Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2010. jan. 17. 17:32
A szerelem a legcsodálatosabb érzés,ami létezik. Amikor a szíved a torkodban dobog, mindened remeg, már akkor is, ha csak látod Őt. Aki nem érzett ilyet soha, az nem is élt. Egy embert a legmélyebben megszeretni elég lehet egyetlen nap is. De elfelejteni már kevés lehet egy egész élet. Szeressetek és ne féljetek kimondani! Mert ez az életünk értelme.
2010. jan. 17. 17:32
Azon a napon amikor rád találtam, egyedül voltam, senkire sem vágytam. Te értem jöttél, igazán szerettél köszönöm azt, hogy a mindenem te lettél.
2010. jan. 17. 17:31

Tudva, hogy egyszer biztosan elveszíti, senki gondolkodó nem lehet

igazán boldog. Mert a vég az mindent beárnyékol.

Azt hiszem valódi boldogok csak a bolondok, akik nem gondolnak, csak

hisznek.

És néha olyan jó bolondnak lenni...

" Szeretni, látni és megmutatni, érezni és

érzékeltetni, meghallani és maghallgatni, magasba

szállni és felröpíteni, kinyílni és felnyitni,

megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé

olvadni - és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás"

(Tatiosz)

Nem értem… Nem értem , Hogy miért érzem. Furcsa érzés szívemben, Aggodalom lelkemben. Nézlek téged, élek érted. Lelkem furcsa szövevényében, Rádtaláltam egy helyen. Nem tudom hogy ott miért vagy, De azt kívánom örökké maradj!
2010. jan. 17. 17:30

Szeretlek mert ilyen vagy...

Szeretlek mert enyém vagy...

Szeretlek mert társam vagy...

Szeretlek mert támogatsz...

Szeretlek mert megmondod milyen voltam...

Szeretlek mert megmondod milyen vagyok...

Szeretlek mert elfogadsz...

Szeretlek mert olyan édesen nézel...

Szeretlek mert összetartozunk...

Szeretlek mert hű vagy...

Szeretlek mert felvidítasz...

Szeretlek mert szeretsz...

Szeretlek mert szeretlek...

2010. jan. 17. 17:30
"Szerelem az, amikor csendes nyugalommal csak átöleled és tudod, az életed is rábíznád. Mikor biztonságban érzed magad, és akármilyen baj ért, akármilyen zaklatott vagy mellette megnyugszol. Ahogy némán a szemedbe néz, és csak megszorítja a kezed... Mikor olyan titkaid is elmondod neki, amiket még te sem tudtál azelőtt magadról. És ha reggel kinyitod a szemed, ott fekszik melletted, gyűrötten, kócosan, mégis boldog vagy."
2010. jan. 17. 17:29

Néha, ott a tükör előtt,

Úgy érzem minden rendben van.

Kicsit sápadtnak tűnök talán,

De majd összeszedem magam.

Mosolyt keresek, felragasztom.

Terüljön szét az arcomon.

Egyenes gerinc, nem könnyű ám!

De másképp nem folytathatom.

Nem adom meg magam, nem lehet!

Hős vagyok, mint a filmeken.

Csak a szemem, csak attól félek!

Oda ne nézzen senki sem!

3485. sanett77
2010. jan. 17. 14:14
"Igaz barát az, ki a kezedet fogja, de a szívedet érinti"
3484. sanett77
2010. jan. 17. 14:14
Összhangban egy másik emberrel csak akkor lehetek, ha magamhoz hűséges vagyok. Ha elárulom magamat, a másikkal is rossz viszonyba kerülök. Rossz viszonynak nevezem azt a kapcsolatot, ahol kiszolgáltatott leszek vagy zsarnok. Ahol belegázolok a másik lelkébe. Ahol föladom magam, csak azért, hogy a másik befogadjon. És nem engedem a társamnak, hogy önmaga legyen. Ahol függővé válok, kiszolgáltatott, és a "szeretet" nevében olyasmit művelek, melytől nemcsak szenvedek, de önmagam előtt szégyellem is. Azon az áron, hogy magamat elvesztem, nem lehet szeretni.
2010. jan. 17. 11:12

"Ne a szavakra figyelj, hanem az üzenetre!"

(Anthony de Mello)

2010. jan. 17. 11:09
Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenek előtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani. " Marie Curie
2010. jan. 17. 11:09
Az ember olyan dolgokat is elpusztít magában, amiket mások sosem tudnának tönkretenni. Sokszor nem az a kérdés, hogy odavész-e a lelked egy darabja, hanem hogy melyik darabja lesz az.
2010. jan. 17. 11:06

A halálod még nem bizonyítja, hogy éltél.

Vavyan Fable

2010. jan. 17. 09:20

" A hit nem vágy. A hit Akarat.

A vágy mindig beteljesítésre vár, az Akarat viszont erő.

Az Akarat megváltoztatja körülöttünk a teret, de ehhez szükség van a Vágyra is. "

3478. Lolita63
2010. jan. 17. 07:52
Ha szeretünk valakit, elgyengülünk. Kiszolgáltatottak leszünk. Megalázhatóak. Gyakran vesztesek is. Egy szerelemben mindig az veszít többet, aki jobban szeret. A közönyös, akinek egy kapcsolat nem "vérre megy", erősebbnek tűnik... Azért is félünk szeretni, mert odaadóvá válunk, kiszolgáltatottá. Mondjuk ki: gyengévé... És, mivel a szerelem ritkán izzik mindkettőnkben egyenlő hőfokon, mindig annak a nehezebb, aki jobban szeret. Még akkor is, ha intenzívebb boldogságot él át, mint a másik. Mert utána ő lesz a boldogtalanabb.
3477. Lolita63
2010. jan. 17. 07:50

Ha veszítettél már el valakit, tudod, hogy a vesztés pillanatában szeretted a legjobban és a legigazabban. Amikor szembesültél azzal, hogy „nincs”. Amikor a sors letépi rólunk azt, akit szeretünk, s ott maradunk kifosztva, egyedül – a hiányban döbbenünk rá, mennyire szerettük. Utólag. És jönnek az emlékek: a közönyös hétköznapok, a szürke reggelek, a fáradt fölkelések, a rosszkedvű morgások, veszekedések, összezördülések, a kellemetlen esték, amikor nem történt semmi, csak ültetek egymás mellett, üresen – a hiány fájdalmas érzésével visszanézve villámfényben látod meg a múltadat, s azt kiáltod:

- Milyen hülye voltam! Nem láttam, milyen kincset szórok szét minden percben és órában!... Bár akkor tudtam volna, amit most tudok: hogy ajándék volt vele az élet! Bár visszatérhetne, akár csak egyetlen percre is! Másképp szólnék hozzá? Másképp látnám, másképp ölelném… És elmondanám neki azt, hogy… Mit is?... Amit nem lehet elmondani.

3476. Lolita63 (válaszként erre: 3462. - 791fce5155)
2010. jan. 17. 07:32
Nagyon szépek az idézetek...
2010. jan. 17. 01:38
Leültem, kezembe vettem a könyvet, amit már vagy száz éve, hogy olvasok, nézem a betűket, erőltetem az olvasást, pedig jó könyv, de a gondolatom máshol jár, és tudom butaság, az jut eszembe, hogy míg más gyönyörű gondolatait olvasom, addig tőled rabolom az időt, mert míg másra figyelek, biztos, hogy nem jut eszembe semmi, amit neked elmesélhetek. Amit csak én mesélhetek neked. Sokszor úgy érzem, hogy ki kell zárnom mindent és mindenkit magamból, és magam körül, mindent, ami nem Te vagy. Annyira magamra kell maradnom, hogy senki, semmi másra ne figyelhessek. Ahhoz, hogy megtaláljalak, üressé kell válnom, üressé kell válnom ahhoz, hogy ketten lehessek veled.

Azt hiszem mindent könnyebb megérteni, mint egyik embernek a másikat. Könnyebb, mert amit nem értünk, arra odafigyelünk, próbáljuk érteni, figyelünk a természet szavára, mert titokzatos, mert feladat megfejteni, mert figyelmet érdemel.

Az embernek mindenre vannak szavai, érthető szavai, amiket nem kell megfejteni, különösebben figyelni se érdemes rá. Az egyikünk elmondhatja a másiknak, hogy elhagyták, hogy hiányzik, hogy fáj, de a másik nem értheti. Hallja a szavakat, de nem érti, mert nem értheti. Mert a szív belül van. Mert nem látni, ha látnák, talán értenék, mint ahogy megértik a vérző seb fájását.

Olyanokat mondanak, hogy jól van, miért kell ennyire kapaszkodni, miért nem veszed észre, hogy vége, értem én, de hát térj már észre, túltehetnéd már magadat végre, nincs benned büszkeség, értsd meg, hogy ami elmúlt, az vissza nem hozható, különben is, hogy jut eszedbe ilyenkor, ilyen korban.

Meg azt, hogy próbálj másra gondolni.

Ilyeneket mondanak az emberek, mert azt hiszik értik, megértik azt a másikat, mert ugyan hallják a szavakat, de valójában nem értik, nem érthetik, mert nem érzik az űrt, a belső tehetetlenséget, nem hallják a belső sikolyt. A szavak nem arra valók, hogy megértsék az emberek egymás érzéseit. Mint ahogy az eper ízét se lehet elmesélni olyannak, aki még nem találkozott vele, mint ahogy a pokol is csak annak érthető, aki maga is megjárta már a poklok poklát.

"Ahol a legnagyobb a kétségbeesés, ott van legközelebb a vigasztalás is." (Jókai Mór)
2010. jan. 17. 01:27

Ha a súly elbírhatatlan,

Emeld fel többször, és könnyebb lesz.

Ha a rejtvény megoldhatatlan,

Gondold át többször, és egyszerűbb lesz.

Ha a csalódás kibírhatatlan,

Éld át többször, és elviselhetőbb lesz."

2010. jan. 17. 01:24
Ha megkérdeznéd, hogy visszamennék-e abba a pillanatba, ami szép volt, akkor azt mondanám, hogy nem. Minden pillanatnak megvan a maga ideje, a maga értelme. Minden pillanat helyet készít a következőnek, a titkosnak. A rossz pillanat a mégrosszabbnak, vagy a jó a mégjobbnak, a rossz a jónak, a jó a rossznak. Nem mennék vissza, mert annak a pillanatnak elmúlt az ideje, és nem siettetném a következőt, de nem is akarnám elkerülni, mert annak lesz itt az ideje, és talán még szeretni is fogom. Ha másért nem, hát azért, mert helyet készít a következőnek.
2010. jan. 17. 01:23
Nem értették, mi az, ami az élet zavarában egymáshoz hajtotta őket, s még sokkal kevésbé értették, miért kellett végül szakítani, miért is éltek tovább, magányosan, új szeretők társaságában is magányosan, többmilliárd ember és a végtelen idő áramlásában is magányosan - miért kellett szakítani?
2010. jan. 17. 01:17
Az igazán nagy dolgok az apró rezdülésekben érhetők tetten. Mennyivel szegényebb a tenger végtelen felszíne, ha nem fodrozzák hullámok, mennyivel egyhangúbb a kék ég, ha nem csipkézik apró felhők, és milyen halott az erdő is, ha a fák ágain nem fészkelnek madarak, a fűben nem nyüzsögnek parányi bogarak. Ilyen a lélek is: ha nem figyelünk az alig észrevehető, apró örömökre, az élet szépségének legjavát veszthetjük el. ” (Elisabeth Lobber)
2010. jan. 17. 01:16

"Hogysem 10 barátot szerezzek képmutatásommal,

inkább szerzek őszinteségemmel 100 ellenséget."

2010. jan. 17. 01:06
Mintha elvesztettem volna a szívem, mintha üres lennék belül. Mintha mindent, ami bennem volt, itt hagytam volna nálad.
2010. jan. 16. 22:48

Légy erőslelkű, ha nehéz a sorsod,

s bátor. Ám légy bölcs, s ha a kedvező szél

szerfölött fújná dagadó vitorlád,

vond be a vásznát.

Quintus Horatius Flaccus

2010. jan. 16. 22:46

Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek. Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy kedvesünkhöz vagy a rikkantó, tavaszi erdőbe. Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nemcsak mi haladunk az utakon; az utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban. S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk ugyanahhoz a célhoz. Igen, az utaknak értelmük van. De ezt csak utolsó pillanatban értjük meg, közvetlenül a cél előtt.

Márai Sándor

2010. jan. 16. 22:44

Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz.

Csernus Imre

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook