Laktációs (szoptatási) szaktanácsadó gyakornok válaszol (beszélgetés)
Mennyi idős a babád? Nincs időm visszaolvasni.
Nálam úgy volt, hogy először kóstolgattam szopizás után. Aztán amikor ki akartunk váltani egy étkezést, akkor először kínáltam neki a kanalast, utána szopi. Ha már nem akar szopizni szilárd étkezés után, akkor végül is ki van váltva az étkezés. Mert annyit eszik, amennyire szüksége van. Próbáld meg vízzel kínálni, hogy folyadékot is kapjon.
köszi
még az is gond, hogy a minimális hozzátáplálásra nem szopik közvetlenül, hanem 1-1,5 óra múlva, így meg tök sokszor eszik egy nap keveseket
eddig 5ször szopott nappal egyszer éjjel, most 2 szer próbálom a kanalasat és így 7szer eszik egy nap....nálad is így volt?
Lehet már írtam, soha nem mértem a tej mennyiségét.Így nem tudom, hogy mikor mennyit evett, és lett kevesebb és mennyivel.
Én 5 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, igazából 6. hónapot szántam egy étkezésre, aztán 7. hónapban megkezdtem az ebédet, és 8. hónapban az uzsonnát.
A bébiételt nem igazán eszi. Egy alkalomról tudok, amikor megevett egy teljes üveggel. Mifelénk azt mondják, hogy ekkor váltódik ki egy étkezés. Na én erre nem vártam, mert akkor elég sokára, és azóta se enne semmit uzsonnára.
Itt is azt lehet mondani, hogy figyeld a babádat. Hogy mire nyitott. Én láttam rajta a 10órai-ebéd időszakban, hogy enne már valamit uzsonnára is. Majd belevágtam, és elég sokat evett. Szóval jól gondoltam.
Soha nem játszottam ezzel, hogy kimarad egy étkezés, a következőre több tej lesz. Ugyanis legközelebb meg a kimaradt étkezéssel kevesebb. Szóval ez csak abban az adott esetben tűnik többnek. A hormonközpontban a prolaktin hormon szabályozza az egészet. Mindig igazítja a kereslethez a kínálatot. Ennek megfelelően, ha úgy érzékeli, hogy rendszeresen kimarad egy szopizás, akkor kb. arra az időszakra nem is kell termelni tejet. Ezért van az, hogyha valaki este tápszert ad a babának, akkor estére már tényleg nem lesz tej a mellében...
nektek mennyi idő alatt váltódott ki egy szopi, és mennyi idő alatt csökkent a tej?
úgy értem, hogy most ha kihagynék egy szopit mert enne eleget a következő szopira kvázi dupla tejcsi lenne amit ő képes mindet kiszívni. . . . így nem látom, hogy mikortól lesz kevesebb a tejcsi
most krumpli-barack volt a kaja 1/3 üvegnyi kb, kíváncsiságból megmértem 150et szopott rá, mert előtte 5 órával szopott és a tejcsi így több lett, uccu neki mindet kicuppantotta, most meg csak piheg az ölembe
Olyan rossz, hogy Nekünk így megjön:(
Miért nem bírt még várni 1 évet legalább:(
Jaj,ez nem jó hír! :(
Az a baj,hogy én a korom miatt nem szedhetek gyógyszert.
Ha esetleg hallasz valamiféle megoldást akkor kérlek szólj Nekem is mert ez így tényleg nehéz
és amit még észre vettem, hogy amikor szülés után elsőnek megjött akkor csak picit csökkent, amikor másodjára akkor már egészen sokat és amikor harmadjára akkor meg azt hittem, hogy az az utolsó nap amikor szoptatok, nincs tovább tej. Nem tudom mi lesz ha legközelebb megjön:(
Mondjuk szerintem már csak a stressz amit okoz az is rontja a helyzetet.
szoktak
bocsi
azaliát szoktam azt hiszem ilyenkor
hát Én sem vagyok oda az ötletért de a tejért mindent
majd meglátom
még meg kell beszélnem a védőnőmmel meg az orvosommal
hátha tudnak valamit mondani
jahaj
hol van már az az időszak:)
amikor még mi is olyan sokszor ettünk
most, hogy hozzátáplálunk így már kéri annyiszor a cicit
biztos megoldódik a gond
Én most valami fogigátlón gondolkodok, hogy ne jöjjön meg és akkor nem is csökken a tej
majd a dokival jól átbeszélem
Azért Nekem is több idő mint 1-2 nap
csak már menszi előtt 1-2 nappal jelentkezik sajnos
mennyiszer szopott ma?
Mi van, hogy óránkén szopizunk ilyenkor
sajna most a meleg miatt nem tudom, hogy hogy fogja tolerálni a sűrűbb szopit
egyébként még mindig 7 alkalommal szopizunk és most olyan 6,5 hós a kisfiam
Nekem is rángatja a cicit és mérges. :(
Ha pedig megnyomom,nem jön semmi.Jó lenne ha nem 1 hétig kéne így kínlódnunk.Remélem nálam is csak 1-2napig lesz kevesebb.Ma már rengeteget cicizett,de most jön el az idő,hogy mennem kell készíteni neki a pótlást.
van amikor el sem fogadja a tejet mert nem ízlik neki olyankor
szóval Nekünk a menszi az nagy mumus most:(
Az nem biztos, hogy attól van, hogy kevesebb hanem ahogy nőnek úgy rövidül a szopi ideje.
Nem mérted esetleg? szopi után nem sír?
Nekem mielőtt megjön 1-2 nappal előtte már érzem a tej mennyiségén de ahogy megjön úgy elkezd visszaállni. Persze sokszor is szopizunk olyankor, nehogy elmenjen a tejem.
Én onnan vettem észre, hogy kevesebb, hogy szopi alatt rángatta a cicit, néztem, nem jön belőle már. Ordít tovább, éhes maradt.
Mondjuk nekünk már annyira nem nagy baj mert mi már hozzátáplálunk, de azért nagyon nehéz az a pár nap.
Egész mensi alatt kevesebb?
Utána visszaáll?
Esetleg tudok valamit tenni?Egyébként sokat mellre teszem,de nem sok van benne.Csak 2-3percig tud szopni.
Sziasztok!
Valaki esetleg járt már így?
3 hónapos a kicsi lányom és hirtelen megcsappant a tejem.Egyik napról a másikra! :(
Most jelentkezett a mensi is,de állítólag attól csak az íze változik a mennyisége nem.
Kedves Anyukák!
Ismét a segítségeteket szeretném kérni!
A szakdolgozatom megíráshoz kérdőíves felmérést tervezek a munkahelyemen.
Szeretnék egy próbafelmérést végezni,néhány kérdőív kitöltésével az érthetőség és az esetleges hibák javítása céljából.
Kérem, hogy néhányan töltsétek ki a kérdőívet segítve a munkámat! Aki segíteni szeretne, privátban adja meg az Email címét amire a kérdőívet küldhetem.
Előre is köszönöm!
Mmaresz
Nekem nem okoz problémát, és szerintem sokkal több büfi sincsen. Inkább a szopizás elején csinálja, mikor még mohón eszik... lehet hogy nem rendesen van a mellbimbóm a szájában, de nem látok rést sehol.
Csak gondoltam rákérdezek :)