Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
sziasztok
Az ovu teszthez szólnék hozzá. Én az elmúlt 2 hónapban néztem, csak úgy kíváncsiságból. Az előző hónapban 2-szer volt halvány csík, tehát peteéres nem volt, míg ebben a hónapban egyszer volt erősebb 2 csík, a rá következő napon pedig már csak halvány volt a tesztcsík.
Mind a kétszer a gyógyszertárban kapható babymarkot használtam. A másodiknál 2 db-os mártogatós, míg az első cseppentős volt. Gondolkodtam, hogy veszek a neten 30 db-osat, de nem szeretek ismeretlen márkát venni.
Hol tudok venni diabetikus fagyit? Több helyen néztem és nem láttam. Nem gyártanak olyat? Fagyizókban már kapható, de a boltokban még nem találtam, így sajnos a hétvégén lecsúszott kétszer normál fagyi. Az egyiktől semmi bajom nem volt, de a másiktól nagyon fájt a hasam, igaz másfajta is volt, mint az első.
Egyre többször veszem észre, hogy a tejtől, amit a kávémba teszek fáj a hasam, illetve nem bírja a kefírt sem. Ez is a met hatása?
A máj és vese funkciók romlásáról én sajnos a szedést követő héten hallottam itt bent, mert az illető megkérdezte, mi tőrtént velem, mert a szemem alatt nagyok a karikát (amik eddíg nem voltak) és ez a rossz máj és veseműködést jelenti. Nem mondtam neki, hogy szedek gyógyszert, de azóta állandóan a karikákat nézegetem és mindig megállapítom, hogy milyen karikás a szemem. Másnál is van esetleg így?
Szerintem megint met emelés lesz, mert a 120-as inzulinom még mindig magas, viszooooont az éhgyomri 5!!! :) Nem találom a leletem, asszem előzőleg az eredményem a köv. volt:
0' inzulin 6.9
120' inzulin 80 vagy 89??? nem emlékszem, de most nincs időm előkeresni. :S
Glükóz terhelés 0' 5,1 mmol/L
Glükóz terhelés 120' 6,2 mmol/L
Inzulin 0 perces 5,0 mIU/L
Inzulin 120 perces 71,7 mIU/L
Csajok, megjött a reggeli vv eredményem.
tényleg, már írtad is asszem...
ha ez vigasztal: nekem ennél magasabb volt a 2 évvel ezelőtti bulgáriai nyaralás után fél évvel (doki szt benyaltam vmit), asszem 120 körüli, pedig nekem 40 alatt volt mindig...de lement aztán szépen.
A zöld tea nekem sem égette a zsírt...
Csak a diéta használt, ill.a mozgás.
De kiegészítésként, enyhe vízhajtásra nagyon jó.
Azt már megfigyeltem, hogy akkor még jobb, ha folyamatosan iszom, nem hagyok ki egy napot sem.
ihatod persze, de kérdés az h az ödémádnak használ-e igy.. illetve lehet jobb igy 1hetes váltásban mint a 6hét szünet..
melegtől is lehet h vizesedsz. nekem csak simán feszült a lábam, mikor sokat ültem.
Réka, ha a zöldteától fogyni lehetne, már nem látszanék. vagy ha nem innám akkor lehet nem férnék be az ajtón? :D
Hát lehet, hogy a meleg, de szép hónapoknak nézek elébe!
Persze, sokkal jobb, mint régen, de azért zavar.
Tegnap a zumbán izzadtam mint a ló, kinn is meleg, bent is meleg, ablakot hiába nyitottunk.
Mégis reggel kicsit éreztem az ödémát.
Én teszek egy pöttyöt a zöldteába, ill.pár csepp citromlevet. Így egészen iható.
Tavaly nyáron csináltam otthon ice-változatot, azt hoztam be a melóhelyre, idén is így lesz.
Ha lehűtöd, akkor is elfogadható az íze.
Meg szerintem mig szörösödésem van ami ugye sose fog ell mulni:-((
Addig nagyon ne is reménykedek a babárol:-((
Szia Hajnám:-))
Én csak kérdeztem van-e olyan fogalmam sincs ezekröl:-))
Butaságot irtam sorry:-)
Hogy vagy drága Hajnám??
Milyen az az utólagos teszt? Sose hallottam róla.
Babus, szép ez a TSH már, gratula!
Akkor csak olyan ovu tesztet lehet kapni ami meg mutatja mikor lesz peteérésed?
Bocsi ennyi hülye kérdéstöl de ezeket nem nagyon vágom!
Ivi még egy kérdés. A jó múltkor beszéltünk a csalántea kúráról.El is kezdtem, ittam kb.egy hétig, aztán elfelejtődött.
Most kicsit megint ödémásodom, lehet, hogy a meleg, ill.most múlt el- gondoltam iszom megint.
De lehet így, hogy csak egy hétig?
A zöld teát iszom minden nap.
utólagosról még nem hallottam.
az sztem csak a hőből, meg a progiszintből látszik...de a hő meg csak a korábbiak alapján értelmezhető.
Igen, elméletileg akkor lehet elhagyni - pontosabban leépíteni a metet, ha normál tartományba kerülnek az értékek. Azt elméletileg mozgással és diétával már kordában kellene tudni tartani.
A gpt-m lett szar. A got oké volt, meg az a gamma akármi is.
De én utolagost akarok!!
És abbol elég egy darabot vennem?
Soha nem csináltam még ilyet ugy hogy fogalmam sincs mit hogyan kell csinálni:-(
Vagy lehet olyat kapni hogy mikor van??
Persze,azt tudom, hogy a pm gyógyit nem lehet elhagyni. Bár én most csökkentettem ( az ir kiderülése óta másodszor), majd meglássuk a tsh-t két hét múlva.
A Met-et mondta RR, hogy elhagyható, ha úgy-ahogy rendeződnek az értékek, de a diéta élethosszig megmarad,tudom.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?