Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Körzeti nem írtah ki csak TSH-t, csak szakorvos kérhet t3 t4-et. De mondom nem gond jövőhónapban úgyis megyek akkor kérek mindent :)
Na majd prübálkozom én is ami meg nem lesz kocsonyás azt megiszom :)
Hajna! Ez jó hír egyébként! Szerintem egyszerűbb lett volna azt írnia, hogy 2napig50, 1nap75, és ezt felváltva - de nem én vagyok a doki, csak emlékszem, hogy jóanyámnak is ilyen 1+2 (ill. 2+3) napos intervallumok ismétlődtek a kétféle adagban.
Molygó! Kísérletezni kell. Poliszvítet csurgattam bele, kóstolásra, aztán meg már nem is emlékszem, mennyi zselatint vagy miamanót. Az egyik főzet folyós maradt, a másik olyan kocsonyás. Ízre jó, állagra meg hát, Istenem, olyan, amilyenre kerekedett. :-) (Én még pudingot se csináltam rendes édesítővel, sajnálom bele, annyira drága, azt is csak folyóssal, de hát nem aludt meg a szerencsétlen.) De mindezt a télen csináltam, fagyasztottból, szóval a nyáron én is kísérletezni fogok majd, mégpedig méricskélve, kis adagokban, hogy tudjam majd. Aztán meg majd értekezünk itten. :-)
Nem értem a körzetidet: ha tudja, hogy PM-es vagy, miért nem ikszeli be automatikusan a 3alap PM-hormont (TSH, fT3, fT4)?
Mostmár cseszhetem.... csak tsh-t kértem a körzetitől, bár 1 hónap múlva terheltetek akkor kérek t3 t4-et is.
Huh hajna ezt el kellett 2x is olvasnom.. nem is értem én ezt hogy ez miért lesz így jó hogy kavarod.
Hajna a peteérés jó hír! A gyógyszer össze-vissza szedés meg bizti a pm miatti felejés elleni agytorna :)
Az üvöltős tanerőt sosem értettem. Én tuti nem bírnám idegekkel... de aki ilyen ne tanítson!!!
Megértelek Réka, én néha meg tudnám fojtani a szülőket, folyamatosan hadban állok velük és ezért bizonyos szinten a főnökkel is,mert tudja,hogy igazam van,de szolgáltató ipar vagyunk és a vevővel nem vitázunk.
Hát ez az Bea,hogy ez a csaj ennyire idióta. A gyerekekkel olyan szinten üvölt,hogy zeng tőle az iskola. Az a tipikus torokból való konkrétan ordítás. És ő érzi magát a legokosabbnak.
Na, megjött RR válasza, bemásolom. (Mennyi eszem van, hogy nézettem t3-at és t4-et, pedig nem is kérte. Úgyhogy Molygóka, ezt neked is javaslom, meg aki TSH-t nézet, hogy mindig csapja mellé a t3-t4-et is!)
Azzal, hogy emeltük az L-thyroxin dózisát a TSH-ja ugyan lejjebb ment, de az fT4-értéke viszont magasabb lett, mint kellene.
Emiatt arra kérném, hogy úgy szedje az L-Thyroxint, hogy a hét 5 napján 50 ug-ot szedjen és a hét 2 napján pedig többet, 75 ug-ot.(Eddig felváltva szedte, de ez soknak bizonyult, a mindennap 50 ug pedig kevésnek.)
A progeszteron-érték alapján volt peteérése.
Receptet írok, májusban várom kontrollra, OGTT inzulinnal, TSH, fT4.
A jó hír, hogy volt pém. A rossz hír, hogy eddig is összevissza kevertem a gyógyszert, hát még ezután ehh...
Tita! Köszi a válaszokat! Én már vén tyúk vagyok (Újházynak se, vagy épp annak való?), matekot csak egy évig tanítottam a múlt évezredben, köszönöm, elég volt a h.lye nagyokos szülőkből. Á, hagyjuk! Csak végszükség esetén mennék el teljes állásban tanítani, pláne általánosba. Nem nekem való már. Nem bírnám idegekkel, az fix. Persze, lehet, hogy mégis, de akkor annak olyan sulinak kéne lenni! Ami nincs. :-))
Molygó! Óccsó lekvár recept: folyékony édesítőszer, zselatin.
Hogy én miért nem tudok unatkozni a 7 hónapossal?!
Néha hiányzik a munka kicsit, de csak azért h. emberek között legyek. Aztán persze gyorsan rájövök, h. jobb nekem itthon :)
Jaj Hajnám, remélem te nem kerülsz bele a szórásba. Nálunk is para van,hogy jan 1.-től mindenki államis lesz meg óraszám emelés, egyebek. Én még nem parázom nem a 10. tanító vagyok azt a munkát amit csinálok csak én tudom ellátni az iskolában és 25 vagyok majd csak lesz valami, ha menni kell akkor is. Ezek a folyosói pletykák a legrosszabbak egyébként, ne hallgass rájuk, kőkemény 2 és fél éves munkaviszonyom alatt rájöttem,hogy csak az idegrohamot hozzák rád. Ahogy lesz úgy lesz. Nálunk most van egy csaj, tanító szegény, vele együtt kezdtünk,meg gimiben is felettem járt egy évvel, Ő inkább teherbe esett most,hogy legalább gyes/gyed legyen egy darabig,mert tuti repül,ugyanis másik csaj akit utálunk,mert egy idegbeteg picsa, a fél éves gyereke mellől akar visszajönni,mert unatkozik otthon. Hát aki egy fél éves gyerek mellett unatkozik az tuti rosszul csinál valamit. Ezt a szegény párát meg kénytelenek meneszteni,mert sajnos nem tudják hova berakni. De bezzeg a fejlesztő pedagógus,aki levenne a vállamróm a 26-ból 6 gyereket az be van rakva tanítónak, hát van ám logika rendesen. És nálunk speciel mindenkit aki olyan zavarnak el nyugdíjba, nyilván a főnököm jófej ilyen szempontból, mert nem akarja kirúgni egyiket sem. De nem csak a tanárok, takarítónők között is van olyan akinek még lenne 3 éve a nyugdíjig,de súlyosan cukros (ne menjünk bele,hogy mennyire hülye) és ő intézett neki arra a 3 évre rokkantnyugdíjat,mert 2 embertől muszáj megválnia,mivel limitálták a technikaiak létszámát is. Tragédia, hogy mindenhol csak a kizsigerelés megy.
Molygóka vigyázz a ránézésretudommal szerintem én ott csúsztam meg. Bár visszanézve az elmúlt 3 napomat meg a mait is van itt más hiba is a kajálásommal.
Persze Réka létezik cukormentes ezerszigetöntete,ha te csinálod.
Én így csinálom:
1 pohár natúr joghurt, 2 ek tejföl, 1 ek majonéz, 1 db kisebb fej vöröshagyma fele lereszelve, fél gerezd fokhagyma lereszelve, csipet bors, 1 kk pirospaprika, 1 kk citromlé, 1 tk xilit (ízlés dolga)
Az egészet összekutyulod. Ki kell tapasztalni,hogy neked hogy a jó. Én szeretem erősen úgyhogy kicsit több fokhagymát kap,de az eredeti recept ez. Paprikával vigyázz,igazából csak a színe miatt kell. A joghurt legyen natúr, gyorsnak számít így is,de salátaöntet és ebből nekem 2-3 nagy csomag salátára elég készül. Salinak én mindig zacsisat veszek vagy a tescoban vagy a sparban.
A szelén elvileg jó a pm-re tehát nyugodtan szedheted, króm, cink a rezisztenciát csökkenti, magnézium az izomműködésre hat ami miatt szintén van valami hatása a metabolikus szindrómára is, a c-vitaminnak állítólag megint köze van az autoimmun gyulladásos dolgokhoz is, csak azzal azt mondta a doki néni vigyázzak, kúraszerűen szedjem inkább,mert könnyen vesekövet képez,ha sok van a szervezetben. Én cinket nem szedek még nem vettem rá magamat, sőt tegnap az összes ilyen plusz bogyóm kimaradt, egyszerűen elfelejtem.
Matek speccel nálunk nyert ügyed lenne, főleg ha új típusi diplomád van és a matek már művterület neked. Keresett az összes nyelvszak és reálszakok, sőt amit nagyon sok helyen olvasok az a tesi-gyógytesi szakos tanár. Én sok helyen van még az angol-bármi.
Régen én is zabáltam a kukoricát, de most már salinak is csak egy fél doboz megy le belőle,az sem egyszerre. Mivel én sült csirkével eszem, vagy magában sajttal, pl vacsira elég sokat lehet nyomatni belőle, kb 20dk-t az azért majonézzel laktató. És a legjobb,hogy párom is imádja. Én vagy csak simán jó sok majonézzel (btw ti hol vesztek diab majonézt,én eddig norbisat használtam,de olyan ku..va drága,hogy váltani kéne,de nem találok sehol,se ketchup,se mustár ilyenek) A lényeg nálam az, hogy tocsogjon a majonézben.
Én nem párolok semmit, csomagból kiszedem, bevágom a mikróba, 5 perc maxon és kész, annyi víz van ráfagyva,hogy abban készen is van.
Puszunty esetleg az Aviva tornát kipróbálhatnád, itt a lányok szerintem tudnak róla mesélni, én sajnos sose vettem a fáradtságot rá. Meg hálistennek a 2. metes hónap óta így-úgy, de megjön.
Na látod Dorkám, ő sem a TSH-t nézin,hanem hogy mennyi tiroxin van. Nem lesz itt gond.
Válaszolt RR a TSH-mra, ami bár tartományon belül van, de olyan kevésnek tűnt.
"A TSH-érték terhesség alatt nem ad pontos információt a pajzsmirigy hormon ellátottságról, emiatt nem is érdemes nézni, ezért néztük legutóbb is az fT4-et, ami viszont alacsonyabb volt a kelleténél.
Az L-Thyroxin dózist is ez alapján emeltük.
6 hét múlva nézünk majd újra fT4-et, TSH semmi esetre sem kell."
Laborban D vitamint ki szokott nézetni?
Most néztem a Centrumlab listáján, lehetséges, hogy tényleg 1 hét?:(
(Mert nem hinném, hogy technikai oka lenne ennek, mivel a SOTE-n másnapra kész szokott lenni. A Centrumlab pedig magán, ezért nem értem, ülnek rajta?)
van egy sor, ami arról szól h súlyos fogyatékosságra igénybevehetö kedvezmény, oda kell beirni annyiszor 3900(ezt irja pontosan), ahány megkezdett hónap fogyi vagy. tehát ha egy hónapoból 1napot is ir voltál papir szerint, akkor arra már jár a pénz.
elvileg papirt nem kell mellé csatolni, csak ha jön az apeh, h na muti miért kérted, de egy másolatot sztem betehetsz a boritékba, amivel igazolod h jogosult vagy.
Sziasztok,
Én megyek el, jövőhéten meg még nem tudom hogy tudlak olvasni benneteket.
Hajnal kitartást...mindenkinek pusz..
Sziasztok, szép napot Mindenkinek!
Hajna, szorítok, remélem, Téged békén hagynak.
Igen, borzasztó, ami ma megy Mo-n. 100 ezer bruttó? Az 65.500 nettó, hogy a bánatba gondolják?:(
Pont ma beszélgettünk a férjemmel hazafelé a kocsiban, hogy basszus, 15 éve nem is tudtuk, hogy milyen jól élünk. (De ezt úgy értsétek, hogy semmi kirívó nem volt akkor sem, nem voltunk "gazdagok", de akkor is...)
Sikerült visszaolvasnom. :-) (Összevissza:)
Hajna! Ugye, milyen fincsi? És még vagy 5-6nap után is jó, nem penészedik meg a lipóti kifli! :-)
Nos, milyen az a kréker? Lehet belőle enni vagy 5 szemet, ahogy elnézem a súly-Ch arányt. :-(
Állásról én is most kaptam egy infót: közszolgálatról vagyon szó, a télen elbocsátottak 2 40alatti "fiatalt", az egyik azóta feketézik az építőiparban, a másik visszajár ingyen melózni, mert az ő végzettségével úgysem tud elhelyezkedni sehol sem. Bakker, mit ér egy 40-közeli diplomás, aki tényleg dolgozik is? Lósz.rt se. Ja, mert a bölcsészettudományban van? Az nem termel gazdasági hasznot. Le vele. Ez a szlogen már jópár éve.
Molygó! Odaállok te és Welkinátor közé, ha bele pusztulok is, csak hogy megvédjelek!
Tita! Ezt aztán tényleg nem értem! Egy cégnek a kül.boltjai miért nem árulják u.azt a cuccot?!?!??? Létezik olyan 1000szigetöntet, amiben nincs cukor???
Tita, Ivi! Akkor nekem is érdemes lenne pici szelént szedni? Ai-PM, egy éve folyamatosan van vhol gyulladás a szervezetemben, de nem tudják hol (ill.lehet, hogy a reumatológus lelet mond vmit, de nem tudom lefordítani), nem tudták kideríteni a szivárványhártya-gyulladásom okát sem.
Ivi! Ne csináld mááááááááá! Legalább tudom, hogy a T3-tól fogok meghalni. Jó, hogy mondod, akkor nem is görcsölök a gyereken, mert felesleges szülnöm, hisz úgyis hamarost meghalok. Most akkor hogy is van ez? Jöhet akár priviben. LÉGYSZI!
Csillag! Egy mezei tanárképzőn, anno, fősuli, nem nagy szám (és igazából lustaság miatt választottam a matekot, mert a magyart is szerettem, de arra sok életrajzot kellett volna bevágni, matekra meg igazából nem kellett tanulni, vagy legalábbis megjegyezni sok dolgot) - bár akkor szerettem, jó kis csapatunk volt, a két legjobb barátnőm onnan van. :-)
DorkaMoncsi! Én Pesten vettem egyszer asszem grobyban, kettőt kóstoltam: tej ill. mogyorókrémes, mindkettő bejött, de ott sem volt ez az epres-joghurtos, pedig nekem is fáj rá a fogam. :-( Valaki tud nekünk segíteni?
MOST AZONNAL MONDJÁTOK MEG, hogy hogyan csináljátok a kukisalit! Az a kedvencem, de hát olyan keveset lehet belőle enni, hogy nem lakom jól vele. :-((((((( Régen simán elkanalaztam 1-2 konzervdobozzal. Most meg: felejtsem el a konzervet, merthogy cukor van benne, de mire megpárolom a mirelitet - elolvadok a kuki utáni sóvárgástól. :-P és akkor még cukor nélküli majonéz után is kell nézni... :-(
Puszunty! Én besegítettem a menszimnek talpmasszázzsal. De csak tényleg jó reflexológus ér vmit is. Én 75napról indultam (peteérést serkentő tablettás "ciklusban") tavaly nyáron, most meg 28 napra jött meg (már januárban is!). De nem kell hónapokat várni, már az első "ciklusom" a 75 után 54 volt, aztán 36, 33 30, 28, 31 - szóval nekem nagyon bejött. :-)
A nemlétezőtökömkivan attól, hogy 3.napja nem érem el a bmc-t telón. Áááááááááá!
Az Mt. védelme kb. semmit sem ér!
Ivi remélem találsz melót!!! Te hol is laksz?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?