Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
:) De pont most lett felemelve a thyroxin adagom, mi lesz ha a végén a ref.tart. alatt lesz, annyira lecsökken? :D
(Azért a vérképben lett 3 becsillagozott, csak azok nemtudom mik...ill. az egyik a fehérvérsejt, másik kettő nem tudom mi, mondjuk épphogy határt súrolja mindhárom)
Megjött az eredményem :) Vagyis én mentem érte :D Ez Péterfys vérvétel volt tegnap :)
Éhgyomri cukor: 4,3
60 perces: 5,3
TSH: 0,49 (Ref.tart.: 0,35-4,94)
Hát kapkodtam a fejem rendesen én is. De nem vagyok hajlandó vitába kezdeni, főleg ha személyeskedésbe megy át.
És mindezt úgy hogy amit tudok, én is Tőletek tanultam...
igen, tudom h nem olcsó az a hely, igaz a többi árát nem ismerem(de asszem járt a kaáliba is a csaj). az az érdekes h itt sem fedezték fel neki az ir-t, hanem csak mm-ben a Rita.
lényeg a lényeg, ezek az injekciok sem olcsók, nemtom hogytudja vki megoldani tökingyen
Zsuga, T3, T4 TSH-val együtt érdekes majd.
Rákszűrés, átjárhatósági, párodnak friss spermavizsgálat. A clamidia, meg aids-szűrést én ott csináltattam meg.
Ja, ja az istenhegyi magán, elég drága. Pesten 2 van, ami "ingyenes" a BMC és a SOTE a többi (Dévai, Forgács, Kaáli, Istenhegyi, Ciris) mind fizetősek.
Még valami. MIlyen egyéb vizsgálatok kellhetnek. Nekem eddig még semmit nem néztek.
Gondolok itt az átjárhatóságira, stb...
Köszönöm a T3 és T4 illetve a D vitamint feljegyeztem. Anti TPO-nál 75 volt a max , tehát még ref-en belül volt.
Akkor várom még Titát is...
Ivi! Hogy mi mennyi, az rengeteg mindentől függ. Nekem pl. spontán inszem egy tizes volt (tüszőrepi+utána hormonpótlás a megtapadáshoz), vagyis nem stimuláltak, ami igazából a húzós (ez is egyénfüggő, ki fél injekciót kap az egyik hormonból, másvki ugyanabból 3-at) - ezért tud akár százezer fölé is menni a gyogyó végösszege.
Az, hogy vki magánban csinálja meg az átjárhatóságit, az megint a saját döntése, én pl.otthon SzTK-ban csináltattam (elvileg ingyér, de hát ugyebár a doki mutatta a zsebét, de h.lye lettem volna oadadni neki oda a fél fizumat, bakker). Amit említettél intézményt, az az egyik legdrágább (ahogy néztem vala a neten egyszer).
Zsuga, ebben Tita lesz majd a profi. Ő a hormonszakértőnk. Addig is mondom az én véleményem. Szerintem a TSH-d jó (de lehet, hogy babához érdemes picit lejebb szorítani), LH/FSH arányod is oké. Prolactin oké. Progeszteronod lehetne kicsit magasabb, az kell ugye a bébi megtapadásához. Anti TPO-nál mennyi a referenciatartomány?
Amit még érdemes:
T3, T4, d-vitamin szint.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Sziasztok Lányok,
Tök jól kitudjátok elemezni valakinek a lelelét. A cukromat és inzulint már tudjátok.
Mondanátok esetleg véleményt a többiről is?
3 napon
TSH 1,647 uU/ml
FSH 5,9 IU/L
LH 4,8 IU/L
Ösztradiol 202,88 pmol/L
Anti-TPO 72,0 IU/mL
21 napon
Prolactin 9,2 ng/ml
Progreszteron 15,31 ng/ml
anti-müllerian horm 1,4 ng/ml
Szeretném kérni abban is segítséget, hogy miket nézessek még meg a legközelebbi vérvételnél. Attól féle, hogy eltekik pár hónap, nem szedem a Closty-t, mert várom hogy az inzulin meg a cukor jobb legyen, és ott állok majd év végén, hogy hopp még ez is kell, meg ez is kell, stb... Na ezt szeretném elkerülni. Az orvoskból mindent harapófogóval kell kihúzni.
Helpppp
hali csajok, jó delet!
Tita, a testépitő étrend szerint(és nekem ez a leghihetőbb, mert számol az egyén súlyával 3g/testsúlykg a napi ajánlott ch szintentartáshoz..fogyáshoz 1-2, de ki kell kisérletezni, h mi az a mennyiség aminél 0,5-1kg tud fogyni ez illető/hét .
Hajna, tudtam h nem viccböl szedsz másik gyogyit, csak nem emlékeztem a pontos okokra.
gluténmentességgel nekem nincs bajom(sokkal többet enged mint paleo), egyre több tanulmány hozza ki bűnösnek, de a paleo annyira agressziv, legalábbis a hivei, h amennyire párján voltam, annyira idegesit már..eddig még nem tudtak oylan dolgot felhozni mellette, ami miatt elkezdeném. sikertörténetekben nem hiszek, szemellenzős nevenincs paleosok meg aztmondanak amit akarnak..
hiszek abban h van megoldás ai ellen vhol, mert igy egész a természet, csak hát meg kell találni..nemkizárt a gléuténmentesség a kulcs, de akarok soksok bizonyitékot
Pfff, azért ez a nő sem normális...
www.life.hu/hazitunder/20110131-sarka-kata-fogyokuraztatja-feleves-gyermeket.html
Én is itt vagyok, csak olvasgatok :)
Várom az ebédet, meg h mehessek a vérvétel eredményért :D Kíváncsi vagyok most mennyi a TSH-m.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?