Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)
Szerintem családja válogatja.
Van akinek jó van aki nehezen tudja eltartani. Nem lehet általánosítani ebben
A maximum gyed 83ezer körül van, akkor nem kereshetsz olyan rosszul, ha visszamennél fél év után dolgozni...persze ez magánügyed!
gondold át...szerintem kell egy gyerkőcnek, hogy legalább 2 éves koráig otthon legyen vele az anyuka!
El se tudnám képzelni, hogy a most 1 éves kisebbiket beadjam bölcsibe. A nagyobbik fiam jövő héten lesz 3 éves, lassan be kell iratni oviba...
Persze, ha anyagilag annyira muszáj volt visszamenni...
Ha dolgoznék kbhavi 30al több lenne a bejövő, de nekem nem ér annyit...hiszen egy csomó elmenne bérletre, egyébre...és a gyermekekkel töltött időt amúgy sem lehet pótolni semmivel!
nekem is 3 gyerekem van 9éves,5éves és 5 hónapos.a családi pótlék 48000 ft a gyes 25795 esetleg a gyermekvédelmi támogatás jár +adókedvezmény ami gyerekenként 4000 ft.egyéb külön juttatásról nem tudok de ha valaki tud irja meg .
Viszont 8 évig kapod a gyetet a kicsi után ,de az nem jó ha bölcsibe adod én ennek nagyon ellene vagyok mivel három gyerek után azért kapod a pénzt mert hivatásos anya vagy a munkahelyed a gyerek mellett van mi sem állunk jól anyagilag a férjem munkanélküli de a világ semmi pénzéért nem adnám a gyerekemet bölcsibe...
Szia!
Ez szerntem csak rajtatok múlik, hogy bevállaltok e egy 3.gyereket! kb 50000forint jár 3 gyerek után, asszem!
Sziasztok!
Idén 30 éves leszek, van egy 4,5 éves fiam és egy 2,5 éves lányom. A férjem 25 éves, szertejük egymást. Természetesen egy csomót dolgozunk, ez azt jelenti, hogy mindkét gyerekkel kb. 6 hónapot voltam otthon, utána bölcsisek lettek. Szerintetek 3. gyerkőcöt érdemes bevállalni? Milyen korkülönbséggel? (sajna 2 szobás lakótelepi lakásban lakunk, és anyagilag is átlagosak vagyunk) Milyen kedvezmények vonatkoznak a 3 gyerekes NAGYCSALÁDOKRA?
Köszi előre is!
További ajánlott fórumok:
- Indigó gyerek a családban
- Kisgyerek és kutya a családban
- Egyedülálló szülők és ilyen családban felnőtt gyerekek
- Egykeség, egyedüli gyerek a családban, élmények, tapasztalatok - szakdolgozathoz!!
- A Ti gyerekorvosotok hány hónapos korig ajánlotta a HA-s táp használatát, ha nincs tejallergiás a családban?
- Tartósan beteg gyerek van a családban. Nincs ez esetben valami adókedvezmény?