Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
6kor keltem, úgyhogy ez most nem jött össze:)
mi kb 20ezren, és van 5felnőttdokink, de az életemet egyikre sem biznám..talán egy van akiben meg lehet bizni, de lehet azért, mert asszisztense az áltsulis barinőm anyukája:D ők tudom h támogatják a természetes módszereket..
ettem isteni füstölt padlizsánkrémet magában sima naturt nem majonézeset. Asszem kikentem vele a bélrendszert lesz futás.
Ha nem ad receptet ma a doktornő odatorttyintok neki az ajtó elé :)
Én csak leírom, nálunk mi van. És nem a doki írja a receptet, hanem az asszisztense, rajtuk múlik szopatják- e a betegeket vagy nem, ne rám haragudj, mert nálunk másképp van.
hát...azért reménykedem, h nem fognak velem kekeckedni...
Hát ez az: 400főre rendel 2 órát, nálunk meg nemtom hányezer emberre napi 3-4-et.
Nem mindenütt van így vidéken: nálunk egyszerű. Lehet Nálatok nem, nálunk az. De nem is ér rá a doki, mert van 2 órát rendelni, aztán megy tovább.
Najóvannnna! Akkor helyesbítek: vidéki város(ocs)ka. Ott aztán tudják bonyolítani. De talán azért, mert a régebben 2 nővéres poszton egy jóideje már csak 1 nővér van a doki mellett, és hát ő nem tudja vállalni a rendelés melletti gyogyófelírást, hanem másnapra, rendelési időn kívül csinálja azt meg. Legalábbis nálunk így vagyon.
Logikusan igen, de a mai világban a józan paraszti ész kiveszett már. :-( Elvileg viszed a kartonod/papírjaid, azt ki kell adja. Ha jól emlékszem, a férjem mikor ideköltözött, a régi háziorvosától (Bp) kapott egy, az új háziorvosának címzett nagyalakú borítékot, oszt annyi. Tán még fel sem nyitottuk, hisz nem nekünk volt címezve - nem emlékszem, áááááá! Én annál a háziorvosnál vagyok, akinél még a nagyim is. :-) Persze, most már van mellette egy kb.velem egykorú nőci, na, inkább hozzá megyek, ha van vmi bajom, mert ő legalább még tud is. Nem egyszerű ez vidéken, pedig még nem is a Nyírségben lakom!
Anyum vidéki dokihoz jár, 390 fős a falunk, és ott sem bonyolítják. Józan paraszti ész, ugye. :)
ja, oké! akkor olyat tényleg kaptam:)
és ha házidokit váltok, akkor ugye majd automatice felírja ő is? (gondolom, minden cuccomat látja majd, ami itt volt)
Na jó, akkor csak vidéki háziorvoshoz kell elmenni kétszer - ill. kivárhatom a sorom (kb.1-2óra), hogy bekerüljek hozzá, hogy azon nyomban felírja a receptet. Szóval az összes pestire áll az, amint lentebb körülírtam! :-P
Nem láttam bent, úgyhogy dá-dá-t kapsz! :-DDD
Recepteknél bent van? Mert ha nem, pótolom.
Hát ezt igen szépen megfogalmaztad tezsvírem. Dehogy zrikállak. Csak egy kis odafigyelés kell. Szóval így kezdte, hogy "azt írta a doktornő". Na már most ő Tüűhöz jár, tehát nem a MM-ről beszélünk egyértelműen.
Nálunk mondjuk úgy van a háziorvossal, hogy teló, leadom a rendelést, és hazafelé felveszem a portán a recepteket.
Ja, és nálunk itt a melóhelyen is úgy van, hogy küldesz e-mailt az üzemorvosnak és lecsattogsz a receptért hozzá.
Mondom én hogy mondom én :) csak bírd abbahagyni :) Örülök.
Jól hangzik ez a recept. Hétvégén nekiugrok, úgyis egyedül leszek.
Molygó! Isteni fincsi a sajtos csirkéd! Pár napja csináltam, de csak egy darabka sajt volt otthon, úgyhogy a nagyobb része normál tk.panírba került, kis baconnal - a sajtos sokkal fincsibb! Köszi a recepteket! (22433)
Ugye????? el voltam én tudom büszke is voltam milyen fasza ez így, még az sem lenne baj ha be kéne dobni a fecnit,de mit fecnizzek ah e-mail is mehet. Mostmeg semmi. Komolyan mi folyik itt??? Legyetek nagyon nyugodtak este soron kívül bemegyek és fel fogja írni a rohadt gyógyszert... ez már tuti, ne akarják hogy ideges legyek de komolyan mert előjön a parasztvérem és akkor meg fognak jegyezni 1 életre az tuti.
Az a baj csajok, hogy még arra a hétre van gyógyszerem. Viszont én távkonzit kérek, emiatt muszáj belekalkulálnom, hogy mire RR válaszol, mire megkapom a recepteket postán, szóval emiatt nem mindegy :(
Nálunk az van, h naptárban vezetik, ki mikor jön a következő gyógyszerért és akkorra megírja az asszisztens, mikorra mész. Ha kell valami pluszba, akkor anyum telefonál, h azt még csapják hozzá. :) Ennyi. 2* menni dokihoz, mekkora kicseszés már. :S
Szerintem nekik nem olyan vészes ez a dolog. Átváltják és kész vagy már abban is tudják a határokat. Nekem is mindegy gramm vagy dekagramm esetleg kg- mondhatnám nagyképűen. XD Én mondjuk a mérföld/ km átváltását is megszoktam, meg sok külföldi receptet olvasok, ott a libra/ kg átváltás is automatikusan megy. Gondolom nekik is. :)
Még mindig egy naiv kérésem van: a dokik csak úgy fejben váltanak mértékegységet, amikor nézik a leletet?? Vagy ez nekik nem olyan nagy dolog?
Molygó! Ne harizz, de azt kell mondja, el voltál eddig kényelmesedve (írhattam volna erősebben is, ami összefüggésbe hozható a met egyik mellékhatása nyomának olyatén történő eltüntetésével, miután a hátsó feled igen tisztává változik másvalakinek az ő szájában lévő testrésze használata által). Én még olyan háziorvosról nem hallottam, hogy emilen lehet leadni a gyógyszerfelírás rendelését. Nálunk úgy működik, hogy odamegyek, egy cetlin beadom a nővérnek, majd másnap visszamegyek a receptekért.
Na, azt viszont bunkóságnak tartom, hogy ezért, vagyis egy rohadt gyógyszerfelírásért is időpontot kell kérned. Mert teszem azt, megbetegedsz, meg akarod látogatni hőn szeretett háziorvosodat, akkor is időpontot kérsz??? Na, most én is kipuffogtam magam. :-)
Hajna, mit zrikálsz? Félreértettem vmit?
Csillag! Szakorvosi vélemény. A házidoki csak az alapján írhat fel bizonyos gyogyókat. Ha felírja neked, akkor a legelején kaptál az endodokitól egy ilyet (gyakorlatilag arra a papírra írta rá nekem, amit egyébként is ad, hogy mi történt velem nála, mit tanácsol).
Ahogy mondod.Lassan foglalom a novemberi időpontomat.
Nem könnyű az én rendelésemmel összeegyeztetni.
Majd legközelebb :) Megyünk mi még oda párszor, sajna..
Köszi az átküldött infókat, mindjárt meg is nézegetem:)
Persze. Sajnálom,hogy nem futunk össze.Én nem szoktam nagyon korai időpontot kérni, mert Budapest másik végéről megyek.De tudom, hogy neked a vérvételhez viszont az a jó.
Lányok,nem jön valaki még 24-én?
További ajánlott fórumok: