Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

2012. ápr. 13. 09:52

Nekem a kukorica majonéz reszelt sajt jól elkeverve tökéletes étkezés magában is. Bár olyan ritkán van,hogy ne egyek húst,mert én 3 étkezésből 3-ra simán tudom tolni, azzal együtt,hogy baromi válogatós vagyok.

Egyébként az a baj a magyar konyhával,hogy a krumplit 15 féle képpen el tudjuk készíteni, a rizst meg maximum 3 féle képpen, a tésztát meg csak főzzük aztán helló. Idővel unalmas, és igenis vannak olyan kaják amik csak krumplival jók.

2012. ápr. 13. 09:50

Ivi, nekem a szelént a pajzsmirigyre adta a doki néni, akkor csak akkor nő a tesztom tőle,ha prosztatám van? Még nem szóltak,hogy van, úgyhogy szerintem nincs. Lipóti pékség van itt a környéken is, mikor ide költöztünk végig jártam a pékségeket,hogy van-e valahol valami és hát sehol semmi. A lipóti konkrétan itt van alattunk van hatalmas sajtos pogácsájuk, akkori,mint a fejem, de tönkölybúzás cucc az semmi.

Tönkölyropi jó Welkinem én szoktam enni, az íze se gáz én szeretem, csak figyelj mert sok benne a ch. A súlyom meg látható a naplóban,hogy nem akar annyira javulni. Ma reggel 80,5kg voltam, igaz tegnap este popcornoztam.

Dorka, én ilyenkor mikor megunok mindent a tésztát is, akkor majonézes kukorica salátát, franciasalátát, vagy hasonló salikat eszem. Ma is ez lesz ebédre csibefasírt meg saláta ezerszigetöntettel.

21490. fb594c0e36 (válaszként erre: 21489. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 13. 09:31

Ez jól hangzik!

Én olyan kukorica salit szoktam szintén tejfölös, majonézes öntettel h. lilahagymát és sült bacon kockákat teszek bele. Az is nagyon jó.

21489. 8f3c54052d
2012. ápr. 13. 09:28

Én tegnap este olyan salit csináltam, hogy:

- virsli

- kukorica

- főtt krumpli (nekem minimális, férjnek több)

- főtt tojás

- lilahagyma

Öntet: tejföl elkever pici majonézzel, sóval, borssal, pirospaprikával és chilivel. És ennyi. Ezt hoztam ma ebédre is.

21488. Molygó
2012. ápr. 13. 09:27
És ezúton üdvözlöm az összes kedves IR tezsvíremet, és mindazokat akik a háttérben megbújva olvasgatnak.....
21487. Molygó (válaszként erre: 21477. - Welkin102)
2012. ápr. 13. 09:24
Hát Wlekinem 1,5 hete arra várok hogy megjöjjön, emiatt output sincs meg vagyok bolondulva úgyhogy mérlegre nem álltam, már 3 napja késik ma már van valami,de hagyjuk, úgyhogy ha megjön rendesen megmérem magam. Hétvégén lesz időm mozogni rendesen, megyünk úszni meg ugye Insanity, talán még futok is, a tegnapi miatt muszáj belehúznom. Szóval referálok ha mozdult valamt lefele, bár múltkor hirtelen "olyan sokat" lement, hogy sok jót nem várom na.... de reménykedem.
21486. Molygó (válaszként erre: 21472. - Welkin102)
2012. ápr. 13. 09:20
Welkinem vallok: tegnap ne volt torna, ma regggel beállítottam az órát 5re de nem tudtam felkelni, kérlek ne verj meg ma 2őt csinálok megígérem :(
21485. fb594c0e36 (válaszként erre: 21484. - DorkaMoncsi)
2012. ápr. 13. 08:57
Mostmár én is, mert megkívántam :)
21484. DorkaMoncsi (válaszként erre: 21483. - Fb594c0e36)
2012. ápr. 13. 08:56
Köszi :) meg is csinálom valamelyik nap..
21483. fb594c0e36
2012. ápr. 13. 08:54

Tésztasaláta

Hozzávalók: (mennyiségek ízlés szerint)

-enyhén sós vízben főtt tészta (durum)

-csirkemellsonka pici kockákra vágva

-hagyma, kígyóuborka, paprika szintén kockázva

-öntet: tejföl és kevés light majonéz keveréke + pici só

Nagyon egyszerű, de finom!!!

2012. ápr. 13. 08:49

Akkor bármennyi tejfölt lehet enni? **szem felcsillan

Bea, naná, h érdekel, szeretem a tésztasalikat (is).

Hajna, azok is, ha nem túl majonézes.:) Terhesség előtt imádtam a majonézt, most csak simán szeretem, megeszem. :) Meg hát asszem ismét szétnézek a naplóidban :D

21481. 8f3c54052d (válaszként erre: 21479. - Fb594c0e36)
2012. ápr. 13. 08:41
Bea azért nem számoljuk, mert a tejföl zsíros.
21480. 8f3c54052d
2012. ápr. 13. 08:40

Sziasztok lánykák!

Welkin, Hajni anyunak is hiányoztál ám!!! Tönkölyropi mehet, igen.

Molygókám te is nagyon!

Réka, az a lipótos kifli, uh nagyon finom, ettem én is a múltkor.

Esbee, a tejszínt sem kell számolni a tejtermékeknél, úgyhogy pl. kávéba az mehet tej helyett. Természetesen a cukrozatlan.

Moncsi, ilyen majonézes salik köretként esetleg?

Zsuga, igen Szalma nincs most, anyujánál van vidéken, és ott nem tud érvényesülni, mert nem jut gép elé. Viszont olvas minket telóról, úgyhogy integetni lehet neki.

Jucus, tudom miről beszélsz, anyuméknál a balesetin ugyanez van, mindent maguknak visznek, a nyomtatópapírt meg egyenesen dugdossák egymás elöl az osztályok. Épp tegnap mondtam neki, hogy viszek neki irattartót, meg gyűrűs mappákat, amiket itt amúgy is kidobnának.

Tita, jó ez a recept, beteszem. Majd mesélj, milyen lett. Mikre emlékeztek bioszból, te úr isten. Oké, én nem most voltam általános iskolás, de frankón nem emlékszem miket tanultunk. De nem semmi, hogy a mai gyerekeknek miket tanítanak. Hormonok.

Köszi csajok, hogy nyugtattok fehérvérsejt-ügyben, tudom, hogy nincs komolyabb baj, utána olvastam én is. Persze mikor eltérés van az ember leletén, akkor rögtön beszarik kicsit. Beám, te tudod miről beszélek. :)

Tegnap vettem chio natura tk krékert. Rékám, ez is négymagvas, majd ma lecsekkolom, ez lesz a tízóraim és az uzsim. 52 g ch van a 10 dekás zacskóban.

21479. fb594c0e36
2012. ápr. 13. 08:27

Jó reggelt!

Móni köretnek saláták? Van jó tésztasaláta receptem ha érdekel. Vagy zöldsaláták és akkor ha natúr husival eszed még desszert is fér a ch keretbe.

A tejfölt miért nem kell számolni?

Welkin én még 2*850-n vagyok, de emelni kellene 3*850-re nekem is. Fogyni nem fogytam, de eddig nem is sikerült normálisan visszatérni a diétára. Tönkölyropi jó!

2012. ápr. 13. 06:51

Jó reggelt! :)

Én a köretekkel vagyok bajban. Krumplit ritkán ehetünk ugye (bár én a múltkor jól megnyomtam, úgyhogy egy ideig nem eszem egyáltalán). Unom a basmati rizst, barnát is, és a bulgurt is. Kölest, meg ilyen zabos akármiket sosem szerettem. Kuszkuszt sem. Párolt zöldségeket is unom. Már nem tudom egy-egy főtt kaja mellé mit egyek.:(

21477. welkin102 (válaszként erre: 21474. - Titamilla86)
2012. ápr. 13. 06:32

Kösziii Tita...:D

Mától már 850mg os Meforalt tolok már háromszor...hát nagyon kíváncsi leszek hogy elkezdek e végre fogyni, ha nem mostmár sikítani fogok ám...

Tönkölyropi jó nekünk?Mintha Hajna egyszer írta volna, hogyigen...

Molygókám hogyan állsz a súlyoddal?Fogysz?És te Tita?Többiek?

21476. kr73 (válaszként erre: 21474. - Titamilla86)
2012. ápr. 13. 05:26
Ez érdekes. Nem lenne azonos minőségű a kül.helyen lévő lidlikben kapható kornspicc? Vagy csak én nem rohangálok tőle? Pedig elég érzékeny a gyomrom. Igaz, eddig csak egyszer próbáltam, s az is igaz, hogy már akkor, amikor szedtem a hasfogó hatású terhes vitamint - szóval nincs igazi tapasztalatom benne. Ugyanez a helyzet a lipóti tk.tönköly kiflijével: nekem nincs bajom tőle (már vastabletta szedése után kóstoltam), puha, teli van szórva 4féle maggal (nagyon szeretem a magokat: szezám, len, zab, napraforgó). (A lipotipekseg honlapja szerint vannak boltjaik Szolnokon is, de járnak kis helyekre vmi kocsival is hetente 2-3 nap; tényleg tudom ajánlani, nekem nagyon bejön, 80%tk.tönköly lisztből van, csak hát az ára: hetven egy db.)
21475. ivi79 (válaszként erre: 21473. - Titamilla86)
2012. ápr. 12. 23:53

akkor 1eurósboltos gyógyszeradagolót nem vegyél, mert abba csak 7db cucc fér bele. amig nem volt adagolóm, mindig kimaradt vmi, mert uncsi volt kinyitogatni minden dobozt, meg volt ami elbújt és elfelejtettem.

szelén a prosztatára van jótékony hatással, de neked az nincs. tribulus az ami segiti a teszto termelés, én azt szedtem egy időben(nemivágy fokozásra), de nem nőtt pöcsöm

2012. ápr. 12. 23:12

Welkin nekem hiányoztál.

Réka, itt a messzi távolban semmi ilyesmit nem lehet kapni, még a kornspitz is olyan,hogy egész nap a wc-t járom tőle, úgyhogy tuti nem százas.

2012. ápr. 12. 23:11

Zsuga, RR-nek is szólhatsz és hátha a szelén is besegít. Én most nem tudom mit csináljak,mert bár kéne nekem a szelén a TSH-ra,de azt olvastam valahol,hogy nöhet tőle a teszto szint.

És hamár gyógyszer szedés, reggel 1db letrox, 3db met a nap folyamán, króm,szelén,magnézium, c-vitamin, az 8db gyógyszer egy nap, és csodálkozom,hogy a mustármagkúrát már a 3.napon elfeljtettem.

Esbee, a tejfölt nem számoljuk az maradhat, a kifli is végül is,csak ne fehér lisztes legyen, vagy sütsz magadnak jó, nekünk való lisztből (sajnos többségünk ezt a megoldást választja,mert nekünk való kaja ritkaság számba megy) vagy veszel kornspitz-et, norbis császárzsömlét,hasonlót, esetleg Szalma tud neked segíteni,ő pesti és mintha írta volna már,hogy tk kiflit vett valahol.

A tejfölt és a sajtot nem kell számolni mert a bennük lévő zsíradékok miatt nagyon nagyon lassú a felszívódása. A többi tejterméket számold gyorsnak.

21472. welkin102
2012. ápr. 12. 20:47

Új emberkéket isten hozta...

Régiek, hát én sem hiányzom???jóóóóóóóóvan öcsém...:D

21471. DorkaMoncsi (válaszként erre: 21470. - Kr73)
2012. ápr. 12. 20:31
A tejtermékek gyorsak :)
21470. kr73 (válaszként erre: 21468. - Esbee)
2012. ápr. 12. 20:26
Vannak tk.lisztből készült kiflik (kornspicc pl., vagy a lipótinak 80%-ban tk.tönkölyből készült, jó sok maggal megszórt, fincsi puha egyenes kiflije), azok simán mehetnek reggelire. Tejfölt majd mondják a többiek, én csak annyira emlékszem, hogy nem kell számolni (de hogy gyors vagy lassú - előbbiből gondolom, hogy lassú lehet).
21469. DorkaMoncsi (válaszként erre: 21454. - Titamilla86)
2012. ápr. 12. 20:12
Igen, azért elküldtem RR-nek az eredményt, kíváncsi vagyok mit mond rá...
21468. Esbee
2012. ápr. 12. 19:58

Sziasztok! Jó estét mindenkinek! Köszönöm a tanácsokat, igyekszem mihamarabb átolvasni az oldalt, jó hogy van ilyen közösség itt, segíteni egymásnak.

Még nagyon új nekem ez a diéta, eddig sokszor ettem reggelire kiflit tejföllel, ezt is el kell felejteni?

21467. zzsuga
2012. ápr. 12. 19:44

Nem emlékszem a múltkor ugy-e Szalmalány mondta, hogy nincs egy darabig? ... csak mert úgy hiányzik a jó kis hozzászólásai... jó őket olvasni...

Mindenkit jó olvasni, csak akik többet írnak, azokat könnyebben megjegyzem.... és tudom követni

21466. zzsuga
2012. ápr. 12. 19:40
A tsh-t hogy tudom lejjebb húzni? elég csak a szelén vagy RR-nek mondjam meg, hogy vigyük lejjebb és adjon valamit? Na ezt nem biztos, hogy díjazni fogja...
21465. zzsuga (válaszként erre: 21453. - Titamilla86)
2012. ápr. 12. 19:37

Köszönöm.

Igaz az anti müllernek mikor utána néztem mi is az és, hogy a ref tartomány alsó határát súrolja egy kicsit megijedtem.

Okés veszek akkor szelént is. Lassan több bogyót szedek be mint az eddig életemben összesen....

Pé-t én is észrevettem, hogy a missed ab óta nem igazán jó. Előtte mindig szúrkált a petefészek mikor a peteérés volt és mostanában már nem, csak a hasam fáj egy este. Néztem a múltkor LH teszttel, de csak kétszer volt halvány csík a kontroll csak mellett, ami azt jelenti, hogy nem volt pé, mert a mind a kettőnek erősnek kell lennie.

21464. .jucus. (válaszként erre: 21463. - Ivi79)
2012. ápr. 12. 19:35

Így van.És ez a romló tendencia folytatódik.

Sokszor már az is mindennapi küzdelem,hogy dolgozni tudjunk.

Volt olyan,hogy rendelés előtt 5 perccel még pohárért szaladgáltam,kölcsönkéregetni,hogy el tudjak kezdeni dolgozni.

Egyszer majd eszközhiány miatt tényleg leáll az ellátás.

21463. ivi79
2012. ápr. 12. 19:20

ma már annyit szidtuk az egészségügyet:

index.hu/belfold/2012/04/12/leepitenek_a_gyogyszergyartok_az_extra_adok_miatt/

"Az innovatív gyártók emiatt arra is kényszerülhetnek, hogy termékeiket kivonják a tb-támogatott körből. Emiatt súlyos, életet veszélyeztető daganatos-, szív-, vese és anyagcserebetegségek gyógyszerei válhatnak elérhetetlenné vagy megfizethetetlenné a betegeknek, figyelmeztetett a szervezet elnöke.

Mit választanának a betegek? Hogy olcsóbb legyen a gyógyszer, vagy azt, hogy legyen gyógyszer"

"A romló féltelek mellett évek óta megfigyelhető az a tendencia is, hogy számos életmentő, új és hatékony gyógyszert a gyártók már be sem hoznak Magyarországra. Az orvosok, akik ismerik és szeretnék ezeket alkalmazni, csak bonyolult adminisztrációval, egyedi import útján szerezhetik be a betegeiknek. Mindez a magyar betegek életesélyeit is rontja."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook