Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)
Lányok,életemben először csodás lett a kalácsom.
Köszi a tanácsokat.
MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK.
Elvileg én is így csinálom és szintén pohármércével, de egyszerűen nem jó! A zacsisat meg nem igazán szeretem, az csak végszükség.
Vicces, hogy pont a legegyszerűbbek nem mennek nekem, mert még a palacsintát tudom elrontani :) Pedig recept után csinálom :))
Rizs főzése,párolása:
A hántolt rizst folyóvízben, szűrőben megmossuk, s jól lecsurgatjuk. Kevés olajat hevítünk, beleforgatjuk a rizst, s addig kevergetjük, amíg nem lesz üveges (opálos). Ekkor felöntjük kétannyi forró vízzel, mint amennyi a rizs volt. (Az elején pohárba töltve a rizst, könnyű megállapítani a térfogatát.) A vízbe sót, esetleg borsot teszünk, valamint egy kis fej, meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymát (utóbbit a végén majd kidobjuk). Ha a víz felforrt, egészen kicsire vesszük a tüzet, s fedő alatt készre pároljuk a rizst. Mire megpuhul, teljesen felszívja a folyadékot. (Ha a hevítés mértékletes, az edény pedig vastag falú és hibátlan, akkor közben meg sem kell keverni.)
A rizs fajtája némileg befolyásolja a szükséges víz mennyiségét: a kifejezetten hosszú szemű, pergős rizshez az említettnél kicsit kevesebb folyadék is elegendő lehet, míg a rövidszemű, ragadós kicsit többet is megkívánhat.
Rizs!
Soha az életben nem tudtam még finom rizst csinálni. Mostmár inkább a szomszédos kínaiból hozatjuk, de az meg olyan sótlan :)
a dödöllét
valahogy nem tudom olyan jóra csinálni mint az anyukám
hjaj pedig..
Bocs, de mi az a granatér?
A férjem pont holnapra kért sült csirkeszárnyat! :S
Lassan 3o éve tejtermék menztesen kell főznöm:-( Nagyon nehéz mert emiatt kicsi a választék. Sajnos a margarint is mellőznöm kell.A tojásos nokedli jó ötlet:-)
Ha valakinek vannak ilyen receptjei megköszönném:-)
A lángost én mindig krumplisan csinálom és nagyon finom puha marad még másnap is.
Viszont ötlet kellene vacsira. Van sertés comb, tejföl, krumpli, túró, rizs, meg minden féle alap dolog. De nincs ötletem.
Idáig a lángost nem sikerült olyan jól megsütni...
Sütés után egy-két órával megkeményedett, kiszáradt.
Mióta teszek a tésztába 1 kávéskanál szódabikarbónát, nincs ilyen gond! Sokkal lágyabb a tésztája, és még másnap is puha...
Lányok ki mit főz holnapra(nagypéntek)
Nem vagyok vallásos,de azért nem árt meg a családnak egy húsmentes nap így ünnep előtt:-)
Tényleg jó ötlet.
Vagy feltenni a szekrény tetejére, a meleg úgy is felfelé száll.
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Megteheti a munkáltató, hogy rákérdez arra, milyen családi ok miatt nem tudsz bemenni dolgozni?
- Ha nem tudsz elmenni(szülés miatt) egy közeli barátnőd esküvőjére, akkor mekkora mértékű ajándékot kell adnod?uazt, mintha mennél?
- Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?
- Hajhullás miatti vérvétel esetén milyen "vér-összetevők" szintjét kell vizsgáltatni?