik le úgy hogy támadják,aki ebben a tudatban kezdi el olvasni a hozzászólást..Senkit..és ismétlem SENKIT nem győzködtem,hogy szüljön,ha nem akar..Nekem ez személyes tapasztalat,én anyaként jól érzem magam..Ennyi...Csak azért mert a gyerekem rajzait meg ellenőrzőjét kifigurázzátok és túlmagyarázzátok..:)Jah..és még valami...TI akik nem akartok gyereket...Nem fizettek a gyerekem után semmit,hiszen semmilyen segélyt nem veszek fel,a férjem ahhoz túl jól keres ..Megvan erre a megfelelő "szűk" kör...Én nem tartozom oda...És még mindig fenntartom,hogy a Ti nyugdíjatokat akartuk ellenére is a mi megszületett és felnevelt gyermekink fizetik..:)Ez így meg már évezredek óta..De a segélyezés mióta van??:OUtánam és a gyermekim után TI semmit nem fizettek,hiszen attól hogy 3 van,nem ingyen étkeznek..Az,hogy ingyen tankönyv????Tehetek róla,hogy ez a rendelet???:)Sztem nem..De a ti dolgotok,mit magyaráztok hozzá.....
1950. 69490619ae (válaszként erre: 1944. - Leviatan)
2011. ápr. 18. 09:25
Erre inkább nem reagálnék...:)
1949. aeb0378846 (válaszként erre: 1948. - A10e31f3b5)
2011. ápr. 18. 09:24

És ne kössünk glóriát annak a fejére aki nem akar:)Nehogy már én szégyeljem magam maiért van .Dolgozom sok éve, adózok sok éve, úgyan úgy mint aki nem nevel gyereket.Pontosan az a pofátlanság elvárni egy elkövetkező nemzedéktől hogy gondokodjon a társadalmom működéséről, miközben azok aki neveleik őket hátrányban vannak azokkal szemben akik hátradőlnek.

Igen, legyen családi adózás....... ez a minimum, nem büntetni a gyerekvállalókat.

1948. a10e31f3b5 (válaszként erre: 1934. - C33bd8536b)
2011. ápr. 18. 08:23

Titanilla 1934. hsz-e korrekt hozzászólás ebben a témában. Főleg az utolsó mondata:

"az embereknek a maguk dolgával kellene törődniük, és nem mások döntései felett ítélkezniük."

Olyan kérdésről nyit vitát a topikindító, ami 1950 előtt nem is volt kérdés.

A "vállaljak vagy ne vállaljak" gyereket azóta kérdés, amióta létezik a fogamzásgátló tabletta. Hiszen addig a gyerek "jött" magától. A tabletta nagy nyomást helyezett az emberiségre, mert ma a természet törvényeit - "pont az életet adást" próbálják az emberek felülírni, ilyen-olyan magyarázattal. Persze a sok meddő házaspár meg gyereket akar, de ki tudja mennyi kárt okozott a mesterséges petesejt érlelés?

Egyáltalán miért kell megmagyarázni a gyerek után érzett teljesen természetes vágyakozást?

És miért magyarázkodnak azok, akik nem akarnak gyereket?

Itt van az a nyálgép amerikai színész, Leonardo di Caprio. Csak egy idézet tőle, így reggel éhgyomorra: aki gyereket akar, az szüljön gyereket. Aki meg nem akar gyereket, az ne szüljön gyereket. A fickó nem tudós, nem filozófus, ráadásul férfi - de igaza van.

1947. 6752c58fe3 (válaszként erre: 1946. - Aeb0378846)
2011. ápr. 17. 15:54

En epp csak annyit irtam, hogy EGYENLO megbecsules, a kerdes tarsadalmi voltat pedig nem vitatam el sehol. Ugyanugy nem irtam azt sem, hogy elhataroztam, nem lesz soha gyerekem, igy a nem levo elhatarozasomra nem gyartottam ideologiat. Nem vetem meg a gyerekeket, es meg csak azt sem irtam, hogy kerulom oket vagy nem jovok ki veluk.

Ha csak egy kicsit kovetned, hogy ki mit ir, akkor talan olyat sem irnal, hogy en arcoskodok. amugy koszi, tetszik a helyzetem, meg akor sem, ha te nem vagod, milyen is lehet.

1946. aeb0378846 (válaszként erre: 1938. - 6752c58fe3)
2011. ápr. 17. 15:31

Higgadj le, ez nem verseny. Azok paráznak akiknek nem fér bele a kobakjába, lehet gyereket vállani. Ha valaki úgy dönt nem akar az nem akar és pont.

Nem sírok az arcodból meg vegyél vissza:) ne arcoskodj.

A gyerek nem egyéni szoc probléma, társadalmi kérdés.Nehogy már glóriát kössünk annak a fejére aki nem akar gyereket és szégyelje magát aki igen.

Társadalmilag hazsnos igen, de tudod az anyuka napja is 24 órából áll. Neki is 8-10 órát kell lehúzni melóhelyen, aztán otthon várja a háztartás. Az általatok megvetett gyerek. Az is munka értékteremtő munka... sőt!

Kolompárt hagyd:) nem róla beszélek.

Arról hogy ha nem akarsz gyereket ne csinálj ideológiát hogy környezetszennyezés meg mit tom én:)))))))) Igen átgondolható hogy az idő pénz energia oszlik ha gyerek van. És igen, nem essen egy kalap alá, az aki áldoz a gyrekenvelésre azzal aki nem.Kolompárék, nem nagyon fizetnek adót:))))))) a családi adókedvezményről beszéltem. Nem kell a terelés.

Kijárt volna, bőven lett volna helye.Tudod, adó az amit a keresetedből fizetsz .

Egy gyerek nevelés ellenes társadalomban egy mód van hogy valahogy ellásd a gyereked, gyes után nincs megállás. Külföldön fogadhatsz bébiszittert, dolgozhatsz 4-6 órában :))))))) itthon próbáld meg.

DE MONDOM:))))))) MAGÁNÜGY HOGY VAN VAGY NINCS GYEREKED.Nekem van és büszke vagyok rájuk, neked nincs és büszke vagy erre.Én el bírom viselni és te?

Imádni fogom az unokáim pár év mulva, te meg a kutyáid meg a macskáid:)

1945. a10e31f3b5 (válaszként erre: 1944. - Leviatan)
2011. ápr. 17. 08:26
Honnan ez a kiváló nick? Kicsit irigy vagyok, hogy levadásztad előlem :)
1944. leviatan (válaszként erre: 1900. - 69490619ae)
2011. ápr. 17. 04:53

Hat ez teljesen erdekes... ("Poénnak szántam,de annyira korlátozott szerintem a tudatotok,hogy nem fogjátok érteni")

Ez pont olyan mondat, mint ez: "lassan mondom, hogy mindenki ertse" - gondolom tudod ki mondta anno...

vagy ez: "en nem itelem el a melegeket..." (evvel a mondattal akar nyakon is ontheted egy pohar jeges vizzel)

No Draga, ha mi gyereket nem akarok korlatozott tudattal rendelkezunk, akkor azt mondom neked, hogy lenyegesen tobb dolog erdekel engem, mint ami valaha teged erdekelni fog. Ergo: nekem nem korlatozodik a tudatom a gyerekre, vagy gyerekekre, es arra, hogy nekem milyenmarhaszuperjo, hogy nekem mutatja meg az ellenorzojet, vagy ram mosolyog. Na kerlek, ennel azert nekem lenyegesen tobb kell az elettol...

Ki a korlatozott tudatu?? Te vagy az, aki nem akar gyereket, es lehet, hogy millioszor tobb dologgal foglalkozik, mint a pelenkamosas, ellenorzo nezegetes, krisz-kraksz rajzokra valo jopofi anyai vigyorgas...

1943. 6752c58fe3 (válaszként erre: 1942. - Anita0027)
2011. ápr. 16. 12:17

Azon én is mosolyogtam, hogy nem mi fizetjük a gyerek étkeztetését. Sőt, semmi támogatást, amit 3 gyerek után kap :)

Bár egy ilyen lenéző mondat után "csak "lézengj" a robbanószergyárban tovább.."

1942. Anita0027
2011. ápr. 16. 11:49

Egyetértek azzal a hozzászólóval, aki azt írta, hogy egyre többen vagyunk a Földön. Bármennyire harcolnak a gyerekvállalásért, azért ezt is számba kell venni.

Én nem ezért nem szülök, bár ez is benne van.

A többséghez tartozom, akit nem érintenek meg a gyerekek, sőt, idegesítenek.

Az a hozzászólás is tetszett, hogy - az én gyerekem étkezését nem te fizeted, de majd a te nyugdíjadat az én gyerekem fogja fizetni. Persze.

Én fizetem a te gyereked étkezését, taníttatását, a tied meg majd fizeti a nyugdíjamat (ha megérem). Ez van.

És én sem értem a hősanyák küzdelmét. Itt hiába, nem fognak nyerni, ott nem, ahol az a téma, hogy miért nem akar valaki gyereket.

Én is azért jöttem erre a fórumra, hogy gyerektelenekkel beszélgessek, olyanokkal, akik TUDATOSAN NEM AKARNAK GYEREKET. Erre mi lett? Harc. Harc az anyákkal, hogy mi is normálisak vagyunk.

1941. c33bd8536b (válaszként erre: 1937. - Aeb0378846)
2011. ápr. 15. 14:13
Sajnos, én sem értem. Nem anyámtól élek 600 km távolságra, hanem a gyerekemtől.
1940. 6752c58fe3 (válaszként erre: 1939. - Jeju)
2011. ápr. 15. 14:00
Ugye-ugye?? :)) Én sem akarom egy darab furkónak érezni magam azért, mert nem leszek soha Alexander Fleming, Edison vagy Rembrandt.
1939. jeju (válaszként erre: 1938. - 6752c58fe3)
2011. ápr. 15. 13:53
Nekem ugyan van egy fiam és most tervezzük a másodikat, de teljesen egyet értek veled!!! Nem attól leszek jobb ember, hogy "gyártottam" pár gyereket! Attól még éppenséggel púp is lehetnék a társadalom hátán.
1938. 6752c58fe3 (válaszként erre: 1865. - Aeb0378846)
2011. ápr. 15. 13:44

Senki nem taposta a családosok becsületét, és épp azt írtam, hogy UGYANANNYIRA HASZNOS lehet a társadalom számára gyerekes, gyerektelen, nem ez fog különbséget tenni. Az meg nem igaz, hogy a magyar mentalitás ne lenne gyerekbarát. A magyar fiatalok gyerekvállalási kedve az európai átlaghoz képest nagyon jó. Emellett sok helyen soha nem is volt szocpol, nin 2-3 éves lehetőség babázásra, és (hogy visszaugorjunk az iskola kérdésére) az sem normális a nyugati társgalmakban, hogy pl. egyetemet, főiskolát az állam fizeti, de M.o.-on egy csomó idióta lébecol 10 évig is lazán egy büfészakon.

Különadó gyerekteleneknek... Ez sztem rohadt igazságtalan ötlet. Tegyük fel, itt vagyok én, jelenleg gyerektelen. Van Kolompár Dzsenifer, aki 20 éves korára 4 gyereket szült, és nem fejezte be az általános iskolát. Én fizessek büntetést, mert Dzsenifer jobb ember nálam? Hát, köszi. Vagy kiváncsi lennék, hogy mit szólna hozzá egy pár, akik mondjuk 5 éve az utolsó fillérjét is beleöl már a wooodoozásba is, hogy gyerekük lehessen, de az istennek nem jön.

"Valóban sokkal többet ér az én szememben az aki mint az én anyum, felkinlódott 3 gyereket, és dolgozott ez mellett egész életében, munkahelyen otthon."

Most erre mondjam, hogy be-be-beeee, az én anyám meg négyet, úgyhogy az én anyám jobb? De ne sírj, a Te anyád meg jobb annál, aki csak kettőt, ő se szomorodjon el, mert van, aki csak egyet, és neki sincs oka pityeregni, mert még ez is sokkal több, jobb és dícséretesebb, mint a gyerektelen. Röhejes ez a gondolkodás.

1937. aeb0378846 (válaszként erre: 1936. - 2e137fbcc7)
2011. ápr. 15. 13:22
Akinek szól érti:)
1936. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 1935. - Aeb0378846)
2011. ápr. 15. 12:38
Továbbra sem értem a "pohár víz" téma ismételt, kioktató jellegű felhánytorgatását. Mi gyereket nem szeretnénk, a szüleink más tészta.
1935. aeb0378846 (válaszként erre: 1922. - C33bd8536b)
2011. ápr. 15. 11:41

Akinek van az tudja milyen mindkettő, akinek nincs az meg elméletben beszél.A család éve van, nem csak ezért hanem mert valóban úgy vélem egyéni döntés a gyermek válalás vagy nem válalás..de akinek van és sok van tisztelni és nem lenézni való.Sajnos a pohár viz téma:) mindenki értse ahogy akarja, de biztos vagyok abban egy rendesen nevelt gyerek gondokodik róla hogy ha ő nem akkor legyen valaki aki megteszi...a pohár víz adását.

Idősotthon, házi segitésgnyujtás, tudni hogy ha a szülő nem veszi fel a telefont van kit átküldeni nézze már meg nem fekszik e holtan vagy törött végtaggal a lakásban.

Apu mondása volt,de nagyon igaz állj úgy a szeretteid sírjánál hogy tudd megtettél minden tőled telhetőt értük. Igykeztem e szerint élni , és nem tudok rosszabbat elképzelni mint hogy tudjam a magam kényelmét keresve, a szülőm hiányt szenvedett valamiben.

Persze lehet fikázni megint szokás szerint:) ti éljetek úgy pohár vizet nem vivők:)))))) aki meg nyugod lekiismeretet akar, az meg tudja mit kell tennie.

1934. c33bd8536b (válaszként erre: 1933. - Gerbil)
2011. ápr. 14. 20:38

Á, csak egy gyerekem van, és az sokak szerint nem is gyerek.:)))

Viccen kívül, én nagyon szeretem a lányomat, ő is minket, de tudod, én nem gondolom, hogy magamnak szültem őt. Azt sem gondolom, hogy sivár lett volna az életem mielött megszületett, és nem sivár most sem, hogy felnőtt, és a maga életét éli.

Azonkívül az a véleményem, hogy az embereknek a maguk dolgával kellene törődniük, és nem mások döntései felett ítélkezniük.

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook