Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)
Orulok, hogy jol sikerult a napotok! Igen, az tok jo, amikor otthon lehet medencezni!! Emlekszem meg amikor en kisebb voltam, nekunk is volt mindig otthon! aztan a gyerkoceimnek is. Itt meg nem lehet. :( Minek? Sosem melegedne fel a viz! Vagy a szomszed kutya belemenne! :( Gaz ez igy! :( Alig varom a nyarat, amikor a nyar tenyleg a MELEGrol szol! Persze az csak Magyarorszagon lesz, mert itt tavaly is csak kb. 5 napig volt isten igazan forrosag. Pedig en imadom!!
A bababorzek szuperek! En is szeretem, meg turiba is szerettem mindig vasarolni. Olyan badarsag csomo penzt kiadni olyasmiert, amit megvehetsz olcsobban is. Raadasul par het alatt kinovik olykor a cuccokat!!
Ez akkor csúnya végett ért...:(
Majd legközelebb jobban sikrül, elvégre itt a nyár és kerti party kerti party hátán.
Mi is a múltkor bárányt sütöttünk faszénen és nagyon jól sikerült. Mondjuk én imádok főzni, sőt ez a hobbim már nagyon régen...
Van egy pár recept a fejemben...:)
Végre ide is megjött a kánikula, tegnap már a gyerekek a medencében fürödtek én meg a kis LUCával az árnyékból figyeltük őket. Nagyon szép nap volt.
Ja meg vasárnap délelőtt bababörzén voltam ahol anyukák adják el csemetéik cuccait. Én mindent ott veszek, mert pl. most is 5eft-ért két nagy táska ruhát, szandált stb..vettem.
hat, az lehet jobban sikerult, mint nekunk a buli. most tiszta ideg vagyok. A ferjem ugy berugott (nagyon ritkan szokott inni, 2 evente egyszer, tehat megbocsathato neki), de engem vegtelenul bosszant!!!!!! A vendegek elmentek, nem gyoztem elnezest kerni, aztan meg behanyt a haloba... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. En meg itt vagyok a kupi kozepen, es majd felrobbanok a meregtol. De mindegy! Jol elkanyarodtama tematol.
Remelem mindenkinek szep napja volt, puszi Nektek! .....
Ma kerti partit rendezunk. Csak egy par barat lesz itt, de mar varom. Szeretem a flekkent, salikat, meg keszitettem gyumolcskremest is.. Majd beszamolok hogy sikerult.
Zsuliett: nalunk is igy kezdodott. beszelgettunk rola, beszelgettunk, aztan mar tettek kovettek, remelem hamarosan gyarapszunk. :)
Zsuliett Hajrá én drukkolok.
Martamay: Én is erre gondoltam, hogy ha otthon lennék mennyire már lenne, mert sokkal több időm lenne a gyerekekre, meg az otthoni dolgokra.
Iegn, tudom mirol beszelsz. Nekunk is mindig az volt otthon. Hetkoznap orult rohanas az idovel. Ovi-suli, aztan kulonorak, furdes, vacsi es alvas. Kb. ennyi volt az egesz napunk. Aztan minden hetvegen mentunk a mamahoz. Volt, hogy mar penteken. Na, abbol mar sokszor elegem volt a vegen. Hetkoznap a melo resze jutott nekem/nekunk, a 'szorakozas' meg a nagyszuloknek. De itt kinn ugye ez nincs. Azota sokkal jobban osszetart a csaladunk joban-rosszban. Nagyon osszekovacsolodtunk.
Majd ha otthon leszel a picivel, akkor tobb idod lesz mindenre!
De jó neked én mit nem adnék egy szabad hétért. Attól függetlenül, hogy dolgozom mi is próbálkozunk és remélem össze is jön, már nagyon várom.
Hát itt nagyon nehezen javul az idő, még ma is csepergett délben amikor elidultam. Elég nyomott a hangulatom is ebben az időben nem tudom más hogy van vele, de én nagyon nehezen viselem.
Már én is nagyon várom, hogy egy kicsit otthon lehessek a gyerekekkel, mert alig látom őket hétköznap, a hétvége meg semmire sem elég. Már lassan megsem ismernek.
En most nem dolgozom 1 hetig, meg utana is csak 1-2 napot azon a heten. Remelem sikerul osszehoznunk a kistesokat! :)
Otthon meg mindig gaz az ido? Itt kb. 25-28 fok lesz ma. Reggel 9 elott mar 18 volt, es szaz agra sut a napocska. Olyan jooo! Mar kellett ilyen csodas ido is!
Egyebkent meg millio dolgom van. Fozok, mosok, takaritok, + a gyerekek is itthon vannak, mert ez a het itt iskolaszunet. Szoval nem unatkozom. Majd idonkent benezek! Puszi mindenkinek!
martamay: Én is nagyon örülnék, ha esetleg egyszerre lennénk terhesek :-))))
Én az áramos ügyfélszolgálaton vagyok, de nagyon gáz. Sajnos én sokszor nem tudok nevetni.
Jó lenne, ha ettől függetlenül sikerülne ebben a hónapban.
Bonti74: Szerintem valamilyen szinten a besikerült terhességnek is meg van a varázsa, persze csak, ha a meglepetéstől feleszméltél.
Én esetemben, legutóbb ugye mikor véletlenül lettem terhes...:) nyár volt, mivel tanár vagyok, szabin voltam... és nyugodt. Legalább is nyugodtabb jóval mint év közben.
Még mindig fura leírni, hogy véletlenül lettem terhes, még mai napig röhögnöm kell, mert én mindig azt hangoztattam, hogy ha valaki nem akar nem lesz terhes... Meg én mindig olyan típus voltam, aki minden pontosan előre megtervez, többek között az első két gyermekemet is ... Most meg nem vártam, nem terveztük mégis betoppant az életünkbe... Fura ez. Ember tervez Isten végez, na én ezt tavaly nyáron nagyon átéreztem!
En 1. eves fosulis voltam, amikor a fiammal terhes lettem. Epp vizsgaidoszak elott. Tehat annyira nem volt nyugis, sot igen mozgalmas volt, hisz tesi szakra jartam. Mindig rohantam, mint egy bolond, meg tiszta ideg voltam, hisz a felemas korlat gyakorlatom az istennek nem akart osszejonni. ;)
haat, ez van-volt. :)
:) nem volt idom irni napkozben, csak most olvaslak. En is telefonos ugyfelszolgalatos voltam 2,5 even at, mielott kijottnuk. En imadtam azt a munkat. Mindenki ki volt idegileg, csomoan sirtak is, ugy kiakasztottak az ugyfelek, meg vernyomsa csokkentot szedtek marokszamra.. :) En meg olyan jokat szorakoztam az ugyfeleken. Nagy ritkan kaptam csak ossze 1-1gyel, de akkor mar tenyleg nagy bajnak kellett lennie, illetve ertetlen nenikenek/bacsikanak. CSakhat a penz.. az nem volt olyan sok. Igaz, nem is panaszkodhatom, mert 100000 alatt sosem kaptam, sot a juttatasok meg melle. De a mi kiadasainkhoz ez keves volt. :( Igy inkabb kijottunk..
Te milyen teruleten vagy? En gazszolgaltatonal voltam..
Na, akkor ez valoban hozzajarulhat ahhoz, hogy nem sikerult eddig. De majd most! En nagyon bizom benne, hogy egyszerre leszunk babasok. :)
Telefonos ügyfélszolgálaton vagyok, de nagyon sokat kell dolgozni és borzasztó stresszes is.
Lehet, hogy nem is véletlen, hogy nem sikerült a múlthónapban, ezért is kiváncsi leszek erre a hónapra.
Jó neked én mindennap dolgozom és ráadásul még megkérdezték, hogy nem lenne-e gond, ha hétvégén behívnak dolgozni? Olyan rendesek nem?
Amúgy én is úgy vagyok, hogy sokszor benézek, de írni nincs időm, így lemaradok egy csomó mindenről.
Persze, tudom en. CSAk olyan izgatott vagyok. En is sokszor bekukkantok napkozben, de nincs mindig idom irni.
Itt ma bank holiday van, vagyis unnepnap. Ma jobbanr aerek, nem dolgozom.
Sziasztok!
Talán majd a következőnél. Mi most megint elkezdtük a próbálkozást, remélem, most össze jön.
Persze, mindennek van elonye es hatranya is, ahogy irtam.
De abban mindannyian egyet ertunk, hogy gyerekkel kerek a vilag. :)
Nem tudom... kb két napja gondolkodom mit írjak, mert tényleg úgy van, hogy mindennek megvan az előnye és hátránya is. Lehet ha még egyszer születnék, talán én is korábban vállalnék gyermeket, de így is nagyon jó volt, mert annyira sokat tudtunk utazni a férjemmel. Sok élmény van mögöttünk és ez össze is tart minket, illetve ez is.
Nekem eszembe sem jutott -meg mondom őszintén- a gyermekvállalás, 21 évesen mentem férjhez előtte költöztünk el 200kmre a szülővárosunktól. Dolgoztam az első munkahelyemen és buliztunk ezerrel, meg kirándultunk, síeltünk és stb. Lakásunk sem volt, albérletről-albérletre költöztünk.
Aztán egy napon már úgy éreztem ez az állandó buli olyan üres, már a haverokat is unom, nem tudtam mi a bajom, de aztán rájöttem. Már nem tudtam tovább gyermek nélkül élni..... Nem is tudom mi lett volna ha nem lehet gyermekem, nagyon megérintenek azok a történetek, amikor éveken át küszködnek hogy összejöjjön. Na többek között ezért sem tudtam megtenni, hogy én meg elvetetem azt a kisbabát, aki a mi családunkat választotta...
További ajánlott fórumok:
- Indigó gyerek a családban
- Kisgyerek és kutya a családban
- Egyedülálló szülők és ilyen családban felnőtt gyerekek
- Egykeség, egyedüli gyerek a családban, élmények, tapasztalatok - szakdolgozathoz!!
- A Ti gyerekorvosotok hány hónapos korig ajánlotta a HA-s táp használatát, ha nincs tejallergiás a családban?
- Tartósan beteg gyerek van a családban. Nincs ez esetben valami adókedvezmény?