Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
239. Szilvamama (válaszként erre: 234. - Becseiagi)
2010. ápr. 6. 19:08
Ezt ki fogom próbálni! Én csak párolt zöldborsót, kukoricakonzervet vagy párolt-kockázott sárgarépa-borsó keveréket szoktam hozzákeverni.
2010. ápr. 3. 14:28

Lányok,életemben először csodás lett a kalácsom.


Köszi a tanácsokat.


MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK.

237. hemos
2010. ápr. 2. 19:56

Elvileg én is így csinálom és szintén pohármércével, de egyszerűen nem jó! A zacsisat meg nem igazán szeretem, az csak végszükség.

Vicces, hogy pont a legegyszerűbbek nem mennek nekem, mert még a palacsintát tudom elrontani :) Pedig recept után csinálom :))

2010. ápr. 2. 13:24

Rizs főzése,párolása:


A hántolt rizst folyóvízben, szűrőben megmossuk, s jól lecsurgatjuk. Kevés olajat hevítünk, beleforgatjuk a rizst, s addig kevergetjük, amíg nem lesz üveges (opálos). Ekkor felöntjük kétannyi forró vízzel, mint amennyi a rizs volt. (Az elején pohárba töltve a rizst, könnyű megállapítani a térfogatát.) A vízbe sót, esetleg borsot teszünk, valamint egy kis fej, meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymát (utóbbit a végén majd kidobjuk). Ha a víz felforrt, egészen kicsire vesszük a tüzet, s fedő alatt készre pároljuk a rizst. Mire megpuhul, teljesen felszívja a folyadékot. (Ha a hevítés mértékletes, az edény pedig vastag falú és hibátlan, akkor közben meg sem kell keverni.)


A rizs fajtája némileg befolyásolja a szükséges víz mennyiségét: a kifejezetten hosszú szemű, pergős rizshez az említettnél kicsit kevesebb folyadék is elegendő lehet, míg a rövidszemű, ragadós kicsit többet is megkívánhat.

2010. ápr. 2. 12:50
A sima rizs az nekem is mindig olyan mintha sós tejberizs lenne, ha úgy csinálom, ahogy a tarhonyát. Szóval vagy zacskósat szoktam azzal minden oké, vagy sok vízbe főzöm majd leszűröm. Persze sós vízben főzöm, de még szoktam rá rakni egy kis vegetát meg pici borsot.
234. becseiagi (válaszként erre: 233. - Hemos)
2010. ápr. 2. 12:49
Nálunk én csak tasakosat tudok főzni, a férjem szokott hagymoányosan rizst főzni. Mi a kínai büféből átvettük, hogy üvegesre párolt vöröshagymát keverünk a rizshez. Egyébként is nagyon hagymásak vagyunk...! ;)
233. hemos
2010. ápr. 2. 11:13

Rizs!

Soha az életben nem tudtam még finom rizst csinálni. Mostmár inkább a szomszédos kínaiból hozatjuk, de az meg olyan sótlan :)

232. c1e9612cd3 (válaszként erre: 230. - Globus)
2010. ápr. 2. 11:02
:) hogy őszinte legyek, fogalmam sincs! Én se kóstoltam még, csak mindig azt látom, h tej érzékenyek azt isszák tej helyett, illetve azzal főznek. Sajt helyett tofu, és társai.
2010. ápr. 2. 11:00

a dödöllét

valahogy nem tudom olyan jóra csinálni mint az anyukám

hjaj pedig..

230. globus (válaszként erre: 229. - C1e9612cd3)
2010. ápr. 2. 10:56
Milyen ízű natúran? Még sosem kóstoltam, de esetleg rávenném magam ... :)
229. c1e9612cd3 (válaszként erre: 224. - Minerva223)
2010. ápr. 2. 10:03
szójatej? Vagy azt nem szeretitek?
228. c1e9612cd3 (válaszként erre: 224. - Minerva223)
2010. ápr. 2. 09:54
tudtommal a Liga margarin tejmentes! Azt használhatod!
227. Szilvamama (válaszként erre: 226. - Becseiagi)
2010. ápr. 2. 08:36
Krumplis tészta, grenadir mars, gránátos kocka :)
226. becseiagi (válaszként erre: 221. - Szilvamama)
2010. ápr. 1. 21:44

Bocs, de mi az a granatér?


A férjem pont holnapra kért sült csirkeszárnyat! :S

225. minerva223 (válaszként erre: 221. - Szilvamama)
2010. ápr. 1. 17:39
Ez is jó ötlet,csak tejföl nélkül:-)
224. minerva223 (válaszként erre: 218. - Globus)
2010. ápr. 1. 17:38

Lassan 3o éve tejtermék menztesen kell főznöm:-( Nagyon nehéz mert emiatt kicsi a választék. Sajnos a margarint is mellőznöm kell.A tojásos nokedli jó ötlet:-)

Ha valakinek vannak ilyen receptjei megköszönném:-)

223. bea0824
2010. ápr. 1. 17:15

A lángost én mindig krumplisan csinálom és nagyon finom puha marad még másnap is.


Viszont ötlet kellene vacsira. Van sertés comb, tejföl, krumpli, túró, rizs, meg minden féle alap dolog. De nincs ötletem.

222. bea0824
2010. ápr. 1. 17:13
Én a mikróba szoktam betenni a kelt tésztát, 20 mp-re elindítom és hagyom bent csukott ajtó mögött fél óra alatt megkel a tészta. Ha kell még közben is rá lehet melegíteni 10 mp-re.
221. Szilvamama (válaszként erre: 217. - Minerva223)
2010. ápr. 1. 14:51
Valamilyen husmentes tészta. Talán granatér lesz savanyúuborkával és tejföllel :)
2010. ápr. 1. 13:35

Idáig a lángost nem sikerült olyan jól megsütni...

Sütés után egy-két órával megkeményedett, kiszáradt.

Mióta teszek a tésztába 1 kávéskanál szódabikarbónát, nincs ilyen gond! Sokkal lágyabb a tésztája, és még másnap is puha...

219. globus (válaszként erre: 218. - Globus)
2010. ápr. 1. 13:27
Ja, ezt nem mind, csak ötletnek mondtam :D
218. globus (válaszként erre: 217. - Minerva223)
2010. ápr. 1. 13:27
Sóskát a szokásos körítéssel. Esetleg tojásos nokedlit salátával. Krumplifőzeléket. Szilvásgombócot valamilyen levessel. Még nem döntöttem el :)
2010. ápr. 1. 13:17

Lányok ki mit főz holnapra(nagypéntek)

Nem vagyok vallásos,de azért nem árt meg a családnak egy húsmentes nap így ünnep előtt:-)

216. Szilvamama (válaszként erre: 205. - 9c8432d068)
2010. ápr. 1. 10:08
Én be szoktam gyújtani a sütöt, és a tetejére teszem letakarva...
215. becseiagi (válaszként erre: 209. - 9c8432d068)
2010. márc. 31. 22:13
Nekem sincs az a konyhámon ajtó. Én úgy szoktam, hogy begyútom a sütőt, és 3 lángot a kelesztő tálat meg a 4. helyére teszem. Így jó meleg veszi körbe a tésztát.
214. 37fda6506d (válaszként erre: 211. - Globus)
2010. márc. 31. 17:41

Tényleg jó ötlet.

Vagy feltenni a szekrény tetejére, a meleg úgy is felfelé száll.

213. 37fda6506d (válaszként erre: 209. - 9c8432d068)
2010. márc. 31. 17:38
Anyánál sincs ott úgy oldjuk meg, h kinyitjuk a sütő ajtót és eléteszzük a kelesztőtálat jól bebugyulálva. Mondjuk én a konvektoron szoktam míg hidegebb van.
212. sztolyka (válaszként erre: 210. - Globus)
2010. márc. 31. 17:20
én már csináltam,de marha sokáig fől.csak egyszer csináltam.
211. globus (válaszként erre: 205. - 9c8432d068)
2010. márc. 31. 17:19
Ha végképp hideg van, én úgy szoktam, hogy nagy fazékban melegítek vizet. Elzárom, nem kell forralni, elég, ha jó meleg. Erre teszek fordítva fedőt, rá konyharuhát, és így a kelesztő tálat. Nyáron erre nincs szükség, de amikor nincs fűtés, jól működik.
210. globus
2010. márc. 31. 17:17
Na, a pacalt! Igaz, nem is próbáltam :D
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook