Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Úgy látom elállt az eső csak mi koptatjuk itt a billentyüzetet
Megértelek, én sem vagyok sajnos egy mai csirke.
Én sem a fórumokkal kezdtem hasonló okoból de mi többet buktunk rajta... ha fiatalabb lennék akkor most hanyagolnánk is a lombikot mert az eredmények engednék a természetes foganatást is csak időhiányban szenvedek koromnál fogva
Én viszont nem voltam az, mert bíztam a BMC-ben, hogy ott teljeskörűen vizsgálják a meddőséget. Hát nem... Naív voltam nagyon. Nekem is a fórumozással kellett volna kezdenem. Megspóroltam volna 300 ezret.
Az azért megnyugtató , hogy sokkal tájékozotabb vagyok a fórumnak köszönhetően és nem csak bologatok majd hanem tudok vitatkozni kérdezni vagy nemet mondani , ha úgy adódik.
köszönöm , én is drukkolok mindenkinek , holnap okosabb oksabb leszek remélem
Na látom, akkor te is megjártad a hadak útját. Sajnálom. :( Nagyon drukkkolok, hogy ez most végre sikerüljön nektek!
Ja és ami még feltünt az inszemek alatt , hogy a tüszőrepesztő nem nagyon müködött nálam a lombiknál pl nem volt választásom autómatikusan ICSI-t kért a dokinő.
36 éves vagyok és 5 inszem sikertelen volt + a BMC előtt saját orvosnál figyelt együttlét clostylbegittel ... előtte 2x PCO miatt laporoszkopiás petvezető átjárhatósági vizsgálat.. Mi a Bmc-be már tényleg a sor legvégén kerültünk. Ja és én még soha nem voltam terhes , tehát semmi .
9 éve nem védekezünk..
Én Szűcsöt ajánlom. Nem bőbeszédű, de ha kérdezed, normálisan válaszol. Csak kérdezz mindent, az a lényeg. És néha mosolyog is. Én voltam Skribánál, Zekénél, egyiket sem ajánlom, hármuk közül nekem egyértelműen Szűcs volt a nyerő.
Akkor nem az IR meg a fehérje tehet róla, hanem a megemelt hormonadag, vagyis a doki.
Anita és miért kellett akkor a lombik, ha a párodnak jó az eredménye?
Jövő hónaptol nincs a Skriba kihez menjek...
Amikor 7 felett volt a tsh-m akkor se szédültem. Nekem is csak alacsony cukornál volt ilyen.
9 petét tudtak leszivni mert túl gyorsan nőttek de csak 4 volt hasznélható . 3-mat kaptam vissza 1 kuka. De itt a páromra testáltak ezek után globális vitamin mennyiséget pedig állitólag az előzetes vizsgálatok alapján alfahim... a dokinéni kezdte a stimut de 5 . napon nem volt bent a Konczhoz kerültem ő megemelte az adagokat igy 8. napon már leszivás volt ennek nem őrült a Skriba. ő erre mondta , hogy kevés volt használható.Túl gyors volt a stinu vége..IR-re csak a sikertelen lombik után küldött..
Én nem fognám a PM-re. Nekem egyszer volt csak hasonló, hogy szédelegtem, de aztán abba is maradt, a házidoki nem is tudott vele mit kezdeni, adott beutalót, de nem használtam fel, elküldött volna több hónap várakozás után (amikor már nem szédültem) nemistomhová, tán az agyat vizsgáló részlegre egy dokihoz?
Köszi Réka,de nem vagyok akkora királyság. Szerintem ezt pm nem csinálja, az ir is csak akkor ha lent a cukor. De a pm-hez kb annyit értek,hogy mennyi bogyót és mikor kell bevenni. És most utálom,hogy gyógyszert kell emelni.
Sziasztok!
Egy gyors kérdés csak: lányoméknak van kötelező táncóra a gimiben (amit mindig is utált), de azt mondja, most pár hónapja kettőt fordul, és forog vele a világ. Ez lehet a pajzsmirigytől?
(Mondjuk simán ellógja erre való hivatkozással, de érdekelne, biztosan a pm alulműködés csinálja, ugye?)
Ebből csak a tej nem mehet reggel. Meg persze kell mellé kenyér.
Hú, Tita, te egy nagyon fain/életigenlő/elpusztíthatatlan csaj vagy! :-DDD (És még mindig csak huszonéves...! :-S)
igen reggel tej túró sajt , de már mindegy most már okosabb leszek...eleve teljesen átáltam a ch diétára ha valami helytelen becsúszik a gyógybogyó azonnal jelez.
Anita! Vissza tudsz emlékezni, hogy mit mondtak neked, miért nem maradt jó embriótok? Hogy hozták ezt összefüggésbe a sok fehérjével vagy az IR-rel?
Én 11 éves korom óta vizsgálgatva vagyok az ország különböző pontjain, klinikákon, világhírű emberkék által és mégis a saját mezei házi orvosom meg én jutottunk először arra a megállapításra,hogy ez ir. Minden tünetem meg volt szinte, apám cukorbeteg, a leleteimen szépen látszik a dolog, eltéveszthetetlennek kellett volna lennie. És tessék 23 voltam mikor diagnosztizálták. És még így is a szerencsések közé tartozom,mert nem sürget az idő, nem vagyok túl az x. lombikon, inszemen, egyebeken, nem csapott át több,mint 10 év alatt diabéteszbe,ami már maga egy csoda. Ez van, a magyar egészségügy legnagyobb problémája tényleg az ügyeletes orvosok fizuja.
Erről én is tudnék mesélni, 5 év és két sikertelen lombik után, ahol a második vetéléssel végződött. Nekem apám cukros volt, mégse kérte Skriba a vizsgálatot (nála kezdtem én is, de ott hagytam még az első lombik közben) és az 5-ös TSH-mra is azt mondta, hogy tökéletes. Ezt már akkor is furcsálltam...
Anita nem csinálod ki vele, az IRben is minden étkezéshez jó,ha fehérjét eszel,sőt a 3 nagy étkezésben kifejezetten ajánlott. Reggel eszel vajas kenyeret hússal, zöldséggel, sok hússal,sok zöldséggel és már 3 féle fehérjét bevittél. Tízóraira norbis túró rudi, vagy túró, tej, joghurt gyorsnak lassúnak meg amit szoktál. Ebédre valami húsos,vagy tejfölös vagy zöldséges, uzsira mehet túró,z jó is az ir-re vacsi meg már megoldható. Pl tejszínes gombás tészta, abban van tejtermék, a gombénak nagy a fehérje tartalma,de alacsony a ch-ja,gi-je, hús is van benne, szintén jó fehérje forrás, meg tészta vagy rizs hogy a ch-d is meglegyen.
Fehérjét ehetünk, azzal nincs baj.
Azt sem értem és ezért örülök ezeknek a fórumoknak amiktől a dokik tiltanak , hogy nem tünik fel , ha valakinek PCO már megvolt, minden tünet megegyezett az IR-re . Miért kell magán endokrinológus a normális kezeléshez_ 6 éve szeretnénk babát és fél évvel ezelőttig IR-ről szó sem esett -2 és fél éve kezdtük a BMC-t .
Ezt sem értem. Tudtommal nyugodtan ehetünk fehérjét, a húsokban alig van Ch.Vagy reggel is nyomattad a túrót? De hát az is mehet nekünk. Vagy mi van?
Anita, az inzulin egyén függő,de nagyjából akkor j ahogy a lányok írták. De attól függ honnan indultál, én 300 as terheltről indultam és mikor lement most 100 körülire már azt mondta a doki néni,hogy a terhességgel nem lenne gond, csak a cukorral alatta, mert bár még mindig nagy,de harmadolt értékkel a szervezet fellélegzett gyakorlatilag.
A paleo az meg egy táplálkozás, a Szendi Gábor féle módon. Nincs is vele semmi gond, mert hiszem,hogy ha egészségesen, tehát pl IR nélkül kezd neki az ember akkor tuti hatásos, annak kell lennie. Még inkább,ha biodolgokból készíted az ételeket. De a mi szervezetünknek egyensúly kell, szép lassú haladás kell,hogy tudjanak kapcsolni a szervek,hormonok. Ha a szénhidrátzabálásból átesel a másik végletbe a szénhidrátmegvonásba az se jó. És nem is a hatékonyságot kérdőjeleztük meg mi se,hiszen alig eszik a paleos ch-t (történelmileg és antropológiailag azért kérdéses bennem,hogy az ősember valóban ilyen rengeteg húst evett-e, és ugyan télen milyen gyümölcsöt evett, és miért élt kb 30 éves koráig, és mi miért akarjuk ezt,de mindegy is,mert ez a sztori csak a mítoszkeltés miatt kell) a lényeg,hogy hosszútávon kevésbé tartható és kevésbé hatékony diéta. Azért szeretném,ha egyszer egy orvosbrigád, ténylegesen,hitelt érdemlően kiszámolná,hogy egy átlagos emberkének nagyjából mennyi ch-ra van szüksége naponta. A paleo szerint szinte semmire, Norbi szerint 100 alattira,a mensmentises diabetikusok a szinten tartáshoz 200-220g-ot javasolnak, a régi tankönyvem szerint egy 25 éves ülőmunkát végző nő (persze mert a tanítás ülőmunka, "beültetném" én egy aktívabb autista mellé) durván 4-500g szénhidrátra. Na most én tudom hogy az igazság odaát van (mellesleg a televíziós történelem egyik legszebb félrefordítása ez),de egy kis összhangot lehetne tenni e dologba.
A legszebb az egészben , hogy azt ajánlják beültetés után fogyassz rengeteg fehérjét , na nesze neked IR mint utólag megtudtam ezzel kicsináltam az IR miatt az embriókat...
További ajánlott fórumok: