Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség fórum

Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
511. Ritus79 (válaszként erre: 510. - Kiss19)
2010. ápr. 8. 07:32

:) Most mászok ki egy kisebb megfázásból, de egyébként minden rendben! Jövő héten megyek 4D-re, meg AFP-re. Majd mesélek!

Ha nem bírja a hasad, szúrd combba is, én ott már 60 szurin túlvagyok és csak 3-4 kék foltom van.

510. kiss19 (válaszként erre: 509. - Ritus79)
2010. ápr. 7. 18:37

Szia!

Még sajna tart, szinte egész nap émelygek, este erősödik hányingerré..:((( Azért az egyik nap enyhébb a másik nap erőssebb.

Most voltam Uh-on, a picit látva megnyugodtam, mert Ő legalább szépen fejlődik:)

A szurikat kezdem megszokni, kezd érdekesen kinézni a hasam. Holnap ismét mennem kell vérvételre.

És "Ti" hogy vagytok?

509. Ritus79
2010. ápr. 7. 14:31
Kiss19! Mi újság? Jobban vagy már?
508. one85 (válaszként erre: 504. - Hirtelencsiga)
2010. ápr. 5. 19:36
Megvagyok megvagyok!Élek még csak kevés az időm , sajna , na meg egy picit szomorka vagyok mennyi a kismami itt és úgy érzem nem tudok mit mondani nektek!De remélem ezért senki nem morci rám , csak őszinte vagyok..:)
507. Ritus79 (válaszként erre: 506. - Kiss19)
2010. ápr. 2. 09:30
Nekem ugyanígy volt, nálam 2 hétig tartott a 7. és 8. héten. Elvileg a 12. héten el kell hogy múőljon! :) Kitartás!
506. kiss19
2010. ápr. 1. 20:39
Sajnos még mindíg hányingerrel küszködöm, főleg este mikor aludni szeretnék :(
505. kiss19 (válaszként erre: 502. - Murdok)
2010. ápr. 1. 20:37

Szia!

Köszöntelek a fórumon és gratulálok a pocakhoz. Nekem még nincs meg az eredményem, de ettől függetlenül már szurizom. Most kezdtem hétfőn és én is oldalhasba adom, (doki azt mondta oda kell) tényleg nem vészes. Te mióta szurizol?

Én a 10.hétben vagyok. Szépen gyülekezünk itt pocakosan.

504. Hirtelencsiga (válaszként erre: 502. - Murdok)
2010. ápr. 1. 19:15

Szia!

Köszöntelek a fórumon! Örülök, hogy van még egy kismamánk!

Talán hamarosan már én is az leszek! :-)

Vigyázz magadra és a kis pocaklakóra!

Többiek! Veletek mi újság?

One! Hova tűntél? Remélem, azért jól vagy. Olvastam a naplódat. Őszinte részvétem!

503. Ritus79 (válaszként erre: 502. - Murdok)
2010. ápr. 1. 18:40

Szia!

Üdv a "klubban"! :) Én 14 hetes vagyok, és már lassan 60 szurin vagyok túl. :) Én combba szúrom, hasba nem merem... :) De szerintem is elviselhető dolog, és gyorsan túlleszünk rajta! Vigyázz magadra! Szólj, ha segíthetünk valamiben! :)

502. murdok
2010. ápr. 1. 17:37

Üdv Mindenkinek!

Leiden heterozigóta vagyok - 5 hetet vártam a pontos eredményre - és ma kezdtem el a szurizást. Valóban nem nagy dolog, mint amilyennek elsőre tűnik, bár én oldalpocakba adtam és nem mutatta meg senki hogyan kell, de nem lett semmi bajom utána. Picit csípett. Mondjuk éppen e nélkül is el tudnám képzelni az életem, de valóban a picúrért mindent! :) Egy 13 hetes kismama első hozzászólása

501. Ritus79 (válaszként erre: 500. - Kiss19)
2010. márc. 29. 19:01
Hát én maradok a combszúrásnál... :) Velem minden oké, jól érzem magam. A héten megyek vissza a nőgyógyászomhoz, de csak UH lesz,semmi extra. Délutánra továbbra is kipurcanok, de gondolom ez természetes. :) Hirtelen ennyi.
500. kiss19
2010. márc. 29. 16:11
És veled mi újság Ritus?
499. kiss19 (válaszként erre: 498. - Ritus79)
2010. márc. 29. 16:07

Szia Ritus!

Ma voltam a hematologián, ahol a doki segítségével megtörtént az első szuri, amit magamnak adtam be hasba. Tényleg nem vészes, egy pici piros pont látszik. Nagyon fura érzés volt, éreztem ahogy a folyadék utat tört magának:) viszont kb. 1 perc elteltével fájt, de hamar elmult. Volt újabb vérvétel aminek az eredményére sajnos sokat kellett várni. 4 nap mulva ismét vérvétel, majd ugyanez, azután pedig havonta kell járnom.

498. Ritus79
2010. márc. 29. 14:18
kiss19! Szúrtál már???? Mi újság?
497. Ritus79 (válaszként erre: 496. - Kiss19)
2010. márc. 25. 10:21
Mindegy mikor, csak minden nap akörül! Én fél5-kot szoktam, akkor már mindig otthon vagyok. Egyébként nem nagy dolog beadni, a fecskendőt kocogtasd meg, mert egy légbubi mindig van benne, azt nyomd ki, utána a bőrt két ujjad közé csíped és majdnem vízszintesen tényleg csak a bőr alá beszúrod a tűt és szépen lassan belenyomod az anyagot. Lehet picit csípni fog, akkor lassabban nyomd. utána ha kihúztad a tűt, jól masszírozd a helyét akkor talán nem kékül be. Ennyi az egész. :)
496. kiss19 (válaszként erre: 495. - Ritus79)
2010. márc. 25. 08:51

Szia!

Köszi a tanácsot, most fogom majd elkezdeni a szurit. Nekem nincs aki megtanítson, hacsak el nem megyek a házi orvosomhoz. Szerintem az van, hogy a hematologus már fel is írta, még mielött meglennének az eredményeim, elővigyázatosságból. És utólag az eredménnyel kellene mennem a háziorvoshoz, hogy Ő írja fel, és megmutatná hogyan csináljam.

Na mindegy valahogy majdcsak megy :)

Akkor majd én is gyűjtögetem az üres fecskendőket és nem felejtek el spray-t is venni, köszi!

Mindegy milyen napszakban adom majd be?

495. Ritus79 (válaszként erre: 494. - Kiss19)
2010. márc. 25. 07:33

Szia!

Hát én meg hasba nem merem adni.... combon simán összecsípem a bőrt (és vékony alkat vagyok), de majd meglátod. :) Nem ampulla, kiszerelt fecskendők, amiket használat után ne dobj ki, mert veszélyes hulladéknak minősül. Én összegyűjtöm és a háziorvosom átveszi (vagy a gyógyszertárak). Én vettem hozzá injekcióhoz való fertőtlenítő sprayt is, azzal fújom be szúrás előtt. A 30 db nincs 4000 ft, olyan 3800 körül van. Megtanít valaki szúrni? Mert nekem nagyon jó volt, hogy megmutatták előtte.

494. kiss19
2010. márc. 24. 19:03

Sziasztok!

Ma voltam Hematológusnál, aki már fel is írt 0.4-es Clexane-t. Most fogom kiváltani. Hétfőn meg lesz a vérvételem eredménye, 4 hét mulva pedig a genetikai vizsgálat is Leidenre, mert igazából nem derült ki, hogy melyik vagyok...hát ez érdekes.

A doki azt mondta hogy oldalhasba kell beadni a szurit, a bőrt összecsípve merőlegesen, ja és izomba ne menjen! Kérdeztem hogy combba is lehet-e, mert én úgy hallottam, de azt mondta hogy ott feszesebb a bőr és fájdalmasabb lehet.

Most már sűrűsödik a program nekem is :)

Ja, tudja valaki mennyibe kerül a 30 adag ampulla? (vagy akár 1 napi)

493. kiss19 (válaszként erre: 492. - Kiss19)
2010. márc. 24. 18:38
Ja, közben most látom már írtad,bocsi!
492. kiss19 (válaszként erre: 491. - Hirtelencsiga)
2010. márc. 24. 18:34

Szia Hirtelencsiga!

Köszi a biztatást! A 3. hete kínoz ez, a közérzetem a padlón van :( Na mindegy egyszer csak fordul a kocka...

Tényleg Ti mikor tervezitek a bébit? bocsi, nem akarok tolakodó lenni.

491. Hirtelencsiga (válaszként erre: 490. - Kiss19)
2010. márc. 24. 15:32

Szia!

Örülök, hogy veletek is minden rendben van. Ne aggódj, a rosszullétek elmúlnak. Bár én még nem vagyok tapasztalt ez ügyben, de mindenki ezt mondja. :-) Kitartás!

490. kiss19
2010. márc. 23. 19:08

Sziasztok!

Tegnap voltam ismét UH-n, most már a szívecskéje is pulzált a drágámnak.:) Most minden rendben. Kaptam beutalót a Hematológiára, úgyhogy mehetek szuri ügyben intézkedni.

Ja a másik még sajnos mindíg émelygek és ez már egész napos. Este kissé felerősödik hányingerré, viszont hányni még nem hánytam. Nagyon várom már hogy vége legyen :(

Örülök, hogy Te Ritus jól vagy!

Tényleg Rana33,(láttam Db-i vagy) milyen véleményed van a klinikai hematológiáról, ha egyáltalán oda jártál!?

Hirtelen ennyi, szép estét mindenkinek!

489. Ritus79 (válaszként erre: 488. - Hirtelencsiga)
2010. márc. 23. 18:24

Mikor pozitív lett a tesztem először nagyon örültem, aztán nekem is elkezdtek kavarogni a fejemben a gondolatok, hogy lesz egy gyerekem, ami óriási felelősség és rengeteg pénz és én is majdnem pánikba estem. De szerintem ez tök természetes. :)

Ma voltam magándokinál UH-n, sokkal többet megmutatott a babából, mint a kórházban, a párom is velem volt. Hát a mi pocaklakónk egyfolytában mocorog, kalimpál a kezeivel, nagyon édes volt. :) Alig várom a 4D-s "mozit". :)

488. Hirtelencsiga (válaszként erre: 487. - Ritus79)
2010. márc. 23. 15:09

Szia!

Nagyon örülök, hogy minden ok veletek! Mostanában kicsit eltüntem, de amikor csak tudtam elolvasgattam a hozzászólásokat.

Tényleg, nagyon jó olvasni, hogy minden rendben, és még a szurik is kibírhatóak. Már nagyon vágyom rá, hogy nekünk is legyen egy kis pocaklakónk, de minél közelebb kerülünk hozzá, annál jobban félek is. Bár gondolom, ez természetes. :-)

487. Ritus79
2010. márc. 23. 11:01

Sziasztok!

Tegnap voltam terhesgondozáson, a vércukrommal minden oké, a Down eredmény kész lett vérből is, azzal is minden rendben. A 7.héttől eddig (13. hét) 1 kg-ot híztam. :) 3 hét múlva AFP, aztán UH és megint vizelet vizsgálat. Hirtelen ennyi.

Mindenki jól van?????

486. Ritus79 (válaszként erre: 485. - Anett.gy)
2010. márc. 21. 07:40
Igen, minden oké a szurival, néha kicsit kékül a combom a szúrások helyén, de felválta szúrom a két combom és a kék helyektől messzebb, így még bírom. Hasba is lehet, de azt még nem mertem.... :)
2010. márc. 20. 21:37
Hát nem kevés, de nem is vészes tényleg. Azt hittem, hogy a hematológiai dolog miatt gyakrabban kell járni, de a 3hetente az nem rossz. Minden problémamentes a szurival?
484. Ritus79 (válaszként erre: 483. - Anett.gy)
2010. márc. 19. 20:18

Szia!

Mikor kiderült, hogy kismama vagyok, akkor hetente egy ultrahangon voltam 4 héten át, utána a 11. héten volt a nyakiredő szűrés, legközelebb 2 hét múlva kell mennem vissza a nőgyógyászhoz. Terhesgondozáson egyszer voltam, jövő héten megyek vissza megint. Belgyógyászhoz, fogorvoshoz kellett közben mennem, meg egy vércukor vizsgálatra (2 vérvétel). A hematológushoz 3 hetente megyek. Hát ez nem kevés vizsgálat, de szerintem nem vészes, mindent a bébiért! :)

483. Anett.gy (válaszként erre: 482. - Ritus79)
2010. márc. 19. 18:52

Ezen felbuzdulva megpróbálkozom én is a kórházi hematológussal majd. Viszont a nőgyógyászommal nem vagyok megelégedve, még mindig nem jó az eredményen, pedig lenyomatott velem már két antibiotikum-kúrát október óta.(Nekünk fizeti a cég ezt a magán-egészségügyi központi ellátást, ezért még nem mentem más nőgyógyászhoz.)

(Amúgy nincs semmi panaszom, túl vagyok már idén egy candida-diétán, ami sikeres volt és nőgyógyászatilag semmi panaszom nincsen, se fájdalom, se folyás. Szóval nem értem, mi lehet még mindig ez az enyhe gyulladás. )

Milyen gyakran jársz egyébként vérvizsgálatra vagy egyéb vizsgálatokra így terhesség alatt? Nem megterhelőek Neked?

482. Ritus79
2010. márc. 19. 08:07
Anett! Általában a Clexane-t szokták adni ilyenkor, de úgy tudom van más szuri is. Én szolnoki vagyok, nem mentem magánorvoshoz, a kórházba járok egy tündéri doktornőhöz. Épp elég a nőgyógyászati vizsgálatokat fizetni.... Ezt a "betegséget" azért elég komolyan veszik a hematológusok, főleg ha kismama vagy. Ha valami gubanc van emiatt, az a hematológus felelőssége!
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook