Keresek egy receptet... (beszélgetős fórum)
3 tojásól süss egy piskotát ha kihült nyomj rá 25 dkg gesztenye masszát és tejszinnek vond be.
Kész kockára vágod................
Valószínűleg igen. Én amúgy mindig tejfölt rakok bele,de az eredmény ugyanaz.
Ezt a kiflit nagyon szereti a család,két hetente sütnöm kell. Próbáld ki Te is!!!! :-))
Hozzávalók:
* 70dkg liszt
* 2 tojás
* 1 kefir
* 1dl olaj
* 1dl tej
* 5dkg élesztő
* 1 margarin
* 2 evőkanál cukor
* 1 evőkanál só
* 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
Először a margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Aztán felfuttatom az élesztőt tejjel és cukorral. A lisztet egy tálba mérem, és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal tojással. Só nem kell bele!
Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha kell, teszek még hozzá kis kefirt.
A tésztát 8 egyenlő részre vágom, egyet tányér nagyságú lappá nyújtok, megkenem a margarin negyedével. Egy másik kerek lappot teszek rá. Négyfelé vágom, és minden cikket még 3 felé. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. tojássárgájával megkenem. Tetejére szezámmagot szórok, vagy ki mit szeret.
Egy órát pihentetem. A sütőt nem kell előmelegíteni 200 fokra, állítom és megsütöm.
Aztaaa!
Tényleg ez volt! Köszi!
CSinálta már valaki?
Ma délelőtt volt a Fem3 műsorán egy ismétlés, amiben Stahl Judit valami gyors svéd vagy norvég édességet készített. Sajnos a pontos receptet nem mondta el. Ha valakinek meg van, kérem, adja meg, mert nagyon szeretném megcsinálni.
Amit tudok:
A tészta: liszt, joghurt, cukor, tej, olvasztott vaj.
Ezt összegyűrni, 20 x 30-as méretre kinyújtani. Megkenni olvasztott vajjal, rá cukor, fahéj. Feltekerni, 12 csigát vágni belőle, sütőbe fektetni, és nyakon önteni barnacukorral elkevert tejszínnel.
Sajnos az adagokat nem tudom. Valaki esetleg?
Szia!
Remélem, még nem késő a recept! Bonyolultnak tűnhet a leírás, de igazán egyszerű elkészíteni, csak egy kicsit időigényes, mert mindent ki kell alaposan hűteni, különben szétfolyik a krém. A naplóm 73. bejegyzésénél képet is találsz róla.
Tejszelet:
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg porcukor
5 dkg vaj, vagy margarin
2 ek kakaópor
2 tojás
2 ek méz
35 dkg liszt
0,5 cs sütőpor, vagy 1,5 kk szódabikarbóna
Krémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
3 dl tejföl
3 ek liszt
4 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
1 tábla tej tortabevonó csoki
A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet gőz felett összedolgozzuk. Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a sütőport. Összedolgozzuk, két vékony lapot nyújtunk, amiket közepes tepsi hátán kb. 5-10 perc alatt készre sütünk.
Krém:
A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport.
Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük. A két kihűlt lap közé kenjük a krémet.
Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit.
Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen, és felszeleteljük.