Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
És milyen köretet eszel mellé? Mert azzal vagyok meglőve. :-(
(((Ha nagyon zárójelesen kérhetném: ilyen esetekben az egyelőre szót használjuk! Hisz a meghatározhatatlan/beláthatatlan időt nem lehet egyenlő részekre felosztani - és különben sem azt jelenti, nem azonos e két szó. Köszönöm szépen, alázattal bocsánatot kérek, mea maxima culpa!)))
Szóval: én egyelőre holnap is még azt a béjkönös rántott husit eszem (csaknemtom, milyen körettel), ami a kevés sajtból kifolyólag gyártódott le jópár napja), aztán vasárnapra lehet a spárga, de kiszedjük a fagyasztóból a maradék zöldbabot, oszt pörköltnek sok tejföllel és kenyérrel majd eleszegetem, meg hasonlóan a tökfőzeléket (persze azt már kenyér nélkül). Nálunk e héten volt bableves, még húsvéti sonkalével. :-)
Hajna! Emellé a tejszínes sajtos-rántott husi mellé nem lehet vmit betenni a tepsibe köretnek?
Úgy ennék már krumplit (de nem sültet, mert azt eszem nagyon kis adagokban már napja). Egyre-másra azt olvasom cukorbeteg-diétás oldalakon/kajarendeléseken, hogy pertezselymes krumpli. Az mehet végül nekünk, vagy az is bűnözésnek számít? Vagy savanyúval, salátával már OK? (Most is a rántott husi és pici sültkrumpli mellé csináltam salátát: uborka, hagyma, paradicsom, paprika, só, málnaecet, és egy pinduri bablevessel ez az ebédem harmadnapja. Ez így jó? Nem számolok/mérek.)
Barack a fejedre! :-P
Csajok! Most szólt az uram, hogy megy lejjebb a spárga ára! (Vagy legalábbis most odahaza majdnem fele árban van, mint 1hete Bp-en. És a zöld! 800kilója!) Kezdődik a szezon? Már 2x csináltam az Ivi-féle sajtos-béjkönös csomagolásban, és hát megunhatatlan (de nekem rohadt sós még így is, hogy a főzővízbe nem teszek sót, és csak 1 szelet szalonnába tekerek bele 4-5-6 szál spárgát). Mi tégyek? Szenvedjek? (Régen mindent sóztam. Most meg...) Folsavpótlásra is jó, ha jól emlékszem, most futottam át megint egy részt, hogy az IR rontja a folsavat, tehát pótolni kell. Spárgára fel! :-D
Beraktam a receptekhez. Én egyébként szoktam ilyet sütni, csak bacon nélkül és tejszínnel jól meglocsolom. Először fólia alatt, amíg megpuhul a hús, utána fólia nélkül rápirít kicsit a cucc. Férjem egyik kedvence.
Tényleg, ki mit főz hétvégén? Egyenlőre semmi ötletem. Egy jó bableves mondjuk érik egy ideje gondolatban.
szépnapot most értem csak ide.... eredmény... mindjárt xanaxot is kell szedjek ah ebben az orzsgában akarok élni.
Receptet megszereztem még figuráztam is vele... 6 -ra kész volt, igaz 7ra volt időpontot. A tatidoki volt... no comment.
Ma reggel kicsináltak.. hát aki ilyen teccsó ósanba dolgozik annak is elírnám a xanaxot napi szinten borzasztó mi folyik ott és hogy 4 rohadás tételt amit házhozszállítanak (nádszövet) 2 óra alatt sikerült kiírniuk (hozzáteszem nem az ő hibájuk) úgy hogy tegnap beépített emberem odaszólt állítólag összekészíttették (nemvolt) ellenőrizták a raktárkészletet votl elég áru, oszt mégsem volt mire odaértem... komolyan....
ja és torkom is fáj Mebucain szopogatós az mehet ugye?
Köszi, csajok, a magyarázatokat!
Jucus! Aztaaaaaaaaaaaaa! Gratula! Énisénisénis akarok 7-essel kezdődni! (De ahhoz még ettől a rohadék 8kg-tól kéne megszabaduljak: majd1hónapja egy helyben állok. Ha ez így megy, kell egy év, hogy leadjam ezt a 8-at. :-((()
Én 2x1000 meforált szedek (reggel-este), de az elmúlt néhány hónapban alig fogytam. Doki egy hónapja nem mondta, hogy kéne emelni. De vajon tényleg nem kéne?
Minden Móninak (annak is, aki álnév mögött van) sok boldogságot!
Hajna! Direkt beírtam tegnap: 22433 hsz.
Ivi! Térj át az Ir-kajákra (már mondtam)!
ch nincs benne, csak zsííír. azért abból is lehet annyit enni, h vki dagi maradjon.
én nem látom a bejegyzéseiket, de sok ismerősöm miatt megjelennek és bazira idegesitenek:D de lehet bennem van a hiba és egy irigy hárpia vagyok.
Jucus, nagyon gratula a -15höz, tényleg durván nyomod, asszem a lánykori ruháim is rád fogom hagyni:D én bármit összezabálok fixen tartom a súlyom
Facen most olvasom:
"Rubint Réka oldala
Mi már a Várban reggelizünk!!! Kolbász, disznòsajt, csülök, libazsîros Update kenyér... Gyertek TI is!!! Elképesztôen csodás a hely és a kínálat!!!"
Igazi ápdét reggeli :D
Azt még nem vettem észre, de sokan mondják, h az is érdekes érzés.:D De ez a táncika elég rossz. És ugye ő is egyre erősebb, én is egyre jobban érzem, és olykor már tényleg fáj.:S Na de ez legyen a legnagyobb probléma.:)
Köszi Bea :)
Sziasztok!
Móni boldog névnapot :)
Moncsi,én birom, ha egy kiscsajszi makacs.Bár lehet, hogy azért, mert alapból imádom a kislányokat, mint fiús anyuka.
Ez a hólyagon táncolás ismerős.Én is mindig a Wc-t kerestem mindenhol, még az üzletekben is el kellett néha mennem.Akkor még nem voltak plázák.
Csuklani nem szokott? Az még egy furi érzés.
Mosolyka, a nagyobbik keresztfiunk fog ballagni (férjem bátyjának a nagyobbik fia). Tényleg lánykádnak hanyadikán van a japán vizsgája? No csak hogy drukkoljunk! Szép legyél Mosolyka :))
Moncsi, drukkolok, hogy beforduljon Szonja baba!
És a másik Móninkról se feledkezzünk meg, hátha olvas minket: BOLDOG NÉVNAPOT MONYECKA NEKED IS!!!
Remélem a lányom névnapom alkalmából megfordul. Tegnap már beszéltem vele, mint nő a nővel, az apja is beszélt vele, de már most úgy tűnik, h makacs.
Gyakorlatilag a húgyhólyagomon táncol, és kb. 20 percenként járok wc-re 3 cseppezni "majd'bepisilek"-érzéssel. És amikor megrúgdos, vagy boxol, akkor természetesen a hólyagomba, és olyankor olyan, mintha belenyillalna, és eléggé kellemetlen. Immár 3 napja.
Jó reggelt!
Köszi lányok :)
Jucus, neked pedig gratula a fogyáshoz :)
Hajni, Mosolyka,köszönöm!
Csak fél év telt el,az agyam nem is fogja fel igazán még a változást.Automatikusan az xxl-es ruhákhoz nyúlok, és olyan jó érzés visszatenni őket!
Réka, én ezt úgy vettem le, hogy ha van 2 dl 100%-os gyümölcslé (pl. Hohes-C), az 20 gr ch, tehát uzsira mehet, de akkor nincs más (ha sietni kell ,akkor jó nagyon).
Ha ugyanez a 2 dl-s 100%-os gyümölcslé még light is, akkor 10 gr ch. Akkor uzsira mehet korpovittal, vagy tízóraira is korpovittal.
A házi gyümölcslevet pedig én úgy venném, hogy 2 dl az 20 gr ch.
Jó reggelt, tündérek!
Moncsitündér,nagyon boldog névnapot kívánok én is!
Az én napom ma nagyon jól indult. / amilyen sz.r volt a tegnapi/.
Rááltam a mérlegre, és -15 kilónál tartok.Jubileum!
A következő már 7-essel fog kezdődni!Nagyon boldog vagyok.
Remélem RR nagyon megdicsér 24-én, és talán a Meforlból is maradhat a 3*500-as.
Szerintetek?
Réka én gyümölcslevet csak úgy iszom, hogy felhigítom vízzel. Nem megy töményen, túl édes.
Úgyhogy nagyon nem számolgatom, 1 dl-hez öntök 2 dl vizet, és azt is ritkán.
Néha eszem csak gyorsat uzsira én is, de jobb, ha bekapok mellé 2-3 korpovitot.
Sziasztok!
Először is MONCSIKÁNAK BOLDOGSÁGOS NÉVNAPOT!!!
Babusom, fel a fejjel, neked is lesz majd babád. Óóóó én hány ilyet ismerek, amiről írtál. Legjobb példa a férjem kollégája, aki félre kufircolt egyszer, egy görbe hétvégén és most van egy 3 éves kislánya abból a kósza kufircból. Ez a srác egy alkoholista, drogozik, és makk egészséges a kislány (szerencsére). Egyszerűen minden csajt felcsinál. Dühítő tudom, de az élet sajna nem igazságos. Nyugi, attól még terhes leszel, hogy bajuszkád van, ha szépen helyre állnak a hormonjaid. A szőrösödés sosem szűnik meg teljesen szerintem, max. csökken, vagy hosszabb idő, mire visszanő.
Az ovuteszt kb. 2 hónapra elég lesz, legalább kitapasztalod, hogy hogy működik. Hány napos ciklusaid vannak?
Kiwi, én sajna panelban lakom, így ott nem tudok mit legelni, max. valamelyik szobanövényt. Most ugyan ültettem paradicsomot, elég szépen kibújtak, meglátjuk, mi lesz belőle.
Az értékeidről: a 120-as cukrod beesik a 0-s alá, ez nem jó. Az éhgyomri értéked oké. Az inzulinnál is gondok vannak, főleg az éhgyomri nagyon sok, ez menjen le 5 alá, a terhelt pedig 30 alá a lombikhoz. Egyébként nem olyan rosszak ám az értékeid, de a diéta mindenképp kell, meg a mozgás is hozzá, ez egyértelmű. Gyógyszert most szedsz?
Réka, elméletileg elég lenne uzsira a csak gyors, viszont én is szoktam lassút enni, vagy csak azt próbálok enni, mert ha nem eszek, akkor van hogy behipózom, mikor megyek haza.
A gyümölcslével kapcsolatban teljesen egyetértek Nórikával, jól írta le. Magasabb gyümitartalom magasabb ch. A light-ok azt hiszem, 25%-osak vagy még annyi se. Én ha gyümölcsléből veszem a ch-t, akkor csak 100%-osat szoktam, általában narancsot, hohes c-t vagy siót.
Csillag, én most 1000-es eucreast szedek, de nagyon bízom benne, hogy visszaállunk 850-esre. Ha így lesz, akkor mindenkitől átveszem a 850-esét.
Ma ballagásra megyünk, úgyhogy délben elhúzok.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?