Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)
Igen finom lett nagyon. Imádom a főzelékeket.
Köszönöm mégegyszer.
Sok sikert a lángoshoz,és most küldök egy palacsinta receptet,amivel kevés munka van:
Tepsiben sült almás palacsinta
Hozzávalók:
4 főre
Palacsintához:
20 dkg liszt
3 tojás
csipetnyi só
2,5 dl tej
kevés ásványvíz
Töltelékhez:
4 alma
1 tk fahéj
3 ek cukor Hirdetés
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból, a sóból, a tejből és a vízből palacsinta tésztát készítünk.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
A cukrot és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük.
Egy 18x27 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin, majd eloszlatjuk rajta az almákat, és meghintjük a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Tanácsok: Nagyon finom, de egyszerűbb, mint a sima palacsinta, mert nem kell a sütögetéssel bajlódni
Sok sikert és jó étvágyat hozzá. :))
Majd jelezd az eredményt,illetve a véleményt.
Rendszeresen készítem ezt a fajta lángost,és eddig mindig sikere volt. Lehet tölteni is.
Tejes lángos
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
1 csapott evőkanál só
4-5 evőkanál burgonyapürépehely /el is hagyható/
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat egy dagasztótálba teszem. Az élesztőt kevés tejben felfuttatom, és ha kész, hozzáöntöm a többi anyaghoz. Kidagasztom, és lefedett dagasztótálban a hűtőbe teszem másnapig. Kb. 20-24 óra alatt a hűtőben tökéletesen megkel. Olajozott kézzel ízlés szerinti darabokat tépek a tésztából, kézben megnyújtogatom, forró olajban kisütöm. Ha valaki nem akarja egyszerre az egész tésztát kisütni, hűtőben, dagasztótálban tartva 3-4 napig is eláll a nyers tészta. Nagyon finom könnyű tésztát kapunk ezzel a recepttel, és ami még előnye, nem szívja magába a tészta az olajat. Tejföllel, reszelt sajttal, esetleg áztatott fokhagymával tálalom.
Tanácsok: Ez az elkészítési mód azért nagyon jó, mert este ledagasztom a tésztát, és másnap, mire hazaérek a munkából, már csak ki kell sütni.
Pintyőke, Formásan köszönöm.
Tegnap hallottam és furcsáltam én soha nem tettem bele még petrezselyem zöldet.
Szia!
Én így készítem: tojásokat kevés tejfölel és tejjel jól "felverem" villával, teszek bele sót és ételízesítőt, forró olajban sütöm.
Szia!
Én így készítem: tojásokat kevés tejfölel és tejjel jól "felverem" villával, teszek bele sót és ételízesítőt, forró olajban sütöm.
Bocsi, de nekem már nincs problémám!! :)) Én csak megosztottam a tapasztalatomat, hogy addig volt némi nemű gubanc, míg a tojásba tettem folyadékot!!!
Egyébként én meg váltig állítom, hogy nem mindegy milyen lisztet használ az ember lánya a rántott dolgokhoz! Nekem a finom liszttel problémáim voltak, ragad, tapadt, akármit is forgattam bele. Én ezért váltottam a teljes kiőrlésűre, vagy a rétes lisztre! :D
Nekem az étkezési keményítő nem jött be. A szezámmag ismerős, az nálunk is kelendő a zsemlemorzsába. Viszont a dióról még nem hallottam. Lehet, hogy kipróbálom...
teljesen mindegy milyen lisztet használsz! Ott lehet a probléma, hogy amit rántasz az nagyon nedves, tehát egy picikét le kell törölni és úgy a lisztbe! Persze a sütés itt is közeőes hőfokon indul és aztán lehet emelni, ha szükséges!
Én pl. étkezési keményitőt is szoktam a liszthet tenni, attól sokkal ropogóasbb lesz, a prézlihez pedig darált diót:-) vagy szezám magot:-)
egybefasírt vagy pogácsa?
Agaz mindegy is, szerintem talán túl forró olajba teszed oda és akkor csak a külseje pirul! Forgasd zsemlemorzsába és közepes forró olajban kezdjed sütni!
Az egybefasírt az egy más téma:-) ott a közepén van tojás vagy kolbász, amit a sütőben sötünnk, megkenve a tetejét zsiradékkal vagy szalonna csikkal vonunkbe! Itt alufólivával kell kezdeni a sütést, aztán levenni és majd úgy sütni, de itt sem szabad nagyon magas fokon (kb.180-200 fok)
Bocsi, a tojáshoz!! :SS
És nem lett volna szabad!
Viszont a zöldségekkel úgy vagyok, hogy egy pici delikátot teszek rájuk, aztán úgy vagyok vele mint bubó bubó figyelek a lisztezésnél! Bár, én vagy teljes kiőrlésű lisztet használok, vagy réteslisztet! Sosem finomlisztet a panírhoz! nekem az kő keményen csomósodik.
Sziasztok!
Igazat adok bubó bubónak! Nagyon sokáig én is szenvedtem a panírral. Aztán rájöttem, hogy az a bibi, hogy teszek hozzá folyadékot! Nem szabad!!!! Max. fűszerezni szoktam, de folyadékot nem!!!
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Megteheti a munkáltató, hogy rákérdez arra, milyen családi ok miatt nem tudsz bemenni dolgozni?
- Ha nem tudsz elmenni(szülés miatt) egy közeli barátnőd esküvőjére, akkor mekkora mértékű ajándékot kell adnod?uazt, mintha mennél?
- Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?
- Hajhullás miatti vérvétel esetén milyen "vér-összetevők" szintjét kell vizsgáltatni?