Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)
Ha cukkinit rántok szoktam úgy készíteni ha sok kell hogy a lisztet, tojást kevés tejjel simára kavarom majd pedig zsemlemorzs. De hagyományosan is liszt, tojás, zs.morzsa.
És a cukkinit előtte besózom és karikára vágott hagymát teszek közzé.
Szoktad higítani a tojás tejjel esetleg vízzel? Mert az is okozhatja,hogy lejön a panír.
Én nem szoktam leitatni a rántani való zöldségeket,de soha nem teszek a tojásba folyadékot,és nem jön le a bundája.
Remélem:), csak sehol nem talátam receptet.
KÖSZÖNÖM
Akkor jó azzal már megtanúltam bánni. Eddig szülinapokra mindig oroszkrém torta volt de most ez lesz.
Először kipróbálom csak úgy.
én még sosem sütöttem tortát.
egyszer nekigyürkőzöm.
Nagyon köszönöm szépen.
1 kérdés: A tejszínhabpótló port a tejjel zselatinnal cukorral kemény habbá verjük- ezt lehet hullalával helyetesíteni???
Á jó lesz rétegenként nem szeretek pepecselni.
Írom a receptet, mert nem látom az emailed :)
Fekete erdő torta
Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 6 kk. porcukor, 4 ek. liszt, 1 dl. olaj, 2 kk. kakaó, meggyes töltelék: 3 dl. meggylé, 1 cs. vaníliás pudingpor, 6 dkg. cukor, 20 dkg. lecsöpögtetett meggybefőtt, tejszínes töltelék: 2 cs. tejszínhabpótló por, 2/5 dl. tej, 1 ek. zselatin, 2 ek. cukor
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, óvatosan belekeverjük a sütőporral kakaóval elkevert lisztet. Kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és az alapot ebbe sütjük meg. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagvazott meggyet beletesszük. A tejszínhabpótló port a tejjel zselatinnal cukorral kemény habbá verjük. Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána a tejszínes töltelék kerül rá, és így folytatjuk tovább. A 3 piskóta kerül a tetejére, és díszítjük tejszínhabbal és meggyszemekkel, közepére csoki reszeléket szórhatunk. Ha szeretsz pepecselni, akkor a cukrászdai változatot csinálhatod, laponként váltakozó köröket rajzolva a meggyes és tejszínes krémmel.
Nem is értem, hogy a bunda hogy ugrik le a rántott husiról!
Na akkor kezdjük, a húsi mosd meg, sózzad, majd liszt, tojás, zsemlemorzsa, aztán közepesen forró olajban kezdjed sütni! Nem árt az olajba egy picike sót tenni, mert az a nedvességet felszedi az olajból és nem fröcsög szanaszét!
Mostanában frissen reszelem az almareszelő a zsemimorzsát, 2 nap száradás után! Nagyon finom panir lesz belőle, egészen más, mint amiket lehet kapni!
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Megteheti a munkáltató, hogy rákérdez arra, milyen családi ok miatt nem tudsz bemenni dolgozni?
- Ha nem tudsz elmenni(szülés miatt) egy közeli barátnőd esküvőjére, akkor mekkora mértékű ajándékot kell adnod?uazt, mintha mennél?
- Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?
- Hajhullás miatti vérvétel esetén milyen "vér-összetevők" szintjét kell vizsgáltatni?