Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Lányok!
Én kipróbáltam múltkor a Prolabort, a 13. kerületben vannak a Victor Hugo utcában, és a 3 pontos terhelés valami 6 ezer ft körül volt csak! Igaz, a cukrot nekem kellett vinnem, és a lelet csak másnapra lett kész. Ügyesen vették a vért, és kaptam még valami kupont is, amivel legközelebb 20% engedményt kapok! :)
Én 9.30-ra. Nekem nem lesz vérvétel, már készen viszem a leleteket.
Hajni, még átirathatod...
ez milyen papír?
nekem fel szokta írni házidoki simán, de papírról nem tudok...
Köszönöm!
Igen, A D vitamin is javult, bár az is más mértékegységben van, de itt a ref. alsó határa 75,0 és neki 84,6 (bár a régi mértékegység szerint is normális volt neki, már miután szedte a D vitamint).
Molygó, Hajna, köszönöm. Úgy halványan sejtettem, hogy luteális fázis, de akkor is elcseszett a dolog, mert bár az elmúlt 3 hónapban 32 napra jött meg, most naná, hogy 40 napra, szóval kitolódott.
De akkor megnézem ahhoz a luteális fázis ref.tartományához képest.
Most látom ,már írni sem tudok.
LH 2,09
FSH 2,74
A többit jól írtam.
Végre átjött a lelet.
Nekem semmit nem mond, mert más mértékegységben van:(((
Máskor a SOTE-ra megyek laborba, akárhogy is, megfűzöm a rokont. Ebből semmit nem értek, de ez már az én tudatlanságom:((
Annyi, hogy TSH 1,520, ez szépen megy lefelé, mert 4,14 volt január 24-én, aztán 2,98 egy hónapja, és most 1,520.
A többit azért leírom:
LH 2,74 U/L
FSH 316 mIU/L
Prolaktin 316 mIU/L
Ösztradiol 108,6 pmol/L
Progeszteron 6,4 nmol/L
Tesztoszteron 1,7 nmol/L
D vitamin: 84,6 nmol/L
SHBG : 25 nmol/L
Ezekből egyedül a TSH és az SHBG az, ami a régi leleten lévő mértékegységben van, így az SHBG javult valamit, 16-ról 25-re.
A ref.tartományok pedig azért nem adnak támpontot a leleten, mert minden egyes női hormonnál 4 db ref. tartomány van: follikuláris fázis, ovulációs fázis, luteális fázis, posztmenopauza.
A négyből pedig valamelyikbe beleillik minden eredménye, csak nem tudom, hol tartott, milyen fázisban. Ugyanis ez a ciklusa most 40 napos volt, és a 38. napon voltunk vérvételen, hogy ez most milyen fázis, azt a kutya tudja.
Most egy nagyon hülye kérdés, de : a dokikat nem zavarják az eltérő mértékegységek?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?