Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
359. 78826dc958 (válaszként erre: 355. - Cilus)
2010. ápr. 26. 12:36

Ügyi vagy:))

Én ugy szoktam hogy rántást csinálok aztán bele rakom a sürített paradicsomot vizzel higitom egy kicsit hogy ne legyen nagyon sűrű és sót meg cukrot rakok bele.

A tésztát külön főzöm meg hozzá mert a paradicsomban nehezen fől meg minden.A tészta is és a hús is.

358. 37fda6506d (válaszként erre: 356. - Szilvamama)
2010. ápr. 26. 10:34
Oké várom. Puszi
357. xti_
2010. ápr. 26. 10:20
én nem tudok rántani. ha hozzáérek, mint a harisnyán a lefutó szem, ugyanolyan hirtelen lefut a "bunda" a dologról,amit rántani akarok. ha ekkor nem, akkor a forró olajban "vetkőzik" le. biztosan melege van...
356. Szilvamama (válaszként erre: 352. - 37fda6506d)
2010. ápr. 26. 09:48
Holnap elhozom magammal az irodába, és bescannelem neked! :)
355. cilus (válaszként erre: 354. - 78826dc958)
2010. ápr. 25. 12:57
már alakul a paradicsomlevesem:)))
354. 78826dc958 (válaszként erre: 1. - Cilus)
2010. ápr. 24. 13:08
Én azokkal nem állok hadi lábon,nekem a sütés az ellenségem!a sütik nem mennek!főzni szerencsére elég sokmindent tudok.
2010. ápr. 24. 13:08
libamáj
352. 37fda6506d (válaszként erre: 349. - Szilvamama)
2010. ápr. 24. 12:59
Nem, majd csak jövőhéten akarom elkészíteni. Köszönöm előre is.
351. Szilvamama (válaszként erre: 344. - B892d196e8)
2010. ápr. 24. 09:32
A spenót és a fasírozott is szerepel már a fórumban több változatban, meg még sok recept!
350. Szilvamama (válaszként erre: 343. - 448f1a930a)
2010. ápr. 24. 09:29
Zöldborsó? Sós-petrezselymes vízben szoktam megfőzni, ami éppen csak ellepi. Megcsinálom a rántást, azt felengedem vízzel, és összefőzöm. Ha híg, újabb adag rántást készítek, de már rájöttem arra, hogy a főzelékeknél mindíg 2 kanállal rádbok még a lisztre, mint elsőre gondolnám :)
349. Szilvamama (válaszként erre: 341. - 37fda6506d)
2010. ápr. 24. 09:27
Sürgős? Mert ha igen, bevakarom ide. Ha nem, hétfőn átküldöm e-mailben a receptet :)
2010. ápr. 24. 09:03
Ha híg a főzelék akkor általában tejfölbe teszek lisztet és basűríti.
347. 9c8432d068 (válaszként erre: 344. - B892d196e8)
2010. ápr. 24. 08:58

Melyik fajtát szoktad főzni,a friss spenótosat,vagy a mirelitet?


Az alapja nálam a fokhagymás rántás és a tejben áztatott zsemle.

346. 9c8432d068 (válaszként erre: 343. - 448f1a930a)
2010. ápr. 24. 08:57

Nem tudom,hogy készíted a borsófőzeléket,én párolás után meghintem liszttel,összekeverem,utána engedem fel.Mindig annyi tejet és vizet öntök rá,hogy elég sűrű legyen.Először csak kevés folyadékkal öntöm fel,és amikor már forr,akkor látom,hogy mennyire sűrű,kell e még hozzá higítás.

Ha híg a főzelék,akkor lehet egy kis vizes vagy tejes habarással süríteni utólag.

2010. ápr. 23. 23:58
fasírozott
2010. ápr. 23. 23:51
spenotot
2010. ápr. 23. 23:50
Borsó főzelék mindig hígra sikerül
342. Tjudor
2010. ápr. 23. 22:29
Valaki tud finom pizzas rúd receptet?
2010. ápr. 23. 21:07
Jól bevált feketerdő torta receptet keresek. VALAKIIIII
340. 37fda6506d (válaszként erre: 339. - Cbc7d5fe99)
2010. ápr. 20. 07:58

Miért lennél beképzelt? De régebben biztos volt, örülök, így legalább tudsz nekünk segíteni.

Derely, jó is lenne, de még soha nem mertem hozzáfogni -lustsaság vagy mert egyszerűbb megveszem a fagyasztottat, tudom nem olyan de ...

2010. ápr. 20. 07:23
hát lehet nagyon beképzeltnek tűnik de nincs olyan ,,most már..a derelye nem ment de rájöttem a taktikára!!
338. Anna Kedves (válaszként erre: 328. - Ellacica)
2010. ápr. 20. 07:18
én is inkább a kávézómban eszem!!!!
337. 37fda6506d (válaszként erre: 336. - Cilus)
2010. ápr. 19. 18:47

Örülök, hogy sikerült. Azt el is felejtettem, hogy én is szoktam nyomni bele.

Amit most vettem üveges sűrített par. nagyon híg és az egész üveggel bele kellett öntenem.

336. cilus (válaszként erre: 317. - 37fda6506d)
2010. ápr. 19. 18:24
erre már én is gondoltam:)) most a végén belenyomtam egy kis kecsöpöt és kicsit jobb lett az íze.Kisfiam 2* kért belőle/bár nekem igazán izlett/
335. 37fda6506d (válaszként erre: 334. - Bea0824)
2010. ápr. 17. 19:39
Nincs mit, örülök, hogy szépek lettek, én már rég készítettem, talán itt az ideje.
334. bea0824 (válaszként erre: 333. - 37fda6506d)
2010. ápr. 17. 19:33
Köszönöm, idő közben megsütöttem 2 receptből össze ollózva , az első adag már kész. Nagyon szépek lettek:)
333. 37fda6506d (válaszként erre: 330. - Bea0824)
2010. ápr. 17. 19:28

Képviselőfánk:

Tészta:

20 dkg liszt

10dkg zsír

5 egész tojás

2 dl forró víz

csipet só



3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt és a sót. Ha a víz felforrt és a zsír is elolvadt, hozzáöntjük a lisztet, és addig kevergetjük, amíg összeáll (kb 2-3 perc). Leveszsük a tűzről, és amíg forró egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól el kell keverni. Ezután diónyi halmokat formálunk a tésztából, és zsírozott tepsin 1 órát pihentetjük. Sütést egyenletes meleg sütőben végezzük a sütő ajtót 15 percig, ne nyitogassuk. 15-20 perc sülés után a sütőt mérsékeljük, és ropogósra süssük. Ha kész, akkor a tetejét jó éles késsel vágjuk le, majd kanalazzuk (majdnem olyan, mint a sületlen tészta), majd töltsük meg vanília krémmel.


Vaníliakrém:

5 tojás

6 dl tej

10dkg liszt

15 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor


Tojásfehérjét 10dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük.

4 dl tejet odateszünk forrni a vaníliával, a többi tejben elkeverjük a tojások sárgáját, lisztet és az 5 dkg cukrot, majd hozzáöntjük a forró tejet, addig főzzük, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy elválik az edény aljától. Még forrón apránként hozzáadagoljuk a tojáshabot

332. survivor3 (válaszként erre: 322. - Ellacica)
2010. ápr. 17. 16:16
hozzá sem mernék kezdeni
331. Ellacica (válaszként erre: 329. - Bea0824)
2010. ápr. 17. 13:51
köszönöm!ki fogom próbálni!:)
330. bea0824
2010. ápr. 17. 13:45
Képviselő fánk bevált receptjét keresem.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook