Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
mi kb. másfél éve kezdtük, én betöltöttem már a 36-ot. A fiatalabb szülő életkora számít, de van olyan alapítvány, ahol az anyát nézik, és neki kell 40 év alatt lennie.
nekünk már megvan a határozat, jelentkeztünk alapítványoknál és most várunk.
igen, mert az inkubátorba tétel egyenlő azzal, hogy lemond a gyermekről.
van egy ismerősöm egy gyermekotthonban, Ő mesélte, hogy az egyik kicsi másfél évesen került be hozzájuk. most 6 éves és most lett örökbeadható :( pedig hány szép évet kaphatott volna már :(
ne viccelj már, dehogy haragszom :) tisztában vagyok azzal, hogy ilyen is történhet. csak annyira átérzem annak a párnak a helyzetét. :(
de jobb, ha tényleg tudja az ember, hogy mi várhat rá...
persze...illetve úgy van megadva, hogy 0-3 hónapos korig. hiszen, ha már a várandóság nem adathat meg (esetleg), akkor az első mosolyát, az átvirrasztott éjszakákat, az oltásokat, az első oldalra fordulást, az első gügyögést...mind, mind át szeretnénk élni.
ha összejön a saját, akkor viszont valószínűleg nagyobbat szeretnénk majd örökbe fogadni, akkor, amikor már Ő is nagyobb lesz. :)
Az, mert carok a torvenyek!!! :( ha vki intezetbe adja a gyereket, de nem irja ala a lemondast es evente kb 2 alkalommal egy telefont megereszt a gyerek felol erdeklodve, akkor azt a gyereket nem lehet mar orokbe adni... Es szegenyem ott rogad meg 18 evig az intezetven, ahelyett, h szereti szulokhoz kerulne, akik gondoskidnsk rola erzelmileg, anyagilag es tanittatjak. :((( na ezeket a torvenyeket kellene felulvizsgalni.
Viszont most neztem a heten a hiradoban volt egy inkubatorba tett baboca, ot pl par napon belul kuadhatjak adoptalasra, ez legalabb jo. A varolistan levo kovi parnak szerencseje van. :)) es, aki inkubatorba teszi a nem kivant babajat, az ellen elharas sem indul, ez nem buncselekmeny. Ezt kellene a sok hul.e nonek edukalni, h anonim a dolog es bem kesz belole bajuk, csak ne bantsak azt a szegeny gyermeket!!!
bizony, éveket
mi azért kezdtük el a 3. sikertelen lombik után, hogy ne akkor kapkodjunk, amikor vége mindennek... és nagyon jól tettük, hogy elkezdtük, mert most meg már ott tartunk, hogy saját mellé is fogadunk örökbe.
és újszülöttre tényleg nagyon hosszú a várólista.
Persze, hogy szörnyű érzés, és megértem mindenkinek a félelmét ezzel kapcsolatban.
A férjem is azt mondta, hogy ha nem jönne össze a lombik benne lenne az örökbefogadásba. Annyira durva, hogy arra is éveket kell várni.
Köszönöm csajok! Hát mozinak nem nevezném a sote2 uhangját én csak egy szürke pacát láttam ai amdoki szerint a feje volt de nekem e nnyi elég:-)))
Caroline, a hőmérsékleted a progitól is lehet magas illetve az befolyásolja is, úgyhogy sztem arra ne támaszkodj most, csak drukkolj, hogy ne jöjjön meg én is drukkolok!
Tudom, végig jártunk pár tanfolyamot :) Itt arról volt szó egyrészt, hogy Gicus írta, hogy lennének a párjával nevelőszülők, de kb. belehalnának, ha elvennék, családba gondoznák a gyerekeket, akiket nevelnek.
Másrészt pedig Borrdi írt egy esetet, hogy egy ismerős pár örökbefogadott egy kisbabát és az anyuka a türelmi időn belül meggondolta magát és visszavették. Mert sajnos ilyen a törvény... Nem évek múlva, hanem hetek múlva gondolta meg magát. De az borzasztó trauma, amikor évekig várakozol, kapsz egy csecsemőt és visszaveszik...
Annyira izgulok érted :-))))
++++++++
Remélem, ennyi megpróbáltatás után, hogy szerencsénk lesz :)
És teljesül a titkos álmunk, a saját baba mellé egy örökbefogadott kistestvér :)
Az örökbefogadás és a nevelőszülőség nem ugyanaz. Aki nevelőszülőként nevel gyermekeket(ahogy anyukám is az öcsémet) ott fennál annak a veszélye, hogy a gyermeket elviszi az anyja, vagy valami rokon. Ebben az esetben a nevét sem veheti fel a nevelőszülőnek.
Aki viszont örökbe fogad, attól nem vehetik el, hiszen lemondtak róla és az örökbe fogadó család nevét kapja a gyermek. Itt is van valami idő amíg az anyuka meggondolhatja magát, de nem évekről van szó úgy tudom. Külön törvény vonatkozik erre.
De jó, hogy megint tudtál mozizni! Szépen növöget Kelemen, igazi férfi lesz mire megszületik. :)))
A nővérem első két gyermeke vasárnap született, a harmadikat is megkérte, hogy vasárnap jöjjön és így is lett.
A barátnőm pedig megbeszélte a fiával, hogy Valentin-napkor szülessen meg és ő is hallgatott az anyukájára. Érdekes dolgok ezek.
nem, nekünk teljesen rosszul, de ugye ikreknél ez is nehezebb. A 30. hét körül mondta is a szonográfus (tudod, akinál elvileg Te is voltál az elején egyszer - J.K.), hogy innentől nem vállal felelősséget a súlybecslésekért, csak nagyon tájékoztató jelleggel mondja.
Szóval nekünk oly annyira rossz volt a becslés, hogy végig az első naptól az volt, hogy Vince a nagy és Máté le van maradva. A végén már kb. 400 gramm volt közöttük a különbség az uh szerint. Ehez képest Máté 2400, Vince 2300 grammal jött a világra. Ez összeadva 500 g eltérés. :-)))