Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

23532. .jucus. (válaszként erre: 23528. - Titamilla86)
2012. máj. 5. 12:58

Juj, Tita ez a fagyi nagyon jól hangzik.Még itt Pesten sem láttam, bár amennyit én játok a városban...De Szalma, ha látsz ilyet bárhol,oszd meg velünk légyszi.

Hát ez a körte alkat végülis nem rossz, nekem 48 kilósan is volt combom-fenekem, és a derekam is jó vékony volt.

Amit nem szeretek benne, hogy a mellem viszont kicsi.Mindig is kicsi volt, aztán a hízással nőtt, most pedig úra elfogy szépen.

Na de ne akarjak mindent, nem igaz?

23531. ivi79 (válaszként erre: 23522. - Mosolyka1111)
2012. máj. 5. 12:52
én 170 és körtealkat.. vagy mondhatjuk ösztrogén tipusú elhízásnak is
23530. ivi79 (válaszként erre: 23515. - Kr73)
2012. máj. 5. 12:44
mi? ezt most nem értem. mosolyka lányűról irtam h egysúlyban vagyunk és ő lányom lehetne, de nekem kell -10kg, neki meg főleg hisz gyerek..engem nem bálnázott le soha pasim, első hizásom után jöttünk össze(ismertük egymás akkor már féléve), szereti nagyobbfenekű lányokat,főleg h nem vagyok plötyi, de mikor lefogyasztottak eccer akkor azért látta h jobb nekem úgy, meg hát megérti a szenvedésem, hisz más ennyitől már fitneszversenyre menne:D egyébként ő is kéynes az alkatára, küzdősportol, fut, vigyáz kajára.. ha 80kiló fölé megy, kicsit hasasodik, akkor többet fut és le is dobja.. most mongyuik fogyott 2kilót múlhéten, mert ideges volt és nem birt enni, aludni a lelkifurdalástól. aynagilag támogat annyiban h pl odaadja bérletét h betudjak járni pestre, igazából kicsit zavar h támogatásra szorulok..
23529. kr73 (válaszként erre: 23528. - Titamilla86)
2012. máj. 5. 12:37
Nahát, mik vannak! Ilyet még se nem láttam, se nem hallottam!
2012. máj. 5. 12:34

Hát ezt a fagyit külön standokon árulják, nálunk több helyen is van, meg Szoboszlón is. Ilyen kék kerek kis bodega, és rá van írva,hogy diabetikus fagyi. A fagyik helyén azokban a fém cuccokban gyümölcs van és egy kis műanyag pohárban összeválogatod magadnak a gyümiket, van egy gép amibe tesznek egy téglalap alakú joghurttömböt,meg beleöntik a gyümijeidet és az egészet összenyomják. Drága mert egy kis pohárral 500Ft körül van, viszont én nem tudok megenni egy kis pohárnyit belőle pl.

Hát lányok nekem a hasam nagy, főleg a csípőmnél, seggem combom már egész jó, mellem is korrekt, bár egyre többet veszít a feszességéből, de a hasam az katasztrófa, főleg állva. Ha kinyújtózom fekve, akkor látom a derekamnál a bordámat meg oldalt a csípőcsontomat,de középen ott a rengeteg háj. A combom is ha ülök és rálapul a székre, két tenyérnyi.

23527. mosolyka1111 (válaszként erre: 23525. - Kr73)
2012. máj. 5. 12:23
Ez jól hangzik:)
23526. mosolyka1111 (válaszként erre: 23523. - .jucus.)
2012. máj. 5. 12:21

Igen, Jucus, szerintem alapból körte alkat (és homokóra, ha lehet ilyen). Vagyis úgy mondanám, hogy ha már valami hangsúlyosabb, az a fenék és a comb, de nem aránytalanul.

Amugy irigylem érte, és Téged is irigyellek!:) Nekem a csöcsöm nagy, és mindent visz.

Amikor lefogytam 30 kilót, akkor is debellának néztem ki a nagy mellem miatt (hiába volt a vékony derék ,csapott segg).

Százszor inkább körte, sokkal nőiesebb is!!!!:))

23525. kr73
2012. máj. 5. 12:19

Tita! Hol van olyan diab.fagyi, ami csak joghurt és gyümi? Vagy félreértettem? Eddig ahányat kérdeztem, mind fruktózzal csinálják, vagyis nem jó.

Találtam egy nagyon szimpi házi fagyi receptet, csak ki kell találnom, hogy a fél kókuszdió kb. hány dkg reszeléknek felelhet meg. Íme:

Kókuszfagylalt csokoládéval

Hozzávalók:

fél kókusz ízlés szerint lereszelve sajt vagy káposztareszelőn

3 dl kókusztej

2 dl tejszín

cukor

5 dkg fekete csoki (minimum 60%-os)

A lereszelt kókuszt főzzük meg a kókusztej és a tejszín keverékében. Édesítsük. Hűtsük ki a levet (éjszakára tegyük hűtőbe). Másnap adjuk hozzá az apróra kockázott csokoládét, és készítsük el a fagyigépben a fagyit.

A fagyigép helyett állítólag lehet azt csinálni, hogy félóránként átkeverjük, egyébként meg 2-3 órát a mélyhűtőben tároljuk (vagyis 4-6x keverjük át félóránként), aztán már jó lesz.

2012. máj. 5. 12:19

Kedves Tita (és Jucus, és a Többiek is)!

Így már értem az időskori cukorbaj és a met kapcsolatát, így már tényleg logikus, köszönöm!

Tita, köszi az ATPO-val kapcsolatos kifejtést Neked. Én azt hittem, egyszer megnézetjük, és csocsi, rendben is van egy életre. Majd legközelebb nézetünk azt is. Atg-t nem nézettünk soha, de akkor felírom magamnak.

Mindenkinek köszönöm a segítséget és a lelki támogatást fogyás terén.

Szalma, aranyos lehetett a párod bent RR-nél:)

23523. .jucus. (válaszként erre: 23519. - Mosolyka1111)
2012. máj. 5. 12:13

Hát combból a legnehezebb fogyni, ha ő is körte alkat.

Nekem is a derekam vékonyodik,a felsőtestem fogy, a mellem is, ( túlságosan is), de a fenekem és a combom nem eléggé.

Persze abból is sok lement, de az arányokon nem lehet változtatni.

Viszont hosszú idő óta újra tapasztalom, hogy a pasiknak nagyon bejön a homokóra...

23522. mosolyka1111 (válaszként erre: 23513. - Ivi79)
2012. máj. 5. 12:09

Tényleg, Ivi, Ti egy súlyban vagytok, és talán egy a magasságotok is.

Erről jut eszembe, holnap megmérem a magasságát most már precízen a falhoz bejelölve.

23521. .jucus. (válaszként erre: 23514. - Szalmalány)
2012. máj. 5. 12:03

Szalmi, a tejnek max.tejeskávéban voltam barátja eddig is.

De szépen átszoktam a tejszínre, nem is hiányzik.

A krumplit szeretem, de minden más zöldséget is, így nem volt gond a helyettesítés.

Csak tudod olyan jó ez a fogyás, annyira örülök az eredményeknek, hogy nem lazítok.

Na jó néha uzsira megy kicsi fagyi, sajna azt nagyon szeretem.De igyekszem a tejszínesebb fajtát választani.

De tegnap a háziorvosom nagyon megdícsért a fogyás kapcsán,komolyan öröm odamenni...

2012. máj. 5. 12:02
Mosolyka, ha már emelkedett az atpo, az már nem jó, nyilván ez még nem gáz érték,de jelzi,hogy van autoimmunitás, ugyanis, atpo-t és atg-t (atg-t nézettetek-e?) nem is kéne termelnie a szervezetnek. Csak akkor van,ha autoimmunitás is van. Ez minél magasabb annál nagyobb gyulladásban van a pm, illetve a vetélés kockázata is nagyobb. Érdemes időnként megnézetni mert változó. Nekem is volt már 5 is meg 50 is.
23519. mosolyka1111 (válaszként erre: 23511. - .jucus.)
2012. máj. 5. 12:02

Jucuskám, előtted is megemelem a kalapom.

Azért az, hogy november óta krumplit sem ettél, nem semmi kitartásra vall. Mondjuk nálunk hébehóba lecsúszik a lányomnak, ma pl. sóskafőzelék van krumplival. De mondjuk két hétben egyszer van krumpli köret.

A súly terén igazad is van, lehet, hogy mi is bevezetjük a (ha nem is havi) de kétheti mérést a heti helyett.

Nézd, lehet, hogy elfogult anya vagyok, de én is azt mondanám, hogy már teljesen normál az alakja. Dith is írta nekem priviben (összefutottunk a Cenrumlabnál, csak akkor nem tudtuk), szóval ő is azt írta, hogy szerinte tök normál alkat a lányom.

Viszont én azért azt mondom, ha nem is 60-ra, de 65-re azért lemehetne. Érdekes, dereka vékony, talán a combokból lehetne még leadni. Ő meg amúgy 60 kg akar lenni, azt mondta, 65-nél nem akar majd megállni. (Amúgy 79 és 80 között ingadozott, amikor elkezdte a metet. Előtte már diétázott 8 hete, tornázott is, és nem ment le róla akkor semmi, csak a napi 3x500 meforal beállítása után).

Remélem, valamit kitalál a Tűű doktor.

2012. máj. 5. 12:00

Igen, szerintem is az a baj a mi pm-ünkkel,hogy autoimmun, tehát, ugyanúgy,mint az IR-nél a fogigátló,úgy működik a tiroxin nálunk, nem javulunk tőle, sőt romlik a dolog, csak a tünetek elmúlnak. Az autoimmunitással kéne valamit kezdeni igazából,mert az váltja ki az egészet. A cukrosok is kapnak met-et igen, diabétesz akkor van,ha a hasnyálmirigy elkezd sorvadni,de inzulintermelése attól még lehet, és van is,mert ez fokozatosan megy végbe, így az elején elég a met-is, ami azt a kevéske inzulint ami van beengedi a sejtekbe. Csak sajnos diéta nélkül,már sorvadóban lévő hasnyálmiriggyel, túl nagy eredmények nincsenek, azonkívül,hogy időt ad, mert ezzel is később kell elkezdeni az inzulinozást. Anyukámnak van egy cukros kolléganője, pontosabban idén ment nyugdíjba, és anno ő is szedett met-et, neki arra írták fel,hogy ha többet eszik a kelleténél,vagy durvábbakat akkor az inzulint beadja rendesen kaja előtt, kaja után meg bekap egy met-et is,hogy valóban minden inzulin amit beadott bejusson a sejtekbe. De ő pl. full menzás kaját evett, reggelije nem volt, tízórai ott volt, ebédnek a felét megette másik felét elrakta, uzsija is sulis volt, vacsira az ebédje második felét ette. Tehát diétája nem sok volt neki. Szóval cukrosok is kapnak met-et, hiszen amíg a hasnyálmirigy teljesen le nem áll, és nem kell az inzulint kívülről pótolni addig is kezelik őket valamivel.

Ne félj Jucus, engem is kioktatott a cukros munkatársam,hogy reggelire ehet fehér zsemlét meg fehér kenyeret és ha a krumplit nem pürésíti akkor eheti bármikor. Most jön a poén, tavasszal méregtelenítő kúrát tartott, juharszirupos vizet ivott, és csak sósvízben főtt krumplit evett 1 hétig. Hát ez engem is rendesen megméregtelenítene. De ő állítólag újjászületett, hát hajrá.

Ja én nem a halra írtam a nyarat,hanem a joghurtra, mert szinte az összes diab fagyi joghurtos. Én pl imádom azt a fagyit, tudjátok amiben fagyasztott gyümölcs van meg joghurt és ezt összepréselik egy gépben, ez ugye hozzáadott cukormentes, tehát mi is ehetnénk, de én féltem tőle nagyon. De akkor most már bátran eszem majd uzsira. Azt mondjuk tegyük hozzá,hogy szerintem az én inzulineredményeim még nem engedik meg,hogy mindennap egyek, kb a duplája a Szalmáénak (ha jól emlékszem 70 volt a tied). De a halas témának is örülök, bár azzal én nem foglalkoztam annyira. A halat és a marhahúst is hetente egyszer ajánlották nekem, eddig is max ennyiszer ettem, pedig szeretem mindkettőt csak nem szenvedek velük. De ma ennek a tiszteletére hal lesz, ami azért jó,mert én még sosem csináltam, úgyhogy félek tőle rendesen.

Én most hogy rátaláltam a nekünk jó müzlire (egyébként a Müllerben is kapható), és sűrűn eszek azt tejjel uzsira és kutya bajon tőle. De ha tízóraira eszem, folyamatosan kuruttyol tőle a gyomrom.

Basszus Szalma most látom,hogy te napi 1-3 órákat sportolsz, úristen de el vagyok maradva tőled/tőletek. Tényleg bele kell húznom, nekem néha 20 perc Rékára nincs energiám meg késztetésem. Tényleg változtatni kell ezen.

Az én pasim támogatása annyiban merül ki,hogy tegnap pizzát rendelt (nyilván én is azt toltam) mindezt energiaitallal és kólával öblítette le. Ma meg hozott nekem vienettát. Édes egy ember, de néha meg tudnám fojtani az ilyenekért. Pedig senki nem tart pisztolyt a fejemhez,hogy azokat egyem is meg.

23517. mosolyka1111 (válaszként erre: 23510. - Ivi79)
2012. máj. 5. 11:56

Ivi, Te aztán ki vagy művelve pajzsmirigyből, le a kalappal előtted!

Akkor kérdeznék még: nézettünk mi is atpo-t, ez 6 lett, és 0-60-ig volt a ref.tartomány. Akkor ez jó, gondolom többet ezzel a részével nem kell foglalkozni, ugye?

23516. kr73 (válaszként erre: 23515. - Kr73)
2012. máj. 5. 11:51
Ezt már tegnap is akartam mondani. (Most megint felhúztam ezen magam, ajóéletbe!)
23515. kr73 (válaszként erre: 23513. - Ivi79)
2012. máj. 5. 11:50
+10kilóra lebálnázott vagy mit mondott a pasi?!? A férjem nem mondott semmit, hogy esküvő óta rámjött 12-14 kiló (igaz, már az esküvői súly alatt vagyok 5-tel). De még most is van rajtam az ideálishoz képest vagy 30. Hát fogják be a fickók a lepénylesőjüket, na! Vagy ha azt akarja, hogy legyél vékonyabb, akkor támogasson az IR-kajálásban anyagilag is téged! Jól mondom, vagy jól mondom? Merthogy attól tuti fogsz fogyni! (Bár én 1 hónapja megint csak állok.)
2012. máj. 5. 11:42

Jucus, azért krumplit lehet enni néha. Én szoktam steak burgonyát csinálni, mellé rakok még fehér és sárgarépa hasábokat, a végén cukkinit is, és eszek is krumplit, meg nem is. :) Saláta vagy savanyúság mellé, ami szépen lassítja és akkor ehetjük.

Tejet is lehet mértékkel fogyasztani gyorsnak, én spec. hányingerrel küzdök tőle, azért nem szoktam. De azt is lehet gyorsnak. Ne légy ennyire szigorú magadhoz, nem lesz baj. :)

23513. ivi79 (válaszként erre: 23511. - .jucus.)
2012. máj. 5. 11:40
ahogy tudom neki még egy 10est le kéne dobni, főleg h gyerek még..egysúlyban vagyunk és annyi nekem is kell, pedig anyja lehetnék..
2012. máj. 5. 11:35

Sziasztok!

Molygó, istencsászárnő vagy, téríts, EZ AZ!!! XD

Hát a hal RR szerint nem bűn, ehetjük többször 1 héten, mert ch tartalma szinte nincs, a felszívódáa szerinte nem olyan fontos, mivel szedjük a bogyót, az segít rajta. Ha nem kell fogynod, akkor nekünk jó panírban is mehet néha. :) Nem a nyárhoz köti a fogyasztását, Tita jegyezte meg, h milyen jó lesz nyáron enni halat. :)

A joghurtra is azt mondta, h natúrat lehet gyorsnak enni heti pár alkalommal. Jégrémből is nekünk jót együnk.

De ugye nem volt arról szó, h lehet hetente többször bűnözni, mert nem lehet. Néha- néha (szülinap, 1-1 kajálás, ha nem megoldható), de a rendszeres bűnözés nekünk nem engedélyezett.

Az én progiszintemmel nincs baj, meg az éhgyomrimat harmadoltam 1 év alatt, gondolom ezért mondta, h jöhet a baba. Mert hiába magas a terheltem, ez a terhelt, vagyis cukros lötty nélkül szerinte már elég jók az eredményeim a babázáshoz. (Meg persze ott volt a pasim (aki ott is dícsérgetett meg simogatott), és aki beledumált, Rita meg csak vigyorgott rajtunk, és (más szavakkal, de) tudatta velünk, h csináljunk gyereket. Meg az uram vegyen el és kész. XD (Bocs a kitérőért... :))

Mosolyka, tudom kiakasztó a súly, de tegnap délután és este a budin ültem, és utána 1,2 kg- val voltam több, mint ma reggel. Szerintem sem érthető... Amilyen fegyelmezett a lányod, szerintem nem lesz gond a kiránduláson, de a metet én sem szedném, de ha mentek Tüűhöz rákérdezhetsz, mégis ő a doki. :)

23511. .jucus.
2012. máj. 5. 11:34

Mosolykám, az én apósom is Merkformint szed csak a cukrára. És volt 20-as is az éhomija.

Már volt időpontja diabetológiára, de közbejött a kórház, mostanra pedig elfelejtődött.

Anyósom hízlalni akarja, úgyhogy én már nem mondok semmit.

Tegnap egy cukorbeteg kismama oktatott ki, hogy nyugodtan igyak tejet,jogurtot, kefírt is ehetek,neki szabad.

És nagyon jó orvosa van, hihetek neki.

Namármost:én valószínűleg túl szigorú vagyok magamhoz, de ilyesmit, sőt krumplit sem ettem november óta.Annyira be vagyok gazolva a diabétesztől, hogy képes vagyok ( majdnem) bármire.:)

Énegyébként csak egy hónapban egyszer mérek, szigorúan mensi után kb.1, 1,5 héttel.Többször nem.

De ez a súlycsökkenés a lányodnál tényleg kevés.

De nem lehet, hogy már elérte az ideális súlyt? Ő nem volt nagyon túlsúlyos,nem?

23510. ivi79 (válaszként erre: 23509. - Mosolyka1111)
2012. máj. 5. 11:28

időskori= 2es cukor. az már m,ás tészta h ygerekek is 2esek lesznek manapság. após cukros és meforalt kap(vagy metformin, tökmindegy)

annyi h ugyanazt kell csinálni a cukrosoknál is mint irnél h beengedni a sejtekbe a cukit, de h ez még nem oylan súlyos h ne lehetne elhagyni a gyógyszert,mert tudod javitani az inzuérzékenységet, de majd Tita jól elmaygarázza.

az a baj h sima pmesnél lehet müködik a természetgyógyász dolog, de egy autoimmunnál vmi más kell csinálni h ne termeljen ellensejteket, mert azon túl h megeszi pmet(ami azért képes volna a hormonszintet fenntartani egy ideig), még más folyamatokba is beavatkozik, mint t4->t3 konverzió meg még kitudja mik, de a dokik igazából szarnak is rá..szóval h ezt kéne szinten tartani vhogy.

van egy pmes csaj tesoja németben lakik , most őis épp kintvan, megkérdeztem h kint miképp folyik ennek a kezelése. egyelőre annyit tudott mondani h sok halfélét esznek, talán nincs annyi beteg, de mondtam h ez a jódhiányosnál müködik, de ainál nem, kérdezzen utána:)

2012. máj. 5. 11:17

Amúgy köszönöm a tanácsokat osztálykirándulás kaja terén. Mondjuk tavaly pl. rizses hús volt nekik vacsira, ha megint ilyesmi lesz, kénytelen lesz megenni, ha nem akar éhes maradni. Aztán egyik nap pizza lesz nekik, szóval valóban kimarad most a met három napig.

Érdekes ez a tiroxin dolog tényleg, amiket írtatok róla. Akkor igazából talán természetgyógyásszal lehetne alakítani valamit ez ügyben, találtam egy cérnabeültetéses akupunktúrás vietnami természetgyógyász orvost, állítólag az alulműködést nagyon szépen be tudja állítani normálisra. Majd meglátjuk, mert nem akarom egyszerre annyi felé hurcolászni.

Még egy kérdés: egyik rokonom, hatvanas nő cukor lett idős korára. (Jó duci is volt amúgy világéletében). Nemrég beszélgettem vele, rákérdeztem, hogy inzulint kap-e, erre mondja, hogy nem, ő Meforalt szed.

Meg egy volt kolleganőm is időskori cukros (ő váltig állítja), és ő is Meforalt kap.

Akkor ez még nem cukor, ugye???? Arra hogy kapna Meforalt már???

Tita, olyan jó lehetett Nektek Nagyváradon, biztosan szép dolgokat láttatok.

2012. máj. 5. 11:03

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok.

Amúgy most van tele a kisf....szom: Reggel mértük, 70,8 kg (múlt héten 70,1 volt).

A lényeg, hogy február 20-a óta 70 és 71 között ingázik. Betartja a diétát, szedi a gyogyit, napi 40 perc szobakerékpár. Jó, hogy hétfőn megyünk Tűű dokihoz, remélem, emelni fog a Meforal adagon (még ha kesztyűs kézzel bánik is a lányommal gyógyszer terén, de azért ez a stagnálás akkor sem normális, még ha nem bébire gyúrunk, akkor sem.

23507. 2fba804d68 (válaszként erre: 23506. - Titamilla86)
2012. máj. 5. 10:28
Persze, csakis a tejszíneseket szeretem egyébként is.
2012. máj. 5. 10:22
Hát ha vékony vagy mehet is a fagyi, csak arra figyelj,hogy ha lehet jó minőségű fagyi legyen, a vizes-cukros szarok hamarabb felszívódnak, minél zsírosabb, tejszínesebb,krémesebb állagú a fagyi annál lassabban szívódik fel. De akkor is csak gyorsnak edd szerintem. Ha nem kell fogyni akkor neked valóban az Eucreas lenne a legjobb, az xr-től nagyon lassan javulsz majd, az főleg szintentartásra van pláne ilyen kis dózisban.
23505. ivi79 (válaszként erre: 23500. - Titamilla86)
2012. máj. 5. 10:11
igen ebben a tiroxinban van vmi, nem véletlen h sokunk nem javul hiába jó a tshnk. németeknél kicsit fejlettebb ennek a kezelése, nem véletlen van t3 tabi meg még kitudja mi, meg mennek tovább mellékvese felé, mert h az kimerül a sok t4 pótlástól, meg sok rt3unk lesz
23504. 2fba804d68 (válaszként erre: 23503. - Titamilla86)
2012. máj. 5. 09:57

Hát már több mint egy éve. Eddig 500-as xr-t szedtem, utána Eucreas 850-et írt fel, de azt nem bírtam sehogy sem, így felezve szedem kétszer. És vékony vagyok, tudom ez "hátrány".

Egyébként fagyiból nekem azt mondta Rita legutóbb, hogy mehet a sima is, akár hetente is.

2012. máj. 5. 09:49

Mennyi ideje vagy benne a diétába? Mennyi gyógyszert szedsz? Van-e rajtad túlsúly?

Én az elején 9 hónap alatt feleztem az értékeimet, most a második felezés nem sikerül, nem moccan a súlyom, igaz a diétát sem úgy tartom.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook