Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
389. c1e9612cd3 (válaszként erre: 388. - 37fda6506d)
2010. ápr. 29. 20:02
a tojáshoz én csak 1 kevés sót teszek, h mégse legyen ízetlen a bunda, a zöldségeket fűszerezem inkább, és kis ideig hagyom állni is, h átjárja.
388. 37fda6506d (válaszként erre: 386. - C1e9612cd3)
2010. ápr. 29. 07:19
Oké. A tojáshoz szoktam fűszert tenni, de ki fogom próbálni. Csak nőlnének már a kertben :)
387. c1e9612cd3 (válaszként erre: 380. - Xti_)
2010. ápr. 28. 21:34
én nem szoktam leitatni a zöldségekről se a levet, amit a fűszerezés után enged, de akkor sem pereg le a bundája. A rántott zöldségeket mi is imádjuk, nyáron sokat csinálok. Én arra szoktam figyelni, h a liszt feligya a levét, és jó alaposan megforgatom a tojásban is.
386. c1e9612cd3 (válaszként erre: 385. - 37fda6506d)
2010. ápr. 28. 21:16
próbáld ki a rántottcukkinit úgy, h nem sima sóval, hanem fokhagymás fűszersóval sózod be panírozás előtt! Isteni finom lesz tőle!
2010. ápr. 28. 19:07

Ha cukkinit rántok szoktam úgy készíteni ha sok kell hogy a lisztet, tojást kevés tejjel simára kavarom majd pedig zsemlemorzs. De hagyományosan is liszt, tojás, zs.morzsa.

És a cukkinit előtte besózom és karikára vágott hagymát teszek közzé.

384. 9c8432d068 (válaszként erre: 380. - Xti_)
2010. ápr. 28. 18:33

Szoktad higítani a tojás tejjel esetleg vízzel? Mert az is okozhatja,hogy lejön a panír.


Én nem szoktam leitatni a rántani való zöldségeket,de soha nem teszek a tojásba folyadékot,és nem jön le a bundája.

383. Szilvamama (válaszként erre: 380. - Xti_)
2010. ápr. 28. 15:02
Érdekes kérdés, nálunk általában max. karfiol vagy sajt van rántva, mert a férjem nem eszi a rántott zöldeket, magam miatt meg nem szoktam külön. Esetleg leitatni papírtörlővel panírozás előtt???
2010. ápr. 27. 12:50
hm.. a hétvén mini tököt rántottam! Az is be volt sózva! De nálam semmi gond nem volt! Igaz én állitom, hogy a reszelt zsemlemorzsa az csokádra képes! Még a rántott sajtnál is ropogosabb és izletesebb bundája vollt!
2010. ápr. 27. 12:50
hm.. a hétvén mini tököt rántottam! Az is be volt sózva! De nálam semmi gond nem volt! Igaz én állitom, hogy a reszelt zsemlemorzsa az csokádra képes! Még a rántott sajtnál is ropogosabb és izletesebb bundája vollt!
380. xti_ (válaszként erre: 369. - Szilvamama)
2010. ápr. 27. 12:45
a sorrend rendben, a nedvességet illetően igazad lehet. vega vagyok, csak zöldségeket rántok, azok eleve nedvesek, és ha megsózom, még inkább levet engednek. te hogy tudod ezt elkerülni?
379. 37fda6506d (válaszként erre: 378. - Szilvamama)
2010. ápr. 27. 11:23

Remélem:), csak sehol nem talátam receptet.

KÖSZÖNÖM

378. Szilvamama (válaszként erre: 377. - 37fda6506d)
2010. ápr. 27. 11:18
Ha oroszkrámben otthon vagy, szerintem ez sem okozhat nehézséget! :)
377. 37fda6506d (válaszként erre: 373. - Szilvamama)
2010. ápr. 27. 10:45

Akkor jó azzal már megtanúltam bánni. Eddig szülinapokra mindig oroszkrém torta volt de most ez lesz.


Először kipróbálom csak úgy.

376. Szilvamama (válaszként erre: 375. - Sztolyka)
2010. ápr. 27. 10:21
Ki kell próbálni egyszer, valami egyszerűvel kezd, és ha lesz sikerélmény simán menni fog!
375. sztolyka (válaszként erre: 372. - 37fda6506d)
2010. ápr. 27. 10:19

én még sosem sütöttem tortát.

egyszer nekigyürkőzöm.

2010. ápr. 27. 10:17
Egyébként nagyon szívesen! Jó sütögetést!
373. Szilvamama (válaszként erre: 372. - 37fda6506d)
2010. ápr. 27. 10:16
Lehet, szerintem legalább 4-6 deci kelleni fog belőle!
372. 37fda6506d (válaszként erre: 371. - Szilvamama)
2010. ápr. 27. 10:15

Nagyon köszönöm szépen.

1 kérdés: A tejszínhabpótló port a tejjel zselatinnal cukorral kemény habbá verjük- ezt lehet hullalával helyetesíteni???


Á jó lesz rétegenként nem szeretek pepecselni.

371. Szilvamama (válaszként erre: 358. - 37fda6506d)
2010. ápr. 27. 09:56

Írom a receptet, mert nem látom az emailed :)


Fekete erdő torta


Hozzávalók:

Tészta: 6 tojás, 6 kk. porcukor, 4 ek. liszt, 1 dl. olaj, 2 kk. kakaó, meggyes töltelék: 3 dl. meggylé, 1 cs. vaníliás pudingpor, 6 dkg. cukor, 20 dkg. lecsöpögtetett meggybefőtt, tejszínes töltelék: 2 cs. tejszínhabpótló por, 2/5 dl. tej, 1 ek. zselatin, 2 ek. cukor


A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, óvatosan belekeverjük a sütőporral kakaóval elkevert lisztet. Kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és az alapot ebbe sütjük meg. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagvazott meggyet beletesszük. A tejszínhabpótló port a tejjel zselatinnal cukorral kemény habbá verjük. Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána a tejszínes töltelék kerül rá, és így folytatjuk tovább. A 3 piskóta kerül a tetejére, és díszítjük tejszínhabbal és meggyszemekkel, közepére csoki reszeléket szórhatunk. Ha szeretsz pepecselni, akkor a cukrászdai változatot csinálhatod, laponként váltakozó köröket rajzolva a meggyes és tejszínes krémmel.

2010. ápr. 27. 08:38

Nem is értem, hogy a bunda hogy ugrik le a rántott husiról!

Na akkor kezdjük, a húsi mosd meg, sózzad, majd liszt, tojás, zsemlemorzsa, aztán közepesen forró olajban kezdjed sütni! Nem árt az olajba egy picike sót tenni, mert az a nedvességet felszedi az olajból és nem fröcsög szanaszét!

Mostanában frissen reszelem az almareszelő a zsemimorzsát, 2 nap száradás után! Nagyon finom panir lesz belőle, egészen más, mint amiket lehet kapni!

369. Szilvamama (válaszként erre: 357. - Xti_)
2010. ápr. 26. 15:44
Nem lehet, hogy túl nedves a hús? Vagy a sorrend? Liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa? Én ilyennel még nem találkoztam, pedig gyakran rántok húsokat, zöldségféléket, sajtot is.
368. Szilvamama (válaszként erre: 362. - FormáSan)
2010. ápr. 26. 15:42
Igen, igen, akartam írni ugyanezt! :)
367. 04e95f637a (válaszként erre: 362. - FormáSan)
2010. ápr. 26. 15:41
ez így van!Én is pontosan így csinálom! :)
366. FormáSan (válaszként erre: 365. - 78826dc958)
2010. ápr. 26. 13:54
csak 1x sikerüljön meglátod, onnan semmi baj nem lesz! Mindig keverhető legyen a liszt a zsiradékkal és hidegvíz, elkeverni és úgy önteni a rántani valóba!
365. 78826dc958 (válaszként erre: 362. - FormáSan)
2010. ápr. 26. 13:44
a fokhagymás és a pirospaprikás dolgot tudtam de rántással hadilábon állok.nem is szeretem ugy annyira.
364. 78826dc958 (válaszként erre: 361. - 04e95f637a)
2010. ápr. 26. 13:43
kipróbálom:))
363. FormáSan (válaszként erre: 361. - 04e95f637a)
2010. ápr. 26. 13:12
az tény, hogy a zsiradékba rakott cukor ill. paradicsompüré, sokkal szelidebb és lágyabb ízt ad az ételnek!
2010. ápr. 26. 13:11
egy nagyon fontos dolog a rántásnál, hogy mindig hideg vízzel kell felengedni és elkervni, majd aztán beletenni a levesbe, főzelékbe! Meg nem szabad sürü legyen, amennyi a zsír illetve az olaj felvesz és még kavarható az a jó rántás! Fokhagymát lekapcsolás után kell beletenni, ha kell és a pirospaprikát is, igy nem keseredik meg!
361. 04e95f637a (válaszként erre: 359. - 78826dc958)
2010. ápr. 26. 13:09
Én a rántásba rakom a cukrot is,ettől lesz,olyan édes,és szép fényes! :)
360. 78826dc958 (válaszként erre: 350. - Szilvamama)
2010. ápr. 26. 12:37
én a főziket habarni szoktam mert a rántásom mindig csomós lesz:(
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook