Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
329. bea0824 (válaszként erre: 318. - Ellacica)
2010. ápr. 17. 13:44
Én így csinálom a piskótát. 6 tojást ketté választok, a fehérjét felverem, nem teszek bele sem cukrot sem semmi mást. A t.sárgájához teszek 6 ek. cukrot, ezt is jó habosra verem, majd teszek bele 6 ek. lisztet, sütőport és lazán bele keverem a habot. Tehát annyi kanál cukor és annyi kanál liszt ahány darab tojás.
328. Ellacica (válaszként erre: 327. - Anna Kedves)
2010. ápr. 17. 12:38
hát ez nem is tűnik egyszerűnek!!!!3 ÓRÁT főzzük?????????????jézusom!
2010. ápr. 17. 12:29

MEGVAN!!!!!!!!!!!!!!!!!


Csokis Marlenka recept


Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

Tészta: 100 gr. vaj 2 nagy kanál méz 250 gr. cukor 1 kis kanál ecet 1 nagy kanál szódabikarbóna 2 tojás 700 gr. finomliszt.


Elkészítés:

A szódabikarbónát az ecettel összekeverjük. Egy tálba teszünk vajat, mézet, cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbóna + ecet keverékét. Jól összekeverjük a gázon, majd hozzáadjuk a 2 tojást, s addig keverjük, míg a teteje habos lesz, s az egész massza megbarnul. Levesszük a gázról. Amikor félig kihűlt, hozzáadjuk a lisztet (700 gr.). A tésztát letakarjuk, s meleg helyen 1 órát állni hagyjuk. 7-8 gömböt formálunk belőle. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. Megsütjük.


Krém: 200 gr. vaj 1 szalalkáli Aki szereti, mogyorót + 100 gr. konyakot tesz hozzá. A szalalkáli 3 órán át vízben főzzük - kihűtjük, majd vajjal összemixeljük. Hozzáadjuk a mogyorót + konyakot.

2010. ápr. 17. 12:28

így van!!!! meg a gázsütő sem megbízható!!!!


ismered a marlenka receptjét?? Imádom, de nem tudom megsütni!!!!

325. Ellacica (válaszként erre: 324. - Anna Kedves)
2010. ápr. 17. 12:26
:)!jó ötlet!nekem is volt már,hogy elindult valaminek, és lett belőle somlói!:) de a sütőm tényleg nem jó!nincs ablaka,így ki kell nyitni,hogy belenézzek!na az meg is árt neki rögtön!
324. Anna Kedves (válaszként erre: 323. - Ellacica)
2010. ápr. 17. 12:21

Én szitálom a lisztet, és a habot törés nélkül keverem bele! De szerintem ami a legfontosabb, milyen a sütőd!!


Melegített sütőben, először nagy ángon, majd közepesen, és amikor kész, nem veszem ki addig, amíg nem hül le kicsit!!


De ez sem sikerül mindig!! Olyankor összetöröm, és a hatlapos krémjével rétegesen lerakom!!!!


(nem szoktam magmondani, mit fogok sütni, így annak örülnek, ami elkészül!!!)

2010. ápr. 17. 12:14
ja,persze csak a piskóta nem megy!lapos,nehéz fojtogató,extrém esetben zöld!:)
322. Ellacica (válaszként erre: 321. - Survivor3)
2010. ápr. 17. 12:13
na nekem meg az pont jobban megy mint a főzés,mert nincs benne olyan,hogy ízlés szerint,meg tetszés szerint,hanem le van írva ebből ennyi,abból meg annyi!
2010. ápr. 17. 12:07
Olyan hülye vagyok a sütikhez, hogy az nem igaz
320. Ellacica (válaszként erre: 319. - 37fda6506d)
2010. ápr. 17. 12:04
nagyon köszönöm!:)akkor másnak is van ezzel problémája!:D
319. 37fda6506d (válaszként erre: 318. - Ellacica)
2010. ápr. 17. 11:53

Szia!

Visszanéztem a 72. hozzászólásnál van 1 vizes piskóta recept.

2010. ápr. 17. 11:44
sziasztok,én igazából egy olyan étellel bajlódom ami sosem sikerül!igazából egy süti,de aki tud tanácsot adni annak megköszönném!szóval,hogy kell jó piskótát sütni??????
317. 37fda6506d (válaszként erre: 314. - Cilus)
2010. ápr. 17. 11:37
Nem lehet, hogy kevés sűrített paradicsomot tettél bele??
316. 37fda6506d (válaszként erre: 315. - 9c8432d068)
2010. ápr. 17. 11:37
Igen, de még soha nem készítettem, és gondoltam hátah van kipróbált, bevált recept. Találtam sokat de mind máshogy írja.
315. 9c8432d068 (válaszként erre: 312. - 37fda6506d)
2010. ápr. 17. 10:49
Raguleves receptet szeretnél????
314. cilus (válaszként erre: 25. - 04e95f637a)
2010. ápr. 17. 10:42
ma újból próbálkoztam,de a helyzet változatlan:(((((((((( ízetlen
313. globus (válaszként erre: 301. - FormáSan)
2010. ápr. 16. 20:22
Kelkáposztát nem?
312. 37fda6506d (válaszként erre: 310. - FormáSan)
2010. ápr. 16. 17:14
Raguleves??
311. 37fda6506d (válaszként erre: 310. - FormáSan)
2010. ápr. 16. 16:43
Nincs mit.
310. FormáSan (válaszként erre: 309. - 37fda6506d)
2010. ápr. 16. 14:35

szia)

Ezt viszont én sem tudtam, köszönöm!

309. 37fda6506d (válaszként erre: 308. - Ilonka40)
2010. ápr. 16. 14:16
Nincs mit. Múltkor úgy jártam, hogy nyúlott és ragadt és akkor mondta Anyukám már most nem jó csinálni belőle gombócot.
308. ilonka40 (válaszként erre: 265. - 37fda6506d)
2010. ápr. 16. 13:26

nagyon szépen köszönöm



bizony némelyiken már volt csíra

307. FormáSan (válaszként erre: 306. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 15:02
igen, majd megbeszéljük
2010. ápr. 14. 15:01

Köszönjük én is lépek megjött páro.


Ha majd leszel: ragulevest szoktál készíteni???

2010. ápr. 14. 15:00
Most mennem kell, további szép délutánt, és jó étvágyat az ebédhez:-)
2010. ápr. 14. 14:58
ÁÁÁ, nem, még nem.
303. FormáSan (válaszként erre: 302. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 14:57
pocaklakó?
2010. ápr. 14. 14:56
Én szoktam készíteni így, de inkább a majonézes krumpli, a franciasaláta nem tetszik valakinek odabent.
2010. ápr. 14. 14:56
Frankfurti levesbe csak sárgarépát teszek:))))))) picike krumpli és sok sok börös virslit, azt jó fokhagymásan) jaj de finom
300. FormáSan (válaszként erre: 299. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 14:55
sok sok zöldséggel csinálom és mindig van belőle francia saláta, ha jut bele főtt hús azt is teszek, meg pici csemege uborka apróra vágra, alma szeletek, aztán este már hideget vacsorázunk
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook