Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Fitnesz cipőm van, magasszárú,nagyon könnyű.
Hol kezdjek szerinted? Reumatológia, orthopédia, sebészet? Esetleg térdízület rtg?
Mi a véleményed a térdvédő bandázsról?
Ha megyek, akkor nem fáj, de ha behajlítom, főleg ha terhelem is akkor feszül és kicsit be is van dagadva a patella melletti rész.
Aztán rendeződik, de egy hét múlva megyek megint...
Zsuga, megmondom én, hogy hogy csinálom, hogy nem felejtem el, ki mit írt. Nyitok egy word-ös doksit és ahogy olvasom vissza a hozzászólásokat, a word-ös doksiba írom be a választ és a legvégén másolom csak ide be. Így tuti nem felejtek el semmire se reagálni, amire szeretnék.
Köszi, hogy leírtad az ovu-teszteket, majd utána nézek. Most ezek szerint neked hamarabb volt péd. A teszteket rakd el nyugodtan, nem fog az megromlani jövő hónapra se.
Ma van a pasid szülinapja felköszöntötted már?
Figyejjé olyan csipő nincs ami az én ugrálásomat a kb 90 kgmal tompítaná a nappali kövén, szóval mindegy is. Hol vagyok én a maxtól Welkinem? Nagyon messze, néha a kívülről látnál magam tuti röhögőgörcsöt kapnék hogy miket produkálok. Jó nyilván változik a testem mert mégiscsak kemény edzés, csak tudod: becsukom a szemem és fogyok 10 kg. :)
Ki vagyok tartva Welkinem :)
Molygókám, ne bántsad a szerelmemet, Shaunt-t az álompasim, de komolyan, nem is értem mér nem akar már járni velem...
Na de komolyra fordítva a szót: az insanity-nek a jelentése, őrültség, diliség, elmebetegség, tehát ez a dolog nem arról szól, hogy te maxra lenyomjál mindent ütemre, hanem arról hogy probálkozz a lehetetlennel,és ha sikerül csak egy is, annak örülni kell, és büszkének lenni magadra...a tested nem lehet maxon tartani mindig, nehogy azt hidd hogy én lenyomom úgyahogy van, fenéket, de mindennap küzdök vele, és mindennap egyre jobb vagyok...Térdfájás meg akkor van ha nem rendes cipőben csinálod a dolgot...nem megfelelően puha, nem fogja fel rendesen az ütközést, nem tartja a bokád...erre érdemes odafigyelni...sikerélmény meg nem hiszem hogy nicsnen, tuti hogy változik a tested, olyan nincs hogy ettől sem,én már csak nem fogyok semmit soha tipus vagyok, de látom magamon a változást.Szóval kitartást!!!!
Szia Hajnal
Mindig szeretem olvasni az írásaidat, mert mindenkihez van pár jó szavad és senkiről nem felejtkezel meg. Ez egy nagyon szép tulajdonság.
Én sajnos mire végig olvasom elfelejtem ki mit írt és sokszor összekeverek mindent.
Az ovutesztek érdekese, mert rosszul írtam. az egyik 7 db-os volt (zöld színű, csepegtetős), emlékeim szerint 2.900.- Ft körül volt. A másik 5 db-os amit 2 hete vettem a gyógszerész ideadta 500.-Ft-ért, mert pár nap múlva lejárt. Na gondoltam magamban, mivel ugyis a napokban kell, kipróbálom. És érdekes volt mert nekem 10-11 nap körül van peteéreés és amikor néztem az első nap már erős csíkokat mutatott, míg a másik napon a tesztcsík már csak haloványka volt. Még van három db, tutira nem dobom ki, hanem a felhasználom majd.
A met azért műödik nálad hiszen javulsz úgyhogy lehet nem fog gyógyszert váltani hacsak szarul nem leszel tőle nagyon.
Mást nem fog mondani, hát mit mondana.... javulsz csak így tovább kicsit lassan megy de megy.....
aztán kíváncsi leszek mit mondd tényleg.
Amúgy:
1. metet emelhetünk
2. mi mást kaphatok? milyen gyógyszert? mire válthatunk? valaki tudja ezt?
Amúgy nagy kérdéseim nincsenek. Diétát nyomom, sportot is, a múltkor is mondta, h nekem a gyógyszer az egyedüli, amin változtatni kell. A szőrösödésre kérdezek majd rá, mert az piszkosul zavar. Meg hát a gyerekkérdésre is rá kell, mert ember itt olvadozik a babák láttán.
Ja, képzeljétek, MM- ben ülünk a váróban 8an, tízen, és olvasunk, bejön kisgyerek az anyjával, komoly fejjel szétnéz és odainteget nekünk vigyorogva. Mi persze azonnal ezerrel integettünk vissza. :)
Tigrisné, üdv újra köztünk, kisimultan :) Ügyes vagy, hogy ilyen jól tudtad tartani a diétát, ez igen! :)
Szalma, én is kíváncsi leszek, hogyan tovább nálad, gondolok rád holnap :) Mit tervezel, miket fogsz még megkérdezni? Ha nem felejted el, rákérdezel a halra? Mert mostmár összevissza olvastam róla mindent, totál összezavarodtam.
Hi evribádi!
I am back!!!
Mindenkit puszilok, megpróbálok visszaolvasni, bár lehetetlennek tűnik:-)
Jelentem 3 hét szabi után -1 kilót mutat a mérleg - de hozzá kell tennem csak 1 db hamburgert ettem ezidő alatt - ez volt a legnagyobb bűnöm...
szép napot!
tigrisné
Sziasztok! Hát, nem volt fosóka már este. Türelmetlen vagyok, már mennék RR- hoz. Most néztem az eredményeim, hát fajin, az első terhelésnél a 120as 69 volt, utána 80, most 71... Vagyis tuti változtatni kell... A 0' s inzulinomat harmadoltam, vagyis több, mint harmadoltam. :) Igazából tök kíváncsi vagyok, mit tehetünk még, mert úgy érzem nálam tényleg csak a váltás/ emelés segíthet, mert amúgy szinte mindent betartok. Izgi. :) Snoopy volt szomorú tegnap, h látja, mit csinálok és hát megviselt a bogyóemelés, örült volna, ha jobb az eredményem, de ez van. :) Majd holnap drukkoljatok, fél10re megyek. :)
Mellesleg a sütik nagy részét lehet fagyasztani, én is szoktam. Kelesztett sütik, ilyen egyensúlytésztaszerűek, piskóták igencsak jól tűrik. Nokedlit is lehet.
Molygó, nagyon komoly, már mennyi insanity van a hátatok mögött. Respect. :)
Tudod, Hajna, ha minden fagyi/jégkrém fruktózos, akkor inkább csinálom majd magam. Épp tegnap rendeltem meg a robotgéphez a fagyikészítőt, oszt majd vmit kiokumlálok, hogy fincsi, nekünk való dolgot tudjak véle kreálni, lehetőleg nem tejből, hanem vízből, vagy felesben. Majd keresek recit, mert pár hét, mire beszállítják. (Igaz, picit drága, tíz alatt lesz azért - de legalább tudom, hogy olyat fogok enni, ami jó, és nem kell, hogy bűntudatom legyen - legalább ebben ne!)
Tegnap közölték, hogy nincs pénz a légkondi üzemeltetésére (mintha a kb.6-7éve beszereltet egyszer is tisztították volna!), úgyhogy rohadjunk meg majd a folyamatos kánikulában idebenn lévő 37,5-38 fokban! Hát, káromkodtam egyet (persze csak magamban). (Igaz, lehet, nem is kell majd bejárnom, de akkor meg munka után kell néznem. Szóval kussolhatok és izzadhatok egész nap. F.sz.!)
Jó reggelt! :)
Igen, Hajna :) Attól light, hogy kevesebb a zsírtartalom benne.:) Pedig az milyen finom...
Zsuga, ez az ovuteszt, amiről írtál, a babymark, az kb. milyen áron van és hány darabos? Diabetikus fagyi van a sparban, gelatimo zero vagy valami ilyesmi a neve, van vaníliás és csokis, én is Beától hallottam tavaly és egész finom. Igaz fruktózos ez is, de néha mehet. Más úgy sincs. Itt a link: [link]
Én a csokisat próbáltam eddig. A cartedornak is van light csokija, de talán Moncsi mondta, hogy abban meg van cukor, hiába light. A metnek lehet mellékhatása, hogy nem fogod bírni a tejed, meg a tejtermékeket. Úgyhogy ha nem akarsz szenvedni, idővel elhagyod. Nálam nem okozott gebaszt, de mégis elhagytam a tejet, nagyon ritkán iszom hétvégén tejeskávét, de egyébként már teljesen átálltam a tejszínre. Az Ella nápolyit vetted? Én azt szoktam néha uzsira. Darálós kekszet is ettem már, de csak párat egyszerre, nem az egész zacskót. Néha beleférnek ilyenek, de nyilván nem napi szinten. És hát igen, jól leírta neked Réka, hogy mi NE legyen az összetevőknél, csak ilyet sosem fogsz találni. Mert mindben van vagy fehér liszt, vagy olyan édesítő, ami nekünk nem a legjobb. Nagyon ügyes vagy a fogyással, gratulálok!! Ha úgy érzed, hogy gyors a fogyás tempója, emeld meg kicsit a ch mennyiségét. Teszem fel, ha most 160-at eszel egy nap, akkor menjen 170-180 helyette. Ki kell tapasztalni.
Réka, sejtettem, hogy még nem derült ki, hogy mi van az inszemmel, gyanús is volt, csak valami olyat írtál, ami megkevert, de akkor az az előzőre vonatkozott. Jól van, én is így gondoltam. :) Drukkolok neked továbbra is!!! Fruktózosat ehetsz néha, nem a legjobb, de nyilván abból dolgoznak, mert jóval olcsóbb, mint mondjuk a xilit.
Szalma, örülj is a 0-ás inzulinodnak, mert gyönyörűen letornáztad!!! Nagyon büszke vagyok rád. Én azért tippelek mégis a gyógyszercserére vagy emelésre, mert a terhelted sajna nem javult annyit, mint ami várható lenne olyan szigorú diétával és mozgással, ahogy te nyomod. Persze javult az is, nem azt mondom, de december óta talán jobban vissza kellett volna esnie. No majd Rita eldönti, ez persze csak az én tippem. Összességében pedig egyértelműen javulás, ami azt jelenti, hogy nagyon jó úton haladsz és ez a lényeg, ennek örülünk most!!! Tudjuk, hogy ez hosszabb folyamat, de a javulás egyértelmű.
Jucus, szerintem nálad azért van ritkábban kontrol, mert nem babára hajtasz.
Esbee, az elején mindenkinek nehezen megy a diéta, nyugi. Fokozatosan kell átállni. Először alapanyagcsere, utána megszokni az ötszöri étkezést, utána megtanulni, mi gyors, mi lassú és csak a legvégén méricskélni, mikor már minden összeállt fejben. Senki nem várja el tőled, hogy rögtön mindent betartsál, ezzel mi is ugyanúgy megszenvedtünk. De az irány nagyon jó, látod, már fogytál is, és örülök, ha valaki megfogadja a tanácsunkat, mert ilyenkor érzem, hogy van értelme annak, hogy próbálunk segíteni. Szeretem, hogyha valakinek nemcsak a szája jár, hogy változtatni akar, csak éppen nem hajlandó semmire. Úgyhogy téged is nagyon megdicsérlek, meg Zsugát is, hogy ennyire akarjátok ezt az egészet. (A régieket is dicsérem, de ők már profik mindenben.)
A TSH-dból még nem derül ki, hogy autoimmun vagy-e, az anti TPO érték mutatja meg. Ha az a felső határ felett van, akkor igen, az vagy. A TSH picit magas a babához, 2 alá kéne szorítani, legjobb lenne 1 körülre. D-vitamin célszerű háziorvossal kiiratni, mert ő tud felírni 3 ezrest, amiből mehet napi 1 szem. Viszont amit meg lehet venni vény nélkül, úgy tudom, az csak 1000-es, de ebben nem vagyok biztos, majd a többiek megírják.
Mosolykám, berakom a receptedet, nagyon fininek hangzik. Az meg, hogy fagyasztható, külön szuper!
Molygó nagyon vagány vagy ezzel a tornával hallod-e. Le a kalappal komolyan. Tegnapra csökkent a barnázás (izé… a színe világosabb lett - énkérekelnézést) és mennyiségre is kevesebb. Remélem, mára elmúlik. Iszom a palástfüvet, gondolom az próbálja rendbe rakni. Mára tervezem, hogy bejelentkezem a vv-re – remélem, nem Angelika veszi fel a telót – mert tegnap megszámoltam hány gyógyszerem van még, úgyhogy még bele kellett kalkulálnom a távkonzi átfutási idejét, szóval nna, kell időpontot kérnem.
Sziasztok!
Molygóm csatlakozom. Nekem is fáj a térdem.
Welkin, szaktanácsot kérek!
Mit lehet tenni térdfájás ellen,vegyek gumis térdbandázst, vayg szedjek valamit, vagy mit?
Nem akarom abbahagyni a mozgást,de nem bírja a térdem, napokig fáj utána.
Ugyan a héten voltam kedden is és szerdán is zumbázni, és az ugrálásokat is lightosan csináltam, de mégis fáj...:(
Huh Mosolyka így reggel ezt olvasni gyilkos :) Kérek én is .. MOST
Amúgy gutenmorgen májne líbe IRtezsvíreim.
Hajnám csókoltatlak, van valami?
Szalma hogy vagy, este volt fosóka még?????
Welkin még mindig utállak kicsinál egy az Shaun, lehet vissza kell fogjam magam kezd fájni a térdem basszus, és a sikerélmény is kevesebb én nem tudom ezt a szart úgy csinálni mint ők, baszki mire aszongya fekvőtámasz egy-kettő, és még az első rogyasztásánal tartok... képtelenség na, de igyekszem nyögök izzadok... hátha ez is elég :)
szép napot..
Stáltól írtam le a hétvégén a tv-ből, ő gyümölcsös lepény néven használta a következőt. Én kihagytam belőle a mandulát meg a narancshéjat, egy pici tejjel és rumaromával (és talán még vízzel is, már nem emlékszem) higítottam, de nem kell, hogy folyós legyen! Ja, és ánizs helyett fahéjat használtam.
Állítólag az egyensúlytészta egy alaptészta, amibe/re bármit tehetsz, de főképp gyümölcsöket.
Teljesen durumból csináltam (arányosan 3/5 mennyiséget), kb. 22x22-es formában, nem lett magas, de szinte elveszik benne a gyümölcs, szóval nekem még így is sok benne a tészta (és a durum miatt kicsit olyan grízes) - az uram viszont a tésztás dolgokat szereti. De összességében ízlik. :-) (Talán vmivel kevesebb édesítőt tettem a tésztába, viszont a gyümölcs tetejére nem számoltam, mennyit tettem. Szerintem a teljes adag bőven elég egy nagy tepsihez.
Egyensúlytészta:
25 dkg liszt (20 dkg liszt + 5 dkg pirított-darált mandula), sütőpor, pici só, 25 dkg cukor (édesítő), 25 dkg vaj, 2 reszelt narancshéj, 5 tojás, valamennyi víz/tej/rum/tejszín
+ gyümölcs + cukor (édesítő), csillagánizs, szegfűszeg
Elkészítés: A lisztet, mandulát, sütőport és sót összekeverem. Egy másik tálba összekeverem a vajat, cukrot, narancshéjat, egyesével belekeverem a tojásokat, hozzákeverem a lisztes keveréket, hígítom. Vajazott, prézlizett tepsibe belesimítjuk, rászórjuk a gyümölcsöt (nehéz gyümölcsnél elő kell sütni). Csillagánizsport és őrölt szegfűszeget összekeverünk cukorral, megszórjuk. 175 fok, 40 perc (tűpróba)
Ez alapján sütöttem, a netről vettem, No Salty oldalról, csak IR-esítettem.
Kinder paradiso
Tésztához:
• 4 tojás
• 15 dkg xilit
• 10 dkg puha vaj
• 20 dkg durum liszt
• 1/2 cs sütőpor
• ½ citrom reszelt héja (vagy 1 fiola citromaroma)
• 1 csipetnyi só
Krémhez:
• 2,5 dl tej
• 6 dkg xilit
• 1 teáskanál vanília aroma
• 1 csipetnyi só
• 3 ek durum liszt
• 1/2 citrom reszelt héja
• 2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma)
• 2 dl habtejszín
1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a xilittel, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
3. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
4. Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
5. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
6. A tésztát hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
1. A krémhez a lisztet, a sót, a xilitet, vanília aromát csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
2. A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
3. Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
4. Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
Összeállítás:
1. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük.
2. Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porrá darált xilittel megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Akkora szeletekre vágtam, mint a bolti kinder paradiso, és úgy fagyasztottam le egyenként alufóliában. Igaz, nem számoltam ki a ch értékét, de gyorsnak heti egy-kétszer kap uzsira a lányom egy darabot.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?