Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetős fórum)
mi van a stíriai metélttel?
DDDDDDD kérdezed vagy csak ide beirtad?
Nem lehet, hogy sok a töltelék?
Szerintem ott van a baj, a végeket pedig csak vissza kell nyomni és kész!
Egészen más ize van annak amelyik káposzta levélb en főtt vagy, amelyik csak gombóc!
:)))
Biztos fogok még próbálkozni vele,de már nem veszem a szívemre majd.Az a lényeg ,hogy amíg meg nem fő,addig egybe maradjon,hogy ki lehessen bogarászni,amíg berántom.
Aztán utána már oly lényegtelen ,hogy bugyorba kerül e a tányérra,vagy kigurulva!!:))))
Nekem is szétesett...igaz ,még csak kétszer próbálkoztam vele:DDDD
Nekem túl macerás kaja,pedig imádjuk.
Töltött káposzta...
Az istennek nem bírom belegöngyölni, pedig használtam nyers levelet, savanyítottat, forrázottat, puhítottam kalapálással, kivágtam a kemény részeit, vettem levelet piacon, savanyítottam házilag, csak bénázás az egész.
Enélkül kell élni tovább... :))
Biztosan finom:-) olyan jó dús főzelék lehet!
Én nem használok paprikát a főzelékekhez, nálam mind fehér sápatag:-D de fokhagyma és petrus meg a zeller zöld elmaradhatatlan! Js és a kapor, azt egyenesen imádom! Szoktanm külön kapormártást is csináli főtt husok mellé!
Igen,hivatalosan először kellene kockákat gyártani ,és utána serpenyőben ,olajon pirítani:))
De én kitaláltam ezt a módszert,mert ha túl puha a kenyér,vagy a zsemle,akkor képtelenség normális kockákat kicsikarni belőlük:)))
Igazad van, ha piritva van az a zsemi sokkal finomabb lesz:-)
Legközelebb majd abból csinálom, úgy is szoktam kockára vágott zsemit kenyeret késziteni (pici olaj és fokhagyma) ezt használom levesbetétnek, de szerintem majd ebből is rakok bele!
Én úgy csinálom,hogy kenyérpirítóban ,vagy kenyérszeletet,vagy zsemlét jó pirosra ,ropogósra pirítom,és apró kockákra darabolom,erre jön a liszt ,víz,só,hogy összeálljon és kanállal a vízbe adagolva,kifőzöm.
Borsófőzeléket pedig úgy ,hogy olajban ,kevés vízzel puhára párolom a borsót,aztán rászórok lisztet,összekavarom,aztán először kisebb adagokba ,hogy ne legyen csomós felengedem tejjel.Sózom ,ha van petrezselyem azt is rakok bele.Aztán felforralom és kész.:)
EGyszerü zsemlegombóc:
2 zsemle tejbe megáztatva és kifacsarva, bele 2 kanál olaj 2 kanál liszt, só, bors és petrezselyem!
Gyakorlatilag, addig a víz felforr (só és olaj bele) addig elkészül, már is gombócolható bele!
kb. 20 éve találtam egy újságban és azóta igy készitem, mindenkinek nagyon izlett!
Kisebb gombócok levesbetétnek is primák!
Z.borsó főzelék: olajba párolom sóval a borsót, majd amikor már majd nem puha, összezúzott fokhagymam, petruska rá és ekkor megszórom liszttel, összekeverem, majd folyoamatosan öntőm fel hideg vizzel, majd pici tejjel!(mélyhütőtt z.borsó ui.) Cukor és vegeta! 20 perc és kész! Üvegesnél, fokhagymás, petrusos rántásra a z.borsót, a többi azonos!
Szia! Én így készítem:
Zöldborsó főzelék
1 kg zöldborsó
só, bors, pirospaprika, ételízesítő
fokhagyma
zsír vagy olaj, liszt, tejföl
Borsót odateszem annyi vízben főni, hogy épp ellepje, ha forr befűszerezem és beletöröm a fokhagymát 1-2 cikk, én granulátumot használok így azt a végén, ha megfőtt a borsó rántást készítünk öszze főzzük és a végén tejföl forr egy kicsit és kész. Ha a rántástól sűrű lenne akkor tejet öntök még hozzá.
Sziasztok!
Tegnap 2x próbáltam meg a sörkiflit.
Bár azt hiszem tudom miért nem sikerült, de azért csak leírom, mert szerintem vicces.
Férfi létemre próbálok kicsit elmerülni a főzés rejtelmeiben, mert rájöttem, hogy szeretem csinálni. Na nem csak úgy magamnak, inkább a páromnak és a családnak. Bár eddig sok mindent nem kaptak :)
Az első adagnál minden jól indult. Az élesztő szépen felfutott a langyos tejjel és a cukorral. Fogtam a lisztet és egy csipet sót, vártam még néhány percet, hogy rendesen felfusson az élesztő, majd beleöntöttem a lisztbe. A recept szerint lágy tésztát kellett gyúrnom, ezért - szintén a recept javaslatára - segítettem egy kis vízzel.
Miután a 1,5 deci tejre még kb 2dl víz ráment és a tészta még mindig borzalmas volt úgy döntöttem jobb, ha újabb próbát teszek.
Tej-cukor-élesztő/liszt-só megvolt. Rápillantok a receptre és máris tudtam mi volt a gond. Az előzőleg megmelegített, majd hűtésre félretett margarint annyira félretettem, hogy a másodikba került csak bele :)
Viszont másodszorra az élesztő nem akart megmozdulni az istennek sem. Pedig nagyon sokat vártam vele, aztán eszembe jutott, amit itt olvastam valahol, hogy a túl meleg tej megöli a baktériumokat. Utólag ellenőriztem a tejet, de még mindig nagyon meleg volt, gondoltam, hogy ez lehetett a baj. No mindegy, ma újra próbálom.
Szurkoljatok!
sziasztok!
egy időben sikerült a kelt tészta, de mostanában megint nem akar jó lenni. és nem tudom, mi ennek az oka???
Igen, mikor beteszem a piskótát, akkor leveszem közepes hőfokra.
És mint annó buzgó háziasszany palánta, mindig nyitogattam a sütőajtót, de mamár tudom nem szabad.
Én a piskótával állok hadban.
Bárhogy, bármiképp csinálom, az istennek sem akar sikerülni. Minden tanácsot, trükköt, fortélyt megfogadtam, kipróbáltam és az eredmény egy félig lapos, félig dagadt katyvasz. Éppen ezért ritkán is készítek, mert mindig az a vége, hogy összedarabolom, tálba rakom és nyakon öntöm pudinggal.
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Megteheti a munkáltató, hogy rákérdez arra, milyen családi ok miatt nem tudsz bemenni dolgozni?
- Ha nem tudsz elmenni(szülés miatt) egy közeli barátnőd esküvőjére, akkor mekkora mértékű ajándékot kell adnod?uazt, mintha mennél?
- Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?
- Hajhullás miatti vérvétel esetén milyen "vér-összetevők" szintjét kell vizsgáltatni?