Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Mert mi a szerelem? Néha egyszerűen az, ha önmagadat adod, és hagyod, hogy akit szeretsz, szintén önmaga legyen.
Laurell Kaye Hamilton
Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kéne lenned. Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni.
Osho
Csak olyat mondj, amit valóban úgy is gondolsz. Az élet rövid, nem szabad tönkretenned azzal, hogy folyton a következményeken aggódsz. Teljes, intenzív és boldog életet kell élned, akár egy nyitott könyv, amely elérhető bárkinek, aki bele akar olvasni.
Osho
"Álmodj, amit csak akarsz; menj, ahova
szeretnél; légy az, aki szeretnél, mert csak
egy életed van és csak egy lehetőséged, hogy
olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél."
-Paulo Coelho-
Téged szeretlek,
Hogy Te szeretsz, nem is olyan fontos :
Két ember s mind a kettő bolondos.
Mi lessz velünk, majd eldönti talán
A Sors, e bölcs, gondos.
(Ady)
"Maradnak az igazak és a jók.
A tiszták és a békességesek.
Erdők, hegyek, tavak és emberek.
Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!
Likasztják már az égben fönt a rostát
s a csillagok tengelyét olajozzák
szorgalmas angyalok.
És lészen csillagfordulás megint
és miként hirdeti a Biblia:
megméretik az embernek fia
s ki mint vetett, azonképpen arat.
Mert elfut a víz és csak a kő marad,
de a kő marad."
Wass Albert
Annyira várlak, és ahogy közeledik a pillanat, egyre jobban akarlak látni. (...) Kevésbé érzem magam egyedül itt, a világ sokkal szebb így, még a rácsok mögül is. És még szebb lesz, ha megjössz. Ezért ezen a hajnalon egészen megnyitom a szívem, és átadom neked, szerelmem.
Paulo Coelho
"Hová mész, ha magányos vagy?
Követni foglak,
Amikor a csillagok elszomorodnak."
Azt kérded tőlem,
mit akarok tőled,
és én nem tudom a választ.
Csak azt tudom,
ha meghallom a hangod,
akkor én boldog vagyok,
csak azt tudom,
szeretném
kékre festeni életednek az egét,
soha ne takarja felhő a Napodat.
Én csak azt tudom,
hogy szeretném lebontani a tornyokat,
hogy semmi ne akadályozza
a világ zenéjét,
hogy hozzád eljuthasson
Én csak azt tudom,
hogy szeretnék olyan világot neked,
ami olyan,
mint egy óriási gyönyörű festmény,
mely mellett minden más festmény eltörpül.
De tudom, nem tehetem.
S mert a napod nem tudom az égen tartani,
hát elmegyek a sötéttel barátkozni,
hogy megtaláljam benne a szépet,
hogy Neked ajándék ajándékozhassam.
Szerelem
Te élsz bennem? Vagy
én benned? Mindegy. Egyek
vagyunk. Örökké.
"How could I face the faceless days If I should lose you now?"
Hogy is nézhetnék szembe az arctalan nappal, mikor épp most veszítelek el?
Ha volna fényképezőgépem - mondtam -, mindennap lefényképeznélek. Akkor emlékezhetnék, hogy milyen voltál életed minden egyes napján." "Mindig ugyanolyan vagyok." "Nem igaz. Folyton változol. Mindennap egy kicsit. Ha tudnám, megörökíteném." "Ha olyan okos vagy, miben változtam épp ma?" "Egy tizedmilliméterrel magasabb lettél, például. A hajad is egy tizedmiliméterrel hosszabb. És a melled is nőtt egy tized...." "Nem igaz!" "De igaz." "De NEM." "De igen." "És még miben, te nagyokos?" "Egy kicsit boldogabb lettél, és egy kicsit szomorúbb." "Vagyis a kettő kioltja egymást. és én maradok ugyanolyan." "Egyáltalán nem. Az, hogy egy kicsit boldogabb lettél, nem változtat azon, hogy egy kicsit szomorúbb is lettél. Mindennap mindkettő, ami azt jelenti, hogy most, ebben a minutában vagy a legboldogabb és a legszomorúbb egész életedben." "Honnan tudod?" "Csak gondolj bele. Voltál már boldogabb, mint most, hogy itt fekszel a fűben?" "Nem, azt hiszem, nem." "És voltál szomorúbb?" "Nem." "Tudod, ez nincs mindenkivel így. Mások például a húgaid mndennap boldogabbak. És megint mások, mint például Beyla Ash csak szomorúbbak lesznek. És van, aki hozzád hasonlóan mindkettő." "Na és te? Te is most vagy a legboldogabb és a legszomorúbb egész életedben?" "Hát persze." "Miért?" "Mert semmitől nem vagyok boldogabb és szomorúbb, mint tőled."
(Nicole Krauss - A szerelem története )
Nagy dolog a szeretet. Valóban nagy jó, mely egyedül könnyít minden terhet, és egyaránt elvisel minden egyenetlent. A szeretet futván fut, örül, szalad és fel nem tartóztatható. Mindent elhagy, hogy mindent elnyerjen. A szeretet nem ismer határt, hanem minden módfelett buzgón lángol. A szeretet terhet nem érez, fáradságot nem szenved, többre vállalkozik, mintsem elbírná.
A szeretet lehetetlenséget nem ismer, mert azt állítja, hogy mindenhez van ereje.
A szeretet vigyáz. Szunnyadván nem alszik, elfáradván meg nem bágyad, szorongattatván meg nem szorul, félvén nem retteg, hanem mint a sebes láng és égő fáklya felverődik és bátran átmegy mindenen.
Kempis Tamás