Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Sziasztok!
Nálunk is lehet citromot vinni a cukros terhelésre. Én is vittem egy felet, a csajszi bele is csavarta nekem. Igaz annyi cukor volt benne, hogy a citromot nem is éreztem. De azért ki lehet bírni. A babáért mindent. 2 óra múlva kellett nekünk visszamenni. Addigra meg már majd éhen haltam, mert ugye enni nem lehetett, csak a 2. vérvétel után. Mondanom sem kell alig vártam.
Az eredményem jó lett!:)
Szia!
Ismeröseim azt mondták, hogy nem annyira rossz a cukorterhelés, mint amilyennek mondják. Itt Sopronban megengedik, hogy tegyenek bele a kismamák citromlevet, úgy olyan, mintha limonádét innál. :-)
Most már mi is rajta vagyunk a "babaprojekten". :-) Bízom benne, hogy hamarosan összejön és akkor nagy szükségem lesz majd a tapasztalataitokra! :-)
Mi is várjuk már a jó idöt. Èn is végig tudnám aludni ezeket az esös napokat. Kíváncsi vagyok mit szólna hozzá a fönököm. :-)
Vigyázz magatokra!
Puszi
Sziasztok!
De nagy a csend! :)
Lehetne már jobb idő, mert ebben az esős hidegben a vérnyomásom a padlón van. Ma is ittam már egy kávét, pedig már teljesen leszoktam róla, de rögtön helyretesz. Szerencsére hétvégére jó időt mondanak, lábszárpörit tervezünk bográcsban.... :)
Holnaptól a 0,6 ml-is Clexane-t szúrom és jövő héten megyek a terheléses cukorra. Állítólag borzalmas az a glükózszirup amit meg kell inni, majd gyorsan lehúzom.... :D
Mindenkivel minden oké? Meséljetek!
Rita
Nekem nem kell ilyen harisnyát hordanom, orvos nem mondta. Viszont neked se kell sokáíg terhesen, hiszen hamarosan szülsz :)
Addig is vegyél rá egy bő ruhát, ami eltakarja és akkor nem lesz olyan meleg.
Sziasztok.
A kompressziós harisnyát használja valaki közületek.
Nekem azt is kell, ma veszem meg, de csak térdig érő kell. Szülés után is kellesz használnom. Jó lesz nyáron, ha jó meleg lesz, én meg harisnyában :S
Sziasztok!
Nekem sincs olyan piros csíkom szerencsére.
Sziasztok!
Ma voltam dokinál, az UH szerint szépen fejlődik a leányzó és borzasztóan aktív. :) Minden rendben van vele/velünk, 1 hónap múlva kell majd csak visszamennem.
Mindenkivel minden rendben?
Sziasztok!
Eddig nem vettem semmit a hasamra, mert testápolóval kenem néha. Az is natúr termék, semmi vegyi anyag mert viszketek tölük. Kb. másfél éve természetes tusfürdőm és testápolóm van. A hasam eddig okés, nekem sincs semmi csík, meg ilyesmi, csak hát annyira mondja mindenki hogy kenegessem. Sógornőm pl. egy olcsó testápolóval kenegette és nagyon szép volt a bőre. Valószínűleg egyéntől is függ.
Azért köszönöm az infókat, lehet veszek vmit, csak olyat ami kissé természetesebb, bőrbarát vagy mi, talán babaolaj...majd szétnézek dm-be is.
Nekem kb. az első 3 hónapban volt hányingerem, 2-3-szor ki is jött aminek ki kellett.
Persze majd kitapasztalom.
Én a rossmann-ba meg a dm-be szoktam venni, kismamáknak való testápolót, vagy olajat és azzal kenem a testem az elejétől kezdve. Terhességi csíkok ellen is jó. Lényeg hogy minden nap használd.
Én a testápolóját jobban szeretem mint az olajat.
800 ft körül van, nem olyan drága.
Szia Zsu!
Ahány orvos, annyi féle :) De nem baj kibírjuk!
Mi terveztük a babát már hónapokkal elötte csak beszéltünk róla, aztán belevágtunk és összejött:) örülünk neki, a nemét még nem tudom, majd egy hét mulva lesz UH, talán már látni fogják. Most 17 hetes vagyok. Most már jól érzem magam, mert kb. 2 hónapig hányingerrel küszködtem, szerencsére elmult.
A szurit pedig majd kitapasztalod, hogy hova a jobb.
Tényleg mindenkitől kérdezném, ki mit ken a hasára, ha keni egyáltalán???
Szia.
Nem tudom ezt kinél hogy állapítják meg, vagy hogy van ez az egész. Valahogy csak kibírjuk. Kitartás csajok. A baba a fontos.
Ritus te hány hetes vagy? Hogy bírod a terhességet??
Szép napot mindenkinek, megyek, mert dolgom van, később még leszek.
Sziasztok!
Üdv a csapatban Zsu! Most már kezdem ezt a szurit kiszúrásnak érezni.... Nálunk senkinek nem volt trombózisa a családban, nálam kiderült a Leiden és már túlvagyok 100 szurin és még egy csomó van hátra..... Másnál meg csak pár hétig kell... Pffff. :( Jó, mindent a babáért, de ez olyan igazságtalan! :)))))
Jó reggelt!
Akkor egy cipőben járunk, csak úgy látszik mindenhol mást mondanak az orvosok. Valakinek hamarabb el kell kezdeni valakinek később. Hát ez van. Nálunk nem tervezett volt a babuci. De örülünk neki nagyon. :))
Neked milyen a terhességed??? Hány hetes is vagy?? Nemét tudod már? Mesélj!
Nekem is ugyanez a helyzet volt, mint neked. Jó pár évvel ezelött még felírták a fogamzásgátlót, szedtem is nem volt probléma. Aztán abbahagytam a szedését, és amikor újra szerettem volna felíratni, másik orvoshoz kerültem. Ő vérvétel útján megállapította, hogy hajlamom van és nem ajánlja a szedését, és már akkor mondta, ha babát akarok majd szuriznom kell magam. Hát eljött a babázási időszak és amikor terhes lettem pár hét után kaptam is beutalót haematológiára. Ott írták fel a szurit ami 0.4-es Clexane, és már 2 hónapja tart. Oldalhasba adom (amíg bírom) felvátva jobb és bal, de lehet combba is, ott is jó. Ha már nem tudom összecsípni a bőrt akkor váltok combba.
Az egyik doki nekem azt mondta, hogy akár szurik nélkül is végig vihetném a terhességet és a szülést is úgy, hogy nem lenne semmi gond, de mivel ez egyáltalán nem árt, jobb az elővigyázatosság.
Pihenj sokat, kíméld magad és kitartást!
Szia.
Hajlamom van rá, mert anyukámnak már volt mind2 lábán trombózisa. És amikor fogamzásgátlót akartam elkezdeni szedni 5 éve, akkor elmentünk előtte egy vérvizsgálatra, és ott állapították meg hogy nem ajánlatos szednem, a leiden mutáció: heterozygóta.
Januárban voltam az angiológián Miskolcon, megnézettem a lábam. Azt mondta az orvos akkor, hogy nincs nagyobb probléma vele, meg hogy nem csúnya a lábam, most májusban kellett visszamenni kontrollra.
A héten voltunk a dokinál, azt írta a papírra:
Státus: Ko főleg térdhajlatban néhány tágult subcutan kisvéna. Oedema nem tap. Dopplerrel a mélyvénák átjárhatók.
Javaslat: Kompressziós harisnya tartós viselése. Szülés előtt két héttel este 0,8 ml Clexane sc, hetente thrombocytaszám kontroll. Normál szülés esetén az injectio 2-3 hétig, Sec Caesarea esetén min. 6 hétig adandó.
Szerintem nekem azért kell csak szülés előtt, meg után, mert nem rossz a helyzetem, mert szüléskor áll fent jobban a trombózis veszélye mert akkor többet fekszik az ember (gondolom én).
Gondolom pár nap és megszokom a szurit, de nem várom. 4-5 hét múlva kezdem majd. Most vagyok 33 hetes terhes, kislány lesz :).
Eddig egész jól viselem a terhességet, igaz már mostanában minden nehézkesebb a mozgás, alvás ilyenek. Igaz felszedtem már 14 kg-t, ez is befolyásolja. Már most többet kell pihennem, mint eddig. A napokban meg torokégéssel küszködök.
Neked hogy jött ez az egész szuri dolog?? Mesélj róla!
Szia!
Üdvözöllek a csapatban!
Neked kivizsgálták genetikailag a hajlamot? Van aki heterozigóta és van aki homozigóta. Én 17 hetes vagyok, Leiden heterozigóta. Most azt nem értem, hogy neked miért csak a szülés előtt kell elkezdened szurizni. Nekem már 2 hónaposan kellett elkezdeni, de van akinek már a fogantatás elött is kell. Mert ugye a terhesség is egy kockázati tényező. Szerencséd van ha csak pár hétig kell szuriznod.
A szurit hamar meg lehet szokni.
És milyen a terhesség, hogy viseled? Már neked nem sok van hátra. Fiú v. lány?
Jó reggelt!
Ha van valaki írjon, szeretnék veletek beszélgetni ha nem probléma.
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk