Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? fórum

Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)

❮❮ ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... ❯❯
444. martamay (válaszként erre: 443. - Keriné76)
2010. aug. 5. 18:18

Szoritok! Nekem jovohet kedd-szerdan van PE. Pont nem jokor, mert utzaunk haza Mo-ra. 1 nap az ut kocsival, aztan meg faradtak leszunk, meg ide-oda rohangalas, ugyhogy sztem megint nem lesz semmi. :(

Nah, majd osszel! Az lesz az en honapom remelem (talan mar rogton szeptember..)

443. Keriné76 (válaszként erre: 440. - Martamay)
2010. aug. 4. 16:08
Nem szokott csak megjövetel előtt pár nappal. Most pedig nagyon alaposan kiszámoltam a PE. Ha ettől eltér akkor nem értem az egészet.
442. Timicicaanyuka (válaszként erre: 437. - B-zs)
2010. aug. 4. 12:21
Én a 32. hétben vagyok, de már a 18. héten nyitva voltam 1 ujjnyira. Azt mondta a doki, hogy ha nem első terhesség, akkor nem gáz. Ma megyek a dokimhoz, kíváncsi vagyok mit mond.
2010. aug. 4. 11:25
440. martamay (válaszként erre: 439. - Keriné76)
2010. aug. 4. 11:24

Nem tudom mi lehet. Nekem is ilyan szokott lenni felido korul (talan peteerest jelenthet nalam), de aztan megjott. Most elkezdtem figyelni jobban a testem. Hatha a jelekbol leveszem mikor mi tortenik.

De Neked nem szokott feszulgetni PE korul?

439. Keriné76 (válaszként erre: 436. - Martamay)
2010. aug. 4. 10:54

Szia!

Sajnos nálunk munkával telik a nyár eddig egy hetet voltam itthon, meg augusztusban leszek megint egy hetet. Nem sokat tudok pihenni.

Még nem tudom mi lesz a 12-én kellene megjönnie. Elkezdett fájni a mellem meg keményebb is mint szokott lenni, de szerintem ez még nem jelent semmit. Szerintetek?

438. viki021 (válaszként erre: 437. - B-zs)
2010. aug. 4. 08:56

Szép napot!

Nálam nem volt gond a méhszájjal.Igaz én cukros voltam és végig szigorú diétára fogtak.A szülés tényleg gyorsan ment.A vajúdást én teljesen jól éltem meg a kitolás volt egy kicsit nehezebb mint a másik kettőnél.Gátmetszéssel szültem és lehet hogy emiatt is nehezebb volt.De megérte!!!Semmi varrat,és kényelmes ülés:):)A saját lábamon jöttem ki a szülőszobáról.Én nem kértem epidurált mert teljesen elviselhető volt minden.

Ne izgulj,biztos minden jól fog alakulni.

437. b-zs
2010. aug. 4. 07:39

Sziasztok!

Hétfőn voltunk dokinál, 28. hetes vagyok és kicsit kinyílt a külső méhszáj, a belső zárt. Az orvosom megnyugtatott, hogy 3. babát váróknál ez előfordul, van akinél már a 16. héten kinyílik. Én mégis aggódok egy kicsit, magnéziumot szedek, mert gyakran bekeményedik a hasam, meg muszáj visszafognom magam, többet pihenni, mármint amit két gyerek mellett lehet. Nem szeretnék sem visszatartásra befeküdni, sem pedig azt, hogy idő előtt megszülessen a baba.

Ti is jártatok így, ez tényleg ennyire normális dolog, vagy csak nem akart rámijeszteni??

A harmadik tényleg ripsz-ropsz megszületik? Mivel epiduláris érzéstelenítéssel szeretnék szülni, azt mondta az orvosom, hogy ha megindul a szülés, meg egyébként is, eszembe ne jusson otthon várni, és a végén bemenni, mert a harmadik egy óra alatt is megszülethet. Inkább mennyek be a szülészetre, bejön és beadja az injekciót, mintsem otthon szenvedjek és várakozzak.

2010. aug. 3. 21:25

Hahho, eltuntetek lanyok!

Ki hogy van? Hogy telik a nyar?

Kerine helyzetjelentes? :) nalunk semmi.. :(, de nem adjuk fel!!

435. martamay (válaszként erre: 428. - Halili)
2010. júl. 30. 21:16

Tok jol tetted szerintem! Semmi gond nem lesz. Nagymamam 42 eves volt, amikor anyukam szuletett. Es minden rendben volt, pedig ez tobb mint 50 eve tortent!

Ahogy irjak a tobbiek is, sokat fejlodott a tudomany, ugyhogy no para! :))

434. b-zs (válaszként erre: 428. - Halili)
2010. júl. 29. 21:28
Egyik rokonunk 37 évesen szült, 6 évig próbálkoztak. Teljesen egészséges kisfiúk született, már két éves múlt. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a korai fejlődési rendellenesség kiszűrésre, pár év alatt sokat fejlődött az orvostudomány. A lányom még csak három éves múlt, de az ultrahang sokkal modernebb, mint mikor vele jártam vizsgálatokra. Láttam, hogy bonyhádi vagy, én Decsen lakok. A Kovács doktorhoz járok, bátran merem ajánlani, igaz fiatal 34 éves, de klinikai genetikus, érti nagyon a dolgát. Nekem nagyon fontos, hogy a magánrendelésén 20-30 percet szán egy betegre, és mindenegyes alkalommal végignézzük a babát közösen ultrahangon, elmagyarázza, hogy mi micsoda a képen, nagyon megnyugtató ezt látni.
433. b-zs (válaszként erre: 427. - Bonti74)
2010. júl. 29. 21:12
Az ekcéma nálam is előjött az első várandóságom alatt, most is nagyon csúnya a jobb tenyerem. Gyermekkoromban nem voltam ekcémás. Mivel babát várok, nem merem kenegetni, de nem is akar múlani. Azt mondta a gyerekorvosunk, mert a kislánynak is nagyon csúnya lett a keze, hogy csak romlik, ha nem a megfelelő krémmel kenem.. Lányunknak 2 nap alatt sokat szépült a bőre, nagyon jó ez a krém, de szeretnék a végére járni, mi váltja ki ezt nála. Idáig fehérjeérzékenységre gyanakodtunk, most a nagy meleg tovább fokozza az arrelgiás reakciót az orvos szerint, remélem az allergiavizsgálat során kiderül mi okozza. Szörnyű látni, hogy a kis testén a hajlatokban mennyire száraz és vörös a bőre. Bár néha azzal nyugtatom magam, hogy ez legyen a legnagyobb baja az életben, ha nem növi ki, ezzel sajnos együtt kell élni, de amikor látom, hogy a szomszéd kislány egy szál bugyiban rohangál és milyen szép a bőre, hát az nehéz pillanat. A vegyszermentes tisztítást igyekszem én is kipróbálni, remélem segít. Nálunk nagyon kemény a víz, beszereztünk zuhanyszürőt, de csodát attól sem lehet várni. A gyógyszertári fürdető az én tapasztalatom szerint egy fülig koszos gyereket nem varázsol tisztává. A fürdést sem javasolják, csak a gyors zuhanyozást, de egy három éves gyerek imád este pancsolni meg játszani a fürdőkádban. Remélem az allergiavizsgálat segít majd.
432. viki021 (válaszként erre: 428. - Halili)
2010. júl. 29. 13:39

Szia!

Én 34 éves elmúltam mikor megszültem a harmadik gyerekemet.Nem vagy öreg egyáltalán.Gondolj arra hogy valaki az elsőt vállalja ennyi idősen.Sok boldogságot és boldog gyermekvárást.

431. Timicicaanyuka (válaszként erre: 428. - Halili)
2010. júl. 29. 10:38
Szerintem is még belefér. De vigyázz magadra nagyon!
430. Bonti74 (válaszként erre: 428. - Halili)
2010. júl. 29. 09:31

Én 36 vagyok, most született a 3. lányom 3 hónapja.

Nem mondom hogy nem izgultam, mert szerintem mindegyik terhességgel együttjár ez, de utánaolvastam rendesen és megnyugodtam. Annyi, hogy adnak egy beutalót a budapesti női klinikára egy genetikai tanácsadásra, ahol állítólag semmi nincs csak elbeszélgetnek veled és gondolom felvetik a magzatvíz vizsgálat lehetőségét. Én el sem mentem, mert 12 hetesen az anyai vérből vett kromoszómavizsgálat, amit itt Fehérváron ingyen megcsinálnak, is negatív lett, az Afp-ém is jó lett, akkor meg minek.

Amerikában már eltörölték a korhatárt, mert rájöttek hogy nem az anya életkora számít, hanem sokkal inkább a családban előforduló betegségek, az hogy hanyadik terhessége illetve az anya életmódja és stb. Szóval egyáltalán nem vagy idős, főleg hogy már a 3. gyermekedet várod...

429. Keriné76 (válaszként erre: 428. - Halili)
2010. júl. 29. 09:23
Igaz én 34 éves vagyok, de nem hiszem, hogy az a négy év olyan sokat rontana a helyzeten. Mi most szeretnénk harmadik babát. Szerintem nem kellene izgulnod, biztos, hogy nem lesz semmi baj. Amúgy gratulálok a babához.
428. halili
2010. júl. 29. 08:18

Sziasztok!

38 éves vagyok és 7 hetes kismama. Nyugtassatok meg, hogy más is vállal babát ilyen öregen. Két egészséges kislányom van, nagyon aggódom, hogy ez a baba is egészséges legyen!

427. Bonti74 (válaszként erre: 426. - B-zs)
2010. júl. 29. 08:09

A gyerekeim nem, de én voltam egy időben ekcémás. A első gyermekem születése után jött ki, valószínűleg túl sokat nyúkáltam vegyszeres vízbe, túl sokszor mostam kezet stb... Csak a kezem volt olyan, de az nagyon, volt hogy vérzett is. Aztán elhagytam minden vegyszert, ma már semmit nem használok, mosogató gépem van, a gázt, a kádat mosószódával és ecettel tisztítom. Mosáshoz mosódiót használok, öblítéshez ecetet.

Ja és persze az Elocomot én is használtam, mert muszály volt, de nagyon hatásos! Módjával szabad mert szteroidos, de szinte egyből hat. Pl. a múltkor egy folt pelenkakiütés lett a kis 3 hónapos Lucám popóján, én nem kisérleteztem bekentem vékonyan 1x Elocommal és másnapra elmúlt.

426. b-zs
2010. júl. 29. 07:44
Köszönöm a saegítségeteket! Már letettem erről a szerről, mert vényköteles és így biztosan indokolt esetben javasolt a szedése. Mi Centrumot szedünk, valószínüleg a kislánynak is azt adok majd. Még mindig tápszert iszik, abban is van vitamin bőven, még a gyermekorvosunkat megkérdezem. Pont tegnap voltunk tanácsadáson, de ki is ment a fejemből, mert a kisebbik két védőoltást is kapott, a nagyobbiknak meg kierősödött az ekcémája, Elocom kenőcsöt kaptunk, mert az Advantan semmit nem használ. Hónapokig tünetmentes volt, most nagyon csúnya lett a bőre, döbbenet, egyik napról a másikra, még jó, hogy tegnap volt tanácsadás. Nem vagyok híve a gyógyszeres kenegetésnek sem, csak akkor kenjük, ha nagyon muszáj. Allergiavizsgálatra kell mennünk, idáig még nem voltunk, mert nem találták indokoltnak, most viszont végére kell járni. Fehérjeérzékenységre gondoltunk, ezért is kap még mindig tápszert, most viszont a csoki és a mogyoró is okozhatta, mert nagyon régen evett csokit, a napokban pedig a nagyszülők csokival halmozták el.. Jár valaki hasonló cipőben?
2010. júl. 27. 20:42

En meg azt az urmanocskat vagy mit adok nekik.

Es csak 1-2szer volt beteg Odett, Martin meg egyszer sem az iden!!!

424. Timicicaanyuka (válaszként erre: 424. - B-zs)
2010. júl. 27. 17:47
Én Actival Kid-et adok a gyerekeknek. Talán 2-szer voltak betegek idén. De az is csak köhögés meg torokfájás volt.
423. klenca (válaszként erre: 430. - Martamay)
2010. júl. 27. 10:41

Nők:))

17, 16, 14

422. Bonti74 (válaszként erre: 424. - B-zs)
2010. júl. 27. 10:39

Én nem sok jót hallottam róla. Többször mondták, hogy aki szedte és utána még betegebb lett, ha elkapott valamit.

Én spec most a gyerekeknek augusztus elejétől azt a magyar gyártók által készített lekvárt, amiben rengeteg fajta gyümölcs és zöldség sűrítménye van, azt tervezem adni. Nem jut eszembe a neve.

Van kimondottan gyerekeknek (és szoptatós anyukáknak) készített lekvárjuk.

És tényleg úgy van, hogy jobb ha minden betegséggel még kicsi korban megismerkedik a szervezete, mert utána annál ellenállóbb lesz. Nálunk pl. tesóm nem volt soha beteg gyerekként, illetve csak nagyon ritkán most felnőttként annál betegesebb. Én meg minden himlőn, mandulagyulladásokon és stb átestem és felnőttként 4 évete vagyok beteg...

421. b-zs
2010. júl. 21. 19:23

Szorítok mindenkinek, hajrá apukák, anyukák és persze babák!

Én hiszem azt, hogy egy gyermek megfoganásához nem csak egy apuka és egy anyuka, hanem egy harmadik, egy gyermeki lélek is kell, aki abba a családba szeretne élni.

A véletlenekben sem hiszek, a mi babánk sem véletlenül jött össze, már említettem, hogy pont megismerkedésünk 10. évfordulójára vagyok vele kiírva, életünk legszebb ajándéka a másik két fiókánk mellett.

Nagyon örülök, hogy ráakadtam erre a fórumra, mert nagyon pozitív, családi a légkör!

420. timeske86 (válaszként erre: 410. - B-zs)
2010. júl. 21. 16:06
Sziasztok,nekem is van három babám és sokan megszólnak,hogy nem kellett volna a harmadik,de ha már jönni akart miért ne!!!!Szerintem nem rossz az ha valakinek 3 vagy több babája van!Én nagyon jól elvagyok velük,szint visznek ez életembe!!!!!!!!!
419. Keriné76 (válaszként erre: 417. - Timicicaanyuka)
2010. júl. 21. 15:41
Az án második lányom 3920grammal született és nagyon kis stram csaj lett belőle, igaz mostmár nem igazán látszik rajta.
418. Bonti74
2010. júl. 21. 15:37
Nem baj, annál egészségesebb lesz, kis tömör gyönyör!:)
2010. júl. 21. 14:15
Sziasztok lányok! Az én babám hihetetlen nagy, 1800 gramm. Azt hittem rosszul leszek, amikor meghallottam. Bár most az ultrahang szerint 32 hetes. Sajnos pont a fenekén ült és nem látszódott, hogy fiú-e vagy lány. Annyit mondott a Varga doktor, hogy kicsit nagyobb, mint a szokásos. Hát ez van. Azt hiszem már enni sem merek többet. Szülés időpontja szeptember 15. Szerintem örülök, ha kihúzom az augusztust.
416. Keriné76 (válaszként erre: 414. - Bonti74)
2010. júl. 20. 17:13
Sajnos ezt már én is tapasztaltam, hogy az emberek milyen irigyek tudnak lenni már attól is, ha csak jó kapcsolatban élsz a pároddal. Nekem az előző munkahelyemen kifejezetten család ellenesek voltak, ott akkor voltál favorit, ha megcsaltad a párodat, valószínüleg nem véletlenül küldtek el gyes után.
415. Hatan
2010. júl. 20. 13:42
Kedves mindenki! HAJRÁ!! Huzzatok bele. Én 4 gyerekes vagyok 36 éves, nem tartozom etnikumhoz. Ezt azért írom le, mert 3 gyereknél is megvádoltak hogy csak a pénz miatt... Akkor képzelhetitek 4 után. Három fiam van: 12,5 éves 9 éves 5,5 éves egy leányzó 2 éves. Imádjuk őket. Okosak szépek egészségesek. Mindenképpen nagy családot szerettünk volna. OK elismerem a leányzó véletlenül csúszott be, de nagyon nagyon jó hogy így alakult. Ha akartok gyereket 3. gyereket ne gondolkodjatok. A legjobb lesz nekünk, gondoljatok bele! Mennyi unokánk lesz?? :D Sok sikert mindenkinek és kitartást.
❮❮ ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook