Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Hmmmm ez jó kérdés ha ver volt akkor szerintem első napnak számít.....
Nem ilyen szokott lenni?
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Ma délelőtt volt némi piros vér a tisztasági betétemen. Nagyon megörültem neki, rögtön kértem is időpontot Kaáliba, és betettem rendes betétet. Viszont azóta alig valamennyivel lett több a vérzés. Egy tisztasági betét simán elég lett volna egész napra. Ez most első napnak számít, vagy nem? 3. napon kell elkezdenem a Clostit. Szerintetek?
Lehet a beagyazodastol...feküdt le...pihenj!!!!!!
Ne ad meg fel.....
Es nem próbálkoztok meg lombikkal??
Rögtön örökbe fogadás?
Kala, az első és legfontosabb, hogy magatokban mindent letisztázzatok. hogy igaz szívvel tudjátok Őt várni. :)
és az egész folyamat során van lehetőség mindenféle változtatásokra, egészen addig, amíg egy gyermeket örökbe nem fogadtok. kérhetitek az életkor, a bőrszín, a nem, az egészségi állapot módosítását is, bármikor. nem kőbe vésett szentség az, ami a határozatban van, de még a határozat előtt is lehet módosítani, a tanfolyam, vagy egyéb más hatására.
Nagyon szívesen, bármikor segítek, amiben tudok :)
köszönöm :)
remélem, az Égiek figyelnek ránk és értékelik az erőfeszítéseinket :)
a tegyesznél mondanak egy kb. számot, amiből lehet elvileg a várakozási időre következtetni. de mi még annyira az "elején" vagyunk, hogy ott max. nyár körül fogunk érdeklődni.
van olyan alapítvány, ahova ha jelentkezik az ember, megmondják, hogy hányadik és van, ahol nem feltétlenül az "érkezés" a mérvadó...
az örökbefogadásnál bármilyen szempontot veszel figyelembe, soha sem önzőség. mert csak úgy lehet örökbe fogadni, hogy azt a szülő 100%-ig magáénak érzi. és, ha bármi miatt van az embernek fenntartása, akkor abba nem szabad belemennie, mert se a szülőnek, se a gyermeknek nem tesz vele jót, hiszen egy ilyen, életre szóló döntésben a kompromisszum nem elfogadható (hiszen még a tegyesznél is azt mondták, hogy mindenkinek eljön a gyermeke, kompromisszumból, meg "sürgetésből" senki ne vállalja be...)
úgyhogy, ha Te ezért szeretnél 0-2 éveset, akkor ez így van jól. :)
nagyon sok rossz éri Őket, tudom, hogy ez a kicsi is, akiről írtam, min ment keresztül :(
igen, alapítványnál csak nyílt öf van. az eljárás során kell nyilatkozni, hogy melyikben szeretnénk részt venni: nyílt, titkos vagy mindkettő. a tegyesznél is lehet(ne) nyíltan, de az ritka, mint a fehér holló. :)
a titkos újszülöttre pedig majdnem kétszer annyit kell várni, mint az alapítványoknál...
jaj, örülök, hogy mások is nyitottak erre :)
mi úgy döntöttünk a 3. után, hogy nem kockáztatunk, meg talán az én megnyugvásomra is szolgált az, hogy 1000%-ig tudom, lesz gyermekem. ez könnyebbé tesz ám sok mindent, még akkor is, ha várakozni itt is, ott is nehéz.
jelentkezni kell a TEGYESZnél, aztán van egy ismertető beszélgetés (elég hosszú), utána pszichológus, környezettanulmányok, tanfolyam(ok), majd gyámhivatali beszélgetés, környezettanulmány, és határozat. ez nálunk bő fél évbe telt (mert egyszer családi okok miatt el kellett a tanfolyamot halasztani)
utána, a határozattal lehet jelentkezni az alapítványoknál+ a TEGYESZes várólistán is rajta van az ember, azzal a nappal, amikor először megjelent, a legelső beszégetésen (így mi már másfél éve várólistán vagyunk)