Mellplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Értem!
Mit kellemes,fantasztikus!:)
Hííí,akkor mikor engem ébresztettek műtét után,azért nem kaptam levegőt.
Szóltam is,de csak azután,hogy megkérdeztem befért-e a nagyobb,és,hogy szép lett-e:)
A mély altatásnál az agytörzs is alszik, tehát az ember nem lélegzik magától. Ezért lélegeztetni kell. De az izmok tónusa nem engedné a gépnek a lélegeztetést, ezért le kell bénítani őket. A tubus a légcsőben biztosítja a megfelelő légáramlást.
Viszont: ha le van bénulva a test, kiesik az izompumpa az alsóvégtagi vénák mozgatóerői közül, az erek kitágulnak, a vér pang. Könnyen képződik vérrög. Ezt nevezik trombózisnak. Ha leszakad, embóliát okozhat, leggyakrabban a tüdőben, ami életveszélyes állapot.
Persze nem ijesztgetésnek szánom, mivel szerencsére ezek nagyon ritkán fordulnak elő.
Lehet én vagyok a fura:)
Nekem január óta 2szer volt szájsebészeti műtétem,a másodikkal pont lábadozom,de nekem az is érdekes volt
A helyi érzéstelenítéssel az a jó, hogy nincs még a hátbaszúrás-élmény sem, ill. a műtét végén fel lehet kelni, és nem sokkal később haza lehet menni.
Persze ehhez is kell egy kis altató-nyugtató, de elég egy rövid hatású. Persze az első egy-két szurit a cici alatt el kell viselni, de nem szokott vészes lenni. A következőket meg már az érzéstelenített területen adjuk be.
Az epiduralis érzéstelenítéshez is alkalmazunk altatószert, csak sokkal kevesebbet, mert nem érez a páciens a műtét közben fájdalmat, ezért elég a felületes bódítás.
Kevesebb altatószer = kevesebb szövődmény, nincs hányinger, nem kell izombénító, jóval kisebb a trombózisveszély. Nem kell lenyomni egy tubust a légcsőbe, nem kell túlnyomással lélegeztetni, nem pumpáljuk be a tüdőbe a kórokozókat.
Pedig van. Én nagyon sok olyat csinálok, helyi érzéstelenítésben és epiduralban is.
Számtalan előnye van.
További ajánlott fórumok:
- Élet a mellplasztika után-Mi történt velünk a műtét után?
- Mi a véleményetek az AESTHETICA Orvosi Központról? Leginkább mellplasztika témában.
- Kettős kontúr / double bubble tapasztalatok - Mellplasztika
- Kombinált mellplasztika (felvarrás+nagyobbítás) tapasztalatok
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített mellplasztikával kapcsolatban?
- Dr. Pap Péter mellplasztika tapasztalatok