Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Rafaello keksz
10 dkg mandula (darált/darálandó)
15 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg méz
2 tojás
11 db mandula díszítésnek
10 dkg mandulát beleteszünk az aprítóba és kb. 10 perc alatt mandulavajjá őröljük (ha nem sikerül se essünk kétségbe, finomra őrült mandula is ugyanúyg tökéletes lesz!). Ezután a mandulavajhoz hozzáadjuk a 15 dkg darált mandulát, a kókuszreszeléket, a mézet és a tojásokat. Kézzel korongokat formázunk belőle, majd sütőtálra helyezzük őket egymás mellé, tetejére pedig 1-1 szem mandulát teszünk. 175 fokon sütjük 13 percig
Ugyan hivatalosan paleo kaja,de fininek tűnik holnap kipróbálom. Méz helyett szerintem xilit simán mehet bele és onnantól IR-es és lassú.
Titám én még a múlt században jártam középsuliba, de én is szerettem a bioszt.
Bár később az anatómia,ill.a belgyógyászat volt a kedvencem,meg persze a gyerekgyógyászat.
A kórtan (és a boncolás), na az pont nem.
Haszna a csillagászati eü-s fizetés mellet az, hogy nem lehet eladni gyakorlatilag semmilyen szakirányban sem, bár tény, hogy ennyi év fogászkodás megtépázza a memóriát.
De én csak hobbiból is szoktam más témában olvasgatni.
óó engem küldtek volna közgazd-ba(pedig akartam) hülye varrónősködés helyett. 10év után lett jókis allergiám a szöszökre, azt most egy rohadék pólót nemtok megvarrni vakarózás nélkül. ruhaboltokban is fogom orrom h ne jöjjön rám tüsszögés.
mongyuk giminél minden jobb, me azzal nemigen volt mit dolgozni..
ők úgy vannak, h kikisérletezik h ha nemfogynak akkor elvesz 20g-t, vagy ha gyorsan akkor hozzáad, egész addig mig megvan a kellő minusz, mert h minden ember kicsit más, és más volt az előző táplálkozása is. ez a napi adott gramm csak egy irányadó. mongyuk h miből eszik ezt meg az azé nem mindegy.
nekem pl 1és2 között(80g) volt az amivel tudtam fogyni(csak pm miatt nem heti hanem havi 1kg), de a megelőző 5évben nem ettem tartósan 120g fölött, tehát nálam eleve nem müködött volna egy magasabb grammos diéta.
amig nektek megy a 160al a fogyás addig semmi gond, nem ezt akartam megcáfolni, meg nálatok kicsit más a helyzet, miért egyél kevesebbet, ha lehet többet is..ezt az egészet csak arra reagáltam, h különbözö nézetek szerint más a napi szintentartó igény, de egyik sem vette figyelembe az egyén testsúlyát..nálam ez kb 2,5-3g/kg körül lehet jelenleg.
azért nem mindegy h egy 50v120kilós ember energiafelhasználását nézzük, ezért kell vmi viszonyitás.
norbi módszer túlképpen chmegszoritás-elosztás(ua mint testépitő diéta, csak kevésbbé szigorú és emberibb a ruhája), ilyen szinten én is hiszek benne, és tetszik h szembesiti az embert a dagadt lusta énjével. pont. termékeit már kibeszéltük, nem térnék ki rá..
paleo egy brutál chmegszoritás, egy átlagos nyugatimódon kajálónak, még jo h lefogy mind, ezáltal javul az egészsége is
Tita, azt kell mondjam, végülis klassz lehetett ez a biosz, amiről írtál.
Engem bekényszerítettek ebbe a p...-a közgazdaságiba, onnan már egyenes út volt a számviteli főiskola. (Nem azt mondom, hogy megbántam, van munkám, aztán ennyi.)
De: hogy én bőven az általános műveltség alatt vagyok biológia meg eü. kérdésekben, az tuti:(
Főleg Téged olvasva, de Te messze kitűnsz amúgy is:)
Moncsi, a baba nagyjából a 12. hétre „éli fel” a tiroxin raktáradat, tehát utána kezd el csökkenni az értéke, és növekedni a TSH, nyugi ebből nem hiszem,hogy túlműkszi lesz, de egy hónap múlva kontroll azért.
Leukémiánál meg ezres nagyságrendi eltérésről beszélünk, a granocyták, monocyták,lymfocyták egy mezei felfázástól, foggyuszitól, náthától, sőt hasmenéstől is lehetnek. Az autoimmunoknak meg szinte kötelezően emelkedett. Az autoimmunitás ugyanis nem csak a pmnél meg az Ir-rel jelentkezik,hanem egyéb olyan dolgokkal is amiket nem is érzékelünk.
Ivi, 8.-os lányokkal most vettem bioszból a tiroxin-t,és a teljes hormonsort, nem rossz,hogy tanulják,de 14 évesen még semmi nem marad belőle. Egyébként aki bioszból érettségizik annak magasabb a szint, mi pl anno egy csomót boncoltunk meg metszeteket vettünk, szívet tartottunk életben sóoldattal, génmutációkat számoltunk fakton, sima bioszon meg volt Darwin ahogy mondod.
Ivi, de ez is olyan,hogy ha 1g akkor nálam 80g ch kéne egy nap a fogyáshoz, ha 2g akkor 160g, na azért nem mindegy. Egyetértek veled maximálisan, hiszek én mindenbe, de a helyzet az,hogy balga módon még mindig legfőképp az orvostudományba, azok bizonyítsák, én Norbiban pl egészen hiszek, bár nekem ő is nagyon agresszív, de legalább tényleg klinikailag bizonyított a dolog. Ha már itt tartunk az IR-nek van ugye természetes kezelési módja, sőt az a fő kezelési módja, a met csak mankó. De kell lennie a pajzsmirigynek is, ebben hiszek egy betegség ami nem veleszületett hanem kialakult a legtöbb esetben visszafordítható.
Zsuga, tsh-t önmagában már jó lenne,de gyulladásban van,ezt mutatja az aTPO szint is húzzátok lejjebb, és kezdj el szelént szedni. LH/FSH arányod jó, szép ciklusod van,volt pé-d is bár gyengus. Az anti müllerian szintén jelzi,hogy nincs minden rendben,de ref tartományon belüli vagyis lehet még gyerkőcöd,nincs kifáradva a petefészek.
Nem semmi ez a középiskolás biosz.
Én utoljára nyolcadikban tanultam, mert közgazdasági szakközépben egyáltalán nem volt biológia.
Most elámulva nézem a lányom gimis biosz könyvét, hogy mit hagytam ki, aztán lehet, hogy jobb is így nekem:)
Igen, nagyon ki kell annak a fehérvérsejt számnak ugorni leukémia esetén.
Apám leukémiás volt, neki sok-sok-sokszorosa volt a normál értéknek a fehérvérsejt,egész más nagyságrend volt.
Jaj,lányok, nehogy már ilyesmire gondoljatok!
De érdekes, a fiam tavaly érettségizett bioszból.Volt egy laboros tétel, többek között, hogy mit jelez a magas fvs érték. Én mondtam, hogy gyulladás a szervezetben.
Erre a biosztanár felülbírálta, hogy nem, mert leukémia.
Na gondoltam bemegyek, oszt jól elbeszélgetek vele, de miután ő érettségiztette a gyereket, letettem róla.
/ a fogászati tételről is el kezdett vitatkozni velem/
Hajna nem leukémia!!! Gyulladásra utalhat, de ez még nem nagy eltérés.
Móni terhességben meg amúgy 15-ig is "normális". Nekem is magasabb volt, én is leukémiásnak gondoltam magam, mint Hajna (ejjj de egy rugóra jár az agyunk), de megkérdeztem és mondták, h. no para.
Neked mennyivel? Nekem 10,4 lett, végülis 10-ig jó, szóval nem tré annyira. Terhesség első nagy vérvételénél 10,8 volt, annál már jobb, az tuti :D
A másik 2, ami még "rossz" lett:
Szérum Kreatinin: 52 (Ref. tart.: 53-110)
Becsült GFR: 128 (Ref.tart.: 60-120)
Rákerestem mik ezek, de sokkal okosabb nem lettem. Mindenesetre ezek sem vészesek...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?