Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? fórum

Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)? (beszélgetés)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
299. 37fda6506d (válaszként erre: 298. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 14:53
Persze a zöldség más, el sem tudnám pl a húslevest képzelni nélküle, vagy a frankfúrtit.
298. FormáSan (válaszként erre: 297. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 14:52
igy vagyok vele én is, de sok sok zöldség félét szoktam használni:-) Főleg leveseknek, mert azokat imádom!
297. 37fda6506d (válaszként erre: 296. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 14:51

Oké szólok, szerintem is egyforma,

A vega kajákat nem szertem, nem vagyok a húst hússal evés híve inkább a válozatosságé.

296. FormáSan (válaszként erre: 295. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 14:44
ha gondolod máskor is szivesen segígtek,mert látom, hogy egyforma tán az izlésünk:-) csak jelezzed!
295. 37fda6506d (válaszként erre: 294. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 14:43
Köszönjük, jó fél óra és párom is megkóstolhatja, na persze ha addig marad :-)
294. FormáSan (válaszként erre: 293. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 14:35
Ennek tényleg örülök:-) egészségetekre!
293. 37fda6506d (válaszként erre: 276. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 14:32

Isteni lett a lasagne, nem bírtam ki és megkóstóltam mielőtt jön párom. Recept landol is a naplómban.

KÖSZÖNET ÉRTE.

2010. ápr. 14. 10:58
talán ugyan az, de a besamell az a rétegeken van és a tetején!
2010. ápr. 14. 10:56
Ja, és tejjel szoktam meglocsolni, hogy a tészta fel tudja szívni. Isteni, és semmi zacskós :)
290. FormáSan (válaszként erre: 289. - Szilvamama)
2010. ápr. 14. 10:55
szia:-) szerintem az nagyon fontos, mert akkor olyan jó kis zaftos lesz, igaz én meg anélkül még sose csináltam! Érdemes megpróbálni, igaz több munka, de talán megéri!
289. Szilvamama (válaszként erre: 276. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 10:54
Szia, én csak ragut szoktam főzni, a besamelt kihagyom, de a tetejére sajtmártást szoktam főzni (besamel+reszelt sajt)
2010. ápr. 14. 10:37

szives:-)

De feltétlen főliázzad le és úgy kezd a sütését, aztán amikor beleszúrtál már és érzed, hogy puha tésza, akkor kezd a sütést anélkül!

287. 37fda6506d (válaszként erre: 286. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 10:36
Akkor jó, köszönöm.
2010. ápr. 14. 10:35
ugyis csak egész picike kell belőle, tegyél egy pici ételizesitő és borsot a besalmellbe
285. 37fda6506d (válaszként erre: 284. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 10:32
Oké ki is fogom próbálni. De szerecsendióm nincs itthol lehet méssal helyetesíteni??
2010. ápr. 14. 10:29
ha megfőzöd nehezen tudod szét szedni, ezért szépen rakjad le és ugy sorozzad rá mindig a rétegeket!
283. 37fda6506d (válaszként erre: 278. - Sztolyka)
2010. ápr. 14. 10:29

Rakott nokedli


Nokedlihez:

0,5 kg liszt

3 tojás, víz, só


1 fej vöröshagyma

40 dkg darált hús

20 dkg füstölt sajt

2 dl tejföl

2 gerezd fokhagyma


Elkészítés:


Szaggassuk ki a nokedlit, majd tegyük félre. Egy serpenyőben futtassunk meg apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg. Ízesíthetjük sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával, fokhagymával. Vajazzunk ki egy jénai tálat és tegyünk az aljára galuskát, majd húst, megint galuskát és húst. Végül, pedig galuskát megint. A hús mellé szórhatunk egy kevés sajtot is. Keverjük össze a tejfölt és a maradék reszelt sajtot, ezzel öntsük le az egészet. Takarjuk le és körülbelül 20 percig, süssük fólia alatt, majd még 10 percig fólia nélkül is.

Ha van gomba, szoktam azt is a húshoz tenni.

Vagy tejfölös gomba és nokedli, nokedli-gomba-nokedli-sajt+tejföl.

282. 37fda6506d (válaszként erre: 280. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 10:27

Én meg azt hittem meg kell főzni a tészát.

El is mentem a receptet.

2010. ápr. 14. 10:25
egyszer régen vettem lasagne tésztát és azon volt ez a recept! azóta is igy csinálom! Nem veszek semmi tasakosat! Drága is meg amit én csinálok sokkal finomabb!
280. FormáSan (válaszként erre: 277. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 10:24
lehet kocka tésztával is csinálni akár lebbenccsel, de lényeg hogy le legyen fóliázva, hogy a besamelltól jól megtudjon puhulni!
2010. ápr. 14. 10:23

Rakottkel hagymás babbal


Hozzávalók:


50 dkg bab (vagy 2 doboz konzerv lé nélkül)


4-5 fej hagyma


1 kis fej kelkáposzta (50-60 dkg tisztán)


25 dkg rizs (vagy 2 tasakos rizs)


1 konzerv paradicsompüré



3 gerezd fokhagyma


ételízesítő


bazsalikom


majoranna


bors



olaj


Elkészítés:


A rizst főzd meg. A kelkáposztát szedd levelekre, és ételízesítős vízben főzd ressre. Öntsd le a tegnap beáztatott babodról a vizet, és azt is főzd meg. (Ha nem áztattál be babot, szaladj el a boltba, és vegyél konzerv babot.) Mindezek közben van időd a karikára vágott hagymákat kevés olajon megpárolni. Ha megfőtt a bab, szűrd le, tedd a hagymához, öntsd rá a paradicsompürét, fűszerezd a lereszelt fokhagymával, bazsalikommal, majorannával, 10 percig hagyd főni alacsony hőfokon. Gyújtsd be a sütődet, margarinnal kenj ki egy jénait, szűrd le a kelkáposztát.


Rétegezd a rakott kelt a szokásos módon: alulra levél kerül, majd rizs, majd - hús helyett - a hagymás bab. Annyi réteget készíts, amennyi a hozzávalókból kijön. Én legfelülre kelkáposztalevelet tettem. 180-200 fokos sütőben 20-30 percig süsd.

Tanácsok: Ha 90 napozol, keményítőnapra így fogyaszthatod, ha nem, akkor használj hozzá tejfölt is. Jó étvágyat!


Ez a recept nem tőlem származik,a Mindmegettén olvastam.

Kipróbáltam,nagyon finom,ezért azt gondoltam megosztom itt is másokkal.

Nekem jobban ízlik,mint a hússal készült változat.


Cigányszószt nem használtam,viszont a bab közé még gombát is pároltam,úgy is nagyon finom.


Hagymát kevesebbet,csak 2 nagyobbat használtam.

Rizs helyett lehet használni árpagyöngyöt is (sős vízben megfőzve),azzal is nagyon finom,érdekes ízhatás.

278. sztolyka (válaszként erre: 275. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 10:22
ezt még nem hallottam.
277. 37fda6506d (válaszként erre: 276. - FormáSan)
2010. ápr. 14. 10:21

Hú, jól hangzik.

Az előzőt találtam, gondoltam az az eredeti, menzán ettem utóljára én még nem készítettem.

2010. ápr. 14. 10:17

Nem tudom, hogy ez az lasagne?

De ahhoz szükség van besamell mártáshoz is!

Tészta besamel ragu, ismételgetni amíg el nem fogy, a tetetjére besamel, majd reszelt sajt!

besamell: vajon piritani lisztet, majd tejjel felönteni, bele a reszelt szerecsendiót és sót!

Ragu: hagyma piritva, rá sajt reszelőn lereszelt sárgarépa, majd a darált hús, süritett paradicsom, oregánó, só bors , kostólástól függ mennyi cukor! De piros paprika nem kell! Piritani, majd felönteni hogy ellepje és addig főzni amíg puha nem lesz (szárnyas húsból darálva, igen hamar meg van!

Majd a tepsit kikenni pici zsemle morzsa és úgy rakni! Fóliával letakarva kezdeni a sütést, majd aztán le és a sajt pirulásáig. (200,220 hőfokon)

2010. ápr. 14. 10:16
Van még a rakott nokedli
274. sztolyka (válaszként erre: 272. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 10:13
köszi,ezek nagyon jók!
2010. ápr. 14. 10:01

Most találtam és ki fogom próbálni.



Recept: Lazannya (Lázánnye, lasagne)

Hozzávalók:


60-80 dkg sovány sertéshús

2-3 nagy hagyma

1-2 cikk fokhagyma

1 zöldpaprika

1 kg érett paradicsom (vagy egy nagydobozos parpüré)

zsír vagy olaj

2 mokkáskanál pitospaprika

1 mokkáskanál oregánó (pici bazsalikom, rozmaring)

só, bors ételízesítő

kevés cukor

1 csomag fodros nagykocka (vagy szabógallér, vagy olasz lasagne tészta)

20-30 dkg sajt


A húst apró kockákra vágom, és a zsíradékon megfuttatott hagymával, fokhagymával, apróra vágott zöldpaprikával pörköltöt készítek belőle. Amikor kész és majdnem puha, akkor adom hozzá a meghámozott és felaprított paradicsomot, oregánót, és pici cukrot, majd ezzel összeforralom, és addig főzöm, amíg teljesen uha a hús, és a paradicsom is elfőtte a leve nagy részét. Ha parpürével készítem, kevés vízzel pótolom a főzőlét.

közben kifőzöm a tésztát, én legínkább fodros nagykockát használok ehhez az ételhez, bár nem ez az autentikus, de kevesebb macera van vele.

Ha elkészültek ezek a hozzávalók, a paradicsoos húst, és a tésztát összekeverem ( én egy kevés szószt mindég hagyok a tetejére) 1/3 rész reszelt sajtot is keverek közé, és tepsibe, vagy tűzálló tálba rakom. Tetejére elosztom a maradék húsos szószt, és bőségesen meghintem a többi reszelt sajttal. Forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt megolvad, és itt-ott szépen megpirul a tetején.(kb. 15 perc) Kiváló ebéd, vacsora és vendégváró étel.

Jó étvágyat!

272. 37fda6506d (válaszként erre: 271. - Sztolyka)
2010. ápr. 14. 10:00

Nincs mit.



Általában ezt szoktam készíteni

Fött tészt-darált husi megsütve-tészta-sajt

Vagy sajt helyett tejföl.


Tejszínes-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

40-50 dkg tészta

fél kg gomba

20-30 dkg sonka

3 dl tejszín

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

ételízesítő

olaj

paprika

majoránna

rozmaring


A tésztát sós vízben főzd meg. A gombát, sonkát darabold fel. A hagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg, tedd bele a sonkát és a gombát, szórd meg a delikáttal, és 10 percig párold együtt. Kevés olajat önts egy tepsibe, rakd bele a főtt tészta felét, rakd rá a gomba-sonka felét, majd ezt ismételd meg még egyszer. A tetejére jön a tejszín, amibe keverd bele a fűszereket, kevés só, kevés delikát, 1 teáskanálnyi pirospaprika, 1 kávékanálnyi majoránna, rozmaring és a zúzott fokhagyma. Az egészet öntsd rá a tésztára, és 25-30 percig süsd 200 fokon.

271. sztolyka (válaszként erre: 270. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 09:56

Jó tésztásokat keresek.

Köszi azért?

270. 37fda6506d (válaszként erre: 269. - 37fda6506d)
2010. ápr. 14. 09:54
Rakott,-kelkáposzta-karfiol-zöldbab-tészta-cukkini-krumpli, hirtelen ennyi.
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook