Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség fórum

Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯
481. Anett.gy (válaszként erre: 474. - Rana33)
2010. márc. 18. 19:49

Szia! Ha lehetséges, én majd természetes úton szeretném megszülni a babát. A Clexane-on kívül van más verzió is vagy ez teljesen megbízható?

Most mekkorák Nálad a babák?

480. Anett.gy (válaszként erre: 479. - Anett.gy)
2010. márc. 18. 19:46
Most olvasom, hogy rendben vagy, ennek örülök, akkor a kérdésre megkaptam a választ. :)
479. Anett.gy (válaszként erre: 473. - Ritus79)
2010. márc. 18. 19:45

Kissé gyagya vagyok, én is heterozigóta vagyok, csak félreírtam.

Volt egy mélyvénás trombózisom 6 éve (gipszet kaptam előtte egy hónappal, de véralvadásgátlót elfelejtettek mellé adni plusz túlsúly és fogamzásgátló tabi is volt még akkoriban), utána derült ki a genetikai része a dolognak, azóta szedem a Syncumart. Sajnos nem mindig jók az INR-értékek + a háziorvosom sem nagyon figyel oda rám.

Az amit írtatok, hogy mikortól kell átállni szurira, nem egyezik azzal, amit a nőgyógyász mondott. Kíváncsi vagyok a hematológus mit fog mondani.

Mit javasoltok, menjek rendes kórházi szakrendelésre vagy menjek már most magánorvoshoz (hematológusra gondolok)?

Ezt olyan jó olvasni, hogy nektek hónap alatt sikerült. Gratulálok! Most hányadik hónapban vagy? Minden rendben megy?

478. kiss19 (válaszként erre: 477. - Ritus79)
2010. márc. 18. 18:03
Köszi a biztatást, remélem nálam is így lesz:) A fagyasztott málna segít egy kicsit..
477. Ritus79 (válaszként erre: 476. - Kiss19)
2010. márc. 17. 14:56
Nálam ugyanez volt, a 7-8. héten esténként volt hányingerem, hányni csak 3-4-szer hánytam. Nekem a hideg kakaó vált be émelygésre. A 9. héttől már nem émelyegtem, még szagokra érzékeny voltam. Most vagyok 12 hetes és már semmi rosszullétem nincs! Kitartás!
476. kiss19
2010. márc. 17. 14:44

Sziasztok!

Üdv mindenkinek! Lenne egy kérdésem felétek.

Hogy lehet az, hogy nekem a késő délutáni órákban rámtör ez a fránya émelygés/hányinger, mivel mindenhol azt írják és hallom, hogy ez reggeli nyavalya!? Nálam ez pont este van, reggel pedig friss vagyok mint a harmat:) Remélem nem tart sokáíg ez az állapot. Ja és néha enyhe hasfájás is van + éjszaka is ki kell mennem mert a hólyagom nyomja a méhet ezért fáj, ezt a dokimnak is mondtam, mire Ő legyintett, hogy a vérbőség okozza.

Nálam ez van, amúgy hétfőn megyek uh-ra, már alig várom.

Ritus79 neked semmilyen kellemetlen tüneted nem volt? Örülök, hogy te jól vagy!

475. Ritus79
2010. márc. 17. 09:20

Sziasztok!

1 hónap múlva kell visszamennem a hematológushoz a következő vérvételre, úgyhogy rendben vannak az eredményeim. :)

Egyébként jól érzem magam, semmi rosszullét, délutánra fáradok el picit, de fél-egy óra pihenés és mehet minden tovább. Mostmár egyre több ismerősnek elmondtuk a nagy hírt, olyan jó érzés ,hogy mindenki örül nekünk! :)

474. Rana33 (válaszként erre: 469. - Anett.gy)
2010. márc. 15. 22:05

Sziasztok! Rég jártam erre, gondoltam bekukkantok. :)))

Anett! Én is homozigóta vagyok, és császárral szültem az ikerkislányaimat (mert az A baba faros volt, tehát más választás nem volt). SEMMI problémát nem okozott a Clexane. Igaz, a dokim azt mondta, hogy a Clexane szúrása általában a hüvelyi szülés felé billenti a mérleg nyelvét, ha mindkét lehetőség felmerül, de a császár sem ellenjavalt! A szájon át szedhető véralvadásgátlók valóban magzatkárosítóak az 5. terhességi héttől, tehát ha nagyon rendszertelen a ciklusod (vagy nincs is), és nem derül ki rögtön a terhesség, akkor tényleg jobb inkább szúrni magad már az elejétől. De ha egyébként minden rendben, akkor elég az elmaradt mensitől (és a pozitív teszttől) átállni a Clexane-ra. Hú, ha én a próbálkozások alatt szúrtam volna magam, akkor 3 évig injekcióztam volna!!!!! (Igaz, véralvadásgátlót amúgy nem kellett szednem)Gyors és boldog pocakosodást kívánok mindenkinek!!!

One Drága, neked külön millió puszika, remélem jól vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :*

473. Ritus79 (válaszként erre: 472. - Anett.gy)
2010. márc. 14. 06:47

Anett!

Én heterozigóta vagyok, ami az enyhébb változat, nekem gyógyszert sem kellett szednem emiatt. Mikor kiderült a terhességem, akkor írta fel a hematológus a szurikat, kb 7 hetesen kezdtem. Szerintem azért javasolják a szurit neked hamarabb, mert a szájon át szedhető vérhígítók magzatkárosítóak. Ha nincs nálatok semmi gond, akkor csak gyorsan összejön az a bébi! :) Nekünk 2 hónap alatt sikerült! Drukkolok Nektek!

2010. márc. 13. 21:41
Ritus, tőled azt szeretném kérdezni, hogy mióta szurizod magad? A teherbeesés előtt óta, vagy mit mondtak neked, mikortól kell? Mert nekem most azt mondta a nőgyógyász, jobb átállni injekcióra már a tervezéskor. De mi van, ha évekig nem jön össze a baba?
471. Anett.gy (válaszként erre: 470. - One85)
2010. márc. 13. 21:40

köszi a választ. :)

csak azért gondoltam, mert a vérzést esetleg nehezebben lehet az egyik vagy a másik módszer szerinti szülésnél kontrollálni, de ezek szerint nem számít. hát örülök neki nagyon, nem szeretnék császárt majd.

470. one85 (válaszként erre: 469. - Anett.gy)
2010. márc. 13. 14:57
Én természetes szülésről hallottam csak idáig.Ez nem befolyásolja , hogy ki hogyan szül!JA!És Üdv köztünk!:D
2010. márc. 11. 20:55

Sziasztok kedves Fórumozók! Olvasgattalak már Titeket, mert én is hasonló cipőben járok, igaz csak homozigóta a Leiden-em. Hamarosan szeretnénk babát a párommal, épp most várjuk a citológiai eredményt, mint első lépést.

A kérdésem az lenne, hogy aki közületek esetleg túl van már ilyenen, és van tapasztalata, vagy akinek nincs de tud róla, szal mit lehet tudni arról, hogy főként császáros vagy természetes szülés van ilyen betegségben szenvedők esetében?

468. one85 (válaszként erre: 467. - Hirtelencsiga)
2010. márc. 11. 16:33
Hát így is van mit csinálni!A kisnyuszik egyre virgoncabbak , van hogy egyszerre hetet kell összefogdosnom , mert Copperfildet játszanak.A veteményest is igazgatni kell , meg nemsoká jön a másik fele is amit el kéne ültetni.Úgyhogy nincs megálj!A héten csak egy szabadnapom van , mert ma nyitottunk és ez a hét egy csöppett pörgős!!!!
467. Hirtelencsiga (válaszként erre: 466. - One85)
2010. márc. 11. 16:29

Igazából nem sok újdonság. Még mindig nagyon sok munkám van, söt néha úgy érzem, egyre csak több. A jövö héten lesz egy több napos nagy ellenörzés nálunk és most mindenki csak rohangál, mint a mérgezett egér. :-)

Nagyon örülök, hogy ennyire élvezed a munkád! Azért pihenj is néha egy kicsit! Legalább, amíg nem jön a tavasz, mert akkor már biztosan sok tennivalód lesz.

466. one85 (válaszként erre: 465. - Hirtelencsiga)
2010. márc. 11. 16:25
Hát sajna tényleg el vagyok veszve!A meló nagyon jó!Ma nyitottunk meg !Gondolhatod mennyire fáradtka vagok!:D Éssss veled ????????
465. Hirtelencsiga (válaszként erre: 464. - One85)
2010. márc. 11. 16:24

Szia One!

Mi újság? Kicsit eltüntél. Már hiányoltalak!

Mi újság veled? Munka milyen?

464. one85 (válaszként erre: 458. - Kiss19)
2010. márc. 11. 16:19
Üdv köztünk!Bár Én elég ritkán vagyok , de írhatsz nekem is ha gondolod!Ez egy jó kis csapat segítünk ha tudunk!
463. Hirtelencsiga (válaszként erre: 462. - Kiss19)
2010. márc. 11. 07:23

Köszönöm. Bízunk benne! Bár még várunk egy kicsit. Június-július körül szeretnénk teherbe esni.

Ti addig csak gyüjtögessétek a tapasztalatokat!:-)

Boldog, jó, problémamentes babavárást kívánok nektek!

462. kiss19 (válaszként erre: 460. - Hirtelencsiga)
2010. márc. 10. 21:03

Szia Hirtelencsiga!

Köszönöm, hogy köszöntesz!;) Én még nagyon az elején vagyok, még alig hiszem el, hogy egy pici életke van a hasamban:) Kívánom, hogy hamarosan Te is babás légy!!!

461. kiss19 (válaszként erre: 459. - Ritus79)
2010. márc. 10. 20:58

Szia!

Nagyon köszönöm,aranyos vagy. Én is gratulálok Neked a babához!!! Nekem is fogigátló felíratásnál derült ki, mivel másik dokihoz kerültem. De ennek örülök azért, mert ha még mindíg az előző dokimnál lennék....hát bele se merek gondolni. Én azt hittem, csak én lehetek ilyen szerencsétlen, hogy még bogyókat sem szedhetek:( Aztán rájöttem, minden rosszban van valami jó, mert nem mérgezem magam a sok bogyóval. A másik, hogy rátaláltam erre a fórumra, és most már látom hogy nem vagyok egyedül!!!

A szurikat majd csak kibírom valahogy! Egy fő dolog számít "a babámért mindent"!!! 2 hét mulva megyek vissza, remélem akkor már láthatom a picit is, most még csak petezsákot láttunk.:)

Ja és köszi a biztatást!

2010. márc. 10. 14:46

Sziasztok!

Kiss19, köszöntelek itt a fórumon!

Ritus79 és Kiss19! Olyan jó nektek!!! Néha már én is úgy szeretnék itt tartani!

Minkettötöknek (vagyis mind a négyeteknek) jó egészséget és sok boldogságot kívánok!

És persze mindenkinek szép napot!

459. Ritus79 (válaszként erre: 458. - Kiss19)
2010. márc. 10. 08:09

Szia!

Üdv a csapatban! :)

Gratulálok a babához, vigyázz nagyon magatokra! Nekem semmilyen tünetem nem volt, fogamzásgátlót akartam váltani, és akkor kérte ezt a vizsgálatot. Sajnos kiderült, hogy Leidenes vagyok. :( De a szurkálást ki lehet bírni, nem olyan vészes, és így biztos hogy velem is minden rendben lesz meg a babával is :) Nekem 3 hetente kell mennem vérvételre, ellenőrzik, hogy megfelelő-e a szuri mennyisége. Hidd el minden rendben lesz! Várjuk a további híreket!

458. kiss19
2010. márc. 9. 21:42

Sziasztok!

Olvasgatom a hozzászólásaitokat, és mivel én is Leiden-es vagyok gondoltam csatlakozom. Nagyon szúrkolok a babásoknak! Én most 6 hetes terhes vagyok. Voltam uh-on eddig minden oké, 2 hét mulva megyek vissza. Szúrkálni nekem is kell majd, hamarosan.

Annyi kérdédem lenne, hogy nektek milyen tüneteitek voltak, ha egyáltalán voltak az elején?

457. Ritus79
2010. márc. 9. 15:18

Sziasztok!

Ma voltam nyakiredőszűrésen, 3mm fölött van gond, a pocaklakómnak 1,1mm, úgyhogy minden oké. Megvan mind a 4 végtagja, gerince rendben van, 47 mm az ülőmagassága. :)

Veletek mi újság???????

456. Ritus79 (válaszként erre: 452. - Nyunyoo)
2010. márc. 5. 09:25
Hát én félek ettől a "hasbaszúrástól", de a háziorvosom szerint is jobb lenne oda. Lehet ma kipróbálom... Azt tudom, hogy az inzulint is oda adják be, és ott nem kékül állítólag annyira. Na, még kitalálom délutánig. :)
455. nyunyoo
2010. márc. 4. 23:31

18-ára vagyunk kiírva :)

azt mondják, szülés után még 4-6 hétig kell a szuri! amúgy igen, nagyon várom már, tűkön ülök :D

454. Hirtelencsiga (válaszként erre: 452. - Nyunyoo)
2010. márc. 4. 21:24

Neked már nem is kell sokáig szuriznod magad! Húú, nemsokára itt az idő! Várod már nagyon, igaz?

Mikorra vagytok kiírva?

453. one85 (válaszként erre: 452. - Nyunyoo)
2010. márc. 4. 18:01
Szépek lehettek!:D
452. nyunyoo
2010. márc. 4. 15:37
Én hasba szúrom, egyáltalán nem vészes, még így 38. betöltött hetesen sem, pedig mostmár elég nagy a pocak :) de annyi bőrt össze lehet fogni simán, hogy ezt a kis tűt be lehessen szúrni! nekem is egy pici ponton általában bekékül, de 1-2 nap múlva elmúlik! és direkt a köldököm 2 oldalán felváltva adom hogy ne göcsösödjön be a bőr. :)
❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook