Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt fórum

H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
3120. rinike
2013. jan. 20. 10:54
Engem tegnap oltottak be, most 9 hetes a kislányom. Nekem egyéb okokból komoly szakember immunológusom van. November 17-én szültem, és november elején akartam beoltatni magam, de akkor még nem volt vakcina. Mire lett vakcina, már nem volt 2 hét vissza a szülésig, így az immunológus azt mondta, mostmár várjuk meg a szülést, utána két héttel oltassunk. Addigra megfáztam, mire meggyógyultam, eltörtem a kezem és műtöttek, akkor azért vártunk. A kicsit nem oltattuik be, az immunológus szerint az anyatejjel ikap majd annyi ellenanyagot, amennyi kell neki.
3119. Durciful
2013. jan. 16. 19:55

Én 23 hetes kismama vagyok. Én nem fogom magamnak a védőoltást beadatni.

-a gyerekkoromban kötelezőkön kívül semmilyen oltást nem kaptam, utoljára beteg gyerekkoromban voltam, az több mint 30 éve volt.

Ez egy óriási üzlet, nem több, amit az emberek félelmeire építenek. Mondjuk az én esetemben eleve kizárt a védőoltás, mivel higanyt tartalmaz, én pedig higanyérzékeny vagyok (a higanyérzékenyek biztosan kevesen vannak és nem jelentenek olyan jelentős pénzbevételt, hogy a számunkra is készüljön oltóanyag). És ezen a ponton további kérdéseim is felvetődnek az oltóanyaggal kapcsolatban, mint pl. mi árt jobban a babának, egy kis higany az elméjének vagy egy kis közösség kerülés, sportolás és rendszeres facsart narancs a mamának? Ez egy igen érdekes kérdés.

2013. jan. 16. 18:51
Én ma kaptam meg az oltást. Iszonyatosan gyógyszerellenes vagyok, de nekem azt mondta a doktornő, hogy kismamáknak kötelező. Húztam a számat, de ha azt mondja kötelező... Látom itt- ott hogy mondják az emberek, márpedig ők nem adatják be. Ezek szerint hazudott a ****. Most nagyon ideges vagyok, ez az én döntésem lett volna, és van egy érzésem hogy ezt elsumákolta. Csak nem tudom, mi jogon.
3117. Katoca5 (válaszként erre: 3116. - Andika'77)
2011. febr. 4. 10:38

Örülök, hogy reményt adhatok olyanoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint mi, ez is volt a célom. :o) Amúgy én is rengeteg pozitív energiát kaptam a történtek után, ugyanis mindenkinek volt egy története (legtöbbször saját eset), amikor ugyanez történt. Első (akárhányadik) babó angyalka lett, viszont a következő Manócska már hús-vér angyalka. :o) Szóval ne csüggedj/csüggedjetek, minden rendben lesz, csak hagyjatok teret a szomorúságnak, igen is éljétek meg, gyászoljátok meg és akkor meglátod, hogy enyhül a fájdalom és jönnek a Sárikák... :o)


A szédülésed nem tudom mitől lehet, szerintem mérd meg a vérnyomásod, elképzelhető, hogy nagyon alacsony. Én legalább is ilyenkor szédelgek. Pár hete - jó indulattal - volt 80/50. Meg is kérdezték, hogy élek még? :o) A lényeg, hogy ha szédülsz, akkor nagyon lassan kelj fel bárhonnan is. Én már attól megszédültem, hogy reggel felültem az ágyba. :o)

3116. Andika'77
2011. febr. 3. 19:04

Kedves Katoca!


Köszönöm szépen a kedves szavakat és egyben sajnálom a veszteséget,amit át kellett élned neked is,de a pozitív dolgok,mint a Te Sárikád,sok-sok erőt adnak szerintem mindannyiunknak és REMÉNYT,hogy következőre sikerülhet!!!!

Vettem most én is Omega 3-at,100db-os,úgyhogy elvileg pont kitart 3 hónapig,aztán újra belevágunk!!!

Mitől szédülhetek?Kicsit több vért veszthettem???

3115. Katoca5 (válaszként erre: 3112. - Andika'77)
2011. febr. 3. 17:29

Ja és, hogy a fórumtémához is hozzászóljak:

Én egyáltalán nem vagyok hajlandó beoltatni magam normál esetben sem, terhesen meg pláne nem.

3114. Katoca5 (válaszként erre: 3112. - Andika'77)
2011. febr. 3. 17:27

Kedves Andi!


Átérzem azokat a dolgokat, amiket Te átéltél. Én márciusban tudtam meg, hogy kisbabát várok, de sajnos decembertől áprilisig minden hónapban beteg voltam egyszer. Influenza szerű megbetegedések és valószínűleg ezt nem bírta az én kis babócám. :( Pont a 12. héten jelentkeztek a vetélés jelei - amikor már épp készültem ellazulni, hogy minden rendben van. Úgyhogy sajnos gyereknapon (május utolsó vasárnapján) kellett befeküdnöm a kórházba. :( Iszonyatos volt mind fizikailag, mind lelkileg. A lelki részét nehezen hevertem ki.


Aztán októberben teljesen váratlanul ismét kopogtatott a gólya. :o) Most itt rugdos a pocimban a 20 hetes pici Sárikám. :o)))) Nagyon féltem Őt, minden nap arra gondolok, hogy minden rendeben legyen. Az első pillanattól táppénzre vett a doki, és Utrogestan-t kaptam. A mostani időszakban nagyon félek a vírusfertőzésektől, úgyhogy az én kistáskámban is megtalálható a folyékony kézfertőtlenítő és használom is rendesen. Mindezek mellett Napi 3-szor szedek omega-3-at és 3-szor 500 mg C vitamint. Eddig minden rendben van és remélem így is marad. Kopp-kopp.


Szóval fel a fejjel, és hidd el hamarosan kopogtat a gólya. :o)

3113. Bonti74 (válaszként erre: 3109. - Andika'77)
2011. febr. 3. 10:35

Most olvasom hogy nagyon szakszerűen válaszoltak a sárgatest hormonos kérdésedre.

Úgyhogy én nem is teszek hozzá semmit.

A másik,hogy rettentően sajnálom a dolgot. És ne vádold magad, biztos vagyok benne hogy a kicsi lelke vissza fog térni hozzád!!!!

Ha egyszer már téged választott, illetve titeket, akkor megint jönni fog! Én ezt akkor éreztem meg először teljes bizonyossággal, mármint hogy a babák választanak maguknak családot, mikor a harmadik lányom megfogant. Nagyon nem számítottunk rá és erre kopogtatott. Akkor jöttem ide a hoxára kétségbeesve, a háromgyerekesek fórumára, hogy kérdezzek... Rengeteg kérdés volt bennem, de elvetetni nem voltam képes, egyrészt mert hívő vagyok, másrészt mert éreztem hogy minket választott Ő. Imádom. Így kerek az életem három gyermekkel, ma már felfoghatatlan, hogy nem tudtam teljes szívemmel az első pillanattól örülni neki. Na én meg ezért vádolom magam néhanap...:(

3112. Andika'77 (válaszként erre: 3111. - Vedin)
2011. febr. 2. 13:43

Nem ciki,sokan használnak maszkot utcán,metrón is!

Semmi sem ciki ha rólatok van szó a babával!!!!!!

Ne törődj vele,hogy néznek-e vagy sem,hallgass mindig az anyai ösztöneidre!

3111. Vedin (válaszként erre: 3106. - Andika'77)
2011. febr. 2. 13:22

KÖSZÖNÖM! Együttérzek veled!

MÉg azért annyi elővigyázatosságot teszek, hogy mikor ebben a járványos időszakban vagyunk, ha vizsgálatokra megyek, laborba, rendelőbe, kórházba, akkor felveszek egy maszkot. Tudom nagyon ciki lesz, de inkább ez, mint egy vírus.

3110. Andika'77 (válaszként erre: 3107. - Viliflora)
2011. febr. 2. 11:44

Szia!

Köszi szépen a választ!Igen,azt én is úgy tudtam,hogy sárgatest elégtelenség esetén nem tapad meg jól az embryo(talán ez lehetett velem is+ az oltás) és a 3.hónaptól ott a méhlepény,ami véd,táplál.

Csak sajna ugye előre nem adnak ilyet,hogy biztos,ami biztos szedjük,csak ha már minimum 1x baj történt.Gondolom nálam már veszélyeztetett terhesség lesz,mert fenyegető vetélés állat fent.De NE így legyen!!!!

megbeszélem a dokival,köszi még egyszer!!!

3109. Andika'77
2011. febr. 2. 11:37

Szeretném leszögezni,hogy ezt nem én találtam ki és csak azért másoltam be,hogy el tudjon gondolkozni mindenki,akit esetleg érint az az oltás.Nem tisztem lebeszélni senkit,hiszen nem vagyok orvos,nem is ez a szándékom,csak hátha segíthetek,ha már erről szól a fórum...

Inkább beszélgessünk róla,csak ne bántsuk egymást,azt szeretném kérni!


Én soha nem oltattam be magamat influenza+H1N1 ellen,viszont vannak oltásaim Hepatitis és Kullancs ellen.Ezeket azért adattam be,mert sokat jártunk olyan helyeken kirándulni,ahol kullancsok lehetnek,a hepatitist pedig az Egyiptomi és hasonló nyaralások miatt.

DE!!!!Most jön a lényeg!Akkor egymagam voltam a szervezetemmel és mint felnőtt egészséges szervezet állítottam elő magamnak az ellenanyagot ugye.

Utána olvastam szakkönyvben is és ezt írják:

-Élő kórokozókat tartalmazó oltóanyaggal tudatosan nem használunk a terhesség alatt,ezen védőoltások elviekben embriopátiát okozó hatása miatt.afontos tudnivaló,hogy ha valaki véletlenszerűen terhesség alatt kapott ilyen összetételű védőoltást,a terhesség megszakítása NEM indokolt.Ez egy 2007-ben elfogadott egyezményből volt szó szerinti idézet.

Azt is írják,hogy a tervezett terhesség ELŐTT legalább 28 nappal vagy a terhesség 2.illetve 3.trimeszterében lehet adni.

Ez az oltás,amit én is valószínűleg te is kapnál,ez az influenza kombinálva a H1N1-gyel.

H1N1:-Új típusú influenza,padémiás influenza,sertésnátha,serésinfluenza.2009. áprilisában jelent meg,majd terjedt el a Földön néhány hónap alatt.

Több országban ún."FÉSZEK PROGRAM" indult,ahol nem a várandós nőt,hanem a családtagokat oltják be,így védelmet nyújthatnak a közvetlen hazavitt kórokozók ellen.

Élő kórokozót tartalmazó védőoltás terhesség előtt legalább 28 nappal ajánlható fel...de ezt már azt hiszem leírtam..ugye?

Szóval én mikor ezeket elolvastam,akkor döbbntem rá,hogy az én babám ezt nem élte túl,mnem vele volt a baj,hanem ez a mocsok sertésvírus meg ki tudja még mi,legyőzte őt,hiába legyengített változat,blablabla...akkor is ez okozta,tudom!!!

Leírták feketén-fehéren,hogy mi az ábra,csak olvasnom kellett a sorok között!

Eleve ha terhes lesz egy nő,az immunitás visszakapcsol a minimális üzemmódra pont azért,hogy ki ne lökje a magzatot,mint egy fel nem ismert idegen sejtet.Ezt is a természet adta adottságként a nőnek,vagy A jó Istenke,nevezzük bárhogy.Az ösztöneim azt súgják,hogy egészséges volt a picikém és remélem visszatér a kis lélek hozzám nem sokára!Gondold el,én pont akkor kaptam meg azt a nagy dózist injekció formájában,amikor Ő még csak egy kis pötty volt,néhány milliméter!

3108. viliflora (válaszként erre: 3107. - Viliflora)
2011. febr. 2. 11:33
Bocsánat, de az e betűvel gondjaim vannak a klaviatúrán...
3107. viliflora (válaszként erre: 3104. - Andika'77)
2011. febr. 2. 11:32

Szia!


Ign sárgatest hormon (progsztron), csakúgy, mint az Utrogestan. De csak akkor segít, ha a probléma: hormon elégtelenség. Viszont ártani tényleg nem árt. De tudni kell, hogy más okból kialakuló korai vetélésnél nem használ.

A 12. hétig szedhető (onnan ugye a lepény átveszi a stesthormon szerepét), néhány kivételes esettől eltekintve.

Vényköteles, beszéld meg az orvosoddal.

Lombikosok például már a tervezett beültetés előtt szedik egy hónappal (gondolom ezt legalább kizárják).

Sok sikert Nektek és mindenkinek jó babavárást, babázást.

3106. Andika'77 (válaszként erre: 3103. - Vedin)
2011. febr. 2. 11:30

Vedin,

hallgass az ösztöneidre és vigyázz magadra és a babádra!!!!!Kívánom,hogy jól dönts és kerüljön el messziről a betegség Téged is mindenkit!

Jól beszél a dokid!

Sok-sok kézmosás,vannak azok a víz nélkül is használható fertőtlenítők,a női táskákban simán elférnek,zselé szerű az állaguk..talán ismeritek...

3105. Andika'77 (válaszként erre: 3101. - 118ace9012)
2011. febr. 2. 11:26

Timcsi,

én Veled értek egyet maximálisan!

Soha többé oltás!

Hozzá teszem,ezt csak MAGAMRA értem és senkit sem szeretnék befolyásolni!!!

Én sosem adattam be,csak a házidokim ajánlotta,hogy a terhesség tervezésekor mégiscsak jó lenne..

Aztán beadtam a derekam,természetesen ha tudtam volna,hogy Ő már itt van velem,futva menekültem volna a rendelőből!!!

Mindjárt megkeresek egy egyezményt,ami 2007-ben született,csak későn találtam rá:-(( és bemásolom.

Számomra egyértelmű,amit és ahogyan leírják,Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

3104. Andika'77 (válaszként erre: 3093. - Bonti74)
2011. febr. 2. 11:16

Kedves Bonti!

Köszönöm szépen a kedves szavakat!Én is megnéztem a képeket,nagyon gratulálok a gyerekekhez, gyönyörűek!

Igen,már sokaktól hallottam,hogy van olyan,hogy a nagyon korai terhességet nem vesszük észre,max.egy erősebb vérzés jön.Ezt a nőgyógyászom is mondta,hogy egy nő élete során többször is lehet így állapotos,csak még nagyon az elején véget is ér.

Tudom,hogy a 12.hétig kritikus az időszak és ha bármi rendellenesség van,akkor így dönt a szervezet,hogy nem "táplálja" tovább a kis embryo-t és vagy "kilöki" magából vagy műszeres bef.szükséges,esetleg mindkettő..:-(

Szomorú,de azzal nyugtatom én is magamat,hogy egy korai terhességtől "könnyebb" búcsúzni,mint ha egyre nagyobb és nagyobb,jobban és jobban érzi az ember a babáját.Olvastam itt rengeteg olyan esetet,ami ennél sokkal megrázóbb volt és ott is csak a miért-ek maradtak.

Én sem szeretném ha vita lenne,egymás támogatása és erősítése a cél!Minden nő és szervezet más,mindenki másképp éli meg,mindenki a saját orvosának hisz,stb...az élet és a természet meg úgyis teszi a dolgát ,mi csak tehetünk azért,hogy jobb legyen.


A Duphaston az mi?Sárgatest hormon esetleg???

Nem vagyok otthon ebben a témában...

Én sok kismamitól hallottam Utrogestan nevű talán hüvelykúpról..aki vérezget,annak adják és ettől általában megszűnt a vérzés teljesen.

3103. Vedin (válaszként erre: 3073. - Jucuska25)
2011. febr. 2. 10:43
Megkérdeztem az orvost az oltással kapcsolatban, azt mondta, várjak a 12. hét végéig. Na már most 9 hetes vagyok. A járvány már itt van. Ha várok, még 2 hetet, akkor is javában tartani fog a járvány, arról nem beszélve, hogy oltás után 2 hét mire kialakul a védettség, addig meg mi van? Emiatt úgy döntöttem, hogy nem adatom be. Reménykedem, hogy elkerül!!!!! Én is kerülöm a tömeg helyeket.
3102. pocak25 (válaszként erre: 3101. - 118ace9012)
2011. febr. 2. 10:09
Szerencsére az ilyen rossz példák nem gyakoriak , söt én még ne is hallottam egyet sem. Nem hiszem ha az oltásnak ilyen hatásai lennének akkor azt az ellentábor eltusolná, és nem hozná nyilvánosságra. Ha ez történt , és szerinted bizonyitott hogy az oltás okozta a kisbaba betegségét akkor érdemes lett volna az oltást készitö cégnek jelezni, és esetleg kártéritést kérni.Nálunk szerencsére egy olyan eset sem történt hogy valaki az oltást követöen beteg lett, és az is lehet hogy nálatok már bujkált valami nyavaja , és az oltás mivel legyengiti az immunrendszert , igy kijött.
3101. 118ace9012 (válaszként erre: 3095. - Pocak25)
2011. febr. 2. 09:08

Ha rémisztő, ha nem, ez történt! Szerintem joga van mindenkinek tudni a frankót, hogy érdemben tudjon dönteni, mérlegelve a kockázatokat is. De tudom, hogy ebben az országban mindenhol az működik, hogy kendezzük el a dolgokat, ami nem látszik az nincs is...

Mint írtam, nem állt szándékomban direkt pánikoltatni senkit, de nem árt elgondolkodni a dolgokon. Nem véletlenül nem ajánlották az influenza elleni oltást 3 éve még a kismamáknak, illetve a kisgyerekeknek sem... És ahogy lentebb is írták, ki tudja milyen hatása lesz hosszú távon mert amikor előjönnek a problémák az iskolában már senki nem gondol erre az oltásra...

Egyébként ők is genetikushoz mentek, aki felállította a korképet és erre a megállapításra jutott! Gondolom ő sem dobálózna felelőtlenül ilyen szavakkal!

Azt is írtam, hogy nyílván nem fog mindenki így járni mert egyéb dolgok is jelen lehettek és az oltás volt az i-re a pont.

Az említett neves professzor is csak a betöltött 12. hét után ajánlja az oltást! A saját orvosom meg csak a 16. hét után, akkor is csak saját felelősségre. Nem véletlenül ilyen megosztottak az orvosok sem...

A környezetemben meg mindenki aki oltatott, kivétel nélkül beteg lett...

3100. Andika'77 (válaszként erre: 3099. - Barkata)
2011. febr. 1. 17:23

Köszönöm szépen,Drága vagy:-))!

Vágyom rá már nagyon!

Tudom,hogy bármi baj lehetett,csak annyira tökéletesen indult minden,hogy nem hittem,hogy bármi baj lehet...aztán okokat kerestem és a legkézenfekvőbb az oltás volt...

Nem hajtom az időt,de legyen már tavasz!!!!

Akkor nem kell oltásokon gondolkozni,hanem friss levegő,napsütés,sok friss gyümi és semmi bacilus vagy vírus.

Remélem minden nő egyszer Anyává válik,akinek ez a vágya,én teljes szívemből kívánom!!!

3099. barkata (válaszként erre: 3087. - Andika'77)
2011. febr. 1. 14:37
nagyon sajnálom ami Veletek történt, én is nagyon aggódtam, hogy gondot fog okozni az oltás, de szerencsére nem így lett. Sajnos sok oka lehet annak ami történt, de az biztos, hogy nem a Te hibád, mert hallgattál az orvosra. Sajnos olyan sok információt zúdítanak ránk mindenhonnan ( jót is, rosszat is), hogy az ember azt se tudja mit csináljon. Mindenesetre kívánom, hogy újra két csíkos legyen a teszt és egészséges kicsikéd szülessen!
3098. pocak25 (válaszként erre: 3097. - Bonti74)
2011. febr. 1. 12:58
A picit én sem akarom. Ö is egy picit náthás. igy legalább biztos vagyok benne , hogy nem hoz haza senki betegséget.
3097. Bonti74 (válaszként erre: 3096. - Pocak25)
2011. febr. 1. 12:56
Én tavaly áprilisban szültem és 20 hetesen oltattam be magam és az egész családot, nálunk sem lett kutya baja senkinek. Idén a picin kívül mindenki beoltatta ismét magát, de a kicsivel a betegsége (nátha ilyesmi) miatt már lecsúsztunk, most már nem akarom beoltatni, mert mire védett lesz már lehet vége lesz a járványnak.
3096. pocak25
2011. febr. 1. 12:52
Ja és nálunk senkinek nem lett semmi baja az oltástól, és betegek sem voltunk!
3095. pocak25 (válaszként erre: 3084. - 118ace9012)
2011. febr. 1. 12:50
Én ezzel nem értek egyet! Hogy tudná kijelenteni egy orvos azt , hogy az oltás miatt lett beteg a baba???Ezt mivel igazolja? Neves prof ajánlja az oltást aki genetikus is. Gondolom nem az a célja, hogy meghaljanak a babák.Nagyon sajnálnivaló , hogy ez igy történt, de szerintem az oltás nem befolyásol semmit. Én 5 hetes terhes voltam amikor oltva lettem, és semmi baja a picimnek, és abban sem hiszek , hogy a késöbbiekben lesz valami. És elgondolkodtató az is , hogyha nem kapunk oltást és elkapjuk, akkor mi lett volna? Akkor nem csak a baba hanem az anya is veszélyben van , és sok esetben meg is hal sajnos. Én most is oltattam , és az egész családom , hogy meg tudjam védeni a pici babám . Elég rémisztö dolog ide ezt irni már bocs!!
3094. Andika'77 (válaszként erre: 3092. - Bea0124)
2011. febr. 1. 12:41
Szia! Igaza van a védőnőnek!!!
3093. Bonti74 (válaszként erre: 3091. - Andika'77)
2011. febr. 1. 12:40

Nagyon szép pár vagytok és jól áll a kezedben az a tündéri kisleány! Majd ha tiédet fogod így ölelni mindent elfelejtesz, hidd el!

Kitartás, ez nem egyszerű, de a gyereknevelés sem lesz majd az, a nőgyógyászom mondta egyszer, hogy a terhesség csak előjáték...

Gondolj erre úgy, hogy ez egy nagy feladat kezdeti lépései, legközelebb minden rendben lesz, a tested még lehet nem készült fel eléggé. Sokan az első terhességüket észre sem veszik, csak hogy késett meg erőssebb a vérzés. Közben meg elment a baba. Azért azt a Duphastont szedném majd a helyedben, ártani nem árt, túladagolni nem lehet. Én mindegyik terhességemnél szedtem amint kiderült, hogy babát várok.

3092. Bea0124
2011. febr. 1. 12:37

Sziasztok!

A védőnőm azt mondta hogy ő biztos nem adatná be/nem is tanácsolná 18hét előtt!

3091. Andika'77 (válaszként erre: 3090. - Bonti74)
2011. febr. 1. 12:33

Tudom és aranyos vagy,köszi a biztatást!!!

Csak annyira rendben volt minden....álmomban sem gondoltam,hogy nem marad velem..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook