Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást? fórum

Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást? (tudásbázis kérdés)


2013. jan. 16. 17:01
Nem könnyű. Alkalmi segítőt elég nehéz leakasztani. Én a családból senkire sem számíthattam (igaz, bölcsibe nem járt, csak oviba a lányom), ha beteg volt, az utcából egy idős néni vigyázott rá, megfizettem. Nem volt jó érzés nekem, mint anyának, de nem tudtam jobbat, én egyszer maradtam itthon három napig akkoriban, de már cirkusz volt a cégnél (igaz, fél év múlva el is jöttem, de ez más téma.)
9. ikrekanyukája (válaszként erre: 8. - Andi6020)
2013. jan. 16. 15:48

Akkor ilyen alapon ne szüljön az ember gyereket? Én sem jókedvemből adtam őket bölcsibe. Iskolaköteles korukig itthon maradhatnék velük GYES-en. Bárcsak megtehetném... S azok után, amit az elmúlt években letettem a cégnél az asztalra, nem kellene, hogy ráncolja a homlokát. A munka nagy részét hazahozom, és itthon elvégzem.

Igazából azokat az anyukákat "irigylem", akik úgy tudják átvészelni ezt a jópár hónapot, amíg beszokik a gyerek a bölcsibe, hogy nem dolgoznak. Valahonnan szereztek papírt, hogy van munkahelyük, de közben intézik a háztartást (aki megteheti, az a fodrászt, kozmetikust, konditermet), s ha beteg a gyermeke, akkor ezeket félretéve ott tud lenni, amikor szükség van rá. Én jelenleg úgy érzem, hogy sem a munkahelyemen, sem otthon nem tudok helytállni, s ez kezd kiborítani.

8. andi6020 (válaszként erre: 7. - Ikrekanyukája)
2013. jan. 16. 14:31

Őt is meg lehet érteni. Te is bevallod, hogy rapszodikusan jársz be, és a gyerekek többet voltak otthon, mint bölcsiben. Nem csoda, ha ráncolja a homlokát. Nyilván minden munkaadó olyan munkavállalót szeretne alkalmazni, akire számítani is lehet.

Nem csodálom, hogy nem kapkodnak két kézzel a gyerekes anyukák után. :(

7. ikrekanyukája (válaszként erre: 2. - Ikrekanyukája)
2013. jan. 16. 14:24
A férjem külföldön dolgozik. Anyukám néha segít, de ő elég aktív nyugdíjas életet él, és sok unoka van a családban. Igazából az a gondom, hogy nem látom a főnökömön, hogy rugalmasan kezelné ezt a dolgot. Neki nincs gyereke, 40 fölötti nő. Nem érti meg, hogy ha beteg a gyereked, akkor menni kell... A múltkor a következőket mondta nekem: "Soha nem vagy itt akkor, amikor kéne." :-(
2013. jan. 16. 14:20
ez tipikusan kisgyermekes probléma-nem állsz vele egyedül. Optimális esetben az ember nem adja be bölcsibe a gyerekét, csak ha már nagyon muszáj:( Én is beadtam, a pénz sajnos nagy úr! Szerencsére, nem volt túl beteges. Nagyszülők, férj, nagyobb testvér nem jöhet ilyenkor számításba??
2013. jan. 16. 14:20
Van olyan betegállomány, hogy gyermekápolás.
2013. jan. 16. 14:19
Betegállomány, nagyszülő, Apuka. Sajnos ez a bölcsi...:(
2013. jan. 16. 14:18

Szabadság, vagy betegállomány terhére. Volt nálunk, hogy apuka volt otthon betegállományban, mert nem tudtam a munkahelyről szabadulni határidős munka miatt.


Adsz nekik valami immunerősítőt?

2013. jan. 16. 14:16
Ősszel kezdték a bölcsit a fiaim, de többet voltak otthon, mint bölcsiben. Én közben visszamentem dolgozni a régi helyemre, ahol már semmi sem a régi... A főnököm már kezdi ráncolni a homlokát, mert annyira rapszodikusan járok be... Volt, hogy fel kellett állnom egy megbeszélésről, és menni a bölcsibe a gyerekekért, mert szóltak, hogy lázasak. Ki hogyan oldja meg a hiányzást? Arra gyanakszom, hogy sok bölcsis kisgyerek anyukája nem dolgozik... Olyan nyugisan sétálnak be a gyerekkel a bölcsibe reggel. Látszik, hogy nincs tele a fejük a gondokkal, meg azzal, hogy rohanni kell a munkába.
2013. jan. 16. 14:14
Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook