Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
269. 37fda6506d (válaszként erre: 267. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 09:53
Köszönöm szépen.
2010. ápr. 14. 09:52

Rakott kajákat nagyon szeretem.

Írjatok jó recepteket.Köszi.

2010. ápr. 14. 09:42

ha a főzővízbe pici szódabikarbonát tesztek, a zöld félék nem vesztik el a szinüket és nem puffasztanak annyira! (spenót, sóska)

Kelkáposzta 10 perc főzés és már is készülhet a fokhagymás rántás (esetele szalonna pörccel) amíg felforr, addig is fő a kelkáposzta! (köménymag, fokhagyma, majoranna)

266. 9c8432d068 (válaszként erre: 261. - Szilvamama)
2010. ápr. 14. 09:30
Köszi,majd kipróbálom így is,talán sikerül.
265. 37fda6506d (válaszként erre: 262. - Ilonka40)
2010. ápr. 14. 09:16
Mikor csírázik a krumpli akkor már nem jó belőle gombócot csinálni mert lágyít. A receptes naplómba gyorsan beírom én hogy szoktam.
264. 37fda6506d (válaszként erre: 263. - Szilvamama)
2010. ápr. 14. 09:06

Értem, akkor a kelkáposztánál az a baj nálom, hogy sokáig főzöm, finom csak összeesik.


Szabolcsi töltött káposztára gondoltam.


És KÖSZÖNÖM

263. Szilvamama (válaszként erre: 260. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 08:55

A rakott kelhez fel szoktam csíkozni a leveleket (nem nagyon vékonyra, csak 3-4 részre) és sós, fokhagymás, köménymagos vízben néhány percig főzöm. Kb. amíg a színét veszti és összeesik.


A töltött káposztánál nem tudom mire gondolsz, én azt egyszerűen megfőzöm :) Mivel kuktát használok, úgy szoktam csinálni, hogy egy nagy fej vöröshagymát liszttel olajon megpirítok, ráteszem a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, a kimosott-kifacsart savanyúkáposztát, összekevezem, kicsit megpárolom. Só, bors, köménymag, tetejére a gombócok, felöntöm kevés vízzel és lezárom. Van, hogy szalonna vagy kolbász darabokat is szórok bele, ha van otthon. Tejföl a tetejére tálaláskor.

2010. ápr. 14. 08:49
nekem soha sem sikerül a szilvás gomboc
261. Szilvamama (válaszként erre: 248. - 9c8432d068)
2010. ápr. 14. 08:45
Én mindíg géppel verem fel, egy percig közepes, majd amíg kemény nem lesz, turbó fokozaton. Mindíg hidegnek kell lennie a tojásnak is, és a tejszínnek is, hogy fel lehessen verni. Cukrot, vagy egyebet csak akkor lehet beletenni, amikor már félig fel van verve. Néhány csepp citromlevet szoktam a tojásfehérjébe tenni, állítólag az is jobb tartást ad neki.
2010. ápr. 14. 08:00

Káposztát, hogy szoktátok megfonnyasztani (Pl.: rakott kelkáposztához, töltött káposztához)?

Soha nem sikerül jóra vagy elfő, vagy kemény marad, e vízbe szoktam sót tenni.

259. 37fda6506d (válaszként erre: 258. - C1e9612cd3)
2010. ápr. 14. 07:33
De jó, pont a múltkor kérdeztem a joghurtos pácot. Jól hangzik ki is próbálom.
2010. ápr. 14. 06:14

Vki annó írta, h tarját nem tud sütni, mert száraz lesz neki.

Egy tip, amivel bármilyen husiból isteni sülthúst tudtok csinálni, és nem szárad ki sütés közben, gyorsan elkészül, és nagyon finom omlós puha lesz!

A titok az, h néhány órát hagyni kell a husit natúr joghurtban pácolódni!

Én úgy szoktam, h natúr joghurtba keverem bele a fűszereket, ami használni akarok, a hagymaféléket is belereszelem ilyenkor, só, bors, stb. Ha csípősre szeretném a husimat, akkor Erős Pista, vagy cayenne bors is megy bele, és a husikat jól megforgatom ebben a pácban, és órákig hagyom benne állni. A legjobb, ha 1 éjszakát áll benne!

Nagyon, nagyon fincsi lesz tőle a husi, és puha, omlós! Anyuéktól én kaptam hasonló szerkentyűt, mint a Hot Pan, és abban szoktam sütni az így pácolt tarját is. Olaj alig kell alá, és isteni finom! Sztem serpenyőben is meg lehet így csinálni. Annyit szoktam még, h nem túl vékonyra, de egy kicsit megklopfolom, h meglazítsam a rostokat.

Próbáljátok ki!

2010. ápr. 13. 18:47

Ganca /kukoricából/


Hozzávalók:


1 kg kukoricaliszt vagy árpaliszt, vagy krumpli, víz, só, tej. A lisztet (vagy krumplit) fazékba tesszük, leforrázzuk. Sütőben - szabad tűzön a tűz mellé állítva - rotyogni hagyjuk, majd fakanállal összetörjük. Kanálról, vagy hosszú késről apró darabokra szaggatjuk. Ízesítője sokféle lehet: túró, ...



Lehet választani :)))

2010. ápr. 13. 18:44

Gánica másképp:


Pirított gánica (tradicionális népi étel) recept



Hozzávalók:


fél kiló liszt,

1,5 deci olaj vagy zsír,

egy teáskanál só,

8-9 deci forró víz. (A forró vizet és zsiradékot előre készítsük oda, mert gyorsan kell!)


Elkészítés:


A lisztet egy nagy alapterületű, ép zománcú lábasban, zsiradék nélkül, állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy le ne égjen. Amikor mogyorószínű a liszt, forró vízzel felengedjük, rátesszük a sót, jól elkeverjük, majd körülbelül két percre fedővel lefedjük. (Így jobban szét tudjuk majd keverni.) Ráöntjük a forró zsiradékot, majd fakanállal apróra szétkeverjük, s ekkor még ízlés szerint pár percig pirítjuk.


Tanácsok:

Frissen fogyaszthatjuk fejes salátával vagy káposztasalátával, illetve desszertként porcukorral meghintve, sárgabarack vagy áfonyadzsemmel

255. 9c8432d068 (válaszként erre: 254. - Murva)
2010. ápr. 13. 18:42

Gánica /Ganca/


Hozzávalók:


krumpli

liszt

hagyma

étolaj

pirospaprika

tejföl a tálaláshoz


Elkészítés:


A megtisztított, apróra vágott krumplit puhára főzőm annyi vízben, ami pont ellepi. Sózom. Mikor megfőtt, összetöröm, és még a tűzhelyen belekeverek annyi lisztet, hogy közepesen kemény legyen. Az apróra vágott hagymát megpirítom keves étolajban, pirospaprikát szórok hozzá. A krumplit jénaiba szaggatom, és meglocsolom a paprikás hagymával. Sütőben pirulásig sütöm. Jó sok tejföllel tálalom.


Megjegyzés:

Több vízzel is fel szoktam rakni, ilyenkor leöntöm róla a felesleget, és tésztalevest készítek belőle. Gyors, egyszerű két fogásos menü.


Valószínű sok vizet hagysz a krumplin,azért híg,vagy nem teszel lisztet hozzá.

254. murva
2010. ápr. 13. 18:35
Ganca,mindig lágy marad.
2010. ápr. 13. 18:31

Cigánykenyér /bodag/



Hozzávalók:

1 kg liszt

1 mokkáskanál sütőpor, vagy egy csipetnyi szódabikarbóna

só ízlés szerint


A lisztet vízzel - annyi vízzel, hogy egy rugalmas kenyér állományú tésztát kapjunk - sóval, sütőporral elkeverjük, majd a tésztát három négy adagra osztjuk. A tésztánkból lepényt formázunk, és a lisztel sóval megszórt tepsin, sütőben készre sütjük (a sütőben forgatjuk, és mindkét oldalát megsütjük). Sütés közben megszurkáljuk, hogy a gőz ki tudjon jönni belőle.

2010. ápr. 13. 18:29

Fohagymás- tejfölös bodag


Hozzávalók


60 dkg liszt

•1 ek. só

•4 dl víz

•2 dkg zsiradék

•1 nagy tejföl

•kb 15 dkg sajt

•3 pár virsli (vagy 25 dkg sonka)

•2 közepes fej hagyma

•4- 5 gerezd fokhagyma

•olaj

Elkészítési mód


1. A lisztet, a vizet, a sót és a zsiradékot összegyúrjuk, s 6 részre osztjuk.

2. A tejfölt összekeverem a fokhagymával, kis olajjal (hogy hígabb legyen) és a reszelt sajttal. Kevés oregánó feldobja.

3. A kis buckákat egyenként kör formájúra kinyújtom, a felét megkenem a sajtos tejföllel, rádobálom a kockákra vágott virslit (vag sonkát) és a karikára vágott hagymát.

4. Az egészet félbehajtom (mint a töltött pizzát), kiolajozott tepsibe teszem őket és alacsony lángon kb 30- 40 ercig sütöm.


Kiegészítő tippek

Fokhagymás tejföl helyett tehetünk bele pizzaszószt is vagy bármit mást, ami szem- szájnak ingere!

2010. ápr. 13. 18:26

Tepertős bodag:


Hozzávalók:

a tésztához:

50 dkg liszt

3-3,5 dl langyos víz

2,5 dkg élesztő

1 evőkanál zsír

2-3 kávéskanál só

fél evőkanál cukor

bors

A kenéshez:

15-20 dkg tepertő

2-3 evőkanál zsír

Elkészítés:

A lisztből, a vízből, az élesztőből, a zsírból, és az ízesítőkből kelt tésztát készítünk. (Én kenyérsütőben szoktam, megkímél a dagasztástól.) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrém harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után kinyújtjuk úgy egy-fél centi vastagságúra (hogy egy tepsibe beférjen), és kiolajozott tepsibe tesszük. A tetejét tojással kenjük meg, és bevagdaljuk úgy, mint a pogácsát. Végül megsütjük és megeszzük.


Tepertőkrém: a tepertőt ledaráljuk, aztán zsírral és sóval kikeverjük. (Ne legyen túl zsíros.)

2010. ápr. 13. 17:25

Cigánykenyér vagy másnéven bodag.

Töpörtő is van benne.

Régen sütöttek a pékségünkben kerek és be van vágdosva.

Ismeri valaki?

249. 37fda6506d (válaszként erre: 248. - 9c8432d068)
2010. ápr. 13. 12:51
Tejszínnél mindig a Hulalát használom.
2010. ápr. 13. 12:47
Mit lehet tenni,hogy a tejszínből és tojásfehérjéből kemény hab legyen? Nekem mindig olyan "lagymatag",pedig a tejszínbe még fixálót is teszek.
247. 37fda6506d (válaszként erre: 246. - Szilvamama)
2010. ápr. 12. 16:06
Köszönöm, de ha nem segítettek akkor most se lett volna jó.
246. Szilvamama (válaszként erre: 242. - 37fda6506d)
2010. ápr. 12. 14:39
Ügyi vagy! :)
245. 9c8432d068 (válaszként erre: 244. - 37fda6506d)
2010. ápr. 11. 16:10
:))))))))
244. 37fda6506d (válaszként erre: 243. - 9c8432d068)
2010. ápr. 11. 15:31
Oké, igénybe is veszem majd a segítségetek.
243. 9c8432d068 (válaszként erre: 242. - 37fda6506d)
2010. ápr. 11. 14:30

Örülök,hogy sikerrel jártál. :))) Szívesen segítünk,ha nem megy valami úgy ahogy kellene.

Puszi neked is.

2010. ápr. 10. 20:04
Bévi, szilvamama sikerült a galuska, hagytam álni (eddig soha) és tényleg finom lett és külön főztem ki. PUSZI
241. 9c8432d068 (válaszként erre: 240. - Kovaevakiss)
2010. ápr. 10. 18:14
Nem szívja magába az olajat. Krumpli helyett lehet használni 2-3 evőkanál burgonyapüré pelyhet is.
240. kovaevakiss (válaszként erre: 223. - Bea0824)
2010. ápr. 8. 19:30
Olvasom, hogy krumplisan készíted a lángost. Sütés közben nem szívja meg magát olajjal?
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook