Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Lehet benne valami:(
Már csak mert pl. pajzsmirigy vizsgálathoz azt a T-akárhányas dolgot is csak Németo-ban tudják vizsgálni a vérből, amiről itt többször szó volt, itthoni endódokik nem is foglalkoznak vele.
Ezek nagyon szép eredmények, gratulálok :)) Igaz, neked az indulód sem volt vészes egyáltalán. Gondolom, ezért javultál ilyen gyorsan. Jól emlékszem, hogy eucrast szedsz te is?
Mosolyka, tényleg elgondolkodtató, amit írtál. De tény, hogy nálunk az endokrinológia azért elég gyerekcipőben jár még. Teszem hozzá sajnos.
Köszi lányok.:)
Tényleg tartottam attól, hogy semmi javulás nem lesz ennyi idő alatt.
Jövő héten megyek a Kaáliba uh-ra, és ha minden rendben júniusban nekifutunk a 3. lombiknak. Azon pörögtem, ha nem javul, akkor neki induljunk-e.
Egy érdekes dolog, mi lehet ebben a logika? (látszik, hogy nagyon dolgoznom kellene, de szómenésem van.)
Szóval, lányom nézegette, hogy milyen dokikat várnak külföldi országokba Magyarországról. Bazi sokféle szakirány fel volt sorolva, és a végén ott volt feketén-fehéren, hogy kivéve endokrinológus, azokat nem várnak Nyugat-Európába innen.
Ezen elgondolkodtam, mi lehet az oka???
Olyan jó endódokik vannak külföldön??? Mert a többi magyar dokit tárt karokkal várják. És az endódokik sem rosszak itt. Ott mégis jobbak??
A kérdés persze költői, de jó lenne benne meglátni a logikát.
csak mondom: epres panna cotta
és csak jönnek jönnek az ilyenek a fejebe belemásznak.... ááááá
Megjött a mai vérvétel eredményem, és betettem emlékeztetőül az eddigieket:
2011. 07. 06.
Glükóz 0’: 5,1 mmol/L
Glükóz terhelés 60': 8,6 mmol/L
Glükóz terhelés 120': 6,1 mmol/L
Inzulin: 6,1 mlU/L
Inzulin terhelés 60': 53,0 mlU/L
Inzulin terhelés 120': 30,9 mlU/L
2011. 10. 13.
Glükóz 0’: 4,8 mmol/L
Glükóz terhelés 60': 7,2 mmol/L
Glükóz terhelés 120': 6,1 mmol/L
Inzulin 0’: 3,7 mIU/L
Inzulin terhelés 60': 43,6 mIU/L
Inzulin terhelés 120': 32,7 mIU/L
2012. 05. 03.
Glükóz 0’: 5,4 mmol/L
Glükóz terhelés 60': 8,1 mmol/L
Glükóz terhelés 120': 6,4 mmol/L
Inzulin 0’: 3,3 mIU/L
Inzulin terhelés 60': 37,7 mIU/L
Inzulin terhelés 120': 18,6 mIU/L
Szerintem határozottan javultak az inzulin értékek.:)))))
Pedig csak 2,5 hónapja szedem a gyogyit, és többen írták, hogy ennyi idő alatt inkább romolni szokott még az érték, és csak 4-5 hónap gyógyszer után lehet javulást tapasztalni.
Mondjuk a cukor nem annyira jó, de határértéken belül van.
Kíváncsi leszek mit fog mondani a Tűű doki egy hét múlva.
Hát kell hogy érdeklejen mellé a szöveg is egy zeneszámnál hogy mit is mondd, megguglizod még megpróbálod ráénekelni az eredetire... nemtom nekem működik monjuk a párom is bikicsunájozik mindig :)
Oh én azért elég penge vagyok angolból (szóval elvagyok) és volt olyan hogy a voanton nem jutott eszembe hogy mi az hogy jegy.... nagyon éégő volt, körbírtam 3x de az hogy ticket nem jutott eszembe.... :)
hát nemtudom de van h francia vagy olasz dumálás van a kedvenc rádiómon és órákig képest vagyok hallgatni h egy szót sem értek belőle:D angol nyelvű müsorokkal szintén. zeneszámokat simán halandzsának értem, mint a bikicsunáj. ha van is hozzá szöveg, akkor is nehéz kisilabizálni, h miért mondja úgy ahogy.. próbáltam már ezerféle dolgot, de vhogy nálam egyik sem működik. tény h inkább logikus dolgok mentek mindig, mint a humán.
olyan alap szavak nem jutottak eszembe, mikor tanárral forditani próbáltunk, mint az olvas vagy a bocsánat.
Mosolyka,igazat szólsz! Tényleg szar a rendszer.
Konkrétan a miénk is. Tele is van a faxom vele.
Meg a kollégákkal is.
Most úgy gondolom, ha értenék bármi máshoz, már itt sem lennék...
Nálunk Érden oda kell menni, és jól ki kell számítani, hogy lehetőleg a doki már éppen elmenőben legyen, utána kezdi az asszisztens felírni a recepteket. Egyenként kell bemenni hozzá ilyenkor. Van hogy nem jól lövöm be az időt, és még rendel a doki egy órát, akkor szívás.
Engem ami baromira zavar amúgy, hogy időpontot kell kérni a körzeti dokitól, és ez 3 hét. Aki időpontos, az fél órát bent van (hogy mi a f...-ért, nem tudom, de fél óra, szerintem csak dumálnak). Aki meg nem időpontos, mert akkor lett beteg, azokat a végén behívják gyorsan egyenként persze, és 2 perc alatt kivágja a doki.
Tehát ott az ellentmondás, hogy akinek kutya baja (csak pl. beutalót akar kérni, mert más mi lehet az, ami három hetet ráér neki), pont azzal foglalkoznak körültekintően, aki pedig pont megdögleni készül, azt kivágják fél perc alatt (engem is, 180-as vérnyomással, mert ugye azt nem tudtam három héttel azelőtt, hogy ez lesz, ezért időpont nélkül mentem.)
Szerintem szar a rendszer, úgy, ahogy van.
Hajna akkor a lényeget tudod :) Kell ennél több? Nem.
Hogy a klasszikust idézzem :)
I feel you , your heart it sings, I feel you
The joy it brings, where heaven waits
Those golden gates, and back again
You take me to, and lead me through
Oblivion
Tezsvírem, ne balhézzál vele, csak kíméletesen, mert még megáll a szíve.
Hát egyébként amit angolból tudok, azt én is nagyrész depeche mode számokból.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?