Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
29. gne2
2010. márc. 28. 12:31

Nekem általában megy minden étel, már elég régóta sütök-főzök. :)

Amivel nem boldogulok, az a Kinder-szelet, az uram nagy kedvence. Már szinte minden fellelhető recepttel kipróbáltam, de ez nekem nem sikerül. :(

A tésztája vagy olyan kemény massza lesz, amit nem bírok kinyújtani, vagy ha mégis nagy nehezen kinyújtom, akkor törik, kőkemény lesz. :( Nagyon sokszor próbálkoztam vele, de a végén mindig ki kell dobnom, bemérgesedek, és megfogadom, hogy soha többet! Minden más sütit megsütök, de ez kifogott rajtam.

28. becseiagi (válaszként erre: 6. - Bea0824)
2010. márc. 28. 12:30
Tényleg, nekem az nem megy! Leírnád, hogy te hogy készíted?
27. becseiagi (válaszként erre: 24. - E584b61b26)
2010. márc. 28. 12:29
Igaz! ;)
26. becseiagi (válaszként erre: 15. - E584b61b26)
2010. márc. 28. 12:28
Így még nem csináltam, de így is jól hangzik! :) Én úgy szoktam, hogy a megfőtt krumplit áttöröm, és egy másik lábasban pirítok egy kis vöröshagymát, majd hozzáadom a gulyáskrémet, és ehhez keverem hozzá a krumplit, majd összekeverem a megfőtt tésztával.
2010. márc. 28. 12:27
Én úgy csinálom a paradicsomlevest,hogy csinálok egy rántást,amikor rózsaszín,félrehúzom,és rakok bele egy kis pirospaprikát(eredetit használok,mert abból kevés is elég,és gyönyörű színe van)!Azért húzom félre,hogy ne keseredjen meg!Visszateszem,és rakok a rántásba kristálycukrot(ettől lesz édes,és szép fényes)!Házi paradicsompürét használok,hozzáöntöm a megfelelő mennyiségű vizet,és addig kavarom,még kicsit be nem sűrűsödik!Tehettek a végén bele bazsalikomot,babérlevelet is...Én reszelt sajttal a tetején fogyasztom!Isteni finom! :)
24. e584b61b26 (válaszként erre: 23. - Becseiagi)
2010. márc. 28. 12:27
Vagy mert nem forráskor kerül bele a tojás.
23. becseiagi (válaszként erre: 4. - D9d8721118)
2010. márc. 28. 12:27
Hogy ne legyen taknyos: beleöntöd az összekevert tojásokat a levesbe, és nem nyúlsz hozzá, hagyod hogy egy kicsit főjjön, és utána keved össze. Azért lesz "taknyos", mert mikor beleteszed, akkor megkevered, nem?
22. e584b61b26 (válaszként erre: 20. - Pirinyo79)
2010. márc. 28. 12:26
Ezt akartam írni hogy a hagymát kihagytam :DDD
2010. márc. 28. 12:26
Én úgy szoktam, hogy megfőzöm a krumplit, addig kifőzöm a tésztát, és 1 vöröshagymát felaprítok, megdinsztelem, ebbe bele a pirospaprika és a krumpli kevergetem, picit össze törjön, majd bele a tészta. A papámék pl jobban megpirítják még a tésztával is, akkor ropogósabb lesz.
20. pirinyo79 (válaszként erre: 15. - E584b61b26)
2010. márc. 28. 12:25

Én olajban megpirítom a hagymát pirospaprika,só bors,kicsit "szaftosabbra készítem mert a krumpli beszívja.

Bele a tészta krumpli összekeverem és kész.

19. becseiagi (válaszként erre: 1. - Cilus)
2010. márc. 28. 12:25

Paradicsomleves, ahogy én készítem: kevés oljat felforrósítok, bele olyan 2 fakanálnyi liszt, azt aranybarnára, mejd felöntöm 1/2 l meleg vízzel, és hozzáadok 1 l paradicsomlét. A liszt előtt néha teszek bele egy kis friss petrezselymet. Amikor felforrt, akkor szűröőn átszűröm, mert mindig csomós lesz! :) nekem legalább is. Azután külön vegetás vízben megfőzöm a betűtésztát, mikor kész leszűröm és beleteszem a levesbe, ezt összeforralom. Pici só, és cukor ízlés szerint.


Remélem tudtam segíteni. Amúgy én hülye voltam világéletemben a főzéshez, de mióta Anyósom tanítgat, bátrabb vagyok, és sikeresebb is a főztöm.


Nokedli, mi sokat szoktunk belőle enni: 4 tojást felütök és sóval összekeverem, majd kb. (tojásonként 1 dl víz megy hozzá) 4 l vízet adok hozzá, és mehet a liszt. Mindig keveset tegyél bele, elkevered és látod, hogy kell-e még bele. Olyannak kell lennie, hogy ragad a kanálra, de ha felemeled, akkor lassan folyik lefele róla. Nem legyen kökemény, de véletlen keményebbre sikerül, akkor tegyél hozzá még vizet. Egy nagy lábasba sós vizet forralsz, amikor forr, közepes lánygra veszed és bele szaggatod. Ha sokat csinálsz, néha keverd meg, hogy ne ragadjon össze. Ha kész leszűröd, és tehetsz bele egy kis vajat.

18. cilus (válaszként erre: 12. - 04e95f637a)
2010. márc. 28. 12:25
én is szeretném tudni:) hogy miért nem sikerül
2010. márc. 28. 12:25
:S
16. cilus (válaszként erre: 6. - Bea0824)
2010. márc. 28. 12:23
az állaga nem az igazi:((már próbáltam úgy is csinálni hogy vegyes liszttel(fehér és grízes) talán még az a legehetőbb...Meddig főzöd a vízbe? Hideg vagy meleg vízzel öblíted?már én mindkettő változatot kipróbáltam,sőt még hideg vízbe is hagytam párpercig(vkitől hallottam hogy úgy a legjobb) de vmi nem stimm.
15. e584b61b26 (válaszként erre: 8. - Bea0824)
2010. márc. 28. 12:22
megfőzöm a krumplit átpasszírozom pici vajjal(nem margarin!!) +pirospaprika,só bors,és összekeverem a megfőzött tésztával!
2010. márc. 28. 12:22

Mi a baj a krumplistésztával,miért nem sikerül?

Hogy készíted? ha tudok segítek.

2010. márc. 28. 12:20
Szívesen segítenék Én is, csak el kell mennem itthonról!
2010. márc. 28. 12:19

Én mindent meg tudok főzni!

Miért nem sikerül a paradicsom levesetek csajok?

11. cilus (válaszként erre: 3. - D9d8721118)
2010. márc. 28. 12:19
A paradicsomleves ezek szerint nemcsak nekem a gyengém:) Már próbáltam édesen,sósan,babrlevéllel,zeller levéllel...stb,de nem az igazi
2010. márc. 28. 12:18
... amit nem szeretek, azt nagyon nehéz megfőznöm... pl. ananászos csirkemell... a lányom egyik kedvence (fahéj, meg édes fehérbor... meg brrr... ) Ha már muszáj a hús, akkor az legyen, rendesen megsütve, fűszerezve... , de ilyen ananászos, meg aszaltszilvás bigyók, vért izzadok vele, mert hiába kóstolom, nem érzem, hogy mikor finom... xar nekem mindig. :o)))))
9. 2104cc91e8 (válaszként erre: 4. - D9d8721118)
2010. márc. 28. 12:18
☺☺☺
2010. márc. 28. 12:18
Írjátok le hogyan csináljátok, és hát ha tudok segíteni. pl krumplis tészta.
2010. márc. 28. 12:17
Nekem nincs olyan amit nem tudok!Sütikkel kapcsolatban már aktuálisabb a téma!:DD
2010. márc. 28. 12:16
Nekem a grízes tésztára a gríz nem sikerült, egy darabig, de azóta megy, mondjuk azóta sem csinálom ezt túl gyakran:) Cilus mi nem megy a nokedliben? Most csináltam az volt a tejfölös szelet mellé.
5. pirinyo79 (válaszként erre: 3. - D9d8721118)
2010. márc. 28. 12:16

Na ezzel én is így vagyok. Ha bezzeg valami bonyolult kaját készítek tuti a siker!

Üdv a klubban:)

4. d9d8721118 (válaszként erre: 3. - D9d8721118)
2010. márc. 28. 12:14
A tojásleves kimaradt :) Az meg nem lesz olyan fátyolos, hanem olyan "taknyos" vagy milyen.
2010. márc. 28. 12:14

A paradicsom levest én sem tudom :) Ez mellett a krumplis tészta sem sikerül, mindig kuka a vége.


Általában az egyszerűbb ételeket rontom el.

2. pirinyo79 (válaszként erre: 1. - Cilus)
2010. márc. 28. 12:14

Tojásleves nálam az örök ellenség:)

Párom szereti de az istennek nem tudom elkészíteni..

Vagy túl sűrű lesz vagy csomós . Kb hatszor próbáltam már de hiába....

Hát nem a tojáslevesemért szeret:)

2010. márc. 28. 12:09
20 éve rendszeresen főzök a családomnak.Paradicsom levest és nokedlit soha nem sikerül olyan finomra elkészítenem ahogy szeretném:( Kiváncsian várom a tapasztalatokat hogy Ti jártatok e már így.
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook