Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Sziasztok.
Meddőségi központot szeretnénk váltani és felmerült a Forgács intézet.
Néztem az árakat,sehol nincs.
Szeretnélek megkérni titeket,hogy esetleg aki tud bármilyen árat,leírná?
(ha csak egy konzi ára,az is jó,de az inszem ára is nagyon fontos lenne és bármi)
Köszönöm
Abból amit lliri leírt...
Nekem van IR-em /bár a sima prolaktin az tartományon belüli. Viszont én abba a fél órában stresszeltem rendesen. Nekem állati nagy para volt a karomból kilógó tű. Nem is a látványa, hanem a tudat, hogy mélyen benne van a vénámban, pont a könyökhajlatnál. A karom se mertem mozgatni, nehogy kiszúrja az erem... Ez is biztos emelt rajta ezek szerint...
Viszont jó lenne méretni újra, úgy hogy inkább 2x szúrjanak meg.
Közben most jutott eszembe, hogy egyszer volt egy olyan vv-elem, ahol éjfélkor be kellett venni vmi gyógyszert és reggel 8kor kellett vért venni. Lehet ez volt az is? Na annak az eredményéről végképp semmit nem tudok.
Nem mondtak a SOTE-n soha semmit az eredményekről. Sztem meg se nézte, csak lapozgatta a papírokat. 3 dolggal volt elfoglalva mindig.
1. Fogyás /de ez, mint egy idegbecsípődés/
2. Hozzak neki papírt a kardiológiáról, hogy a születési szívrendellenességem /ami már nem is látszik/ nem okoz gondot a terhességnél. Már a legelső konzin ott volt minden papír lefénymásolva...
3. Mióma miért nem tudtam róla, műttessem meg. Amikor meg visszamentem akkor meg miért mással műttettem és nem azzal, akihez ő küldött.
Ezeket az eredményeimet is pont ezért kértem ki, hogy tudjam, és legalább dr.Google-el megbeszéljem ;)
Edit, simán megkaptad a papírokat?
Nekem külön mondták a Sotén, hogy egyek, igyak rendesen mielőtt oda megyek, főleg ez a terheléses ráadásul 8 és 9 óra között van, később, mint a rendes vv, amire már odaértem 7-8 között.
Nekem nem hiszem, hogy a stressztől ugrott meg, mert az alap a normál tartományon belül van, csak a fél óra múlva mért terhelt lett ilyen magas.
Ilyeneket pedig, hogy előző este se legyen szex végképp nem mondtak.
Kiváncsi vagyok mit mond neked. Én csak hónap vége felé megyek.
Én ezek közül eddig semmit nem tartottam be vérvétel előtt, de most figyelni fogok rá. Köszi!
Még egy idézet a prolaktinról:
"a meddőség kialakulásában játszott szerepét vaójában mindenki ismeri: ez az a bizonyos hormon, amely miatt szoptatás alatt elvileg nem lehet teherbe esni. Azonban nemcsak szülést követően termelődik, hanem folyamatosan, és kihatással van a női ciklusra, illetve sokminden egyébre.
A túltermelődés oka: a hormonrendszer, és az egyes mirigyek betegségei (pl. inzulinrezisztencia), legjellemzőbb az agyalapi mirigy jóindulatú daganata, a mikro-vagy makroadenóma (ebben az esetben a prolactinoma nevű betegségről beszélünk)
A betegség kiváltó okai lehetnek többek között:
fejlődési rendellenesség, genetikai okok, hosszú ideig tartó stressz, vegyszerek, vegyületek ártalmas hatása, hormontartalmú szerek (doppingszerek és fogamzásgátlók), pszichiátriai megbetegedések kezelésére szolgáló gyógyszerek és antihisztaminok (allergia elleni gyógyszerek)"
Én is megyek 8-án az endódokihoz. Majd én is kifaggatom, mert nekem csak a sima prolaktint mérték eddig.
Addig is ezt találtam a neten: (ez sem a terheléses vizsgálat, de érdekes lehet)
A prolaktin stresszhormon, azaz ebben az esetben szó szerint értendő, hogy a stressz a betegség kiváltó oka lehet. Olyanannyira igaz ez, hogy önmagában a vérvételtől való félelem is képes megemelni a hormon szintjét.
A prolaktin szintje kevéssé ciklusfüggő, de kis mértékben a ciklus második felében emelkedik, ezért érdemes a ciklus elején (3. ciklusnap) és a luteális fázis közepén (21. ciklusnap) is megmérni a szintjét. Továbbá megemelkedését okozza még: alvás, étkezés és a szex (bimbók izgatása) is. Ezért a vérvétellel kapcsolatos szabály, még ha az orvos nem mondja is: éhgyomorra kell érkezni, a vért legkésőbb reggel 8-kor le kell venni, és a vérvételt megelőző este (nap) tilos a szex, illetve a mellek bármilyen nemű izgatása.
:( sajnálom.
nálatok nincs este rendelés?
a vérvételeket pedig úgy intézem el, hogy pont beérek melóba, már 7-re lehet menni vérvételre, ha odamegyek 6:45 körülre benne vagyok az első 10-ben, 7:15-kor már végzek is.
Hálistennek erre nem kellett még szabit kivennem, szép is lenne, így is az elmúlt fél évben az összes szabadságomat dokikra használtam :(
húha, neked is ilyen magas?
de nem is mondtak rá semmit?
nem adtak gyógyszert??
ez egyre érdekesebb.
Sztk-s nőgyogyihoz soha többet nem megyek. Arról nem is beszélve, hogy az akkor 2 nap szabi vv-el együtt.
Ha meg a magándokihoz megyek az egy 10es. Akkor meg ugyanott vagyok. :)
Simán megkaptad a papírokat a SOTEn?
Most hogy írtad megnéztem a tavalyi papírokat, az én eredményem is hasonló 313 :( a terheléses prolaktin. De látod, én hiába mentem vissza hozzájuk ífy se mondtak semmit.
Már meséltem, hogy én endo dokim milyen szigorú etekintetben... Mindent tankönyvire állíttat be. Nem mondta, hogy a prolaktin 100 körül lenne jó, az enyém sem annyi.
Ő az egyetlen orvos, akiben megbízom. De meg fogom kérdezni, nemsokára megyek hozzá.
nem tudom :(
de ami még beleültette a bogarat a fülembe az az, hogy a 3. cn prolaktin is jó az értékhatáron belül: 70-560-ig kb, de az én 213-as értékemre többen mondták, hogy az nem jó, mert az ő dokijuk azt mondta, hogy 100 körül jó az érték... olyan, mint a TSH. 4-ig jó, de a babához 1-2 közötti kell. Egyik doki ezt mondja, másik azt. Nekem még a tavalyi 3,7-es TSH-mra is azt mondták, hogy az jó...
:D Legközelebb ajánld fel. Lehet kapsz egy ingyen inszemet. ;)
Én a tüszőrepit magamnak adom be. Félsz tőle?
Nemár! Szóltak volna, a párom megcsinálta volna :D
izgi lesz holnap, mert múltkor a Geniumban adattam be a tüszőrepit, de kérték a papírt, hogy kinek a javaslatára, mert csak úgy ám nem adják be... most nincs papírom. Majd felhívom a Makait :D holnap úgyis dolgoznak, csak nem rajtam.
Lehet a Closti nálad ezt okozza, nekem is volt olyan Clostis ciklusom, hogy 3 nap alatt ott termett még 2 tüsző és a másik 2, amit előtte is láttunk nőtt 8-10 mm-t.
Lehet még most fognak érni és igen, én hallottam már olyat, hogy 1 hét különbséggel repedt meg 2 tüsző, a csaj hőgörbéjén is szépen látszódott mindkét hőleesés, majd másnaptól a megemelkedett hő, az újabb repedés után még feljebb ment a hő.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?