Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
419. 37fda6506d (válaszként erre: 418. - Pintyőke72)
2010. máj. 29. 19:36

Igen finom lett nagyon. Imádom a főzelékeket.

Köszönöm mégegyszer.

418. pintyőke72 (válaszként erre: 410. - 37fda6506d)
2010. máj. 29. 14:41
Nagyon szívesen. Finom lett?
2010. máj. 29. 13:11

Sok sikert a lángoshoz,és most küldök egy palacsinta receptet,amivel kevés munka van:


Tepsiben sült almás palacsinta


Hozzávalók:


4 főre


Palacsintához:


20 dkg liszt

3 tojás

csipetnyi só

2,5 dl tej

kevés ásványvíz



Töltelékhez:


4 alma

1 tk fahéj

3 ek cukor Hirdetés



Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, a sóból, a tejből és a vízből palacsinta tésztát készítünk.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

A cukrot és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük.

Egy 18x27 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin, majd eloszlatjuk rajta az almákat, és meghintjük a fahéjas cukorral.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.


Tanácsok: Nagyon finom, de egyszerűbb, mint a sima palacsinta, mert nem kell a sütögetéssel bajlódni

416. 37fda6506d (válaszként erre: 413. - 9c8432d068)
2010. máj. 29. 11:06
Na erre lecsapok én is. valahogy a lángos nem az én aztalom, enni szeretem de elkészíteni nem. A palacsintával is így vagyok.
415. 9c8432d068 (válaszként erre: 414. - FormáSan)
2010. máj. 28. 16:08

Sok sikert és jó étvágyat hozzá. :))


Majd jelezd az eredményt,illetve a véleményt.

414. FormáSan (válaszként erre: 413. - 9c8432d068)
2010. máj. 28. 14:48
köszönöm szépen, a hétvégén meg is próbálom:-)
2010. máj. 28. 14:46

Rendszeresen készítem ezt a fajta lángost,és eddig mindig sikere volt. Lehet tölteni is.


Tejes lángos


Hozzávalók:

1 kg liszt


5 dl tej


5 dkg élesztő


1 kis pohár tejföl


1 csapott evőkanál só


4-5 evőkanál burgonyapürépehely /el is hagyható/


olaj a sütéshez


Elkészítés:


A hozzávalókat egy dagasztótálba teszem. Az élesztőt kevés tejben felfuttatom, és ha kész, hozzáöntöm a többi anyaghoz. Kidagasztom, és lefedett dagasztótálban a hűtőbe teszem másnapig. Kb. 20-24 óra alatt a hűtőben tökéletesen megkel. Olajozott kézzel ízlés szerinti darabokat tépek a tésztából, kézben megnyújtogatom, forró olajban kisütöm. Ha valaki nem akarja egyszerre az egész tésztát kisütni, hűtőben, dagasztótálban tartva 3-4 napig is eláll a nyers tészta. Nagyon finom könnyű tésztát kapunk ezzel a recepttel, és ami még előnye, nem szívja magába a tészta az olajat. Tejföllel, reszelt sajttal, esetleg áztatott fokhagymával tálalom.


Tanácsok: Ez az elkészítési mód azért nagyon jó, mert este ledagasztom a tésztát, és másnap, mire hazaérek a munkából, már csak ki kell sütni.

412. FormáSan (válaszként erre: 411. - Gálos Ildikó)
2010. máj. 28. 08:36
Sajnos azt én sem tudok! De talán lesz itt aki segit nekünk!
2010. máj. 28. 08:01
Én sajnos nem tudok finom lángost vagy fánkot sütni. Nem próbáltam túl sokszor,de nem sikerült. Soha nem lesz olyan mint amit az édesanyám tud sütni.
2010. máj. 28. 07:54

Pintyőke, Formásan köszönöm.

Tegnap hallottam és furcsáltam én soha nem tettem bele még petrezselyem zöldet.

2010. máj. 28. 07:37
apróra vágott hagymát kell dinsztelni rá a kicsavart (legyalult sózott tök) tököt, picikét párolni kell! Majd megszórni liszttel, apróra vágott kaporral! Felengedni vízzel, ki mivel szereti tej vagy tejföl vagy kefir hozzá pici ecet, ételizesitő! Átforralni és már kész is! Gyakorlatilag 25 perc alatt kész, a tök igen hamar puhul! Valóban ha nem akarja az ember hogy szét menjen akkor korábban kell beletenni az ecetet, de nem sokat!
408. pintyőke72 (válaszként erre: 407. - 37fda6506d)
2010. máj. 27. 21:43
petrus nem jó bele. Amikor felteszed a tököt főni, ne tegyél rá vizet,(bőven enged levet) csak egy kis ecetet, és kis lángon párold így rugalmas marad, nem fő szét.
407. 37fda6506d (válaszként erre: 406. - 9c8432d068)
2010. máj. 27. 20:38
Nekem lenne egy. Tökfözeléket készítek holnap. Kapor az alap bele tudom de pl petrezselyem zöld??? Elrontja vagy jobb lesz tőlle??
2010. máj. 27. 18:55
Látom,már mindenki megtanult főzni,nincsnek kérdések. :)))
405. 1d1ca5cb3a (válaszként erre: 401. - Violamama)
2010. máj. 1. 10:59
Ez nekem is új!! De érdekel! Muffin sütőben, hogy sütöd??? Nem szárad nagyon ki???? :)
404. 37fda6506d (válaszként erre: 402. - 58c241a362)
2010. ápr. 30. 20:14

Szia!

Én így készítem: tojásokat kevés tejfölel és tejjel jól "felverem" villával, teszek bele sót és ételízesítőt, forró olajban sütöm.

403. 37fda6506d (válaszként erre: 402. - 58c241a362)
2010. ápr. 30. 20:14

Szia!

Én így készítem: tojásokat kevés tejfölel és tejjel jól "felverem" villával, teszek bele sót és ételízesítőt, forró olajban sütöm.

2010. ápr. 30. 20:00
A bundás kenyér :-)))))
401. violamama (válaszként erre: 395. - FormáSan)
2010. ápr. 30. 19:57
Már úgy csinálom hogy muffin sütőben sütöm, de szeretném a hagyományosat is. Igen lehet az a baj hogy túl forróban sütöm, de akkor majd kitalálok vmit hogy mikor jó az olaj. Köszönöm szépen.
400. violamama (válaszként erre: 394. - 1d1ca5cb3a)
2010. ápr. 30. 19:57
Gombócok, az egybe megy.:-)
2010. ápr. 30. 13:39
Semmi gond! azért nagyon aranyos gesztus volt Tőled, hogy segíteni próbáltál!! :)))))))))))))))
398. FormáSan (válaszként erre: 397. - 1d1ca5cb3a)
2010. ápr. 30. 13:30
bocsánat akkor, nem figyeltem eléggé!
2010. ápr. 30. 13:29

Bocsi, de nekem már nincs problémám!! :)) Én csak megosztottam a tapasztalatomat, hogy addig volt némi nemű gubanc, míg a tojásba tettem folyadékot!!!

Egyébként én meg váltig állítom, hogy nem mindegy milyen lisztet használ az ember lánya a rántott dolgokhoz! Nekem a finom liszttel problémáim voltak, ragad, tapadt, akármit is forgattam bele. Én ezért váltottam a teljes kiőrlésűre, vagy a rétes lisztre! :D

Nekem az étkezési keményítő nem jött be. A szezámmag ismerős, az nálunk is kelendő a zsemlemorzsába. Viszont a dióról még nem hallottam. Lehet, hogy kipróbálom...

396. FormáSan (válaszként erre: 393. - 1d1ca5cb3a)
2010. ápr. 30. 12:57

teljesen mindegy milyen lisztet használsz! Ott lehet a probléma, hogy amit rántasz az nagyon nedves, tehát egy picikét le kell törölni és úgy a lisztbe! Persze a sütés itt is közeőes hőfokon indul és aztán lehet emelni, ha szükséges!

Én pl. étkezési keményitőt is szoktam a liszthet tenni, attól sokkal ropogóasbb lesz, a prézlihez pedig darált diót:-) vagy szezám magot:-)

395. FormáSan (válaszként erre: 392. - Violamama)
2010. ápr. 30. 12:55

egybefasírt vagy pogácsa?

Agaz mindegy is, szerintem talán túl forró olajba teszed oda és akkor csak a külseje pirul! Forgasd zsemlemorzsába és közepes forró olajban kezdjed sütni!

Az egybefasírt az egy más téma:-) ott a közepén van tojás vagy kolbász, amit a sütőben sötünnk, megkenve a tetejét zsiradékkal vagy szalonna csikkal vonunkbe! Itt alufólivával kell kezdeni a sütést, aztán levenni és majd úgy sütni, de itt sem szabad nagyon magas fokon (kb.180-200 fok)

394. 1d1ca5cb3a (válaszként erre: 392. - Violamama)
2010. ápr. 30. 12:50
egybe fasírt, vagy gombócok?
2010. ápr. 30. 12:49

Bocsi, a tojáshoz!! :SS

És nem lett volna szabad!

Viszont a zöldségekkel úgy vagyok, hogy egy pici delikátot teszek rájuk, aztán úgy vagyok vele mint bubó bubó figyelek a lisztezésnél! Bár, én vagy teljes kiőrlésű lisztet használok, vagy réteslisztet! Sosem finomlisztet a panírhoz! nekem az kő keményen csomósodik.

2010. ápr. 30. 11:44
a fasírtom sose sül át teljesen:-( Tippek?
391. FormáSan (válaszként erre: 390. - 1d1ca5cb3a)
2010. ápr. 30. 11:27
hová tetted a folyadékot?
2010. ápr. 30. 11:19

Sziasztok!

Igazat adok bubó bubónak! Nagyon sokáig én is szenvedtem a panírral. Aztán rájöttem, hogy az a bibi, hogy teszek hozzá folyadékot! Nem szabad!!!! Max. fűszerezni szoktam, de folyadékot nem!!!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook