Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Spirituális idézetek fórum

Spirituális idézetek (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
tegnapelőtt 01:10

"Minden zsenialitás valamilyen módon kapcsolatban áll a léttel: a világ egészével - a létezővel, az ontosz onnal, az ideával; minden zsenialitás az intenzív érzékenység egy neme. S éppen ezért minden más ember számára a zseniális ember műve az ébredés lehetősége."


/Hamvas Béla/

tegnapelőtt 01:09

"A zseniális embert szellemének univerzalitása - individuumfölöttisége, világnézetfölöttisége, elvfölöttisége teszi zseniálissá."


/Hamvas Béla/

júl. 9. 20:23

"Én soha senkitől nem kapok például semmit! Mert nekem JÓ! ... Ezt úgy be kell tudni! ... Mondjuk, mondják, hogy: "Judit, legyél már ilyen EMBER, legyél már ITT!" ... És akkor viszont mégsem kezelnek egészen úgy, hanem ilyen: "MERT BEZZEG NEKED!" Tehát a maradék szenvedésem, ez hülyén hangzik, de tényleg így van, hogy én attól szenvedek, hogy más attól szenved, hogy nekem JÓ! Hogyha megkérdezi tőlem bárki, hogy mi az életemben, mint egyszerű magyar lánynak a legnagyobb sikerélményem, tehát hogy mi az, amire én a legeslegeslegbüszkébb vagyok magamban, akkor az az, hogyha bárki engem bánt, nem érzek semmit!"


/Gesztelyi Nagy Judit/

júl. 9. 19:56

"A kulcskérdés az az, hogy meg tudom én az tenni, hogy visszajöjjek magamba, akkor, amikor veszély van. Mert ugye sok magán kívül lévő ember között kell visszajöjjek a szívembe. És ez azt jelenti, hogy vállalom –e azt a szenvedést, ami azzal jár, hogyha én nyitott szívvel vagyok a világban, mindaz a dolog, ami nem szeretetből van, az azon nyomban fájni fog."


/Gesztelyi Nagy Judit/

júl. 2. 22:25

"Amit "én"-nek nevezünk, lengőajtó csupán, amelyik ide-oda leng, amikor ki- és belélegzünk."


/Sunrjú Szuzuki/

júl. 2. 21:42

"A kék hegy a fehér felhő atyja. A fehér felhő a kék hegy fia. Naphosszat egymástól függnek, anélkül, hogy függenének egymástól. A fehér felhő mindig a fehér felhő. A kék hegy mindig a kék hegy."


/Tozan/

júl. 1. 22:46

"De nézd meg a békát. A béka is ül, akárcsak mi, de fogalma sincs a zazenről. Figyeld meg! Ha valami bosszantja, grimaszt vág. Ha valami ennivaló jön arra, elkapja és megeszi, szintén ülés közben. Valójában ez a mi zazenünk is - nem valami különös dolog."


/Sunrjú Szuzuki/

júl. 1. 22:46

"Mindig olyannak kell lenned, mint a béka. Az az igazi zazen."


/Sunrjú Szuzuki/

júl. 1. 22:46

ÜLNI, MINT A BÉKA


"A béka jól példázza a gyakorlásunkat."


/Sunrjú Szuzuki/

júl. 1. 22:25
Aki nem tudja, tanítja
júl. 1. 22:09

"Mi, emberek, ragaszkodunk valamihez, ami nem valóságos, és elfeledkezünk mindenről, ami valóságos."


/Dógen/

júl. 1. 22:03

"Amikor zazenben ültök, önmagatok vagytok."


/Sunrjú Szuzuki/

júl. 1. 22:01

"Amikor zazent gyakorolsz, minden pillanatban, egyikben a másik után, elfogadod azt, amid most van, ebben a pillanatban, és elégedett vagy mindennel, amit teszel. Mivel egyszerűen elfogadod, nincs semmilyen panaszod. Ez a zazen."


/Sunrjú Szuzuki/

júl. 1. 21:55

"Valaki talán akkor éri el a megvilágosodást, amikor megpillant egy szál virágot vagy meghall egy hangot. Ugyanígy az is lehet, hogy miközben forró fürdőt vesz vagy éppen a vécére megy, akkor éri el."


/Sunrjú Szuzuki/

júl. 1. 21:50

"A cél eltalálása a kilencvenkilenc mellélövés eredménye."


/Dógen/

jún. 17. 21:45

"Minél több a víz, annál magasabban úszik a csónak. Minél nagyobb a sár, annál hatalmasabb Buddha."


/koan/

máj. 6. 00:54

"A külső béke haszontalan a belső béke nélkül."


/Mahatma Gandhi/

máj. 6. 00:53

"Ha Isten megjelenne az éhezőknek, azt nem merné máshogy megtenni, csakis kenyér formájában."


/Mahatma Gandhi/

máj. 6. 00:50

"Ha kiéled, az a baj, ha elfojtod, az a baj!"


/Chong An Sunim/

ápr. 12. 21:43

"Egy buddhista tanár egyszer azt mondta, hogy a mérges kígyó csak akkor mérges, ha közeledsz felé. Ha faképnél hagyod az erőszakoskodót, nem gyáva vagy, hanem okos."


/Daniel Gottlieb/

ápr. 12. 21:42

"A lelkünk akkor nyer megnyugvást, amikor egészen egyszerűen felhagyunk a küzdelemmel, és tudomásul vesszük a tényeket."


/Daniel Gottlieb/

ápr. 12. 21:41

"Gyakran mindent elkövetünk, hogy a világ elől eltitkoljuk a kiszolgáltatottságunkat, és ehhez komoly színjátszásra van szükség."


/Daniel Gottlieb/

ápr. 12. 21:40

"Ha jól érzed magad a bőrödben, és nem azon töprengsz folyton, hogy milyennek kellene lenned, akkor jóval magabiztosabb leszel."


/Daniel Gottlieb/

ápr. 12. 21:38

"Ha békét akarunk, akkor bennünk is békének kell lennie, nem elég csak beszélni róla."


/Daniel Gottlieb/

ápr. 12. 21:37

"Nem akkor lesz béke, ha csatát nyerünk, hanem akkor, ha abbahagyjuk a hadakozást."


/Daniel Gottlieb/

febr. 13. 01:00

"Inkább úgy tekintek a világra, hogy minden úgy van, ahogyan ebben az időpillanatban lennie kell. Az én egyetlen feladatom az, hogy legyek. Az a dolgom itt, hogy önmagam legyek, annak a szeretetnek a kifejeződéseként, aki vagyok, hogy lássam önmagam, mások és a körülöttem lévő világ tökéletességét, és folytassam az életemet a fizikai síkon. Ez minden, amit mindenkinek tennie kellene."


/Anita Moorjani/

febr. 13. 00:59

"A feltétel nélküli szeretet és elfogadás leírhatatlan volt, és igen, át akartam lépni a küszöbön, hogy az örökkévalóságban maradhassak... Olyan volt, mintha beborított volna az egység, minden lény és élőlény tiszta lényege - a fájdalmaik, kínjaik, drámáik és egójuk nélkül."


/Anita Moorjani/

2017. dec. 19. 21:36

"Akinek mérsékelt az evése, alvása, munkája és pihenése, az minden anyagi fájdalmat képes megszüntetni a jóga gyakorlása által."


/Bhagavad Gítá/

2017. dec. 19. 21:33

"A durvább sohasem tudja észlelni a finomabbat."


/Bakos Attila/

2017. dec. 19. 21:32

"A szem nem láthat az elmében."


/Bakos Attila/

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook