Különös módon népszerűsítették a szoptatást. Mi a véleményetek erről, mert én kiakadtam rajta? (beszélgetés)
Jajj, hagyjátok már ezt a témát!
Nevetséges volt az egész fórum indítása, hiszen csak megint az összeugrasztás volt a cél!
Mindenki addig szoptat ammedig akar, aki meg nem tud vagy nem akar az sem gond!
Miért kell még mindig ezen csámcsogni???
Egy grillétteremben volt, ahol mindenki mászkál, korlátlan fogyasztásos hely. Beszélgettünk előtte, mert a gyerekek hasonlóan a te esetedhez összebarátkoztak (volt játszósarok ott ültünk mi is és ők is a közelében hogy a gyerekek szem előtt legyenek... szó szót követett, mondta mennyire hasonlít rám a kicsi, aztán jó magyar szokáshoz híven nagyon hamar ott tartottunk, hogy a szülés és hasonlók voltak a téma. Nem szeretek kamuzni, ház rövidre zártam, mondtam hog yörökbefogadás volt... Ezek után kb. fél órával történt az eset, amikor miközben mi ettünk, ő szoptatott az asztalnál, a férjem kínban, a gyerek meg nyakig benne a sztoriban...)
De aláírom, ez egy eset volt, ebből nem szabad általánosítani. :)
Ugy emlekszem neked van egy kislanyod akit orokbefogadtal ugye?(egyebkent mikor a sztorit olvastam akaratlanul is felmerult bennem hogy te komolyan elvarnad egy vadidegen szoptato anyukatol hogy kitalalja orokbe fogadtad a lanyodat,azert nem tudtad szoptatni?Ez kicsit abszurd.)
Nem azert irtam le a mi sztorinkat hogy barkit is meghatodjon,csak hogy bemutassam a szoptatast egy kisgyerek szemszogebol is..A 3 es fel eves lanyom nem akadt ki rajta,szepnek talalta a dolgot..Tanulhatnanak tole egyes felnottek.
Bar mar nem el a forum,nem tudom megallni hogy ne irjam le amit ma tapasztaltam.A delutant a tengerparton toltottuk a gyerkocokkel,es a mellettunk levo csaladnak 4 gyerkoce volt.A legkissebb par honapos a kovetkezo 2 eves 3 es 5 volt a legidosebb,Mikor a picit szoptatta az anyukaja (letakarva mielott felhordulne valaki) odatotyogott a 2 eves kislany,es mig az anyukaja bufiztette a picit,addig o eltakarta magat egy torolkozovel,odafeszkelodott az anyukajahoz,es szopizott kb 5 percig..Aztan ment vissza jatszani.A kislanyom nem ertette hova tunt a jatszopajtasa tehat megkerdezte tole mire a kicsi lany annyit mondott hogy ittam tejcsit..Te nem szoktal?Pici lanyom elkerekedett szemekkel nezte es nem ertette hogyan ihatott tejcsit az anyukaja cicijebol..Mire a kislany odahuzta az o anyukajahoz,aki eppen a masik cicire rakta a picurit es megkerdezte megmutathatja e a baratnojenek hogyan iszik tejcsit a kistesoja..Anyuka megengedte hogy belessenek a kendo ala,mire az en tunderkem csak ennyit tudott suttogni:Anya ez milyen szep...Te is adtal igy nekem tejcsit?
Mikor hazaertunk megkerestuk a fotokat ahol szopiztak mikor picik voltak..Es tudjatok mit mondott az en 3 es fel eves kislanyom?Anya ez a legszebb fenykep rolunk..azert mert magadbol etetsz.
En ehhez mast nem is fuznek hozza..
Előfordulhat, hogy olyankor még nem akarja abbahagyni, viszont már réges-rég érett rá, így ha az anya nem akarja szoptatni, akkor már jó ideje könnyű dolga van-lesz.
pl van egy olyan ismim is, akinek azt hiszem 3 éves volt, mire anyuka beteg lett olyan gyógyszereket kellett szednie, amivel tilos szoptatni.
Mindenféle hisztizés nélkül a gyerek megértette, hogy mostantól nincs, pedig ott semmi átmenet nem volt.
Én amondó vagyok, hogy a nagyobb érettebb rá, és könnyebben el lehet hagyni...legalábbis én pont ezeket a jó példákat hallottam másoktól.
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Miért zavar ilyen sokakat a nyilvános szoptatás?
- A szoptatásról mindent
- Nyilvános szoptatás: Illendő vagy sem?
- Szájak mozgásban, avagy szoptatás nyilvános helyen
- Mi a véleményed azokról a férfiakról akik megcsalják párjukat, terhesség, szülés, szoptatás idő alatt? Elválnál tőle? Mit tennél?