Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? fórum

Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)

❮❮ ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... ❯❯
384. Keriné76 (válaszként erre: 383. - Bonti74)
2010. júl. 7. 19:30
Köszi az infókat utánna nézek. Bár még ráérek vele, mivel még egyenlőre terhes sem vagyok.
383. Bonti74
2010. júl. 7. 14:01

Meg tudom írni nekem milyenek vannak, de mindenki másra esküszik. Valaki beruház a drágábbakba, mert első baba stb. Nekem az ár nagyon számít, így legtöbbet használtan vettem a teszveszen és a vaterán. Nekem vannak Naughty Baby és Coolababy zsebesek, amibe betét kell és együtt kaphtó a pelussal. Van csak külsőm Kushies és Popilini, amikebe tehetsz belső pelust, ami u. olyan mint a külső csak velúr anyagból van, olyanom is van Kushies, meg lehet bele prefoldot (előre varrt pelenkát tenni). Meg vannak u.nevezett Aio pelenkák (all in one), ami teljesen egyben van és csak rá kell adni, viszont nehezen száradnak és drágák. Oldalak: [link] itt sok hasznos tanács van és be is mutatja pelusokat.

Ahol rendelni lehet vagy csak nézelődni:

babanatura.hu, babaland.hu, bambio.hu és még sorolhatnám.

Vannak ügyes anyukák, akik megvarrják, nem tudom, szerintem ezek nagyon profi anyagok és stb, de pl. a fidini.hu oldal tulajdonosa varr is és szépeket.

382. Keriné76 (válaszként erre: 381. - Bonti74)
2010. júl. 7. 13:27
Esetleg tudnál nekem írni márkákat, hogy miket érdemes megvenni. A teszveszen már nézegettem őket, de tényleg nagyon sok fajta van belőle. A betét mennyibe kerül bele, mert láttam, hogy azt is venni kell hozzá? Bár lehet érdemes lenne inkább megvarrni, csak nem tudom mi van a külső réteg alatt.
381. Bonti74 (válaszként erre: 380. - Keriné76)
2010. júl. 7. 12:57

A gyedről nem hallottam semmit, azt igen hogy tervezik visszaállítani, de nem tudom mikortól.

A mosható pelus pedig nagyon tuti, van egy másik fórum itt a hoxán és ott is levelezek az anyukákkal, akik már régóta használják őket.

Először teljesen szétestem, mert annyi márka és fajta van. Aztán kiigazodtam közöttük és vettem egy pár fajtát és igazából mindegyiket szeretem, szinte már-már a hobbim lett, de vagyunk így ezzel egy páran. Vannak nagyon aranyos mintákkal és pihe-puha anyagokból, ég és föld az eldobhatóval szemben! És azért a környezetvédelem sem egy utolsó szempont, sőt...

380. Keriné76 (válaszként erre: 379. - Bonti74)
2010. júl. 7. 11:42

Nagon köszönöm, hogy leírtad ezeket a dolgokat sokat segítettél. Sajnos a svájci frankot mi is erősen érezzük és nagyon elvagyunk keseredve miatta. Nem tudjuk mi lesz a hitellel, ha ez így fog folytatódni.

Az tényleg nagyon jó lenne, ha a kormány is egy kicsit összezedné magát, nem csak igérgetni kellene, hanem cselekdni.

Azt esetleg nem hallottátok, hogy a gyedet mikortól tervezik visszaállítani? Úgy hallottam annó, hogy visszaállítják a 3 évet, de nem tudom mikortól. Az is nagy segítség lenne, mert ez az egy év semmire sem elég.

Valszínű a mosható pelenkát én is átfogom gondolni.

379. Bonti74 (válaszként erre: 378. - Timicicaanyuka)
2010. júl. 7. 10:56

Az a helyzet, hogy sajnos nem fog visszamenni, illetve valamennyire reméljük, de annyira már nem mint régebben volt.

Szóval 152ft biztosan nem lesz már soha, ez most bonyolult lenne elmagyarázni, hogy miért és nem is ide való... Minden esetre ha erősödne a forint az javítana valamicskét a helyzeten. Én már hozzászoktam a gondolathoz, hogy ennél még csak többet fogok fizetni, mert nekünk ráadásul lejár januárban a 3 éves türelmi idő és nőni fog a havi törlesztőrészlet legalább 30eft-tal, ami azt jelenti, hogy uszkve kétszerannyit fizetek, mint mikor felvettem...:(

378. Timicicaanyuka (válaszként erre: 375. - Bonti74)
2010. júl. 7. 10:28
Nekünk havi 4000. Ft-ot sikerül igénybe venni az adókedvezményből, de visszamenőleg még ki sem fizették. A svájci frank tényleg idegesítő. Remélem előbb-utóbb visszamegy valamennyire.
377. Bonti74 (válaszként erre: 376. - Viki021)
2010. júl. 7. 09:14

Igen ez így van!:))

És olyan szép a nagy család. Teljesen más az életem, hogy három gyermekem van... valahogy így kerek.

Na meg azok az apró kis dolgok, amikkel minden nap megajándékoz egy ilyen pici babóca...:)

Az a tekintet, mosoly, a gügyögés... ezeket el is felejti az ember amikor már nagyobbak a gyerekei, vagy legalább is nem olyen éles, mint azokban a hónapokban mikor átéli.

376. viki021 (válaszként erre: 374. - Bonti74)
2010. júl. 7. 08:56

Azt mi is megérezzük:(

Nálunk most a nagy fiam a gimit kezdi.Hát lesz tényleg beruházni való.Akkor veszi észre tényleg az ember hogy egy kicsit nehezebb mikor iskolába mennek.De vállaltuk és megteszünk mindent értük:):)

375. Bonti74
2010. júl. 7. 08:10

Ja és elfelejtettem említeni az adókedvezményt, ami a terhesség 91. napjától jár, havi 12.000ft, azért nekünk az is nagyon jól jött...jön!

Most ez így összeszedve, tömören nagyon anyagiasan hangzik... bár közgazdász vagyok... de a mai világban tényleg mérlegelni kell, ezért indult valamikor ez a fórum is.

374. Bonti74 (válaszként erre: 372. - Keriné76)
2010. júl. 7. 08:07

Nagyon szívesen válaszolok nyíltan is. Nem szégyelnivaló hanem kínos... vagyis, érezzék magukat kínosan a politikusok, azok meg úgysem teszik... de nem politizálok...

Szóval szerintem nem most fogjuk érzeni, hanem később mikor már ő is iskolás lesz... aztán főiskolás vagy egyetemista.

Egyenlőre inkább könnyít a helyzetünkön, mert fele kajapénzt kell fizetni a két nagynak és a Vanda ingyen kapja majd a tankönyvet. A családipótlék is magasabb, majdnem kétszer annyi.

Pelust nem veszek, mert moshatót használok csak egyszer ruháztam bele úgy 20ezret, de nem havonta 8-10ezret. Remélem egyre több helyen adnak kedvezményeket majd a nagycsaládosoknak... mert még ugyan nem kell neki belépőt fizetni, de ha nagyobb lesz... Ja és nem beszélve a különböző tanfolyamokról. Na azokat meg kell gondolni már most is, de ha a Luca is ovis lesz... hát nem tudom mi lesz...:(

És nem utolsó sorban számítok a kormány ígéretére is, ami a családi adózást illeti!

Mi most nem a harmadik gyermek érkezését érezzük, hanem a svájci frank erősödését! Sajnos!

373. Keriné76 (válaszként erre: 371. - Martamay)
2010. júl. 6. 19:26
Jól vagyunk köszi. Bár nagyon sokat kell dolgoznom és ez nagyon fárasztó. Remélem nálatok is minden oké.
372. Keriné76 (válaszként erre: 370. - Bonti74)
2010. júl. 6. 19:25

Sajnos sok a munka én folyamatosan túlórázom, most vagyunka héten szabin, de egy perc megállás sincs. A nagyobbik kislányomnak most szerezzük be az iskolához a cuccokat.

Szeretnék tőled egy személyeset kérdezni. Anyagilag, hogy érziket, hogy már megvan a harmadik baba. Remélem nembaj csak érdekelne, hogy igazából mennyire érződik a három gyerek? Ha gondolod válszolj priviben, nagyon megköszönném. Amúgy próbálunk igyekezni a jövőhéten kell megjönnie, nagyon szorítsatok.

2010. júl. 6. 19:16

:) Nem.. ennyire elfoglaltak vagyunk! :)

Most sem itt kene lennem, hanem mosogatni.. megyek is. :((

amugy jol van mindenki?

370. Bonti74
2010. júl. 6. 12:43

Mizújs veletek csajok?:) Mindenki úgy hallgat...

Ha nagyon vicces és merész akarnék lenni, kérdezném: Ennyire "igyekeztek"?:) Lásd Martamay utolsó írásában...:))

2010. jún. 29. 22:27
Koszi Csajok! Haat, ez van! MAjd hatha legkozelebb! Igyekszunk! :) Neked meg Kerine nagyon szoritok!
368. Keriné76 (válaszként erre: 366. - Martamay)
2010. jún. 29. 18:43
Sajnálom, hogy nem sikerült. Remélem a következő hónapban már bejön.Nekünk pont most van itt az ideje kiváncsi leszek. mi sem kinlódtunk egy percet sem az első kettővel, most meg nem úgy néz ki mintha össze akarna jönni.
367. Bonti74
2010. jún. 29. 12:03

Sajnálom!:(

De az jut erről az eszembe, hogy a harmadik gyerek annyira más... és ezt többen mondták már.

Mi pl. az első kettővel kínlódtunk és a harmadik meg csak úgy egyik pillanatról a másikra meglepetésszerűen "támadt".

Ha majd megszületik biztosan emlegetitek, hogy a kis büdösért mennyit kellett "dolgozni"....:) de megérte...:)

Mi meg azt szoktuk mondani, hogy kár lett volna kihagyni!:)

2010. jún. 28. 18:15

Sajnos nem jott ossze megint. :( Ma megjott.. :(

Erdekes. Azert erdekes, mert a masik 2 siman 'sikerult'. Hmm..

365. Bonti74 (válaszként erre: 364. - Martamay)
2010. jún. 25. 15:22

Csak a Körös partjára megyünk, anyukáméknak ott van egy nyaralójuk és már vagy 16 éve minden nyáron ott töltünk 1-2 hetet. A gyerekek is imádják, most először engedem el őket egyedül a nagyihoz... nagyon féltem főleg a középső lányom mert ő nagyon eleven. Most lesz 5 éves, de már kétszer volt kartörése, na jó abból az egyikről kiderült egy hét gipsz után hogy rándulás. 4x volt felrepedve az álla és még sorolhatnám. Szóval féltem. De tudom hogy jó lesz nekik, mert én is imádtam annak idején a mamánál nyaralni.

Aztán mi is megyünk az apával és a babával egy hétre, majd júli végén vagy aug elején.

A nagylányom kitűnő lett és kapott oklevelet és könyvjutalmat, nagyon dagadt a mellem a büszkeségtől!:)

2010. jún. 25. 13:33

Nagyon orulok, hogy jol van mindenki!

Viki, gratulalok a fiadnak ballagasa alkalmabol es az uj sulihoz egy nagy kalappal! Izgalmas dolgok ezek! Meg en is emlekszem a ballagasomra es a gimis evek kezdesere. Uristen, pedig az sem ma volt! :) 17 eve....

A lanyod is nagyon ugyes! Neki is gratula!

Bonti. :( Sajnalom a rossz idot! Itt mar 5 napja 30 fok korul van. MAjd meggyulladunk. Meg ejszaka is izzadok! De inkabb ilyen legyen, mint hideg!

Merre mentek nyaralni es mikor? Remeljuk addig csak megerkezik az igazi nyar is!

Timicica, akkor nalatok sem unalmas az elet! :) DEhat igy van ez jol!

Itt meg tart a suli. Juli 21ig. (ja, bocs, ezt lehet mar irtam korabban). Mar nagyon unjuk! Jo lenne mar egy kis edes semmitteves a gyerekeknek is, meg nekem is.

363. Timicicaanyuka (válaszként erre: 360. - Martamay)
2010. jún. 25. 12:17
Szia. Minden oké, otthon festenek, most a mamánál vagyunk. A lányom táborban van, a fiam meg olyan eleven, állandóan le kell foglalni. Baba sokat mocorog. Röviden ennyi.
362. Bonti74 (válaszként erre: 360. - Martamay)
2010. jún. 25. 11:56

Szia!

Itt ismét rossz idő! Se strand, se kerti parti. Viszont nyári szünet. Gyerekeim hol marakodnak, hol a legjobb testvérek a világon...

A baba nehezen szokja hogy itthon hangoskodnak, nem tud aludni, soroljam...

Már várom a nyaralást, ha egyáltalán az idő valamikor meg fogja engedni!

361. viki021
2010. jún. 25. 11:48

szép napot mindenkinek!

hát vége a sulinak és mindenki a gyerekeivel van elfoglalva.Nálunk meg volt a nagy fiam ballagása és tök jól sikerült.Büszke vagyok rá nagyon.Tagnap volt a gimibe a beiratkozás is.Hát kezdődik egy új időszak megint.Örülök is meg nem is.

A Fanni lányom 2 könyvet is kapott az évzárón.Egyet azért mert ő volt a legjobb énekből a másikat meg cimbora klubban való aktív részvételért.Hát őrá is büszke vagyok.De amúgy is az lennék ha ez nincs.Egyszerűen örülök a gyerekeimnek csak úgy,mert vannak.

Huni meg csak teljes örömmel él a mának.:):)

2010. jún. 25. 10:35
Sziasztok Csajok! Na, mi ujsag feletek? Hogy vagytok?
359. Bonti74
2010. jún. 16. 10:08

Köszi, aranyosak vagytok!

Mindkettőtöknek ezerrel szorítok!!!!:)

358. martamay (válaszként erre: 357. - Keriné76)
2010. jún. 15. 19:49

ertem. haat, nekunk is igy volt. az elso ketto sitty-sutty elsore megvolt. Most ez a 2. honap.. hat meg 10 nap es kiderul..vagyis mar okosabbak leszunk. En ugy vagyok vele, hogyha jonnie kell, ugyis jonni fog.

Nogyogyasznal 1 eve voltam, juliusban megyunk haza, akkor mindenkeppen elakarok menni. Ha osszejon addig azert, ha meg nem, akkor azert.

357. Keriné76 (válaszként erre: 356. - Martamay)
2010. jún. 15. 16:37
Hidd el nem görcsölök csak zavar, mert mind a két gyerek egyből sikerült. Most harmadik hónapja próbálkozunk.
356. martamay (válaszként erre: 354. - Bonti74)
2010. jún. 15. 15:59

Jajj, igen!! Edesek a lanyok naggggggggyon! A kicsi valoban zabalnivalo! :):)

Kerine, ne gorcsolj ra! Lehet attol nem jon ossze, mert annyira akarod! Miota is probalkoztok? Nalunk meg nem tudok mondani semmit. Probalkozunk, most epp felido utan vagyok a ciklusban, ugyhogy nem tudom mia helyzet nalunk golyaugyileg!

Szoritok Neked!!

355. Keriné76 (válaszként erre: 354. - Bonti74)
2010. jún. 15. 15:41
Nagyon tüneményesek a lányaid. A kicsi meg egyszerűen zabálni való. Sajnos nekem most sem jött össze, nem értem mi lehet a gond, de már nagyon szomorú vagyok:(
❮❮ ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook